این در حالی است که به گفته زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، «متأسفانه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در تهران به پایینترین حد خود رسیده است»، به گونهای که وی تاکید دارد: «میزان استفاده از ماسک حدود ۵۵ درصد شده است»، در حالی که تا همین ماه گذشته، این میزان بالغ بر ۷۰ درصد بود.
بی توجهی به توصیهای که نقش کلیدی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا دارد، به ویژه در تهران که رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مناطق وسیع از آن دشوار و حتی غیرممکن است. از مناطقی مانند بازار گرفته تا انبوه پاساژهای شلوغ و پرتردد و حتی وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوسها و مترو که روزانه میزبان جمعیت میلیونی شهروندان هستند و در صورت رعایت نشدن پروتکل ها، توانایی رقم زدن فاجعههایی وسیع را دارا هستند.
به این ملاحظات، ثبت رکورد بالاترین میزان بستری شدگان کرونایی در بخشهای مراقبتهای ویژه در تهران را هم باید افزود که گواهی وضعیت وخیم مراکز درمانی و فشار مضاعفی است که متوجه کادر درمان میشود؛ شرایطی که موجب شده تصاویری از انتظار بیماران برای بستری در بخشهای کرونایی و همچنین انتظار بیمارانِ نیازمند مراقبتهای ویژه در این بخشها برای خالی شدن تختهای ویژه منتشر شود که حکایت از وخامت اوضاع در پایتخت دارد.
وضعیتی که نتیجه مستقیم کمرنگ شدن رعایت پروتکل هاست و ظاهرا تدبیر مسئولان برای مقابله با آن، دستور کاری جدید است؛ اجباری شدن استفاده از ماسک که قرار است از ابتدای هفته آتی در تهران در دستور کار قرار گیرد و آن گونه که معاون وزیر بهداشت گفته، سرپیچی از آن، مستوجب جریمهای خواهد بود که به تصویب ستاد مبارزه با کرونا رسیده است.
نکته جالب توجه در این میان، مشخص نشدن میزان جریمه استفاده نکردن از ماسک است و همچنین ساز و کار اعمال این جریمه؛ جریمهای که بی شباهت به تنبیهی که قرار بود متوجه شهروندانی که زباله میریزند، شود، نیست و احتمالا موانعی که مانع از اجرای آن شد، کم و بیش مانع از اجرای این هم شود، مگر آنکه ساز و کاری وسیع برای اجرای آن در دستور کار قرار گیرد که دست کم تا این لحظه نشانه ای از آن در دست نیست!