به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و چهارمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
24 مهر 1305، لايحه ممنوعيت خروج طلا و نقره از سرحدات كشور به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد.
24 مهر 1320، هیات وزیران تصویب نامه ای در مورد الغای انحصارات صادر کرد. براساس این مصوبه ورود چای، قند و شکر، قماش لاستیک و لوازم یدکی با پرداخت عوارض بازرگانی و گمرکی بلامانع خواهد بود.
24 مهر 1332، سد کوهرنگ در اصفهان افتتاح شد که به این وسیله آب رود کارون از تونلی که ۲۸ متر طول دارد به طرف زاینده رود سرازیر شد.
24 مهر 1339، بعد از تاسیس بانک مرکزی کلیه حساب های دولتی در بانک مرکزی ایران متمرکز شد.
24 مهر 1346، قرارداد ساخت سد ارس بین ایران و شوروی منعقد شد.
24 مهر 1351، یک هیات بلندپایه اقتصادی از آلمان غربی وارد تهران شد.
24 مهر 1354، کار ساخت چهار نیروگاه هسته ای ایران با همکاری فرانسه و آلمان آغاز شد.
24 مهر 1391، واردکنندگان اولویت هفتم کالاهای وارداتی شامل کالاهایی همچون توتون و تنباکو خام، اتصالات زانویی، دوربین عکاسی، شیره و عصاره های نباتی، پودر کاکائو، مرکب چاپ و تحریر، پارچه های تار و پود، پودر نارگیل، لوله و پروفیل توخالی، ماشین های حساب، دستگاه صوتی و تصویری، چراغ و وسایل روشنی، خمیر کاکائو، کوارتز و ماشین های بافندگی به جرگه حاضران در مرکز مبادلات ارزی پیوستند.
24 مهر 1395، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادعا کرد که واردات برنج به نحوی است که اگر از امسال تا ۱۰ سال آینده هیچ برنجی وارد نشود، نیاز بازار تامین میشود و این برنجکار داخلی است که لطمه می بیند!
24 مهر 1396، وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشستی خواستار حمایت کنگره آمریکا از توافق هستهای با ایران شدند. مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز ابراز امیدواری کرد که توافق هستهای با ایران همچنان ادامه داشته باشد. همزمان امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه در نخستین گفتوگوی تلویزیونی خود از زمان به قدرت رسیدن، بر حمایت از توافق هستهای ایران تاکید کرد و در عین حال موضع دونالد ترامپ در قبال ایران را مورد انتقاد قرار داد.
24 مهر 1397، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس میزان تقریبی قاچاق سوخت در کشور را اعلام کرد. محمدرضا پورابراهیمی گفت: متوسط مصرف روزانه کشور ۷۰ میلیون لیتر بوده که طبق گزارشها الان به ۱۰۰ میلیون لیتر رسیده است و در حقیقت تاراج اموال عمومی کشور را شاهد هستیم، بنابراین طرح سهمیهبندی سوخت برای فرد یا خودرو در نظر گرفته شده است.او افزود: شرایط ما در اقتصاد کشور خاص، اما قابل کنترل و مدیریت است، امروز خدمت به مردم فقط انجام مسوولیت نیست، خدمت به مردم تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران بهعنوان اوجب واجبات است.
24 مهر 1398، صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش اعلام کرد نرخ تورم ایران در سال 2019 به 35.6 درصد افزایش یافته است.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی