به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مسعود اسدیپرور اظهار کرد: شهرستان رشت بزرگترین شهرستان برنج خیز کشور است به طور میانگین در این شهرستان ۱۸۰ هزار تن برنج سفید تولید میشود. بیش از ۹۲ هزار نفر برنجکار در این شهرستان به تولید این محصول مشغولند. تولید برنج ۱۸ مرحله کار دارد که این مراحل هزینههای مختلفی را برای کشاورز اعمال میکند.
طلبکاران منتظر فروش برنج
اسدیپرور ادامه داد: اغلب برنجکاران مرکز استان گیلان طی مراحل کاشت و داشت برنج به علت نداشتن نقدینگی لازم برای هزینه تولید محصول خود مجبور میشوند از دیگران پول قرض کنند و به همین دلیل به محض برداشت محصول برای پرداخت بدهی مجبور میشوند، بلافاصله برنج هایشان را بفروشند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت بیان کرد: معمولا قیمت برنج در زمان برداشت محصول پایین است، این درحالیاست که اگر کمی صبر کنند بعدا میتوانند برنج را باقیمت بالاتری بفروشند. اغلب کشاورزان ما برنج را کیلویی ۲۲ تا ۲۴ هزار تومان فروختند، این در حالیاست که هم اکنون قیمت برنج بالاتر از ۳۰ هزار تومان است.
بدهی اجازه نمیدهد کشاورزان تا شب عید برنج خود را نگه دارند
اسدیپرور افزود: کشاورزان برای انبار کردن برنج مشکلی ندارند و طرز سالم نگه داشتن آن را نیز بلد هستند و اگر نقدینگی لازم در زمان برداشت این محصول از سوی بانک یا دیگر تدابیر ویژه دولت صورت گیرد، کشاورزان میتوانند برنج را تا شب عید نگه دارند و در آن زمان که برنج قیمت مناسبتتری دارد، محصول خود را بفروشند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت اظهار کرد: پولی از گرانی برنج به جیب کشاورز نمیرود و اغلب در دست واسطههایی است که از مقروض بودن کشاورزان سود میبرند. ما کشاورزان را تشویق میکنیم با پرداختن به دیگر مشاغل جانبی از جمله پرورش راتون و کشت دوم درآمد خود را افزایش دهند و خوشبختانه کشاورزان هم همکاری بسیار خوبی در این خصوص دارند.
اسدیپرور اضافه کرد: همه تلاش ما این است که شالیکاران بتوانند از فروش برنج و برنجکاری درآمد مناسبی داشته باشند و یکی از راهکارهای مهم این امر جلوگیری از کوچک شدن اراضی کشاروزی به دلیل قانون ارث است که باید نمایندگان مجلس در این خصوص به طورجدی اقدام کنند، در غیر اینصورت با افزایش کوچک شدن اراضی شالیزاری با مرگ کشاورزان و تقسیم زمین بین فرزندان، شاهد خواهیم بود که برنج کاری در آینده نزدیک توجیه اقتصادی کمتری داشته باشد.
وی گفت: ما از بابت کوچک شدن اراضی شالیزاری خیلی نگرانیم و هرچه سریعتر باید فکری به حال حفظ شالیزارهای موجود و جلوگیری از کوچک شدن هر روزه این اراضی ارزشمند کرد.