واقعیت‌های درمان گیاهی کرونا

۴ داروی گیاهی که به کمک درمان کرونا آمده است

همه‌گیری ویروس کرونا که در دنیا آغاز شد، بسیاری از محققان و دانشمندان دست به‌کار شدند تا دارو و واکسنی برای پیشگیری و درمان کووید-۱۹ پیدا کنند.
کد خبر: ۱۰۱۶۳۲۸
|
۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰ 21 November 2020
|
596014 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از جام جم، در ابتدا برای سرعت بخشیدن به امر درمان، محققان سراغ دارو‌ها و درمان‌های موجود برای بیماری‌های دیگر و اثربخش بودن آن‌ها در درمان مبتلایان به کرونا رفتند. به این واسطه، برخی دارو‌ها انتخاب شدند که ویژگی‌های آن‌ها با درمان کرونا سازگاری داشت و از ابتدا در فهرست گزینه‌های درمانی قرار گرفتند. اما هیچ‌کدام از آن‌ها درمانی قطعی به شمار نمی‌رود. حالا مدتی است داروی «رمدسیویر» توانسته به عنوان نخستین داروی مؤثر برای درمان کووید-۱۹ تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را دریافت کند.

ایران هم در این میان مدتی است وارد گردونه تحقیقات کرونا شده و دانشمندان کشورمان تلاش می‌کنند تا به‌رغم تحریم‌ها و فشار‌های جهانی، نقشی در تولید دارو‌های مؤثر در درمان انواع بیماری‌ها از جمله کووید- ۱۹ داشته باشند؛ بیماری‌ای که درمان برایش این روز‌ها بازار داغی دارد. در میان جدیدترین خبر‌هایی که به گوش می‌رسد، معرفی چهار داروی گیاهی از سوی سازمان غذا و دارو برای درمان کرونا، در روز‌های گذشته حسابی سر و صدا به‌پا کرده است. به‌ویژه در فضای مجازی بسیار از کاربران نسبت به این‌که این دارو‌ها در عمل بتوانند موثر باشند و کارکردی بیشتر از اعلام خبر خوش تولید داروی کرونا داشته باشند، ابراز تردید کرده‌اند. جام‌جم برای کسب اطلاعات بیشتر برای بررسی ویژگی‌ها و میزان اثربخشی این چهار داروی گیاهی برای تماس با محققان این پروژه و مسؤولان سازمان غذا و دارو تلاش کرده است. اما موفق به گفتگو با مدیران سازمان غذا و دارو نشده است. حتی با وجود برقراری ارتباط با دکتر رضا محتشمی، مجری طرح اسپری PHR۱۶۰ به علت محدودیت در ارتباط با رسانه‌ها، حاضر به گفتگو و ارائه توضیحات لازم درباره جزئیات آزمایش این دارو نشدند.

بیشتر بخوانید 

مسأله‌ای که بیش از هر چیز در مورد این چهار دارو جلب توجه می‌کند، این است که ادعا شده این چهار داروی گیاهی، درمان قطعی کرونا نیستند و فقط علائم بیماری را در مبتلایان کاهش می‌دهند. نخستین دارویی که تأییدیه‌های لازم را دریافت کرده، اسپری دهانی PHR۱۶۰ است که از شش اسانس گیاهی تشکیل شده و بعد از پشت سرگذاشتن دو مرحله موفق آزمایش، درحال حاضر مرحله سوم را پشت‌سر می‌گذارد. محققانی که روی این طرح کار می‌کنند، می‌گویند استفاده از این اسپری می‌تواند بر بهبود عوارض ریوی کرونا مانند تنگی‌نفس، سرفه و اکسیژن‌رسانی شریانی اثر مثبت داشته باشد.

داروی دوم، شربت «موکوزیفت» است که از عصاره آبی میوه دوگیاه تشکیل شده و در آزمایش‌های موفقی که پشت‌سر گذاشته، توانسته است علائم خستگی و بی‌اشت‌هایی مبتلایان به کووید- ۱۹ را درمان کند. هر دو دارو، مجوز شش‌ماهه دریافت کرده و روانه بازار شده‌اند. اما در این میان، دو داروی دیگر هم معرفی شده‌اند که هنوز از نظر اسم و نتایج نهایی، تأییدیه لازم را دریافت نکرده‌اند. یکی از این دو دارو شربتی حاوی هفت گیاه و برای کاهش روز‌های بستری و بهبود هایپوکسی و دیگری شربت حاوی یک گیاه است که در بهبود علائم کرونا تأثیر دارد.

۹۰ درصد دارو‌های کرونای چین، گیاهی است

دکتر مهرداد کریمی، دانشیار گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره کاربرد دارو‌های طب سنتی و گیاهی در دنیا به جام‌جم می‌گوید: «در حال حاضر بخش عمده‌ای از نظام سلامت چین در درمان کرونا وابسته به دارو‌های گیاهی است. در ارتباطاتی که طی ماه‌های اخیر با بیمارستان ووهان داشتیم، رئیس این بیمارستان که متخصص طب سنتی چین است، اظهار می‌کند طی سه هفته اول همه‌گیری از تعداد بالای بیمار شوکه شده بودیم. در آن زمان فقط از ۳۰ درصد طب سنتی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا استفاده می‌کردیم که آن هم دارو‌های آماده‌ای بودند که در درمان بیماری سارس مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما مقدار استفاده از طب سنتی چین در منطقه ووهان از حوالی فروردین به بعد به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد در بیماران رسید. اما دیگر خبری از دارو‌های آماده نیست و در کنار برخی دارو‌های ثابت، با توجه به مزاج هر بیمار، داروی گیاهی برای بیماران تجویز می‌شود. اکنون نیز درصد استفاده از دارو‌های طب سنتی چینی در بیماران به حدود ۹۰ درصد رسیده که آمار قابل‌توجهی است. این آمار طبق مقاله‌های اثبات‌شده، موجود است. اما در این بین، برخی متخصصان اصرار دارند که در شرق آسیا هرگز از دارو‌های سنتی استفاده نشده است. البته در چین هم که طب سنتی بسیار کاربرد دارد، همین تناقض‌ها بین طب سنتی و طب پزشکی نوین وجود دارد.

دکتر کریمی در ادامه می‌افزاید: «در ایران، کسی که نظام سلامت را پایه‌گذاری کرده، با این مسأله مشکلی ندارد و سیاست‌های رهبری، حتی فعالیت دانشگاه‌هایی در این زمینه در سطح وزارت بهداشت است و حتی حمایت‌های وزیر بهداشت، بیانگر حمایت از طب سنتی است. اما گروه خاصی این درگیری‌ها را نسبت به طب سنتی به وجود می‌آورند؛ در دوران همه‌گیری، دوقطبی کردن تنها به ضرر مردم تمام می‌شود و باید در چنین شرایطی از تمام امکانات بهره ببریم. جایی که کار علمی روی طب سنتی در حال انجام است، هیچ خطا و مشکلی ایجاد نمی‌کند و ایرادی نمی‌توان به آن وارد کرد.

به گفته او در تجویز دارو‌های سنتی و دارو‌های مرسوم به‌کار رفته در درمان کرونا، دارو‌های گیاهی و سنتی طبق بررسی برای بیماران بستری تجویز می‌شوند تا از نظر تداخلات دارویی مشکلی ایجاد نشود، همچنین در طول زمان مصرف دارو، وضعیت بیماران را به‌دقت بررسی می‌کنیم.

مسائل ایمنی به این دلیل انجام می‌شود که گیاهان دارویی هم مانند دارو‌های شیمیایی دارای عوارض جانبی هستند و به عبارتی، هر چیزی که می‌تواند مفید باشد، عارضه‌ای هم دارد. سردمدار این قانون هم طب سنتی ایران است. در حقیقت در کار‌های تحقیقاتی هرجایی که مشاهده کردید سخن از صددرصدی در کاری شده، مشخص است واقعیت ندارد. زیرا هیچ دارویی نیست که تمام بیماران در حداکثر پاسخ از آن بهره ببرند و طبیعتا هر دارویی با عوارضی همراه است.

دارو‌های گیاهی با مستندات علمی مجوز تولید می‌گیرند

دکتر آرمان زرگران، داروساز و عضو هیأت علمی گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فرآیند مجوز گرفتن دارو‌های گیاهی در مقایسه با دارو‌های شیمیایی معمول به جام‌جم می‌گوید: «در سازمان غذا و دارو برای دارو‌های طبیعی، اداره‌کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل وجود دارد که ذیل این مدیریت هم چند اداره‌کل شامل اداره دارو‌های طبیعی، اداره دارو‌های سنتی و مکمل‌ها قرار دارند. دارو‌های طبیعی اگر شامل یک فرآورده گیاهی باشد و در منابع سنتی ما هم اشاره‌ای به آن نشده باشد، باید حتما کارآزمایی بالینی روی آن صورت گیرد و شواهد و مستندات مانند دارو‌های شیمیایی برایشان جمع‌آوری و ارائه شود که در صورت کامل بودن مستندات، به دارو مجوز داده می‌شود.

این متخصص داروسازی سنتی ادامه می‌دهد: «قسمتی هم با عنوان دارو‌های سنتی وجود دارد و شامل دارو‌هایی است که نام و کاربرد آن‌ها در متون سنتی ما اشاره شده است و در این شرایط، اعطای مجوز به آن کمی ساده‌تر صورت می‌گیرد.

چون این داروی سنتی هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است و در نتیجه به‌عنوان داروی طب سنتی ایران کمی راحت‌تر به آن مجوز می‌دهند. دارو‌های گیاهی هم مانند دارو‌های شیمیایی باید فرآیند پیچیده‌ای را طی کنند و براساس کارآزمایی بالینی یا این‌که نمونه خارجی آن وجود دارد یا خیر، بررسی می‌شوند.»

دکتر زرگران با اشاره به چهار داروی معرفی‌شده از سوی سازمان غذا و دارو تأکید می‌کند: «در این‌باره باید مسؤولان سازمان غذا و دارو نظر بدهند. اما تا جایی که من خبر دارم، تمام این چهار دارو کارآزمایی‌های بالینی را پشت‌سر گذاشته‌اند و با مستندات علمی و بالینی مجوز لازم را کسب کرده‌اند.»

تولید دارو‌های گیاهی به سبک روشمند علوم مدرن

در بازار داغ شایعات دارو‌های سنتی و گیاهی و با توجه به مخالفان و طرفدارانی که استفاده از این نوع دارو‌ها دارد، معرفی و تأیید این چهار داروی گیاهی از سوی سازمان غذا و دارو، شاید حساسیت‌ها را بیشتر برانگیخته باشد.
اما عضو هیأت علمی گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر علمی بودن فرآیند تولید این دارو‌های گیاهی می‌گوید: تحقیقات در حوزه طب سنتی، فرآیند دانشگاهی و سازوکاری کاملا علمی دارد و در دنیا هم به رسمیت شناخته می‌شود؛ از سازمان بهداشت جهانی گرفته تا کشور‌های توسعه‌یافته هم سازوکار‌های علمی و مشخصی دارند. چیزی که در این میان اهمیت دارد، درمان بیمار است و فرآیند شیمیایی، سنتی یا گیاهی بودن آن تفاوتی ندارد. هر روشی که بتواند بیماری را درمان کند یا حتی علائم و عوارض بیماری را کاهش دهد، در اولویت قرار می‌گیرد.

همان‌طور که در حوزه‌های دیگر تحقیقات صورت می‌گیرد، در زمینه دارو‌های گیاهی و سنتی هم پژوهش‌هایی انجام می‌شود و این‌گونه نیست که همه اهتمام کشور متمرکز بر ساخت دارو‌های گیاهی باشد. در حال حاضر چند صد پروژه تحقیقاتی در کشور در حال انجام است که حدود ۸۰ تا ۹۰ پروژه مربوط به دارو‌های گیاهی است و اکنون این چهار دارو سریع‌تر به نتیجه رسیده‌اند و مجوز تولید دریافت کرده‌اند. طبیعتا اگر محصولات دیگر هم به نتایج مثبتی برسند، از آن‌ها هم استفاده می‌شود. درواقع، هیچ تعصبی روی روشی خاص وجود ندارد و هدف، بهبود بیماران است که همگی از روش‌های علمی و کارآزمایی‌های بالینی عبور می‌کنند.

دارو‌های کرونا با کارآزمایی‌های بالینی اثربخش

دکتر زرگران درباره اثربخشی این چهار داروی معرفی‌شده از سوی سازمان غذا و دارو می‌گوید: «این دارو‌ها برای درمان کرونا نیستند، بلکه روی بعضی پارامتر‌های بیماری تأثیر مثبت دارند و می‌توانند به عنوان درمان کمکی مورد استفاده قرار گیرند تا بیمار راحت‌تر این دوران را طی کند.

دراین میان باید به این نکته توجه داشته باشیم که درحال حاضر هیچ دارویی برای درمان کرونا وجود ندارد و حتی داروی رمدسیویر هم که تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دریافت کرده است، درمان قطعی نیست و فقط علائم را کاهش می‌دهد و می‌تواند در یک مرحله به بهبود علائم کمک کند. مسأله‌ای هم که در مورد این چهار داروی گیاهی ایرانی مطرح می‌شود، این است که به طور اختصاصی روی کرونا کارآزمایی‌های بالینی صورت گرفته و اثربخشی آن‌ها با مستندات علمی روی بهبود برخی علائم نشان داده شده است. شاید برحسب مستندات تجربی، برای مثال شربت اکسپکتورانت هم اثربخش باشد و مانند بعضی از این داروها، خلط‌آور بوده و در کاهش علائم کرونا مؤثر باشد. اما آیا این شربت روی کرونا کارآزمایی بالینی انجام داده است؟ اگر محققی روی این شربت هم کارآزمایی انجام دهد و نتیجه مؤثر آن را از نظر علمی اعلام کند، می‌تواند آن را هم در درمان کرونا تأیید کند؛ بنابراین پرداختن به این موضوعی هرگزغیرعلمی نیست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۸۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
طب سنتی به این معنا که ادعا می کنند فقط حالت پوپولیستی گرفته و متاسفانه اینگونه افکار علاوه بر سیاست و اقتصاد به حوزه سلامت نیز رخنه کرده است
پاسخ ها
حق گوی واقعی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
نه دوست عزیز. بهتون حق میدم که ناآگاه باشید چون مدتهاست جلوی آگاهی در این زمینه رو گرفتند برخی صاحبان قدرت اقتصادی. کم کم ماه از پشت ابر داره بیرون میاد. عوامفریبی در کار نیست دوست من. داروی درمانی موثر نزدیک به 100% درحال حاضر وجود داره برای کرونا فقط شما چون از نزدیک مشاهده نکردید، مجبور هستید وزارت بهداشت رو رفرنس قرار بدید برای قضاوت و مشکل همینجاست. این وزارت بهداشت ما، آلوده شده به مافیاهای از خود راضی دارو. فقط کافیه کمی تعصب رو تعطیل کنید و از نزدیک درمانهای قطعی که مستند هم داره میشه رو مشاهده کنید. سخته قبولش حق میدم ولی عین حقیقت هست و این داروها همین االن داره استفاده میشه و تقریبا نزدیک به 100% موارد درمان قطعی داره و عجیب تر برای شما اینکه مدت درمان اصلی خیلی طولانی هم نیست! فقط طی 3 روز شما تاثیر معجزه آسای بهبود رو مشاهده میکنید. وزارت بهداشت مدتهاست در پی تخریب طب سنتی است چون به حق منافع مافیای پزشکی رو نابود میکنه. به زودی خبرهای هیجان انگیزی رو از رسانه ها خواهید شنید. حیف که این مدت به خاطر مقاومت جاهلانه ی این پزشکان بی انصاف، جان این همه از هم وطنان ما از بین رفت....
هموطن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
در جواب کاربر (حق گوی واقعی) باید سوال کرد از ایشان که نمی تونست خلاصه تر حرفهاش رو بزنه؟؟؟
ناشناس
| - |
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
حالا نه که طب سنتی ها جیب مردم را خالی نمی کنند
هر آشغالی را به مردم میدن به اسم طب سنتی
(خطاب به حق گوی واقعی که اینقدر از خود ممنون و از خود راضیه)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
طب سنتی ظرفیت خاصی دارد بیشتر انتظار نداشته باشید. متاسفانه کنترل دقیقی بر روی فراورده های سنتی نیست و سازمان غذا دارو بایستی جوابگو باشد.
دلالهای گل گلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
سوالم از کاربر حق گوی واقعی این هستش اولا شما بر حسب کدام عدله و قانونی اینقدر مطمئن حرف میزنی و نوید شگفت زدگی میدی بعدشم ما از خدامون هستش زودتر پایان کرونا اعلام بشه و دیگه شاهد مرگ هموطنها و انسانها نباشیم چین و هند در داروهای گیاهی حرف اول تو جهان را میزنن اینو بنده به چشمان خود دیده و حتی مصرف کردم ولی هنوز اونها هم به اونجا نرسیدن که مثل شما قاطعانه نوید درمان بدن، کامنت شما بیشتر برگرفته از صحبتهای چند روز پیش دکتر نمکی هستش که فرمودن تا چند ماه دیگه دنیا شگفت زده میشه البته اگه عمر وزارتش امان بده بهشان
سبوس برنج شمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
سبوس برنج فرآوری شده بهترین درمان بیماری دیابت میباشد


افراد دیابتی هروز یه قاشق مرباخوری اون رو همراه با ماست میل بفرمایند


نوش جونتون
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
خب آقای حق گو چرا این داروی قطعی را معرفی نمی کنید تا
آمار وحشتناک مرگ و میر ناشی از کرونا کم بشه؟!!
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
البته واضحه که چرا اسم داروهای گیاهی درمان قطعی کرونا گفته نمی شه، چون اصلا همچین دارویی وجود نداره. داروهای گیاهی البته در درمان می توانند موثر باشند و توانایی بدن در مبارزه با ویروس را افزایش بدهند ولی داروی قطعی اگر وجود داشت که عرضه می شد.
کاظم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
دقیقا همه حرفا درسته بجز اینکه اینها دارند سعی می کنند مافیای جدیدی به اسم طب سنتی درست کنند اینیکی دیگه نمایندگی و خارج رفتن و مجوز گرفتن و انگلیسی بلد بودنم نمیخواد پشگل ماچه الاغ رو با خارخاسک قاطی کنیم با عسل و ابلیمو بفروشیم چهار میلیون مردم نگون بخت هم که مثال الغریق یتشبث بکل حشیش از ترس مرگ پول میدن هر چیزی رو میخرن از ترس مرگ . جلبیش به اینه که اوج گرفتن بحث طب سنتی همزمان شده با بیفایده دونستن رمدیسیویر از طرف سازمان بهداشت جهانی که به قیمت سی چهل میلیون قالب میکردن به مردم الان نوبت سرکیسه کردن مردم با دکون دستگاه طب سنتیه چند وقت دیگه هم سر و کله متخصصان علوم غریبه باز میشه به ماجرا با ورد و !آب زعفرون به قرون وسطی خوش آمدید
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
از کی جام جم مرجع معتبر پزشکی شده است. در این وانفسا هر که بفکر کسب خود است. این پزشکان اگر در این زمینه تحقیقات داشته اند آنرا منتشر کنند. حرف زدن بی پایه که راحت است
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
خبری از انتشار نیست، چون چیزی برای انتشار ندارند. صرفا خالی بندی و شعاره. اگر اهل عمل بودن بیماری را تو جامعه کنترل میکردند
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
.ممنون ازت دوست عزیز که انقدر زیبا حرف دل خیلیها را گفتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
این چه مسخره بازیه خوب اسم گیاه و بگین من اسپری قیمت گرفتم بالای سیصد بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
قیمت سلامتی و تندرستی رو هم بگیر مقایسه کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
بله آب هم مایع حیات است و هوا ممد آن
پس روی هوا و آب هم قیمت بگذارید و جیبهایتان را پر کنید
سکه های داغی که بر پهلوهایتان می فشارند، فراموش نشود
قاضی مرعشی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
حالا که بعد از فشار های زیادی که به وزارت بهداشت آورده شد مجبور شدند طب سنتی را تائید کنند و عقب نشینی کنند ولی متاسفانه از کلام آقایان تحصیل کرده در غرب متوجه می شویم که در نهایت آنها به بدنبال ابهام گویی از عناصر دارویی طب سنتی هستند تا تولید و فروش و درامد میلیادی آن را در اختیار بگیرند و مردم از راز و رمز ترکیب این مواد گیاهی بی خبر بگذارند . پس باز هم مساله تجارت با جان و مال مردم در میان است
پاسخ ها
حق گوی واقعی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
احسنت بر شما. اصل مطلب رو دقیق بیان نمودید. حال که به فضاحت خود باید اقرار کنند، با ایجاد ابهام در داروهای گیاهی هم دنبال نپذیرفتن اشتباهشان در تمسخر طب سنتی و عذرخواهی نکردن و بر گردن نگرفتن خون هم وطنان عزیزمون که به ناح پایمال شد هستند و از طرفی با پیچیده جلوه دادن داروها، دنبال همان کار همیشگی شان هستند یعنی دکان باز کردن و انحصار فروش و ... خدا ما رو در رسوا کردن این ناپاک دستان کمک کنه انشالله تا مردم آگاه بشن که داره چه نقشه هایی پیاده میشه توسط این بی انصاف های عالم نما!
رضا.
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
عزیزان بحث گیاه دارویی در درمان کرونا جدی است مثلادربین طائفه ماازقدیم ۲داروی گیاهی مهم است که برای درمان کرونا پدرم و۲نن ازاقوام درکناردرمان های پزشکی بخوبی جواب داد یکی برای بازکردن اشتهاودیگری بازکردن ریه وا نفس
محمدرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
ما فیایی وجود دارد که نمی خواهند طب سنتی درکشور رشد کند چون خانم آقای وزیر ولرد کننده داروهای شیمیایی است بروید کتاب خداوند الموت را مطالعه کنید ۳۰۰ سال پیش ایران صادر کننده داروهای گیاهی
به سراسر جهان بوده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
سلام مدت ۸ ماهه از داروی امام کاظم استفاده میکنیم شکر خدا حتی سرما هم نخوردیم.اتفاقا دخترم آلرژی آبریزش بینی تو تابستون داشت خوب شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
حواست نیست چه بلایی سر خودت و دخترت اوردی! هلیله سیاه موجود در این داروی ترکیبی مسهل سودا و خارج کننده سودا از بدن است ولی در مصرف طولانی خودش سودا می شود و سودای حاصل از هلیله سیاه با هیچ دارویی درمان نخواهدشد.
محمدرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
بدون شک داروهای گیاهی بهترین راه درمان برای هر بیماری است ولی عده ای شیاد به نام ائمه معصوم دارو می فروشند داروی امام کاظم یعنی چه اینها شیاد وسو استفاده گرند
دهقان
| Canada |
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
داروی امام کاظم یک داروی ترکیبی هست! شما که میگی هلیله سیاه تولید سودا میکنه، ترکیب این دارو طوری هست که باید باهم باشن تا تاثیر درست بذاره وگرنه میگفت فقط هلیله سیاه بخور دیگه چه نیازی بود که بگه با شکر نیشکر و مصطکی ترکیب بشه؟ بعدشم شمایی که میگی سوءاستفاده! خودتون مواد اولیه رو بگیرید و خودتون درست کنید مثل کاری که بنده خودم انجام میدم! ترکیبات زمستانه :هلیله سیاه،شکرنیشکر،مصطکی و ترکیبات تابستانه : هلیله سیاه،شکرنیشکر و رازیانه
در ضمن اینهمه مردم دارن استفاده میکنن و نتیجه مثبت گرفتن چطور شما زیرسوال میبرید؟
دهقانی
| Canada |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
زیاده روی در مصرف هر چیزی مضره! حتی عسل که شفا هست نباید زیاده روی کرد! برای پیشگیری هر ده روز یکبار و برای درمان سه روز پشت سرهم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
ما شالله این همه دکتر توی کامنت هاست برگهای انسان میریزه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
تریاک هم درد را بر طرف می کند و درمان سنتی هم هست و گیاهی هم هست و ابوعلی سینا هم گفته . ایا باید ان را مصرف کرد ؟ اخر کار این درمانگری به حشیش و تریاک می رسد .
اموزگار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
تابناک شماهارامطلع تر ازاین میدانستم که تحت تاثیر شبه علم قرار بگیرید دوستان گرامی از گیاه با روشهای علمی دارو به دست میاورند مانند دجیتال که ازگل انگشتانه به دست میاید امابرخلاف نظر دوستان شبه علم گیاه دارونیست اینکه بعضی گیاه را پودر وبه مردم عرضه میکنند اشتباه ووزارت بهداشت باید جلوگیری کندالبته دادن گیاه به هر صورت به عنوان خوردن اشکالی ندارد اما به عنوان دارو درست نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
خزعبلات جالبی بود
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
من کرونا گرفتم و خوب شدم. بهترین درمان و پیشگیری طب سنتی است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
افرین به تو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
فعلا بخور بخور کرونا ست دیگه .همه دارو میسازن الکی.کی به کیه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
مدل جدید حیف و میل بیت المال
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟