خردادماه امسال بود که رئیس کل بانک مرکزی از هدف گذاری تورم ۲۲ درصدی برای سال جاری خبر داد. این اقدام که برای اولین بار در تاریخ اقتصادی کشور بود، با واکنش برخی کارشناسان اقصادی مبنی بر عدم تحقق این هدف گذاری تورمی مواجه شد.
در اوایل مهرماه نیز رئیس جمهور کشورمان با ابلاغ بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۰ به دستگاههای اجرایی، هدف گذاری پیش بینی تورمی سال ۱۴۰۰ را ۲۲ درصد اعلام کرد.
اما مسیر تورم در سال جاری نشان از رشد شاخص تورم و دور شدن از هدف گذاری ۲۲ درصدی دارد. به گونهای که بر اساس جدیدترین گزارش مرکز آمار، نرخ تورم سالانه منتهی به آبان ۹۹ به ۲۹ درصد رسیده است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ١,٨ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
همچنین نرخ تورم نقطهای که درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل میباشد در آبان ماه ١٣٩٩ به عدد ٤٦,٤ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٤٦.٤ درصد بیشتر از آبان ١٣٩٨ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده اند.
حال به نظر شما، با توجه به تاکید بانک مرکزی و دولت مبنی بر هدف گذاری تورم بیست و دو درصد در سال جاری و سال آینده و همچنین تغییرات رشد نقدینگی در سال جاری، روند تورم در اقتصاد ایران چه سمت و سویی خواهد داشت؟
آیا نرخ هدف گذاری شده دولت، تحقق پذیر است؟
برای کاهش نرخ تورم و رسیدن به نقطه هدف، چه راهکاری باید در پیش گرفت؟
در کنار پیش بینی ۲۲ درصدی تورم توسط دولت و بانک مرکزی، شما تورم چند درصدی را برای ماههای آینده پیش بینی میکنید و به چه دلیل؟