مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی

سکته مغزی مهمترین عامل معلولیت در ایران است

در مورد بیمه خدمات توانبخشی در ماده ۶ قانون حمایت از معلولان آمده است که این خدمات باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد، سازمان برنامه و بودجه باید منابع این کار را تامین کند؛ وزیر بهداشت نیز در این زمینه نامه نوشته است و امیدواریم منابع لازم برای پوشش کامل خدمات توانبخشی تامین شود.
کد خبر: ۱۰۱۸۷۶۸
|
۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۲ 02 December 2020
|
7566 بازدید
تابناک اجتماعیمشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی گفت: سکته مغزی مهمترین عامل معلولیت در ایران است و پیش بینی می‌شود سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی شوند.

به گزارش «تابناک»، محمد تقی جغتایی روز چهارشنبه در نشست خبری آنلاین از وزارت بهداشت که به مناسبت روز جهانی معلولان برگزار شد، افزود: در آمریکا در سال ۷۵۰ هزار سکته مغزی گرفتار می‌شود و در ایران هم سکته مغزی پیش بینی می‌شود بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار نفر هر سال دچار سکته مغزی باشد و علت عمده معلولیت‌ها محسوب می‌شود.

وی گفت: در سال‌های اخیر با تعریف کد ۷۲۴ در اورژانس و مراکز بهداشتی برای خدمات سریع به افرادی که دچار سکته مغزی می‌شود از میزان مرگ و میر و عوارض و معلولیت‌های ناشی از آن کاسته شود و موفقیت‌های بزرگی در این زمینه به دست آمده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر کرونا بر خدمات توانبخشی گفت: بعد از شیوع کرونا مراجعات افراد نیازمند خدمات توانبخشی به مراکز دولتی و خصوصی توانبخشی حدود ۳۵ درصد کاهش یافته است البته دولت تلاش کرده است با پرداخت یارانه به این مراکز از زیان آن‌ها بکاهد و اخیرا با تصویب معاونت درمان، قرار شده این یارانه درحد تعرفه‌های خدمات بخش خصوصی به مراکز بخش خصوصی نیز پرداخت شود در عین حال بسیاری از خدمات توانبخشی و مشاوره‌ها و آموزش‌های آن در ماه‌های گذشته از طریق فضای مجازی و شبکه‌های ارتباطی آنلاین به بیماران و معلولان ارائه می‌شود.

وی گفت: زندگی شهری و بهبود خدمات درمانی باعث افزایش سن افراد شده و با توجه به افزایش سالمندان میزان نیاز به خدمات توانبخشی در همه دنیا از جمله ایران افزایش یافته است.
 
سکته مغزی مهمترین عامل معلولیت در ایران است

جغتایی افزود: وظیفه وزارت بهداشت ارائه خدمات پزشکی توانبخشی و نیز خدمات پیشگیری برای جلوگیری از افزایش معلولیت‌های بدو تولد است، همچنین آموزش نیرو‌های ارائه کننده خدمات توانبخشی از جمله متخصصان طب فیزیکی، کادر درمان‌ها و گفتار درمان‌ها نیز به عهده وزارت بهداشت است؛ در این زمینه تاکنون ۱۸ هزار نیروی متخصص تربیت شده و خدمات توانبخشی در مراکز بهزیستی، هلال احمر و مطب‌ها و کلینیک‌های خصوصی نیز افزایش یافته است.

وی گفت: هم اکنون ۷ هزار کلینیک یا مرکز خدمات توانبخشی و ۳۰۴ مطب خصوصی و ۱۳۷ مرکز جامع خدمات توانبخشی از وزارت بهداشت مجوز دارند، دو بیمارستان توانبخشی نیز در کشور داریم که البته باید افزایش پیدا کنند.

جغتایی افزود: ۶۳ درصد همه نوزادان در بدو تولد از نظر اختلالات تکاملی غربالگری می‌شود و سالانه برای ۹۰۰ هزار نوزاد غربالگری‌های لازم برای پیشگیری از معلولیت انجام می‌شود. برخی خدمات جدید پیشگیرانه نیز برای پیشگیری از اوتیسم شروع شده که اکنون در نجف آباد اصفهان ارائه می‌شود و به زودی در همدان نیز انجام می‌شود و مسیر توسعه کشوری را طی می‌کند. ایجاد مرکز درمانی دمانس یا فراموشی نیز در حال طراحی است.

مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی گفت: سالانه ۱۱۰ هزار سمعک با ارز دولتی در مراکز خصوصی و دولتی توزیع می‌شود و هر سال حدود ۱۵۰۰ عمل جراحی کاشت حلزون نیز در بیمارستان‌های منتخب کشور انجام می‌شود.

جغتایی افزود: ارائه خدمات توانبخشی رفاهی یا آموزشی در حیطه وظایف وزارت بهداشت نیست و در اموری از جمله بهبود خدمات تردد معلولان و مناسب سازی معابر شهری سازمان‌های دیگری مانند شهرداری یا بهزیستی وظیفه دارند.

مشاور وزیر بهداشت گفت: در حوزه تحهیزات توانبخشی کارگروهی در وزارت بهداشت ایجاد شده تادستگاه‌ها و تکنولوژی توانبخشی مانند ویلچر، عینک، سمعک و سایر ابزار‌های درمان و خدمات توانبخشی پزشکی مثل فیزیوتراپی و گفتار درمانی استاندارد شود، دولت منابع مالی مناسبی هم برای این کار اختصاص داده است تا واردات این تجهیزات به اندازه لازم انجام شود.
 
سکته مغزی مهمترین عامل معلولیت در ایران است

وی گفت: در مورد بیمه خدمات توانبخشی در ماده ۶ قانون حمایت از معلولان آمده است که این خدمات باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد، سازمان برنامه و بودجه باید منابع این کار را تامین کند؛ وزیر بهداشت نیز در این زمینه نامه نوشته است و امیدواریم منابع لازم برای پوشش کامل خدمات توانبخشی تامین شود، البته بسیاری از خدمات فیزیوتراپی تحت پوشش بیمه‌های پایه و تکمیلی قرار گرفته است، اما پوشش کامل همه خدمات توانبخشی نیازمند تامین بودجه است و قطعا انجام آن به علت کاهش هزینه‌های جانبی به نفع بیمه هاست و البته وزارت بهداشت وظیفه خود را برای تعرفه گذاری این خدمات انجام داده است.

جغتایی در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان فوت کرونا در مراکز سالمندان گفت: آمار آن را سازمان بهزیستی باید اعلام کند، اما با اجرای دستورالعمل‌های سختگیرانه وزارت بهداشت در خانه‌های سالمندان و مراکز نگهداری معلولان میزان ابتلا و فوتی در این مراکز در ایران در پاندمی کرونا کمتر از متوسط جهانی است.

وی گفت: توسعه خدمات توانبخشی و مشاوره از راه دور نیز از جمله سیاست‌های وزارت بهداشت است که در حال گسترش است.

مشاور وزیر بهداشت گفت: با توجه به مراجعه اکثر نوزادان به خانه‌های بهداشت برای واکسیناسیون و سایر خدمات، اکثر این نوزدان تحت پوشش خدمات غربالگری معلولیت‌ها قرار می‌گیرد و از این طریق سالانه از هر ۴۰۰ تا ۵۰۰ تولد یک مورد فلج مغزی و از هر ۱۰۰ تولد یک فرد مبتلا به اوتیسم شناسایی می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟