مرور روزنامه‌های سه شنبه ۲۵ آذرماه

پیام دوگانه روحانی / مردم چقدر گوشت و نان کمتری بخورند؟ /تمجید رسالت از برخی اظهارات روز گذشته روحانی

ادعای ارضی یا واکنش هیجانی اردوغان؟ بازگشت به دو سال پیش، روحانی: پایان تحریم را به تأخیر نمی‌اندازم حتی یک ساعت، آموزش مجازی مشکلات واقعی، قطر میانجی جدید بین ایران و آمریکا؟ عزم جهان برای بازگشت به برجام، دردسر‌های هدیه ترامپ به مراکش برای بایدن و سرپیچی مرغ از قیمت واقعی از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۲۱۴۲۲
|
۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۱ 15 December 2020
|
42053 بازدید
|

پیام دوگانه روحانی/مردم چقدر گوشت و نان کمتری بخورند؟ /تمجید رسالت از برخی اظهارات روز گذشته روحانی

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز سه شنبه ۲۵ آذرماه در حالی چاپ و منتشر شد که نشست خبری روز گذشته رئیس جمهور روحانی و واکنش روزنامه‌ها به آن از یک سو و ادامه تحلیل‌ها درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ و احتمال بازگشت لوایح FATF به مجمع تشخیص برای بررسی مجدد در صفحات نخست روزنامه‌های امروز از سوی دیگر برجسته شده است.

پرسش و پاسخ‌های نشست خبری حسن روحانی و تیترهایی همچون اخطار داده‌ام، اما تفسیر شورای نگهبان اصل ۱۱۳ را بی‌اثر کرده است (اعتماد)، نمی‌گذاریم پایان تحریم را به تأخیر بیندازند(شرق)، پیام روحانی به بایدن(آرمان ملی)، فرار چند باره روحانی از پاسخگویی در مورد گرانی‌ها (آفتاب یزد)، پایان تحریم را به تأخیر نمی‌اندازم حتی یک ساعت (ایران)، از سیگنال‌های مذاکره تا یادآوری رشد اقتصادی سال ۹۵(ابتکار) و دولت تفسیر و امید (جوان) در صفحه نخست روزنامه‌ها بازتاب یافته است.

در ادامه تعدادی از یادداشت ها و سرمقاله های منتشره در روزنامه های امروز را مرور می کنیم؛

مردم چقدر گوشت و نان کمتری بخورند؟

محمد‌صادق جنان‌صفت طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه جهان صنعت با عوان مردم چقدر گوشت و نان کمتری بخورند نوشت: ایزد دانا و توانا بر بندگان خود در سرزمینی به نام ایران مهر ورزید و نوری در دل و آتشی در ذهن راهبران اقتصادی آن‌ها انداخت و آن‌ها دلار ۴۲۰۰ تومانی را دیدند و به آن سنجاق شدند تا گوشت، برنج و روغن این مردمان بردبار با ارزان‌ترین بها خریداری شده و به سفره آن‌ها برده شود.
با این همه، اما قیمت‌ها از دلار با قیمت یادشده فرمان نبردند و سر به آسمان زدند. درآمد شهروندان، اما با شتاب کمتر افزایش یافت نتیجه این شد که مصرف نان، برنج، قند و شکر، گوشت (قرمز و سفید)، لبنیات، ماکارونی و… همگی از سال ۹۶ تا ۹۷ کاهش پیدا کرده به نوعی که سرانه مصرف ماکارونی از ۶/۵ به ۴/۵، برنج از ۶/۳۵ به ۳۳، نان از ۱۳۰ به ۶/۱۲۰، گوشت قرمز از ۶/۵ به ۷/۴، گوشت سفید از ۱/۲۲ به ۶/۲۰ و لبنیات از ۷/۵۴ به ۲/۵۲ کاهش پیدا کرده است. البته این جدول نشان می‌دهد که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ همیشه روند کوچک شدن سفره خوراک مردم ادامه داشته است. برای نمونه میزان سرانه مصرف گوشت قرمز در سال ۱۳۹۰ حدود ۴/۷ کیلوگرم بوده که در پایان سال گذشته به ۷/۴ کیلوگرم رسید و این یعنی ۷/۲ کیلوگرم کاهش پیدا کرده است. همین روند در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ نیز از سوی معاونت رفاه اجتماعی ارائه شده است.

پیام دوگانه روحانی/مردم چقدر گوشت و نان کمتری بخورند؟ /تمجید رسالت از برخی اظهارات روز گذشته روحانی
چرا چنین شده است و چرا ایرانیان باید هر سال از سطح رفاه مادی‌شان کاسته شود؟ یکی از مهم‌ترین دلایل این است که در دهه ۱۳۹۰ ایران پنج سال تحریمی را تجربه کرده و در سه سالی که اکنون یک فصل از آن باقی مانده، پیامد‌های تحریم زندگی را بر ایرانیان سخت کرده است. شهروندان ایرانی نشان داده‌اند به هر شکل و با هر ماهیتی راه مداراجویی با مدیران و بردباری در برابر تنگدست‌تر شدن را یاد گرفته و زندگی‌شان را بر این مدار می‌چرخانند. در برابر این رفتار شهروندان که به هر دلیل مدارا، مهربانی و سازگاری را بر ستیزه و نبرد ترجیح داده‌اند باید سر تعظیم فرود آورد و شکر کرد. اما این پرسش هست که این روزگار تا چه زمانی می‌تواند ادامه یابد و شهروندان تا چه میزان باید گوشت، برنج، عدس، لوبیا، چای، روغن و تخم‌مرغ کمتری بخورند؟ یک سال، دو سال، پنج سال، ۱۰ سال؟ آیا چشم‌اندازی برای رها شدن از شر فقر و نابرابری و راهی برای رسیدن به نقطه روشن و مطمئن وجود دارد؟ شهروندان ایرانی این حق را دارند که دست‌کم دامنه‌ای از چشم‌انداز را برای دور انداختن این روز‌های سخت ببینند و بدانند تا کی و تا چقدر گوشت و برنج کمتری بخورند و در حسرت برگشت درآمدشان به روند مثبت انتظار بکشند.


تمجید رسالت از برخی اظهارات روز گذشته روحانی

محسن پیرهادی مدیرمسئول رسالت در سرمقاله امروز این روزنامه با عنوان دوقطبی‌سازی مساله کشور را حل نمی‌کند نوشت: سخنان رئیس محترم جمهور در نشست خبری روز گذشته، در برخی موارد قابل‌تقدیر و از برخی جهات محل تأمل بود.


یک: برخی سخنان ایشان، به‌ویژه در پاسخ خبرنگار یک رسانه آمریکایی پیرامون توافق مدنظر بایدن، اصولی و درست بود. اشاره رئیس‌جمهور به این‌که بزرگ کردن دایره توافق و گنجاندن مباحث موشکی و منطقه‌ای، همان مذاکره موردنظر ترامپ بوده است، این خط را برای طرف‌های خارجی روشن کرد که اولا مباحث دفاعی ما قابل‌مذاکره نیست، ثانیا اگر بایدن می‌خواهد تغییری در رفتار خارجی دولت آمریکا ایجاد کند، باید در عمل نشان دهد، هرچند بعید است رفتار کلان و ماهیت نگاه هیئت حاکمه آمریکا به جمهوری اسلامی و بسیاری از مسائل خارجی، تغییری پیدا کند.


دو: بخش‌های دیگری از سخنان ایشان می‌تواند محل اشکال باشد. قصد ورود به جزئیات برخی سخنان ایشان که در نقد دستگاه‌های قضائی و نظامی جمهوری اسلامی ایراد گردیده را ندارم و اساسا بعید می‌دانم رئیس محترم جمهور، قصد تضعیف نیرو‌های مسلح کشور را داشته باشد، ایشان که خود معتقدند دیپلمات‌های کشور نباید تضعیف شوند، طبیعتا تضعیف نیرو‌های مسلح کشور را، آن‌هم در این شرایط حساس و شکننده غرب آسیا که همزمان درگیر چند جنگ و زیستگاه چندین گروه تروریستی و تکفیری است، برنخواهند تافت.

پیام دوگانه روحانی/مردم چقدر گوشت و نان کمتری بخورند؟ /تمجید رسالت از برخی اظهارات روز گذشته روحانی
سه: گمان برخی این است که در شرایط فعلی، برخی سخنان، صرف‌نظر از این‌که با چه نیتی بیان شوند، عملا در پازل دوقطبی کردن جامعه و فعال کردن گسل‌های سیاسی مؤثر واقع می‌شوند. هرچند نقد لازم است، اما مشکل اصلی امروز ما، نقد این‌وآن نیست، حتی مسئله اصلی مذاکره با این‌وآن نیست، این دوقطبی‌ها هم مسئله‌ای را حل نمی‌کند. این فاصله‌گذاری‌ها، کاری از پیش نمی‌برد، اگر هم فاصله‌ای در جامعه ما واقعیت داشته باشد، فاصله طبقات و اقشار جامعه ما با آسایش اقتصادی و آرامش معیشتی است.

 

پیام دوگانه روحانی

جلال خوش‫چهره در سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان پیام دوگانه روحانی نوشت: رئیس‌جمهوری در نشست‌رسانه‌ای دیروز (دوشنبه ۲۴ آذر) خود پیام‌های روشنی را برای مخالفان داخلی خود از یک سو و جامعه جهانی و به‌ویژه اعضای گروه برجام از سوی دیگر داد. «حسن روحانی» در نشست با شماری از خبرنگاران داخلی و خارجی کوشید مخالفان داخلی خود را به تعامل سازنده با دولت دعوت کرده و در این‌حال برای آنان تبیین کند که میان تحریم و جنگ اقتصادی تفاوت شکلی و ماهوی وجود دارد.


به اعتقاد روحانی، آنچه نظام سیاسی و مردم را در سال‌های اخیر دچار مشکل کرده، تحریم نیست. او گفت: تحریم‌ها سابقه‌ای طولانی به اندازه چهار دهه گذشته داشته و به‌زعم او مردم و نظام سیاسی در این مدت با آن همزیستی داشته‌اند. آنچه اوضاع را خاصه در سه سال گذشته سخت کرده، جنگ اقتصادی تحمیلی است که دولت «دونالد ترامپ» بانی آن بوده است. اگرچه رئیس جمهوری ابراز خوش‌بینی کرد که تحریم‌ها به شکل قهری رو به پایان است و با تغییر دولت در ایالات متحده، کشور شاهد وضعی متفاوت از‌گذشته خواهد یافت، اما همچنان مخالفت‌های داخلی با او و دولتش را مانع عبور از وضع کنونی دانست. رئیس‌جمهوری روحانی از مخالفانش که اکنون بیش از همه جا در مجلس یازدهم تمرکز یافته‌اند، خواست که باور کنند کشور در حال جنگ اقتصادی است. از این رو مخالف خوانی‌ها نباید به تضعیف موضع دولت بینجامد که جلودار جبهه جنگ اقتصادی و نیز طرف رسمی گفتگو با طرف‌های خارجی است. به عبارت روشن‌تر، روحانی مواضع مخالفان داخلی خود را به نادیده گرفتن عامدانه و یا ساده‌انگارانه واقعیت‌ها متهم کرد و آنان را با مخالفان نظام سیاسی هم‌سو دانست.

پیام دوگانه روحانی/مردم چقدر گوشت و نان کمتری بخورند؟ /تمجید رسالت از برخی اظهارات روز گذشته روحانی
رئیس‌جمهوری روحانی در نشست مطبوعاتی خود، برای جامعه جهانی، اعضای باقیمانده در گروه برجام و به تلویح، اما ملموس؛ دولت آینده ایالات متحده پیام روشنی داد. او گفت: دولتش هیچ فرصتی را برای شکستن تحریم‌ها و پایان جنگ اقتصادی از دست نمی‌دهد؛ حتی به ساعت یا هفته.


روحانی عوامل چهارگانه‌ای را در مشکلات جاری کشور برشمرد. او گفت؛ مشکلات ساختاری، مدیریتی، جنگ اقتصادی و هم‌سویی مخالفان و معارضان سبب وجود مشکلاتی است که اکنون کشور به آن دچار است. در نگاه او مشکلات ساختاری و مدیریتی ریشه‌دار بوده و برای رفع آن باید چاره متناسب را اندیشید. در این حال او بر دو عامل دیگر به عنوان متغیر‌های اصلی و فوری تاکید کرد. رئیس‌جمهوری، جنگ اقتصادی و همکاری یا هم‌سویی مخالفان و معارضان را اصلی‌ترین مانع برون رفت کشور از مشکلات دانست. از این رو در وهله نخست او خواستار تعامل سازنده با مخالفانش در قوای دیگر براساس قانون اساسی شد. روحانی برخی مخالفان دولت را به تلاش برای استمرار تحریم‌ها متهم کرد و گفت: «دولت مقابل این خواست می‌ایستد.» او افزود: «اجازه نمی‌دهیم که پایان تحریم‌ها را به تاخیر بیندازند.» رئیس جمهوری روحانی در این حال این هشدار را به افکار عمومی داد که اعلام پیش‌شرط برای بازگشت به برجام با ترکیب ۱+۵ مانند آنچه برخی‌دریافت خسارت از اعمال تحریم‌ها در سه‌سال گذاشته می‌خوانند، سنگ‌اندازی در مسیر پایان و یا شکستن تحریم‌ها در آینده نزدیک است.


سخنان رئیس‌جمهوری در نشست مطبوعاتی دوشنبه سرشار از خوش‌بینی به فرایند پیش‌رو به‫رغم واقعیت‌های جاری بود. اما آیا باید اظهارات رئیس‌جمهوری را به گونه‌ای تفسیر کرد که مانند گذشته کانون توجه و وزن خود را در «برجام» خلاصه کرده است؟ آیا هم‌سویی مخالفان دولت با معارضان نظام پایان می‌یابد؟ تعامل قوای سه‌گانه در مسیری جز آنچه اکنون هست، خواهد شد؟ موانع بازگشت به برجام چیست و چه احتمالاتی را می‌توان برای آن برشمرد؟ آیا جامعه جهانی پیام روحانی را دریافت خواهند کرد؟ واقعیت‌ها چه می‌گویند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۴۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
بایدن رییس جمهور آمریکا شد
امروز دلار دوباره غش میکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
با عرض تسلیت به دلالان. غم اخرتون باشه:))))
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
سه شنبه ۲۵ اذر
امروزهم مثل چندروزگذشته شاخص کل درهمان ابتدای کار ۲۵۰۰۰ واحد دیگرفروریخت
دیروز شاخص کل دوباره به کانال یک میلیون وچهارصدهزار واحدبازگشت
همه فروشنده اند اما خریداری نیست (:
غلام
| Netherlands |
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
ما بایدن را هم زیر پا میگذاریم چه بر سه به دلارش....
مرگ بر همه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
چنانچه تند روهای اصولگرا و جبهه پایداری ها
و کاسبان تحریم و جنگ
و اسرائیل و عربستان بگذارند
قطعا با تصویب اف ای تی اف مشکلات مردم و کشور کم شده و با برگشتن آمریکا به برجام
روزهای خوشی در انتظار مردم و کشور در پیش رو خواهد بود
ناشناس
|
United States of America
|
۰۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
تحریم ها باید برداشته شوند.
مردم و کشور نیاز مند احیای اقتصاد و سلامت هستند.
تنها کاسبان دلار و قدرت و افراطگرایان از ادامه تحریمها لذت و منفعت میبرند.

ایران نیاز به تجربه کره شمالی و لیبی و عراق ندارد و با برداشتن تحریم ها بسوی بازسازی زیرساخت ها خواهد رفت. تعلل نکنید...
جلیلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
جناب آقای روحانی 50 میلیون ایرانی بدون احتساب خانواده های شان سهام دار بورس هستند شما اگر بتوانید مشکل بورس را با کمک مدیران بورس حل کنی دست کمی هم رفع تحریم ها ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
لطفا در نوشتن اعداد اعشاری دقت کنید همه را برعکس نوشته.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
کمتر و بیشتر و چپ و راست رو قاطی کردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
جناب روحانی لطفا فکری به حال تورم بکنید.قیمت کالاها کمر مردم رو شکسته.مواد غذایی البسه مواد شوینده دو سوم درامد خانوار صرف خرید این اقلام میشود.خانه دار شدن که دیگر حتی از مخیله ماهم نمیگذرد.قیمت مصالح ساختمانی را حداقل پایین بیاورید تا ما مردم عادی بتوانیم سرپناهی را در حیات منزل پدری بسازیم و از مستاجری خلاص شویم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
تا اف ای تی اف تصویب نگردد
و تا آمریکا به برجام بر نگردد
و تا تند روهای اصولگرا و جبهه پایداری ها
و کاسبان تحریم و جنگ
دست از دسیسه برای بهم زدن آرامش و صلح برندارند
هیچ امیدی به مساعد شدن اوصاع اقتصادی اجتماعی مردم و کشور نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
روحانی = تورم
خود شیخ حسن ایجاد تورم کرده تا کسری بودجه خود را تامین کنه ، اونوقت از ش میخوای برای تورم فکری بکنه ؟
او هرگز درصدد پایین آوردن تورم نخواهد بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
افکارت دست خودت باشد و نه این سایت و سینه چاکان دولت
اف ای تی اف یعنی تحریم بیشتر
درضمن تو هنوز بچه بودی که در لیست سیاه بودیم و دلار در دولت قبلی 6 سال تکون نمی خورد
ال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
سه شنبه ۲۵ اذر
امروزهم مثل چندروزگذشته شاخص کل درهمان ابتدای کار ۲۵۰۰۰ واحد دیگرفروریخت
دیروز شاخص کل دوباره به کانال یک میلیون وچهارصدهزار واحدبازگشت
همه فروشنده اند اما خریداری نیست (:
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
اون بورسی که برای خندیدن به اون «ضد بورس نورچشمی» میگشت کجاست ؟ خبری ازش نیست؟؟؟! (:
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
بورس رو باید در بلند مدت دید. مثلا بنده طی یک ماه اخیر کلی خرید کردم در بعضی ضرر و در بعضی در سودم ولی برایند کلی مثبت بوده و از همه بازارهای موازی جلوتر است. مهم اینه به یکی دو روز نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
اعداد همه اش غلط غلوطه که
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
بیش از آنکه واکنش هیجانی اردوغان باعث واکنشها باشه توییت از سرحسادت ظریف مبنای واکنشها شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
آقای ظریف بدرستی و به موقع اقدام کرد و این هوش سیاسی او را می رساند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
نگاه کنید چطور روزنامه های مدافع برجام وبورس نورچشمی موضوع بررسی مجدد FATF را همزمان تیتر اول خودکردند اما همین روزنامه در مقابل چهارمین رکورد خروج نقدینگی از بورس که دیروز اتفاق افتاد کوچکترین عکس العملی نشان ندادند شتردیدی ندیدی !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
رکورد خروج نقدینگی در بورس شکسته شد!!!
شاخص کل امروز سه شنبه ۲۵ اذر تنها در نیم ساعت ابتدای کار تالار بورس حدود ۵۰ هزارواحد ( بیش از ۳ درصد) سقوط کرد
پیشبینی میشود باادامه این روند بورس کانال یک میلیون وسیصد هزار واحدراهم ازدست بدهد
همه فروشنده اند اما خریداری نیست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟