شکست سنگین آمریکا در احیای کمیته تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران / ۱۱۰ رای منفی در برابر ۱۰ رای مثبت!

تلاش آمریکا برای اضافه کردن دو بند جدید در بودجه ۲۰۲۱ سازمان ملل متحد ـ که منجر به احیای کمیته تحریم‌ها علیه ایران می‌شد ـ با ۱۰ رای مثبت و ۱۱۰ رای منفی اعضای مجمع عمومی سازمان، شکست خورد. استدلال آمریکا این بود که کمیته تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، باید کار خود را از سر گیرد، چون آمریکا از برجام خارج شده و دیگر برجام وجود ندارد.
کد خبر: ۱۰۲۴۹۸۴
|
۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۵ 31 December 2020
|
46818 بازدید
|

شکست سنگین آمریکا در احیای کمیته تحریم‌ های سازمان ملل علیه ایران/ 110 رای منفی در برابر 10 رای مثبت!

بین الملل تابناک: تلاش آمریکا برای اضافه کردن دو بند جدید در بودجه ۲۰۲۱ سازمان ملل متحد ـ که منجر به احیای کمیته تحریم‌ها علیه ایران می‌شد ـ با ۱۰ رای مثبت و ۱۱۰ رای منفی اعضای مجمع عمومی سازمان، شکست خورد. استدلال آمریکا این بود که کمیته تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، باید کار خود را از سر گیرد، چون آمریکا از برجام خارج شده و دیگر برجام وجود ندارد.

نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد پس از آنکه در مرداد ماه امسال، شکست سختی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران متحمل شد، خودخوانده مدعی شد که مکانیسم ماشه اعمال شده است.

این موضوع در هیچ نهادی از بدنه سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته نشد و در شورای امنیت هم به طور قاطع با نظر سیزده عضو آن، ادعای آمریکا باطل دانسته شد.

اما تندروهای ضد ایرانی کاخ سفید دست برنداشتند و بر آن شدند تا در کمیته پنجم مجمع عمومی سازمان ملل متحد که وظیفه تصویب بودجه سازمان ملل را بر عهده دارد، متممی به یکی از قطعنامه‌ها وارد سازند تا برای اجرای مکانیسم ماشه، بودجه در نظر گرفته شود.

این پیشنهاد با واکنش گسترده‌ای روبه رو شد که به دلیل کمبود وقت، همه مخالفان این نظر آمریکا نتوانستند صحبت کنند، اما در رای‌گیری انجام شده، تنها ۱۰ عضو سازمان ملل با آمریکا موافقت کردند.

۱۱۰ عضو با آن به طور قاطع مخالفت کردند و ۳۲ عضو هم رای ممتنع دادند.

 

جزئیات آرا

تنها بحرین، جیبوتی، السالوادور، هاییتی، میکرونزیا، مراکش، سعودی، دولت در تبعید یمن و رژیم صهیونیستی با آمریکا همراهی کردند؛ ۱۱۰ کشور رای مخالف، و ۳۲ کشور رای ممتنع دادند و ۴۱ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.

روسیه، چین و اتحادیه اروپا در بیانیه هایی جداگانه با ایده پیشنهادی آمریکا برای بازگشت تحریم های سازمان ملل علیه ایران پس از "اسنپ بک" آمریکا مخالفت کردند.

شکست سنگین آمریکا در احیای کمیته تحریم‌ های سازمان ملل علیه ایران/ 110 رای منفی در برابر 10 رای مثبت!

آرای پانزده کشور همسایه زمینی و دریایی ایران قابل تأمل است: روسیه، ترکیه، پاکستان، قزاقستان، آذربایجان، ارمنستان (مخالف)، عربستان و بحرین (موافق)، عراق، عمان، قطر، امارات، کویت (ممتنع)، افغانستان و ترکمنستان (غایب)

نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد پس از آنکه در مرداد ماه امسال، شکست سختی در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران متحمل شد، خودخوانده مدعی شد که مکانیسم ماشه اعمال شده است.

این موضوع در هیچ نهادی از بدنه سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته نشد و در شورای امنیت هم به طور قاطع با نظر ۱۳ عضو آن، ادعای آمریکا باطل دانسته شد.

اما تندرو‌های ضد ایرانی کاخ سفید دست برنداشتند و بر آن شدند تا در کمیته پنجم مجمع عمومی سازمان ملل متحد که وظیفه تصویب بودجه سازمان ملل را بر عهده دارد، متممی به یکی از قطعنامه‌ها وارد سازند تا برای اجرای مکانیسم ماشه، بودجه در نظر گرفته شود.

این پیشنهاد با واکنش گسترده‌ای روبرو شد که به دلیل کمبود وقت، همه مخالفان این نظر آمریکا نتوانستند صحبت کنند، اما در رای‌گیری انجام شده، تنها ۱۰ عضو سازمان ملل با آمریکا موافقت کردند.

۱۱۰ عضو با آن به طور قاطع مخالفت کردند و ۳۲ عضو هم رای ممتنع دادند.

روسیه به نیابت از خود و چین در مخالفت با این درخواست اصلاحی آمریکا گفت: پیشنهاد آمریکا برای دربرگرفتن بودجه ۲۲۳۱، شامل ایجاد کمیته تحریم علیه ایران و مشروعیت بخشی به مکانیسم ماشه علیه ایران است.

رایزن روسیه افزود: هیچ مکانیسم ماشه‌ای اعمال نشده است و ۱۳ عضو شورای امنیت تاکید کردند که آمریکا حقی برای اعمال چنین مکانیسمی ندارد. آمریکا در جایگاهی نیست که بخواهد اقدامی در این زمینه انجام دهد.

وی ادامه داد: روسیه در ماه اکتبر به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت به صراحت اعلام کرد که مکانیسم ماشه، محقق نشده است. از این رو، این موضوع خاتمه یافته و قطعنامه ۲۲۳۱ بر اساس جدول زمان بندی شده خود مطابق با برجام در حال اجراست.

این دیپلمات روسی خواستار مخالف اعضای سازمان ملل متحد با این پیشنهاد آمریکا شد.

واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل

اسحاق آل حبیب معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد هم این اقدام آمریکا را اقدامی سیاسی خواند و خواستار رای‌گیری درباره این پیشنهاد شد.

وی برجام را یک دستاورد دیپلماسی چندجانبه درباره بحران ساختگی طولانی مدت علیه ایران دانست و یادآور شد: قطعنامه ۲۲۳۱ به اتفاق آرا تصویب شد و برنامه جامع اقدام مشترک را تایید کرد.

سفیر ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد به موجب این قطعنامه، تمام سازوکار‌های تحریم‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران برچیده شد.

آل حبیب، تلاش آمریکا را از بین بردن برجام توصیف کرد و گفت: حرکت آمریکا برای اعمال مکانیسم ماشه توسط ۱۳ عضو شورای امنیت رد شد و تاکید کردند که تنها اعضای مشارکت کننده در برجام حق استفاده از سازوکار‌های در نظر گرفته شده را دارند.

وی با تاکید بر اینکه اقدام آمریکا از هیچ مبنای قانونی برخوردار نیست، افزود: آیا مجمع عمومی مجاز است، برای آنچه که شورای امنیت با آن مخالفت کرده است، بودجه تامین کند؟

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد بار دیگر از اعضای سازمان ملل متحد خواست تا علیه پیشنهاد آمریکا در این باره مخالفت کنند تا از منشور ملل متحد محافظت شود.

چین

رایزن نمایندگی چین در سازمان ملل متحد هم خواستار مخالفت با این پیشنهاد آمریکا شد و گفت: آمریکا هیچ حقی برای اعمال تحریم‌های لغو شده پیشین شورای امنیت ندارد.

وی تاکید کرد: هرگونه حرکت در زمینه پیشنهاد آمریکا، مخالفت صریح با اصول سازمان ملل متحد است.

آلمان

رایزن نمایندگی آلمان در سازمان ملل متحد به نیابت از اتحادیه اروپا و چندین کشور دیگر اظهار داشت: قطعنامه ۲۲۳۱ از همه اعضا می‌خواهد برای اجرای برجام حمایت کنند.

وی با یادآوری نامه سپتامبر رئیس شورای امنیت به مجمع عمومی مبنی بر اینکه این شورا اقدامی در زمینه ادعای آمریکا انجام نمی‌دهد، خواستار اجرای کامل قطعنامه شورای امنیت شد.

سوریه

رایزن نمایندگی سوریه در سازمان ملل متحد هم دیگر سخنران پیش از رای گیری بود که با پیشنهاد آمریکا، مخالفت کرد و گفت: این پیشنهاد آمریکا، نادیده گرفتن قوانین بین‌المللی است و باید نادیده گرفته شود.

ونزوئلا

رایزن نمایندگی ونزوئلا در سازمان ملل متحد هم با پیشنهاد آمریکا مخالفت کرد و گفت: پیشنهاد آمریکا، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و خلاف اصول منشور ملل متحد است.

وی اقدام آمریکا را اقداماتی خودسرانه توصیف کرد.

نیکاراگوئه

رایزن نمایندگی نیکاراگوئه با حمایت از برجام و قطعنامه ۲۲۳۱، تاکید کرد که باید اجرای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه یابد.

وی از همه اعضا خواست تا از این پیشنهاد ضد ایرانی آمریکا، مخالفت کنند.

کوبا

رایزن نمایندگی کوبا در سازمان ملل متحد هم با این پیشنهاد آمریکا مخالفت کرد و گفت: اکثریت شورای امنیت با ادعای آمریکا در اعمال مکانیسم ماشه مخالفت کرد. مجمع عمومی نمی‌تواند اقدامی را تصویب کند که با تصمیم نهاد دیگر سازمان ملل در تضاد باشد.

ابراز تاسف آمریکا از شکست خود

به نوشته پایگاه اینترنتی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، «ریچارد میلز» معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل درخصوص عدم تصویب بند‌های پیشنهادی آمریکا در بودجه سال ۲۰۲۱ این نهاد بین المللی ابزار تأسف کرد.

میلز در خاتمه جلسه کمیته پنجم سازمان ملل گفت: «ایالات متحده متأسف است که اعضای این کمیته با رد تأمین بودجه احیای کمیته تحریم‌های ایران تصمیمی گرفتند که مغایر با اصول سازمان ملل و ضد درخواست‌های روشن سخاوتمندترین عضو سازمان ملل بود».

این دیپلمات آمریکایی افزود: «علاوه بر این، در قبال درخواست ما برای استقرار مجدد کمیته تحریم‌های ایران در سازمان ملل و هیأت کارشناسان که هر دو در نقض تحریم‌ها از سوی ایران و متحدانش در منطقه اهمیت دارند، پاسخی دریافت کردیم که ما را نا امید کرد».

میلز در ادامه گفت: «خطاب به آن‌هایی که به چالش کشیدن توان ایالات متحده در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را تداوم می‌بخشند، می‌گویم که تأکید داریم، صادقانه از فرایند تعریف شده در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پیروی کرده ایم».

نماینده واشنگتن در سازمان ملل روز چهارشنبه در جلسه تنظیم برنامه بودجه سال ۲۰۲۱ این نهاد بین المللی، افزودن بند‌هایی برای میسر شدن بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را پیشنهاد کرد.

میلز در توجیه این طرح گفته بود، واشنگتن نمی‌تواند از بودجه‌ای حمایت کند که تداوم «یهود ستیزی و تعصبات ضد اسرائیلی» را موجب شده و حق بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را به رسمیت نمی‌شناسد.

وی افزود، آمریکا به تصویب بودجه سال آینده سازمان ملل رأی منفی نمی‌دهد، اما درخصوص کوتاهی این نهاد در مأموریتی که دارد نیز ساکت نخواهد ماند و به همین دلیل، خواستار رأی گیری برای افزودن این بند‌هاست.

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۸۹
علی از مشهد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
جالبه بعضی خبرگزاری که ظاهرا همیشه علیه آمریکا هستند این خبر رو منعکس نکردن چون به نفع برجام هست ... اینجاست که میفهمیم یک عده منافع کشور براشون مهم نیست بلکه منافع خودشون مهمه ... بعضی وقتا منافعشون اینه بر علیه نیروی خودی در داخل کشور باشن تا موفقیت کشور
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
و این یعنی خیانت به ملت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
آقا جان تحریم های اصلی همون هایی هست جه آمریکا وضع کرده است. این هم تنها یک فشار مضاعف بود که مثلا ترامپ بگه ایران منزوی هست. همون داستان پلیس خوب و بد تا اروپا ایران رو همچنان در برجام بدون داشتن مزیت خاصی نگه دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
خیلی جالبه.
اینقدر مخاطبان این سایت به هر بهانه ای نظام رو دارن سرزنش می کنن که آدم در اینجا از دیدن خیلی از موفقیت ها غافل می شه..
بعد می بینیم که چه کشورهای منفعل یا خاصی به ابرقدرت ! جهان رای مثبت دادن.
واقعا اگر بی انصاف نباشیم باید به رسیدن ایران به یک کشور قدرتمند جهانی اعتراف کنیم.
رامین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
کشور دوست و برادر عراق
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
ممتنع! یعنی یه جورایی موافق طرح آمریکا
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
عرب است دیگه، کاری نمیشه کرد
حسن
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
دوست و برادر در استفاده از منابع ایران تا کی باید اینا اینقدر نمک نشناس باشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
نامرد یعنی مشکلی با تحریم ایران نداره اینا چه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
ممتنع یعنی خودداری از رای دادن.
این یعنی توجه نکردن به ایالات متحده.
به هرحال دولت عراق به نظر می رسه که از طرف ایران و آمریکا یعنی از طرف هردو تحت فشار قرار داره.
ناشناس
| Philippines |
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
بفرما تحویل بگیرید حیف جونها و پولهایی که بابت جنگ با داعش واسه عراقیها دادیم
ناشناس
| Netherlands |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
ممتنع در این مورد به نظرم بیشتر نشان از ترس از دو طرف داره. طرف هر کدوم رو بگیره ممکن عواقب بد داشته باشه براش.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
بردار من فقط عراق که نبود کشورهای بظاهر دوست عرب دیگه ای هم رای ممتنع دادن مثل عمان مثل کویت من نمی فهمم خواهشا دوستانی که همیشه مدافع کشورهای عربی هستن و اصرار دارن اونها رو بر ایران اولویت بدن بگن چرا با این همه نفعی که ایران به اونها رسونده بازهم اونها با ایران دشمنی می کنن و شعار الموت برای ایرانی سر میدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
سال 96 دلار 4000 تومان
سال 99 دلار 25000 تومان
آمریکا شکست خورد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
ازچیزای دیگه...آمریکا فقط از لحاظ لقتصادی ظاهرا پیروز شده از لح
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
مبارکه. عراف ممتنع داده. جای بسی تاسف برای کشورهای عربی. از ماست که بر ماست البته.
پاسخ ها
علی
| United States of America |
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
ناشناس ۱۶:۳۳

جنابعالی با ذهن سالم و مبارکتون چند سال به عقب برگردید می‌بینید که اگر به خاطر جانفشانیهای نیروهای داوطلب ایرانی و عراقی به فرماندهی شهید حاج قاسم سلیمانی در نبرد داعش نبود نبود، الان عراقی در کارنبود که یک الکاظمی نامی هم به زعم شما قمپز در کنه و به خاطر استقلال عراق در مقابل زورگوییهای آمریکا علیه ایران رأی ممتنع بده. تازه آقای آمریکا پرسته ذهن آکبند، همین آمریکا که خودش بانی داعش هست (رجوع کنید به سخنان هیلری کلینتون در روزهای آخر اوباما در رأس حکومت) این یک عده از داعشی ها رو تو پایگاه‌هاش تو عراق، سوریه، و افغانستان تو آب نمک خوابانده برای خوابی که برای ایران دیدن (که هیچوقت تعبیر نمی‌شه). خوب به به حرفایی که می‌زنی فکر کن، طوطی وار از تلویزیون‌های ماهواره‌ای تقلید نکن.
ناشناس
| Austria |
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۲
چه تاسفی؟ عراق باید رای موافق می داد خیلی هم بتون لطف کرده ممتع داده
بی نام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
تمامی اینها ثابت میکنه نخست وزیر کنونی عراق الکاظمی جیزه خوار امریکا ست و شواهد امر حاکی از ان است که ایشان در شهادت سردار بزرگمان دست داشته است خداوند بسزای اعمالش برساند انشاالله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
این خط این نشون... مهره اصلی ترور سردار قاسم سلیمانی رییس وقت سازمان اطلاعات عراق همین نخست وزیر الکاظمی است که آمریکا برای این همکاری اش سمت نخست وزیری عراق را به الکاظمی هدیه دادند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
این تصور ذهن معلول شماست چون الکاظمی خواهان استقلال عراق است و با حضور نیروهای آمریکایی و ایرانی در خاک آن کشور مخالف است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۲
ناشناسی که میفرمایید ذهن مریض ادامه نظر شما همینو میرسونه که الکاظمی موافق ایران و آمریکا در عراق نیست همچنین آمریکا پس مثل شاه عباس با یکی دوستی میکنه اونو میندازه بیرون بعد میره سراغ اولی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
نه از اصلاح طلب خوشم می یاد نه اصولگرا ولی می خوام بپرسم این که آمریکا در این جا به قول شما شکست خورد حاصل کار سعید جلیلی و اصولگراهاست یا شخص محمد جواد ظریف....
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
آیا الآن که آمریکا به تنهایی ایران را تحریم کرده کاری از دست دیگر کشورها حتی روسیه و چین برمی آید؟ پس آمریکا نیاز چندانی به رای دیگر کشورها ندارد.
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
حاصل خون حاج قاسم است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
چه خنده دار. چرا این شکست تاثیری برای ما ندارد؟ این هم متل تحریم تسلیحاتی هست که به خاطر برجام قبول کردند ۵ سال تمدید شود بعد اسمش رو فتح الفتوح برجام گذاشتند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
عراق دیگه چه مرگته. چی می خواهی دیگه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۲
این مواضع نشون دهنده این است که عربها هیچگاه دوست ما نخواهند شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
عراق و افغانستان نگاه کن !!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
افغانستان و عراق جالبه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
بابا افعانستان غایب بوده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
دولت در تبعید یا دولت رسمی یمن! پس ما به کی سلاح میدیم توی یمن؟!
پاسخ ها
علی
| United States of America |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
جناب،
دولت در تبعید حضور فیزیکی در یمن نداره، در عربستانه و با پشتیبانی آمریکا نمایندگی یمن در سازمان ملل در دست دولت در تبعیده.
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟