تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
محل پیگیری حقوقی ترور شهید سلیمانی محاکم قضایی ایران و عراق است
محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه در جلسه شورای سیاستگذاری همایش بینالمللی مطالبات حقوقی و بینالمللی دفاع مقدس: وزارت امورخار جه در گرفتن محکومیت آمریکا از گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد قتلهای فراقانونی پیگیر است. محل پیگیری حقوقی ترور شهید سلیمانی و همراهان ایشان، محاکم قضایی ایران و عراق است. با توجه به اینکه این همایش مجازی برگزار میشود، می توان به صورت فراگیر از حقوقدانان و افرادی که در همایش های عادی برای حضورشان در کشور محذوراتی وجود دارد، برای ارائه مقاله و سخنرانی دعوت کرد.طی ماه های گذشته کلیه همایشهای بینالمللی وزارت امور خارجه به صورت مجازی و با هزینه به مراتب کمتر و مشارکت و استقبال بیشتر برگزار شده است و این یک فرصت به شمار می رود.حکم بازداشت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با پیگیری زیادی که توسط وزارت امور خارجه و سایر نهادها صورت گرفت، صادر شده است./ایرنا
این نمایندگان مجلس، سودای ریاست جمهوری دارند
محمدجواد نیکبین، نماینده مردم کاشمر در مجلس با بیان اینکه در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ احتمال حضور نامزدهایی از هر سه قوه کشور وجود دارد، گفت: برای اظهار نظر قطعی در مورد حضور افراد باید منتظر بود و دید در سال آینده فضا به کدام سمت میرود، اما در حال حاضر احتمال از مجلس شورای اسلامی حضور نمایندگانی مانند آقایان قالیباف، امیرحسین قاضیزاده، نیکزاد و پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۰ وجود دارد./ایسنا
افزایش نگرانی از افتادن دوباره در تله عادی انگاری کرونا
سه موج مختلف از کرونا را در حالی پشت سر گذاشتهایم که تا امروز تقریبا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده و بیش از ۵۶ هزار نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. این روزها که موج سوم از تب و تاب افتاده و میزان مبتلایان و مرگ و میرهای روزانه کاهش پیدا کرده است، خطر بازگشاییهای عجولانه و عادی پنداری کرونا و تکرار شرایط اردیبهشت و خرداد که دو موج مرگبار و سنگین را در پی خود داشت، موجب شده است تا علیرغم فروکش کردن زبانههای کرونا، نگرانی از شعلهور شدن زبانههای این آتش به وجود بیاید، به ویژه اینکه تصمیم به بازگشایی مدارس در اول بهمنماه از سوی وزارت آموزش و پرورش در برخی مناطق جدی و حتی دستورالعلمل آن نیز صادر شده است. /وبدا
قطعنامه برکناری ترامپ تصویب شد
مجلس نمایندگان آمریکا با وجود مخالفت بیشتر جمهوریخواهان به قطعنامهای رای داد که از معاون رئیس جمهوری و هیات دولت آن درخواست میکند نسبت به برکناری ترامپ اقدام کند. این قطعنامه که شامگاه سهشنبه با ۲۲۳ رای موافق و ۲۰۵ رای مخالف به تصویب رسید، از مایک پنس و هیات وزیران آمریکا درخواست میکند، با اعمال متمم ۲۵ قانون اساسی، از دونالد ترامپ سلب اختیار کند و مسئولیت دولت را در اختیار پنس قرار گیرد./ایرنا
رهبران اروپا دیدار با پمپئو را نپذیرفتند
هرچند سایت وزارت خارجه آمریکا برای پنهانکردن رسوایی مایک پمپئو، دلیل لغو آخرین سفر اروپایی او را انجام مقدمات لازم برای انتقال قدرت در آمریکا اعلام کرده است، منابع خبری خودداری مقامات اروپایی از ملاقات با وی را دلیل لغو این سفر اعلامکرده اند. روز چهارشنبه رویترز، آشوب های اخیر در واشنگتن و یورش طرفداران دولت دونالد ترامپ به کنگره در ششم ژانویه باعث شده تا دیپلمات اروپایی اعلام کنند که تمایلی به ملاقات با پمپئو ندارند./ایرنا
اقلیت ۹ نفرهای در مجمع سعی می کردند درباره پالرمو رأی گیری نشود
حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم به خبرآنلاین گفت: متاسفانه ایران به تصمیمگیریهای پرهزینه معروف است و FATF یکی از همین مصادیق است. اقلیت ۹ نفرهای در مجمع، چون میدانستند پالرمو رأی نمیآورد عملا سعی میکردند رأیگیری صورت نگیرد و معمولا به درخواستی که از سوی نمایندگان این ۹ نفر مطرح میشد، پالرمو به رأی گذاشته نمیشد. از زمانی که مثلث عربستان، آمریکا و اسرائیل در FATF بهم رسیدند، عملا فضای منفی علیه ایران شکل گرفت. برخی اعضای مجمع با افتخار مصاحبه کردند و گفتند FATF از دستور کار خارج شده و بعد از آن ایران بلافاصله وارد لیست سیاه شد. مسئولانی که عامل این کار هستند، نه تنها پاسخی به این ضرر و زیانی که به ملت وارد کردهاند نمیدهند بلکه، آن را جزو افتخارات خود میدانند. در بحث FATF میشد بهتر عمل کرد اما پوپولیستی کردن تصمیمات مربوط به FATF به منافع ملی آسیب زد. فضای فعلی مجمع نسبت به FATF بدتر از سال گذشته است و در این فضا این لوایح تصویب نمی شود.اگر یک اراده سیاسی بر اساس مصلحت شکل بگیرد، طبق این اراده سیاسی، امکان رأی آوری سی اف تی و پالرمو در مجمع وجود دارد.توپ در زمین مجمع است و وظیفه مجمع، مصلحتاندیشی است، مجمع در قبال کنوانسیونهای مرتبط با FATF مصلحت را نادیده گرفت.افراد مقصر با افتخار هم این موضوع را مطرح میکنند، در حالی که هیچ یک از این افراد دغدغه مالی ندارند و این واقعیتی است که وجود دارد.
می خواستیم اسلام را مو به مو اجرا کنیم، اما دیدیم که نمی توانیم
محمدجواد حجتی کرمانی در روزنامه اعتماد نوشت: یک اشتباه بسیار مهم و خطرناک در انقلاب ما رخ داد و آن اینکه از آغاز خیال کردیم میتوانیم اسلام و احکام اسلام را- به قول شهید نواب صفوی- «مو به مو» عمل کنیم اما در عمل دیدیم «نمیتوانیم». ما میخواستیم به «سقف» برسیم ولی «کف» را هم از دست دادیم و روز به روز بیشتر از کف میدهیم... «کل شی جاوز حده انقلب الی ضده» یعنی هرچه از حد بگذرد به ضد خود تبدیل میشود. دست از شعارهای دستنیافتنی برداریم و از سقف به کف آییم!/اعتماد
استعفای مهدی کروبی از دبیرکلی حزب اعتماد ملی
مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی با ارسال نامه ای به الیاس حضرتی قائم مقام این حزب از دبیرکلی حزب اعتماد ملی استغفا داد. در بخشی از متن استعفای کروبی آمده است:بر این باورم که مبارزه حزبی باید جایگزین انفعال و شخص محوری در میان جریان های سیاسی کشور به ویژه جریان اصلاحات گردد. کار حزبی کار جمعی است و قائم به فرد نیست و اهمیت همه افراد این نهاد حزبی مهم است. بقای ما در بقای تفکر ماست که قابل حذف نمیباشد.
مجلس در آفساید قرار دارد
فرشاد مومنی، اقتصاددان: زمانی که قوه مجریه یا سازمان برنامه جرأت کافی ندارد که بودجه بعضیها را قطع کند، بدین معناست که اهرم فشارهایی داریم که سرنوشت بودجه را تعیین میکند. ریشه اصلی سرگشتگی این است که نظام تصمیمگیری به ویژه طی ۱۲ ساله اخیر ترجیح داده، امور پیچیده کشور را بدون برنامه اداره کند. تقریبا در درون دولت مطالعههای جدی و قابلاعتنایی وجود دارد که نشان میدهد بزرگترین پیامد اقتصادی- اجتماعی آغاز موج جدید تحریمها افزایش چشمگیر نابودی فرصتهای شغلی است.
وزارت اطلاعات و کشور مساله بیتکوین را دنبال میکنند
واعظی ادامه داد: هم هوا سردتر شده و هم دو سه ماه گذشته پزشکان مرتب به مردم توصیه کردند در زمستان پنجره ها را باز کنید تا هوا عبور کند و نمی دانستند این سفارش چه اندازه باعث افزایش مصرف سوخت می شود. به همین دلیل از دو سه هفته پیش در مورد خاموش کردن برق اضافی و حرارت بالا پیشنهاد دادیم که در هر دو مورد صرفه جویی کنند. رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: اینکه گفته می شود دولت از بیت کوین استفاده می کند جفا است؛ اما فشاری که در یک سال گذشته برای وارد کردن دستگاه استخراج آن به کشور وجود داشت که بنا بر ضابطه مند و قانونمند کردن، دو بار در کمیسیون های دولت مطرح شد که از وزارت صمت مجوز بگیرند و وزارت نیرو هم نحوه استخراج را توضیح دهد. وی ادامه داد: امروز در دولت ادعا شد، علاوه بر آنهایی که اجازه گرفتند، برخی مرغداری ها در حال استفاده از آن هستند و آقای رئیس جمهور به وزارت اطلاعات و وزارت کشور دستور دادند که با جدیت این مسئله را دنبال کنند.
فریدون عباسی: سوزاندن مازوت چیز بدی نیست
فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: سوزاندن مازوت چیز بدی نیست؛ اگر مازوت بد بود، چرا کشورهای دیگر از ما میخرند و برق تولید میکنند. او در یک برنامه تلویزیونی با انتقاد از برخی اظهارنظرها گفت: کشورهای دیگر مازوت می سوزانند. خریداران ما هم مشخص اند و وزارت نفت می تواند اعلام کند که کدام کشورها از ما مازوت می خرند.
جهانپور: ۷۲ درصد مردم در نظرسنجی گفته اند واکسن کرونای ایرانی را تزریق میکنند
کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت در صفحه توییتر خود نوشت: نظرسنجی مرکز افکارسنجی ایرانیان درباره واکسن کرونا نشان داد که ۷۲ درصد مردم واکسن ایرانی کرونا را تزریق خواهند کرد. همچنین ۶۰ درصد مردم امید زیادی به تولید واکسن ایرانی دارند و ۴۰ درصد به واکسنهای خارجی اعتمادی ندارند. ۵۳ درصد هم گفتهاند اگر وزارت بهداشت واکسنی خارجی را تایید کند آن را تزریق می کنند. جهانپور پیش از این به ایرنا گفته بود: مسیر تولید واکسن کرونا در داخل دنبال می شود. اقدام برای تولید واکسن کرونا در داخل از ابتدا توسط ۱۶ شرکت ایرانی شروع شده بود و تا این لحظه ۱۲ تقاضا و اعلام آمادگی برای تولید واکسن کرونا در ایران به سازمان غذا و دارو وصول شده و از این تعداد هشت شرکت پرونده فعال دارند و از این هشت شرکت یک مورد وارد فاز کارآزمایی بالینی انسانی شده، دو شرکت دیگر نیز به زودی وارد فاز مطالعه بالینی انسانی می شوند.
سردار سلامی: امروز به جایی رسیدهایم که از برجام بینیاز شدیم
سردار سلامی افزود: نظام ما قاعده ای به نام مردم و قائمه ای به نام رهبری دارد و براین پایه استوار است و می بینید که آنها تمام تمرکز خود را بر قائمه گذاشتند و تا او سخنی می گوید می ترسند و لرزه بر وجودشان می آید و دست و پا می زنند حتی وقتی سخنی درباره واکسن می گوید، جنجال به راه میاندازند. اما نمی توانند آثار و نتایج این نفوذ کلام را بسنجند زیرا این حکمت منطبق بر کلام طیبه است و از فهم آنها خارج است. ولی فقیه تجسم کلام طیبه است و عمل سالم آن را رفعت می بخشد. وی با اشاره به وضعیت امروز دشمنان انقلاب اسلامی، گفت: دشمنان امروز گرفتارند حتی اندیشکده های خود آنها می گویند آنها امروز از درون در حال فروپاشی اند و می بینید که به جایی رسیده ایم از برجام بی نیاز شده ایم چه امریکا برگردد و چه برنگردد و این وعده الهی است که هرچه توطئه کردند به خودشان برمی گردد و اکنون آنها مایه استهزا و خنده همه عالم هستند و این مسیر ادامه دارد.
بازداشت دو شهردار منطقه در تهران
یک منبع مطلع در شهرداری تهران خبر از دستگیری شهرداران مناطق ۲و ۸ را داد. وی گفت: مهناز استقامتی شهردار منطقه ۸ و رحمانی شهردار منطقه ۲ بازداشت شدند. این منبع افزود: قبلا تذکراتی داده شده بود. البته بر اساس شنیده ها افراد دیگری هم در مناطق ۲ و ۸ دستگیر شدند.هنوز از جزییات این دستگیری خبری به دست نیامده است.
کره جنوبی: ماموریت دیپلماتیک ما برای رفع توقیف نفتکش شکست خورد
رسانه کره جنوبی با اشاره به سفر اخیر قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی به تهران از «شکست» ماموریت دیپلماتیک سئول برای رفع توقیف نفتکش کره جنوبی خبر داد. روزنامه «کُریا جونگآنگ» کره جنوبی در گزارشی درباره سفر اخیر مقام ارشد این کشور به ایران و دیدارهایش اعلام کرده که ماموریت او برای حل دیپلماتیک موضوع رفع توقیف نفتکش کره جنوبی در ایران شکست خورد. «چویی جونگ کان» روز یکشنبه ۲۱ دی ماه در سفری سه روزه راهی تهران شد و در این سفر با برخی مقامهای ایران از جمله «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه دیدار و گفتوگو کرد. خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی پیشتر در این خصوص گزارش داده بود، که این دیپلمات قصد دارد ضمن بحث درباره موضوع پولهای بلوکه شده جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی به واسطه تحریمهای ایالات متحده، در خصوص آزادی نفتکش و خدمه آن گفتوگو کند.
استاندار: هیچ نقطهای از تهران شاخص آلایندگی ۵۰۰ نداشته
محسنی بندپی، استاندار تهران تصریح کرد: هیچ نقطهای از تهران در روز گذشته شاخص آلایندگی هوای ۵۰۰ نداشتند و میانگین ۱۲۶ بوده است و تنها در ۳ ایستگاه میزان آلایندگی بر روی شاخص ۲۱۰ قرار داشت و اگر ایستگاهی شاخص بیش از ۵۰۰ داشته و کسی اطراف آن باشد، خدای ناکرده ممکن است جان خود را از دست بدهد. وی با اشاره به علت قطعی برق در بسیاری از نقاط شهر تهران گفت: قطعی برق حتماً باید اطلاع رسانی و جدول برای آن تعیین شود، ما تکلیف کردهایم تا دستگاههای مرتبط با این موضوع اطلاعرسانی دقیقی درباره قطعی برق برای مصرف کنندگان خانگی تجاری تولیدکنندگان داشته باشند. کارخانهها مازوت میسوزانند، اما گوگرد موجود در گازوئیل مشکل اصلی آلودگی هواست. مشکل اصلی ما CO۲ نیست، بلکه گوگرد است و بر اساس تحقیقات انجام شده تقریباً ۱۳ درصد آلودگی هوا مربوط به وسایل نقلیه بنزین سوز، ۱۰ درصد مربوط به موتورسیکلتهاست و پالایشگاهها، نیروگاهها و صنایع نیز تقریباً ۱۷ درصد آلودگی دارند.
برادر قاضی منصوری: تماسهای برادرم در روزهای آخر مانند یک گروگان بود
برادر غلامرضا منصوری در خصوص آخرین روند پرونده قتل قاضی منصوری، اظهار کرد: موارد پرونده قتل حجتالاسلام قاضی منصوری مبهم است و در واقع یک جنایت رسانهای علیه قاضی منصوری انجام شد. وی ادامه داد: معتقدیم نظر حجتالاسلام ذالنوری که در قامت رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در خصوص قتل ایشان نظراتی را بیان و سؤالاتی را مطرح کردند به واقعیت نزدیکتر است و چنانچه مدنظر قرار گیرد و به آنها رسیدگی شود، بسیاری از ابهامات برطرف خواهد شد. وی افزود: تماسهای برادرم در دو، سه روز آخر به صورتی بود که به نظر میرسید در اختیار خود او نیست و مثل اینکه گروگان افرادی باشد، عمل میکرد و مانند کسانی که محدودیت گفتار و رفتار دارند و آزاد نیستند، بود، چون در مکالمات و سؤالاتی که اینجانب یا بستگان داشتیم در بعضی موارد در پاسخ انگشت اشارهشان را به معنی اینکه محدودیت دارند و ادامه ندهید مقابل دهانشان میگذاشتند و بسیار محدود صحبت میکردند و در حین صحبت صورتشان را مقابل دوربین موبایلشان میآوردند که اطرافشان دیده نشود و در نیمههای شب در چند تکه کاغذ پاره کوچک وصیت نامه خودشان را نوشته و برای چند نفر از بستگان از طریق واتساپ فرستادند. وی تاکید کرد: در دو روز آخر که وضعیت ارتباطی ایشان احتمالاً به خاطر افرادی که وی را تهدید میکردند اضطراری شده بود حتی در حین صحبت صورت خودشان را جلو میگرفتند که اطرافشان دیده نشود درحالی که قبل از آن هر لحظه تماس داشتند راحت صحبت میکردند و اطرافشان را نشان میدادند.
روح مرحوم مهدوی کنی از اصولگرایان ناراحت است
«منصور حقیقت پور»، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت و گو با برنا، در رابطه با کاندیداتوری رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: کاندیدا بودن رییسی هنوز جدی نشده است و من هیچ نشانه ای از این حضور او تا اینجا نمی بینم، ولی اگر شرکت کنند می تواند، کاندیدای جدی اصولگرایان بوده و بر باقی کاندیداهای این جناح ارشدیت داشته باشد و به اصلطلاح بقیه را بر سر جایشان بنشاند. اگر رییسی نیایند کسی در آن حد و اندازه نیست. او افزود: امروز علی نیکزاد، رستم قاسمی، جلیلی، قالیباف و هاشمی به عنوان کاندیدا مطرح هستند. اینکه همه این ها را یک جا جمع کنیم و به نتیجه برسیم کار بسیار سختی است. اما شاید آمدن رییسی بتواند تکلیف بقیه گزینه ها را مشخص کند و حرف آخر را بزند.این فعال اصولگرا تصریح کرد: به طور کلی اصولگرایان در به وحدت رسیدن نمره خوبی ندارند. من مطمئن هستم که روح مرحوم مهدوی کنی از اصولگرایان ناراضی است. این بزرگوار تا روز آخر تلاش کرد اصولگرایان را به وحدت برساند؛ اما موفق نشد. ایشان نتوانست این آقایان را جمع کند و بر سر یک نفر به اجماع برساند، حال که جامعه اصولگرایی مهدوی کنی را در بین خود ندارد. او تاکید کرد: اما اگر رییسی جدی باشد می تواند با آمدن خود این طیف را منسجم کند و همچنین وحدتی ایجاد کند، ولی در غیر این صورت اصولگرایان حداقل سه چهار نماینده خواهند داشت.
رئیس دولت اصلاحات در انتخابات ۱۴۰۰ هم «تَکرار» خواهد کرد؟
این چهره سیاسی اصلاحطلب درباره اینکه آیا «سیدمحمد خاتمی» در انتخابات سال ۱۴۰۰ در حمایت از کاندیدایی بار دیگر «تکرار» خواهد کرد یا خیر؟، پاسخ داد: «این موضوع بستگی به شرایط کشور دارد. «تکرار» آقای خاتمی در انتخابات گذشته برای «منافع عمومی» کشور بود. درخواست ایشان جهت مشارکت و حضور حداکثری مردم در انتخابات به دلیل آن اتفاقاتی بود که در ۸ سال ریاست جمهوری آقای احمدینژاد رخ داد.» مدیرعامل بنیاد باران در این باره اضافه کرد: «آقای خاتمی در انتخابات گذشته آقای روحانی را به دیگر کاندیداها برای «تغییر» وضعیت و شرایط ترجیح داد؛ ایشان با «تکرار» خودشان دنبال «سهمی» نبودند. در این ۸ سالی که از عمر دولت «امید و اعتدال» میگذرد نه آقای روحانی درخصوص تصمیمات خود با آقای خاتمی مشورتی داشته است و نه ایشان سهمی از دولت گرفته؛ خاتمی فقط هزینههای دولت را داده است.» وی ادامه داد: «اگر هم در سالهای اخیر نسبت به آقای خاتمی انتقاداتی مطرح میشود به این دلیل است که ایشان «اعتبار» خودشان را به صحنه آوردند تا وضعیت کشور بدتر نشود. هرچند اجازه ندادند میوه برجام چیده شود، اما علیرغم تمام نقدهایی که به دولت وارد است یکی از دستاوردهای مهم آقای روحانی توافق هستهای بوده است.» این چهره سیاسی اصلاحطلب با تاکید بر اینکه برجام کشور را از مسیر جنگ خارج کرد، افزود: «متاسفانه بعد از توافق هستهای، شخصی قلدر، بیقانون که با هیچ قاعده انسانی و بینالمللی تطبیق نداشت علیه ایران تحریمهایی را اعمال کرد و دولت هم نتوانست توفیقات لازم را از برجام به دست بیاورد.» مدیرعامل بنیاد باران تصریح کرد: «آقای خاتمی هرکاری که فکر کند برای مردم و خروج کشور از بنبست مفید است، انجام خواهد داد.» وی درباره اینکه آیا روحانی برای رفع ممنوعالتصویری سیدمحمد خاتمی تاکنون اقدام جدی کرده است یا خیر، گفت: «اگر اتفاق خاصی رخ داده بود حداقل جامعه از آن مطلع میشد و ایشان با این محدودیتها مواجه نبودند. اما اینکه اگر آقای روحانی واقعاً اراده میکرد و آیا موفق میشد یا خیر! بحثی است که محل تردید است.»
توضیح کیهان درباره سوال جنجالیاش از ربیعی
روزنامه تحت مدیریت حسین شریعتمداری نوشت: برخی خبرنگاران اصلاحطلب ضمن عصبانیت از طرح چنین سوالی به انتشار تحریفآمیز آن همراه با توهین و فحاشی در شبکههای اجتماعی پرداختند.روزنامه کیهان در توضیح سوال روز گذشته اش از سخنگوی دولت درباره اینکه «عقل و درایت سیاسی فردی مثل ترامپ بیشتر بود یا نامزد شکست خورده انتخابات سال 88 کشورمان» و پاسخ علی ربیعی به خبرنگار این روزنامه نوشت: «این سوال خبرنگار کیهان از دو روز قبل برای دفتر سخنگویی ارسال شده بود و بداهه مطرح نشده بود.» کیهان در ادامه مطلبش نوشت: گرچه دور از انتظار نبود که طرح چنین سوالی به مذاق حامیان فتنه و برخی رسانههای زنجیرهای مدعی اصلاحطلبی خوش نیاید، برخی خبرنگاران اصلاحطلب ضمن عصبانیت از طرح چنین سوالی به انتشار تحریفآمیز آن همراه با توهین و فحاشی در شبکههای اجتماعی پرداختند.
معنی کاهش رای اصلاحطلبان، افزایش رای اصولگرایان نیست
رهامی گفت: اقبال انتخاباتهای قبل را نسبت به اصلاحات الان نمیبینیم و سرمایه اجتماعی ما آسیب دیده است.انتظارات مردم از دولت روحانی برآورده نشد و اثر منفی روی رای اصلاحطلبان داشته است. وی ادامه داد: انتخابات مجلس نشان داد با عدم اقبال به اساس انتخابات و صندوق رای روبهرو هستیم.فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: وحدت نظر جدی در ارائه لیست واحد در اصلاح طلبان ایجاد نشده است.وی گفت: دولت روحانی باید حداقل برخی از وعده های خود را در ماههای آینده عملی کند و مطالبات مردم برآورده شود.رهامی اشاره کرد: سرنوشت اصلاحات بهشکلی به سرنوشت عملکرد دولت روحانی و شورای شهر وابسته است.
درخواست دو وزیر صهیونیست از بایدن
دو وزیر کابینه رژیم صهیونیستی و عضو حزب لیکود، به رئیسجمهور منتخب آمریکا هشدار دادند که اشتباهات دولت قبل درباره ایران را تکرار نکرده و با تهران مماشات نکند.در ادامه نگرانیهای رژیم صهیونیستی از احتمال بازگشت دولت «جو بایدن» رئیسجمهور منتخب آمریکا به توافق هستهای و تعلیق مجدد تحریمهای ایران، امروز (چهارشنبه) دو وزیر صهیونیست درباره مماشات با تهران به بایدن هشدار دادند.«تساحی هانغبی» وزیر امور شهرکسازیها در کابینه تلآویو طی مصاحبهای با شبکه «کان نیوز» گفت: «مهمترین چیز این است که دولت آتی آمریکا را مجاب کنیم که اشتباهات دولت باراک اوباما و سازش با ایرانیها را تکرار نکند».هانغبی با انتقاد از رویکردی که دولت پیشین آمریکا درباره ایران داشت، ادعا کرد: «این فقط ستیزهجویی و سرکشی ایران را افزایش داد. آنها این (رویکرد را) ضعف آمریکا میدانند». به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، وی همچنین درباره حمله بامداد امروز جنگندههای رژیم صهیونیستی به سوریه نیز اظهار داشت: «ما نه این حمله و نه دیگر حملات را گردن نمیگیریم. ایرانیها از بشار اسد (رئیسجمهور سوریه) اجازه میخواهند تا آزادانه در سوریه عمل کنند و آن را به نمونه حزبالله تبدیل نمایند. تمام این اقدامات هم برای جلوگیری از اقدام ما علیه برنامه هستهای آنهاست».«یووال اشتاینیتز» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی نیز در مصاحبه با شبکه رادیویی «گالاتز» معروف به رادیو ارتش، گفت: «اسرائیل شدیداََ در حال انجام اقداماتی علیه ایران و تلاشهای آن برای دستیابی به سلاح اتمی و استقرار نظامی در سوریه است».بایدن چندی پیش در مصاحبه با روزنامه «نیویورکتایمز» ضمن تشریح مواضع خود برای ماههای اولیه دولت احتمالیاش، گفته بود هنوز بر سر موضع بازگشت به برجام، به عنوان «نقطه شروعی برای مذاکرات آتی» و همچنین به شرط تبعیت مجدد ایران از محدودیتها ایستاده است.پیش از این، «اِلی کوهن» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی به بایدن توصیه کرد که سیاست دولت کنونی آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» مبنی بر فشار حداکثری علیه ایران را حفظ کند.