چرا سیب و پرتقال گران شد؟

متولیان تولید و فروش میوه معتقدند که پرتقالی که الآن بالای ۲۰هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد، دلال‌ها بین ۵ تا ۷ هزار تومان از کشاورز خریدند.
کد خبر: ۱۰۳۴۷۷۵
|
۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۲ 16 February 2021
|
17285 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، اکبر یاوری عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه پرتقال در آبان بر روی درخت کیلویی ۵ تا ۶ هزار تومان قیمت داشت، افزود: این رقم در آذر تا ۷ هزار تومان هم رسید.

وی ادامه داد: هزینه‌های بسته بندی، ​سورتنگ و انبارداری در حدود کیلویی دو هزار تومان به آن اضافه می‌شود، بنابراین باید کیلویی حدود ۸ تا ۹ هزار تومان در انبار قیمت داشته باشد.

یاوری افزود: در ماه‌های مهر و آبان، ​پرتقال را در میدان میوه، حدود هفت هزار تومان می‌فروختیم، اما سازمان صمت و وزارت جهاد کشاورزی عنوان کردند که برای شب عید می‌خواهند مقداری میوه ذخیره کنند.

وی با اشاره به اینکه هر سال مباشر‌های وزارت صمت با حضور در شمال کشور و استان آذربایجان غربی، پرتقال و سیب می‌خرند، گفت: قیمت گذاری آنها، ​ در بازار اثر گذار است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه امسال به ذخیره سازی اعتقادی نداشتیم و به عرضه و تقاضا اعتقاد داریم، اضافه کرد: اول می‌خواستند پرتقال را کیلویی ۱۳ هزار تومان قیمت گذاری کنند، اما با مشورت اتحادیه بارفروشان، مصوب شد که پرتقال را کیلویی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان برای خرید​ اعلام کنند.

یاوری با اشاره به اینکه در حال حاضر پرتقال در دست باغداران نیست، افزود: پرتقال به میادین میوه با قیمت ۸ هزار و ۵۰۰ هزار تومان وارد و با قیمت حدود ۱۰ هزار تومان خارج می‌شود.

داراب حسنی مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اینکه امسال سال خوبی از نظر تولید پرتقال و سیب بوده است، گفت:​ تقریباً هفتگی قیمت محصولات و موجودی انبار‌ها را رصد و پیگیری می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه امسال وزارت صمت کار ذخیره سازی را انجام می‌دهد، افزود: ذخیره سازی، ​ سهم زیادی ندارد.
حسنی ادامه داد: امسال در سیب حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن ذخیره سازی در انبار‌ها انجام شده که از این میزان حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تن برای بازار شب عید است، اما هنوز خرید شب عید انجام نشده است.
وی افزود: بر اساس داده‌های ۱۲ ماهه پارسال سایت اتحادیه بارفروشان؛ کف قیمت پرتقال سر باغ، ۶ تا ۹ هزار تومان بود.

 ذخیره سازی یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن سیب

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال حدود ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار تن سیب تولید و از این میزان حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن را ذخیره سازی کردیم.

داراب حسنی با اشاره به اینکه وزارت کشاورزی میزان ذخیره سازی و نگهداری محصول را در انبار‌ها و سردخانه‌ها رصد می‌کند، افزود: پارسال حدود ۷۴۰ هزار تن سیب را صادر کردیم.

وی اضافه کرد: امسال قیمت سیب در زمان تولید از حدود هزار تا ۷ هزار تومان بوده است.

حسنی با اشاره به اینکه پرتقال با توجه به کیفیت آن، ​ قیمت گذاری می‌شود، گفت: سیر پرتقال از باغدار به انباردار و سردخانه و از آن جا به میادین و از این میادین تا مصرف کننده نهایی، موجب افزایش قیمت این محصول می‌شود.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی افزود: فشار ما به وزارت صمت این بود که واردات موز محدود شود و فقط در ازای صادرات محصولات خودمان، مجوز واردات آن را دهد.

وی ادامه داد: بنابراین بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، مقرر شد واردات موز فقط در ازای صادرات سیب انجام شود و به نظر می‌رسد این محدودیت، عامل اصلی گران شدن قیمت موز است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی هم گفت: میوه‌ها را بر اساس عرضه و تقاضا و به قیمت روز از میادین میوه با فاکتور خریداری می‌کنیم و با ۳۵ درصد سود با فاکتور می‌فروشیم.

اسدالله کارگر گلشن آبادی افزود: اگر پرتقال با قیمت ۱۰ هزار تومان به دست اعضای صنف فروشندگان میوه برسد با ۳۵ درصد سود یعنی با قیمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان باید به دست مصرف کننده نهایی برسد.
وی اضافه کرد: با متخلفان برخورد می‌شود و برخی از مغازه‌ها هم به علت تخلف، پلمب شدند.

کمال یدالهی رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری باغبانی ایران نیز گفت:​ اکنون پرتقال در دست باغداران نیست و واسطه ها، پرتقال را از باغداران کیلویی ۴ تا ۵ هزار تومان خریدند.

وی افزود: معمولاً هزینه سورتینگ میوه کیلویی هزار تا هزار و ۵۰۰ تومان است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان هم گفت: سورتینگ داران در هشت روز اخیر، عرضه پرتقال به میادین را کم کردند و قیمت پرتقال شمال به کیلویی ۱۷ هزار تومان هم رسید.

اکبر یاوری با بیان اینکه پرتقال به اندازه کافی وجود دارد و به ذخیره سازی برای شب عید نیاز ندارد، افزود: اکنون ۷۰۰ هزار تن پرتقال، داخل انبار‌های شمال، دپو شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سلطان موز داریم؟ گفت: خیر. سلطان موز نداریم و مقصر گرانی موز، ​ وزارت صمت است، زیرا جلوی ثبت سفارش واردات این محصول را گرفت.

مدیر عامل تعاونی سورتینگ داران نیز با بیان اینکه عامل گرانی پرتقال را باید در میادین میوه و تره بار تا شبکه خرده فروشی جستجو کنیم، گفت: این محصول در این میادین بین ۱۱ تا ۱۳ هزار تومان فروخته می‌شود و بالای ۲۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

احمدزاده با اشاره به اینکه افزایش قیمت خرید یکی از علل افزایش قیمت پرتقال است، افزود: از ۱۰ آبان به این طرف، پرتقال‌ها را از باغدار از ۷ تا ۹ هزار تومان خریدیم.

وی ادامه داد: بیشتر پرتقال‌هایی که اکنون در شمال ذخیره سازی شده است از ۷ تا ۸ هزار و ۵۰۰ تومان از باغدار خریده شده و هزینه سورتینگ و انبارداری برای هر کیلو بین دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار تومان است.

احمدزاده اضافه کرد: در کل استان مازندران بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن پرتقال ذخیره سازی شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۲۰
محی الدین آشانوف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
چرا موز 60 تومن شد؟ چرا؟ چرا خورشید می تابه؟ چرا میچرخه زمین؟

غیر از چرا گفتن چیز دیگه بلدی تابناک؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
ایرانی حریص سودجو ! اعم از دلال و صادر کننده برترین مظاهر فساد ! همینه که روزیشون برکت نداره و چشماشون هر روز گرسنه تر از روز قبله!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
چون سیـب و گلـابی بــرجـام در نیامد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
آخه مگه عیدداریم که انبار کردید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
توی مملکت همه به فکر خودشان هستند مسئول بیچاره وقت نداره به مشکلات مردم رسیدگی کند فقط به فکرراهای اختلاس و دزدی هستند6
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
بی عرضگی مسئولین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
مسوولان خودشان دلالند
دانیال
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
وقتی قیمت سایر اقلام بالا میره،شما در تابناک جواب بده که چرا نباید سیب و پرتقال گران نشه؟یک بار هم شما به سئوال ما جواب بده.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
مسئولینی که توان مدریت میوه و تره بار را ندارند ادعای مدیریت جهانی دارند !!!!!!! اگر یک سامانه خرید و فروش میوه وجود داشته باشد و تمام فروشندگان و خریداران ملزم به انجام معامله از طریق سامانه باشند و هر گونه گرانفروشی بیش از قیمت مصوب به دیون دولت واریز شود اون وقت هیچ دلالی یک ریال گرانفروشی نخواهد کرد
امیدسرزمین پاک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
قیمت موز شاخص شد برای افزایش قیمت دیگر میوه ها . تقصیر سلطان میوه است ومافیای میوه برای اینکه پول خیلی دوست دارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
جرا خودرو گران شد چرا میوه گران شد چرا خانه گران شد چرا تبلت و گوشی گران شد ......

چون نیک نظر کرد دست دولت در آن دید
گفتا زکه نالیم که از ماست که بر ماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
خسته شدیم از این گرونی ها. اگه چیزی قیمتش ثابت بود تعجب کنید گرونی جزیی از زندگی ما ایرانیان است
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟