کیوسک بین الملل تابناک: اعلام آماده باش فرمانده نظامی ارشد چین برای جنگ با آمریکا، رزمایش نیروی هوایی آمریکا و پنج کشور دیگر در خاورمیانه، تشدید تنش نظامی میان ترکیه و یونان، صدور مجوز راه اندازی دومین راکتور نیروگاه هستهای امارات و شکایت ۱۲ ایالت آمریکا از «جو بایدن»، از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
اعلام آماده باش فرمانده نظامی ارشد چین برای جنگ با آمریکا
یک مقام ارشد نظامی چین خواستار افزایش هزینههای نظامی برای آمادگی نبرد محتمل با ایالات متحده شده است.
به نوشته روزنامه «دیلی میل» ژنرال «ژئو گیلیان» که پس از رئیس جمهور چین دومین فرمانده نیروهای مسلح این کشور محسوب میشود، گفت: چین باید خود را برای «دام توسیدید» آماده کند. منظور از «دام توسیدید» ـ که یک دانشمند علوم سیاسی آمریکایی آن را مطرح کرده ـ شرایطی است که هنگام جایگزین شدن یک قدرت جهانی جدید به جای قدرت قبلی، جنگ اجتنابناپذیر به نظر میرسد.
این مقام ارشد نظامی چین گفت: با توجه به دام توسیدید و مسائل مرزی، ارتش باید توسعه توانمندیهایش را سرعت ببخشد.
وی اضافه کرد: «باید در روشها و تواناییهای رزمی پیشرفتهایی داشته باشیم و زیربناهای مناسب را برای نوسازی نظامی ایجاد کنیم.»
وی که خواستار افزایش بودجه نظامی چین است، گفت: چین به زودی جای آمریکا را از لحاظ قدرت اقتصادی اول دنیا خواهد گرفت.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین نیز به تازگی به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا هشدار داد تا از خطوط قرمز چین مانند «مناقشه تایوان» عبور نکند.
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نیز به تازگی در یادداشتی به برنامهها و قابلیتهای توسعه نظامی برای دفع تهدید چین را به عنوان یک اولویت اصلی نظامی اشاره کرد.
برخی تحلیلگران امور نظامی نیز از تلاشهای چین در توسعه قابلیتهای موشکهای قاره پیما از سیلوهای زیرزمینی برای مقابله جهت حملات محتمل هستهای آمریکا خبر دادند. «هانس کریستنسن» تحلیلگر آمریکایی عضو فدارسیون دانشمندان آمریکا گفت که چین در حال توسعه قابلیت پرتاب موشک های بالستیک پیشرفته قاره پیما (ICBM) از سیلوهای زیرزمینی است تا به سرعت برابر حمله هستهای محتمل واکنش نشان دهد.
این کارشناس آمریکایی، این اظهارنظر را پس از تجزیه و تحلیل عکسهای ماهوارهای که اخیرا به دست آورده، بیان کرد. به گفته وی، این تصاویر نشان میدهد که چین به دنبال مقابله با تهدید فزاینده از سوی آمریکاست.
این تحلیلگر افزود: بر اساس تصاویر ماهوارهای، چین دستکم ساخت ۱۶ سیلوی زیرزمینی را در یک منطقه بزرگ آموزش موشکی نزدیک «جیلانتای» در شمال این کشور آغاز کرده است. به نظر میرسد، تقریبا تمام سیلوهای ردیابی شده برای استقرار موشک قاره پیمای دانگ فنگ-۴۱ ارتش چین طراحی شده که قادر به هدف قرار دادن آلاسکا و بسیاری از قاره آمریکا هستند.
رزمایش نیروی هوایی آمریکا و پنج کشور دیگر در خاورمیانه
وزارت دفاع عربستان سعودی اعلام کرد که رزمایش مشترک «علم الصحراء ۲۰۲۱» با مشارکت نیروی هوایی عربستان سعودی روز دوشنبه (دیروز) در پایگاه هوایی الظفره امارات آغاز شد؛ این رزمایش تا ۲۵ مارس (۵ فروردین) ادامه خواهد داشت و هدف از آن تقویت آمادگی رزمی نیروهای هوایی است.
سرگرد «فهد الحربی» فرمانده نیروهای سعودی مشارکتکننده در این رزمایش گفت که نیروهای سعودی، تعدادی تاکتیکهای هوایی را در چهارچوب تمریناتی که از قبل برای آن برنامهریزی شده بود، انجام دادند.
وی گفت که این رزمایش در راستای برنامهها و طرحهای آموزشی جهت توسعه مهارتهای نیروهای هوایی، فنی و اداری و با هدف تقویت آماگیهای رزمی آنها برگزار میشود.
این رزمایش شامل سه مرحله اعم از برنامهریزی، پروازهای هوایی آموزشی و اجرای عملیاتهای دفاعی و هجومی مطابق با سناریوهای جنگی است که در آن تهدیدات کنونی و آتی شبیهسازی شده است.
خبرگزاری عربستان به جزئیات شرکتکنندگان در این رزمایش اشارهای نکرده است؛ اما خبرگزاری بحرین (بنا) گزارش کرد که نیروهای هوایی بحرین در این رزمایش مشارکت دارد؛ نیروهای شرکتکننده در این رزمایش از امارات، عربستان سعودی، بحرین، آمریکا، فرانسه، هند و کره جنوبی هستند.
تشدید تنش نظامی بین ترکیه و یونان
ترکیه دوشنبه یونان را به اعزام شناورها و قایقهای جنگی نزدیک سواحل خود متهم کرد.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، سخنگوی وزارت دفاع ترکیه، دوشنبه در نشست خبری گفت که یونان شناورها و قایقهای جنگی را به جزایر غیرنظامی در شرق دریای اژه و جزیره «میس» در چند کیلومتری ترکیه اعزام کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع ترکیه گفت: «با وجود همه تلاشهای مثبت و سازنده ترکیه، یونان به اقدامات تحریک آمیز و غیرقانونی خود ادامه میدهد.با این حال، ترکیه تلاشهای خود را در جهت حل مسئله از طریق گفتوگو و مذاکره بر اساس قوانین بینالمللی ادامه می دهد.»
رئیس جمهور ترکیه روز شنبه در سخنانی بر لزوم برخورداری این کشور از یک نیروی دریایی قدرتمند سخن گفت. «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفت: «نیروی دریایی، ترکیه را به سطوح بالای سیاسی در جهان رسانده است. یک نیروی دریایی قوی برای ما یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. ما باید نه تنها در اقتصاد و سیاست، بلکه در زمینه نظامی و دفاعی نیز قدرتمند باشیم.»
این در حالی است که یونان به عنوان بخشی از برنامه تقویت نیروهای مسلح در بحبوحه تنش با ترکیه، از افزایش مدت خدمت سربازی در ارتش خبر داده است.
یونان خدمت وظیفه در ارتش را از ۹ ماه به ۱۲ ماه افزایش داد. دوره خدمت ۹ ماهه در ارتش برای داوطلبان خدمت در نیروهای ویژه یا مناطق مرزی کماکان پابرجاست.
یونان سال گذشته یک برنامه بزرگ نوین سازی نظامی را آغاز کرد که شامل بهروزرسانی ناوگان قدیمی جنگندههای «اف-۱۶» خود و همچنین خرید هواپیماهای نسل جدید «رافال» ساخت فرانسه را آغاز کرد.
یونان و ترکیه دو کشور همسایه در مورد مرزهای دریایی و منابع انرژی در دریای اژه و شرق مدیترانه با هم اختلاف دارند و این مساله موجب تحرکات شدید نیروی دریایی در منطقه شده است.
صدور مجوز راه اندازی دومین راکتور نیروگاه هستهای امارات
موسسه انرژی هستهای امارات امروز (سهشنبه) از صدور مجوز راه اندازی دومین راکتور نیروگاه هستهای این کشور خبر داد.
به گزارش روزنامه فرامنطقهای الشرق الأوسط، موسسه انرژی هستهای امارات اعلام کرد که مقامات کشورش، مجوز راه اندازی دومین راکتور نیروگاه هستهای این کشور را صادر کردند.
طبق اعلام این مؤسسه، مجوز راه اندازی دومین راکتور نیروگاه هستهای صلح آمیز "براکه" در منطقه الظفره برای شرکت "نواة" صادر شده است.
طبق این مجوز، شرکت انرژی نواة مجاز به بهره برداری از راکتور دوم نیروگاه هستهای براکه طی ۶۰ سال آینده شده است.
موسسه انرژی هستهای امارات ۱۱ مرداد سال جاری اعلام کرده بود که این کشور موفق به کسب یک دستاورد تاریخی و تکمیل مراحل راه اندازی نخستین راکتور نیروگاه هستهای غیرنظامی خود شده است.
نیروگاههای انرژی هستهای براکه واقع در منطقه الظفره در ابوظبی، سنگ بنای برنامه هستهای به ظاهر "مسالمتآمیز" امارات محسوب میشود.
شکایت ۱۲ ایالت آمریکا از «جو بایدن»
گروهی از معترضان به فرمان اجرایی «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا برای بازگشت به توافق اقلیمی «پاریس»، با تأکید بر این که این اقدام رئیسجمهور آمریکا ضربهای به بخش اقتصادی ایالات متحده وارد میکند، وی را تحت پیگیرد قانونی قرار دادند.
خبرگزاری آناتولی ترکیه در این خصوص گزارش کرد، گروهی از ۱۲ ایالت آمریکا روز گذشته (دوشنبه)، دادخواستی علیه فرمان اجرایی تغییرات اقلیمی بایدن مطرح کردند و مدعی شدند که این فرمان به اقتصاد آمریکا و صنعت انرژی این کشور خدشه وارد میکند.
طبق این گزارش، این گروه از معترضان آمریکایی تأکید کردهاند که رئیسجمهور آمریکا و دولت وی حق ندارند از قدرت و اختیارات فدرال خود برای تحمیل قوانین به ایالات آمریکا سوءاستفاده کنند.
این گروه همچنین مدعی شدهاند که مقررات تغییرات اقلیمی بایدن تأثیرات اقتصادی چشمگیری بر کشور آمریکا به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز طبیعی جهان وارد میکند.
طبق گزارش آناتولی، دادستانهای کل ایالات میزوری، آرکانزاس، آریزونا، ایندیانا، کانزاس، مونتانا، نبراسکا، اوهایو، اوکلاهما، کارولینای جنوبی، تنسی و یوتا در دادخواستهایی که توسط «اریک اشمیت» دادستان کل ایالت میزوری مطرح شده بود، مشارکت داشتند.
اشمیت در بیانیهای در این خصوص با انتقاد از عملکرد دولت بایدن گفت: «تولید، کشاورزی و تولید انرژی برای اقتصاد میزوری ضروری است و هزاران تن از اهالی سختکوش میزوری در سراسر این ایالت از آن بهره میگیرند».
آن طور که در این گزارش آمده است، این گروه از معترضان مدعی شدهاند که اگر فرمان اجرایی بایدن در خصوص تغییرات اقلیمی همچنان بر جای خود باقی بماند، طی چندین دهه خسارات چند تریلیون دلاری به اقتصاد ایالات متحده وارد میکند زیرا طبق فرمان اجرایی بایدن، بسیاری از مشاغل در ایالات متحده از بین میرود، تولید انرژی محدود میشود و مانع از استقلال آمریکا در زمینه انرژی میشود.
فرمان اجرایی بایدن تحت عنوان «محافظت از سلامت عمومی و محیط زیست و احیای علم برای مهار بحران اقلیمی»، مجوز برای گسترش خط لوله نفتی «کیستون» را لغو و موقت عملیات حفاری در قطب شمال را ممنوع کرده و به سازمانهای فدرال دستور داده است تا از سیاستهای زیست محیطی دولت پیروی کنند.