به گزارش تابناک به نقل از فارس، دیپلماتهای اروپایی و مقامهای سابق آمریکایی مدعی شدهاند اختلافات میان ایران و آمریکا بر سر اقدامات لازم جهت محدود کردن برنامه هستهای ایران به ایجاد بنبست در مذاکرات وین منجر شده است.
پایگاه آکسیوس گزارش داده طرفهای اروپایی برجام و آمریکا موافقند که «زمان گریز» ایران باید دستکم یک سال باشد. زمان گریز مفهوم ابداعی آمریکاییها برای اشاره به زمان لازم جهت تولید اورانیوم غنیشده کافی جهت تولید یک بمب هستهای است.
آکسیوس نوشته طرفهای اروپایی و آمریکایی درباره اقدامات لازم برای رسیدن به این موقعیت مواضع یکسانی دارند.
آکسیوس مدعی شده موضع ایران متفاوت است. یک دیپلمات گفته یک اختلاف کلیدی، برسر اقداماتی است که لازم است برای سانتریفیوژهای پیشرفته نصبشده از سوی ایران انجام شود.
طبق این ادعا، لازم است در خصوص اینکه آیا ایران هنوز میتواند از این سانتریفیوژها استفاده کند یا خیر تصمیمگیری شود.
مطابق این گزارش، بخش زیادی از گفتگوها در مذاکرات هستهای بر اختلافات بر سر رفع تحریمهای آمریکا متمرکز بوده است.
آکسیوس نوشته است: «در این خصوص، پیشرفتهای محسوسی در وین حاصل شده، اما کارگروه دیگری که در حال رسیدگی به سوی هستهای این معادله است پیشرفتی حاصل نکرده است.»
آخرین دور گفتگوها در وین به پیشرفت عمدهای منجر نشد و به دلیل برگزاری نشست گروه هفت معوق شد. انتظار میرود این گفتگوها جمعه در وین از سر گرفته شوند.
دو ضربالاجل مهم پیش روی این مذاکرات قرار دارند. روز ۲۰ ماه می، ضربالاجل توافق میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایان میرسد. دومین ضربالاجل مهم-از نظر آکسیوس- انتخابات ریاستجمهوری ایران است که قرار است ۱۸ ژوئن برگزار شود.
پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابعی گزارش داد که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در دیدار با «یوسی کوهن» رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی به او گفته است که واشنگتن تا بازگشت به توافق هستهای راه طولانی در پیش دارد.
در ادامه این گزارش آمده است، بایدن به رئیس موساد همچنین اطمینان داده است که واشنگتن در آینده مواضع رژیم صهیونیستی را مدنظر قرار خواهد داد.
به گفته منابع نزدیک به دیدار بایدن و کوهن، رئیس موساد نیز در این دیدار به رئیس جمهور آمریکا گفته است که بازگشت واشنگتن به برجام قبل از اینکه این توافق اصلاح شود اشتباه است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.