سفر معنادار بلینکن به اوکراین در روز‌های ناآرام کی‌یف

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین پس از گفتگو با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: سال ۲۰۲۱ برای روابط اوکراین و آمریکا «اساسی» خواهد بود.
کد خبر: ۱۰۵۰۵۶۷
|
۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۴ 08 May 2021
|
4528 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در سفر اخیر خود به کی‌یف با مقامات اواکراین مذاکرات مفصلی داشت که محور اصلی بیشتر این نشست‌ها موضوع روسیه و به ادعای آن‌ها تهدید‌های ناشی از مسکو برای اوکراین بود.

 در نشست‌های بلینکن در کی‌یف طیف گسترده‌ای از موضوعات تحت پوشش قرار گرفت؛ ساخت خط لوله گاز نورد استریم ۲، چشم‌انداز عضویت اوکراین در ناتو و احتمال حضور جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در کریمه در بستر یک اجلاس از مهمترین موضوعات بود، اما متن اصلی همه مذاکرات موضوع «تهدید‌های ناشی از روسیه» مطرح شد.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین پس از گفتگو با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: سال ۲۰۲۱ برای روابط اوکراین و آمریکا «اساسی» خواهد بود.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، پنجشنبه در اولین سفر خود به کی‌یف در مسئولیت جدید خود در دولت بایدن، گفت: «من از بازگشت به اوکراین خوشحالم.» این دیپلمات را در این سفر خانم «ویکتوریا نولاند» که اخیراً توسط سنا برای تصدی پست معاون وزیر امور خارجه در امور سیاسی تصویب شده بود همراهی می‌کرد. نولاند خود نشست‌های جداگانه‌ای با طرف اوکراینی برگزار کرد.

برنامه هیئت آمریکایی غنی بود. صبح وزیر امور خارجه با سران فراکسیون‌های مجلس اوکراین دیدار داشت. سپس وی با دیمیتری کولبا همتای اوکراینی‌اش گفتگو کرد و پس از آن دیپلمات‌ها با «اپی فانیوس» رئیس کلیسای ارتدکس اوکراین (OCU) دیدار و در محل یادبود کشته شدگان در دونباس با هم گل گذاشتند.

این دیپلمات آمریکایی علاوه بر گفتگو با «ولدیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری و «دنیس شمیگال» نخست وزیر با نمایندگان جامعه مدنی اوکراین نیز صحبت کرد.

استقبالی گرم از مهمانان در کی‌یف
«ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین هنگام شروع کنفرانس مطبوعاتی با آقای بلینکن به شوخی گفت: من تحت تأثیر قرار گرفته‌ام که تیم (هیات آمریکایی) به خوبی در آنچه در اینجا اتفاق می‌افتد تبحر دارد، همه جزئیات را به خوبی می‌داند. این یک امتیاز بزرگ است، اگرچه در بعضی از مسائل احتمالاً منفی است. وی ابراز اطمینان کرد که امسال سالی اساسی برای روابط دو کشور خواهد بود و همچنین از ایالات متحده برای حمایت نه تنها در حرف تشکر کرد.

آنتونی بلینکن هم گفت: «در حقیقت، من به یک دلیل بسیار ساده اینجا هستم: از طرف رئیس جمهور بایدن، قاطعانه بر تعهد خود به حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال اوکراین مجدداً تأیید و ناکید کنم.»

وی همچنین تأکید کرد که می‌خواهد شخصاً به رهبر اوکراین نشان دهد که ایالات متحده برای روابط و مشارکت با این جمهوری ارزش قائل است.

طبق گفته‌های ولدیمیر زلنسکی، مذاکرات بین دو طرف معنادار بود. موضوع مقطعی، همانطور که انتظار می‌رفت، سیاست‌های روسیه بود. آنتونی بلینکن خاطرنشان کرد که واشنگتن «تهدید‌های ناشی از روسیه» از جمله تمرکز نیرو‌های روسی در نزدیکی مرز‌های اوکراین را از نزدیک تحت نظر دارد. روسیه برخی از نیرو‌های خود را عقب کشیده است، اما بخش قابل توجهی باقی مانده است. مسکو برخی از تجهیزات را برد، اما برخی از آن‌ها باقی مانده است. بنابراین، روسیه اگر تصمیم به انجام این کار بگیرد، قادر است اقدامات تهاجمی را در مدت زمان نسبتاً کوتاهی آغاز کند.

ولادیمیر زلنسکی نیز از حرف‌های بلینکن حمایت کرد. به گفته رئیس جمهور، اطلاعات اوکراین خروج ۳ هزار و ۵۰۰ نیروی روسی از کریمه را ثبت کرده است، اما ۷۵ هزار نفر دیگر در این منطقه باقی مانده اند.

آقای زلنسکی همچنین در مورد دونباس صحبت کرد و به روند مثبت خاصی اشاره کرد که آن هم کاهش تعداد تک تیراندازان بود. با این حال، به گفته وی، «تجزیه طلبان» شروع به استفاده بیشتر از هواپیما‌های بدون سرنشین می‌کنند.

موضوع امنیت در مناطق دریای سیاه و آزوف به طور جداگانه مورد بحث قرار گرفت. کی‌یف و واشنگتن، همانطور که رهبر اوکراین گفت، در ارتباط با این ایده خاص «اساسی» دیگاه مشترکی داشتند بعداً دفتر رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد این ایده مشترک تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه دریای سیاه- آزوف است.

طرفین همچنین به موضوع کریمه پرداختند. بنابراین، رئیس جمهور زلنسکی اعلام کرد که او از جو بایدن و هریس معاون رئیس جمهور ایالات متحده به اولین اجلاس پلتفرم کریمه که قرار است در ۲۳ آگوست برگزار شود، دعوت کرده است.

وی گفت: «ما معتقدیم در این سال نمادین برای اوکراین (سی امین سالگرد استقلال اوکراین)، ایالات متحده قطعاً در کنار ما خواهد بود و میهمان ما در سفر‌های رسمی و غیر رسمی خواهد بود.»

در پاسخ، آقای بلینکن گفت که بیماری همه گیر کووید - ۱۹ «وضعیت را برای بازدید‌ها پیچیده» کرده است و رئیس جمهور هر زمان که بتواند سفر به اوکراین را انجام می‌دهد.

موضوع حمایت نظامی از اوکراین به طور جداگانه مطرح شد. دیمیتری کولبا پیش از این خاطرنشان کرده بود که کی یف از ایالات متحده درخواست سیستم‌های دفاع هوایی و «فن آوری‌های جدید نظامی را دارد. موافقت طرف آمریکایی به طور علنی اعلام نشد. با این حال، آقای بلینکن خاطرنشان کرد: واشنگتن» در حال بررسی امکان افزایش سطح همکاری و کمک به اوکراین از نظر امنیتی است.

دفتر رئیس جمهوری اوکراین نیز گزارش داد که ایالات متحده کاملاً از تمایل کی یف برای دریافت برنامه اقدام برای عضویت در ناتو حمایت می‌کند، اما کار در این راستا «ادامه دارد».

رئیس دیپلماسی آمریکایی با اتهام «حملات سایبری»، درباره مسایل دیگری به مسکو حمله کرد. این دیپلمات آمریکایی افزود: «روسیه همچنین از فساد و افرادی که به آن کمک می‌کنند تا منافع خود را در برابر منافع مردم اوکراین پیش ببرد، استفاده می‌کند.»

به طور کلی، موضوع روسیه موضوع اصلی همه نشست‌های بلینکن و طرف‌های اوکراینی بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟