قیمت نفت روز سه شنبه با امیدواری به احیای قوی تقاضا برای سوخت در پی بازگشایی اقتصادهای آمریکا و اروپا که نگرانیها نسبت به افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ در آسیا را تا حدودی جبران می کند، افزایش یافت.
به گزارش تابناک اقتصادی، بهای معاملات نفت برنت با ۱۹ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، به ۶۹ دلار و ۶۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۸ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، به ۶۶ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص روز دوشنبه بیش از یک درصد افزایش داشتند.
چیوکی چت، تحلیلگر ارشد سانوارد تردینگ در این باره گفت: عامل این رشد قیمت، خوش بینی روزافزون به بهبود مصرف بنزین و سوختهای دیگر در ایالات متحده و اروپا پس از کاهش محدودیتهای کرونایی است. نگرانیهایی نسبت به افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ در آسیا وجود دارد اما این مسئله با پیشرفت برنامه های واکسیناسیون حل خواهد شد و قیمت نفت برنت تا اواخر ماه میلادی جاری به مرز ۷۵ دلار در هر بشکه می رسد.
جو بایدن، رییس جمهور آمریکا دستکم ۲۰ میلیون دوز واکسن کووید ۱۹ را تا پایان ژوئن به خارج از آمریکا می فرستد که نخستین عرضه واکسنی است که برای مصرف داخلی مجاز بوده است.
اقتصاد انگلیس روز دوشنبه بازگشایی شد و پس از چهار ماه قرنطینه، ۶۵ میلیون نفر مردم این کشور تا درجه ای آزادی پیدا کردند. با تسریع نرخ واکسیناسیون، فرانسه و اسپانیا هم محدودیتها را کاهش داده اند و پرتغال و هلند هم محدودیت سفر را رفع کردند.
در آمریکا، ایالت نیویورک دیگر زدن ماسک در مکانهای عمومی را برای افرادی که واکسن زده اند، الزامی نمی کند و سایر مناطق هم در حال بازگشایی اقتصادهایشان هستند.
در آسیا، سنگاپور بالاترین آمار ابتلا در ماههای اخیر را گزارش کرده و تایوان با افزایش موارد ابتلا روبرو شده است و هر دو کشور تدابیر قرنطینه را مجددا اعمال کرده اند.
آمار مقدماتی نشان داد در هند که دومین کانون بزرگ ابتلا به کووید ۱۹ در جهان است، فروش داخلی بنزین و دیزل از سوی پالایشگاههای دولتی در نیمه اول ماه مه یک پنجم نسبت به ماه پیش کاهش یافت زیرا قرنطینه فعالیتهای صنعتی و مصرف را متاثر کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، هیروکی کیکوکاوا، مدیرکل تحقیقات شرکت نیسان سکیوریتیز اظهار کرد: این انتظارات که مذاکرات میان ایران و آمریکا ممکن است به ازسرگیری صادرات نفت ایران منتهی شود، روند رشد قیمتها را محدود کرده است. /ایسنا