تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون هشدار رییس روسنفت نسبت به کمبود جدی نفت، توزیع ۲۰۰ هزار تُن انواع برنج وارداتی و شکر، بازار گوشت در رکود به سر میبرد و نگاهی به وضعیت دستمزدها در اروپا را در بر دارد.
مردم عادی برای دریافت وامهای چند میلیون تومانی با موانع بزرگی مواجه هستند و برای دست و پا کردن انواع و اقسام ضمانتها، مدتها رفت و آمد کنند و در نهایت اگر پس از ماهها رفت و آمد موفق به دریافت وام شوند، چوب نظارت شعب بانکها چنان بر سر مردم سنگینی میکند که اگر پرداخت اقساط فقط با چند روز تأخیر انجام شود، بلافاصله ضامنین از خلف وعده وام گیرنده خبردار شده و تهدید به کسر اقساط میشوند؛ بانکها به این وسیله، وام گیرنده را تحت فشار میگذارند تا هرچه سریعتر نسبت به پرداخت قسط معوق شده اقدام کند. در چنین شرایطی، سوال مهم مردم این است که چرا عدهای خاص، میتوانند از بانکها هزاران میلیارد تومان وام بگیرند و هر وام را با وام جدیدی تسویه کنند و خارج از چتر نظارتی بانکها و بانک مرکزی، ثروتهای عجیب و غریب برای خود دست و پا کنند؟
این سوال هرگز پاسخ واضحی از سوی مسئولان دریافت نکرده و مقامات مسئول همواره با کلی گویی از کنار این موضوع عبور کرده اند. سوالی که امروز هم پاسخی دریافت نکرد. «برای مقابله با ابربدهکاران بانکی چه اصلاحاتی باید در نظام بانکی انجام شود؟»؛ این پرسشی بود که مجری تلویزیون در مناظره امروز از عبدالناصر همتی، نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و رئیس کل سابق بانک مرکزی پرسیده شد اما وی با پرداختن به موضوعات دیگر، به آن پاسخ نداد و از کنار آن گذشت. در واکنش به مواجهه همتی با سوال مطرح، علیرضا زاکانی دیگر نامزد انتخابات سیزدهمین رئیس جمهور، در زمان پاسخگویی به سوال خود، خطاب به همتی گفت: مفاسد بانکی از کجا سرچشمه میگیرد؟ بزرگترین اشکال به بانک مرکزی برمیگردد؛ حجم بالای تسهیلات متعلق به کسانی است که نقش فعالی در حوزه اقتصاد نداشتهاند و در سوداگری نقش دارند. آقای همتی باید نظارت در حوزه پولی بانکی انجام میداد که انجام نداده است. /مهر
رییس بزرگترین شرکت نفتی روسیه اعلام کرد به دلیل سرمایه گذاری اندک در بحبوحه حرکت به سمت انرژی جایگزین، جهان در بلندمدت با کمبود حاد عرضه نفت روبه روست. به گزارش ایسنا، روسیه که به شدت به درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز متکی است، وعده داده انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهد؛ اما در زمینه توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی و هیدروژن از بسیاری از کشورها عقب مانده است. روسنفت دومین شرکت بزرگ تولیدکننده نفت در جهان پس از آرامکوی سعودی است و بیش از چهار میلیون بشکه در روز نفت تولید می کند.
ایگور سچین، مدیرعامل روسنفت که متحد نزدیک ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه به شمار می رود، در جلسه آنلاین مجموع اقتصادی سن پترزبورگ اظهار کرد: پیش بینی این که چه زمانی اقتصاد جهانی از پاندمی کووید ۱۹ بهبود پیدا می کند، به دلیل ابهامات زیاد و کندی روند برنامه های واکسیناسیون در بعضی از مناطق دشوار است. ثبات بلندمدت عرضه نفت به دلیل سرمایه گذاری اندک در خطر است. وی در ادامه افزود: یکی از دلایل سرمایه گذاری کمتر، تلاش غول های انرژی برای افزایش درآمد سهامدار از طریق بازخرید سهام و افزایش سود نقدی است. سچین پیش بینی کرد بخشی از این کمبود در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ نمود پیدا می کند و هشدار داد یارانه ها و تخفیف های مالیاتی جدید دولت برای کربن زدایی سریع اقتصاد، بار بالاتری بر دوش بودجه های دولتی خواهد گذاشت و انرژی جایگزین را گران می کند. مدیرعامل روسنفت گفت: دستور دادگاه هلندی به شرکت رویال داچ شل برای کاهش میزان انتشار آلایندگی، شکل جدیدی از ریسک برای غولهای نفتی است.
قیمت اونس طلا هفته گذشته نوسان زیادی را تجربه و ابتدا بیش از ۴۰ دلار سقوط کرد و سپس به سمت ۱۹۰۰ دلار برگشت؛ با این حال تحلیلگران بر این باورند که روند صعودی این فلز ارزشمند فعلا ادامه دارد. به گزارش ایسنا، طلا به موضوع تعدیل سیاستهای انبساطی بانک مرکزی آمریکا، دلار و بازده اوراق خزانه آمریکا بی نهایت حساس است. هر گونه افزایش این سه عامل به پایین رفتن قیمت طلا منتهی می شود، در حالی که معکوس شدن آنها از صعود این فلز ارزشمند پشتیبانی می کند.
بارت میلک، مدیر استراتژی جهانی شرکت تی دی سکیوریتیز به کیتکونیوز گفت: بازارها به صحبت درباره تعدیل سیاست های انبساطی حساس هستند. ما شاهد بالاتر رفتن بازده اوراق خزانه و دلار آمریکا بودیم و سپس همه وحشت کردند. طلا تحت تاثیر عوامل فنی ریزش کرد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: کار اصلی صندوق تثبیت بازار سرمایه، تسهیلکننده روند بازار است و قرار نیست که این پول وارد صندوق تثبیت شود و بخواهد با آن اتفاقات دیگری انجام شود. وی با بیان اینکه صندوق تثبیت بازار سرمایه در راستای وظایف خود با سرمایههایی که دارد به تثبیت شرایط بازار کمک میکند، گفت: تثبیت شرایط بازار وابسته به سایر عوامل اقتصادی است که در صورت کمک سایر پارامترها میتوان شاهد روزهای خیلی بهتری در بازار باشیم. دهقاندهنوی به تاثیر مالیات بر عایدی سرمایه بر روند معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و ادامه داد: اکنون مالیات بر عایدی سرمایه فقط در حد طرح است، برای بازارهای موازی که غیرمولد هستند تصمیم اخذ مالیات گرفته شده و با توجه به اینکه مالیات از بازار سرمایه گرفته نمیشود، بنابراین این طرح برای معاملات بورس طرحی بسیار مثبت است و به نفع معاملات این بازار خواهد بود.
منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور با اشاره به اینکه بازار گوشت در رکود به سر می برد، اظهار کرد: با توجه به شرایط کرونا، تعطیلی تالارها و کاهش مسافرت ها مصرف گوشت افت محسوسی داشته است. وی افزود: با وجود چالش های متعدد دامداران در تامین نهاده دامی، پدیده خشکسالی بار مشکلات تولیدکنندگان را افزایش داده است. اخیرا تصمیماتی مبنی بر خرید تضمینی یک میلیون راس دام عشایر اتخاذ شده تا خسارات خشکسالی جبران شود، اما سوال اینجاست که دامداران پروار را چه کسی حمایت می کند؟ این مقام مسئول با اشاره به اینکه صنعت دامپروری در ورطه نابودی است، بیان کرد: در شرایط فعلی تزریق نقدینگی به واحدهای پرواربندی، خرید حمایتی و صادرات تنها راه حمایت از تولید داخل است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام قیمت کنونی هر کیلو دام سبک را ۵۰ هزار تومان و دام سنگین ۴۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت لاشه تابعی از نرخ دام است، به طوری که در حال حاضر قیمت هر کیلو لاشه گوساله در عمده فروشی ها ۹۲ هزار تومان و لاشه گوسفند ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار تومان است. همچنین قیمت هر کیلو گوشت منجمد کمتر از ۱۰۰ هزار تومان است. وی قیمت بالای گوشت در خرده فروشی ها را ناشی از مشکلات سیستم توزیع و سودجویی عوامل واسطه و دلال اعلام کرد. /باشگاه خبرنگاران جوان
محمودمحمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت تصویب وام اجاره و تعیین سقف اجاره بها در ستاد مبارزه با کرونا گفت: بسته پیشنهادی وزارت راه برای تنظیم بازار اجاره و حمایت از مستاجران در ستاد تصویب شده و تا هفته دیگر ابلاغ خواهد شد. وی با بیان اینکه پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی، تداوم پرداخت تسهیلات اجاره بها و هم چنین تعیین سقف اجاره بها مثل تابستان سال گذشته است، گفت: این پیشنهاد تصویب شده و به دلیل تعطیلات چند روز اخیر و تعطیلی ستاد مبارزه با کرونا و عدم برگزاری جلسه روز شنبه، ابلاغ آن به هفته آینده موکول خواهد شد. بر اساس اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی مصوبه سقف اجاره بها و پرداخت تسهیلات اجاره به این دلیل مجددا تمدید می شود تا بازار اجاره تابستان امسال هم با آرامش و بدون جهش قیمتی به کار خود ادامه دهد.
محمودزاده در پاسخ به این که آگهی های اجاره، خبر از افزایش قیمت و ارائه پیشنهادهای نجومی و بالایی از سوی مالکان دارد گفت: یکی از دلایلی که دولت سعی دارد امسال هم مصوبه تمدید تسهیلات اجاره و تعیین سقف را دریافت کند کنترل بازار و جلوگیری از افزایش قیمت هاست. به دلیل اینکه بازدهی بازارهای موازی پایین آمده است، بازار اجاره در کلانشهرها و شهرهای پرتقاضا رقابتی می شود که ممکن است افزایش قیمت ها را در پی داشته باشد. محمودزاده ابراز امیدواری کرد که با تصویب نهایی بسته کنترل بازار اجاره در ستاد کرونا، قیمت ها در تابستان امسال هم کنترل شود. معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی هم چنین خبر داد که به دلیل کاهش قیمت مسکن، امسال ارقامی که صاحبخانه ها میتوانند روی قرارداد اجاره خود اضافه کنند از سال گذشته کمتر است.
مرکز آمار اتحادیه اروپا در گزارشی اعلام کرد متوسط سطح دستمزد مدیران اروپایی بالاتر از هر شغل دیگری و متوسط سطح دستمزد کارگران پایین تر از هر شغل دیگری بوده است.
۱- مدیران
متوسط سطح دستمزد در سال ۲۰۱۸ در سطح اتحادیه اروپا: ۲۸.۶ یورو در ساعت
۲- مشاغل حرفه ای
متوسط سطح دستمزد در سال ۲۰۱۸ در سطح اتحادیه اروپا: ۲۱.۴ یورو در ساعت
۳- مشاغل فنی
متوسط سطح دستمزد در سال ۲۰۱۸ در سطح اتحادیه اروپا: ۱۷.۸ یورو در ساعت
۴- نیروهای مسلح
متوسط سطح دستمزد در سال ۲۰۱۸ در سطح اتحادیه اروپا: ۱۴.۹ یورو در ساعت
۵- امور شیلات، کشاورزی و جنگلداری
متوسط سطح دستمزد در سال ۲۰۱۸ در سطح اتحادیه اروپا: ۱۲.۶ یورو در ساعت
۶- مشاغل خدماتی
متوسط سطح دستمزد در سال ۲۰۱۸ در سطح اتحادیه اروپا: ۱۱.۲ یورو در ساعت
۷- کارگران
متوسط سطح دستمزد در سال ۲۰۱۸ در سطح اتحادیه اروپا: ۹.۷ یورو در ساعت
به گفته مرکز آمار اروپا، بیشترین اختلاف سطح دستمزد در سطح اتحادیه اروپا مربوط به قبرس است؛ جایی که مدیران، متوسط ۳۱.۷ یورو در ساعت دستمزد می گیرند که این رقم بیش از پنج برابر متوسط دستمزد ساعتی کارگران ( ۶.۳ یورو در ساعت) محسوب می شود. از طرف دیگر نیز کمترین اختلاف در دانمارک مشاهده شده است؛ جایی که مدیران به طور متوسط ۵۰.۹ یورو در ساعت و کارگران ۲۲.۲ یورو در ساعت دستمزد دریافت کرده اند.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۶۲۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۰.۶۸ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۵۰ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
بهروزرسانی قیمت ارزهای دیجیتال (تا ساعت ۱۳ ظهر به وقت شرقی)؛ این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.
۱- بیت کوین
قیمت: ۳۵ هزار و ۷۸۷.۳۹ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۲۱ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۶۶ درصد افزایش
۲- اتریوم
قیمت: ۲۶۱۵.۳۱ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۸۴ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۰.۹۴ درصد افزایش
۳- تتر
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد افزایش
۴- بایننس کوین
قیمت: ۳۹۳.۲۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۴۰ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۴.۸۳ درصد افزایش
۵- کاردانو
قیمت: ۱.۶۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۸۵ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۷.۵۰ درصد افزایش
۶- دوج کوین
قیمت: ۰.۳۷۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۳۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۸.۷۵ درصد افزایش
۷- ریپل
قیمت: ۰.۹۳۲ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۱۴ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۰.۸۵ درصد افزایش
۸ - یو اس دی کوین
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۲ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۳ درصد کاهش
۹- پولکا دوت
قیمت: ۲۴.۰۵ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۸۵ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۸.۵۶ درصد افزایش
۱۰- یونی سواپ
قیمت: ۲۵.۴۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۷۵ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۹۰ درصد افزایش