تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
تاجرنیا: صداوسیما جایگاه رسانه ملی را تنزل داده است
علی تاجرنیا در گفتوگو با سایت «آزادی» گفت: «وقتی نماینده یک کاندیدا را به صدا و سیما راه نمیدهند تا سادهترین صحبتها را درباره ویژگیهای او بگوید. وقتی فیلم انتخاباتی یک کاندیدا تقطیع میشود. وقتی در برنامه تلویزیونی یک کاندیدا را تخریب کرده و به او فرصت پاسخگویی نمیدهند یا وقتی ارتش سایبری در فضای مجازی اینستاگرام و توییتر، یک کاندیدا را مورد حمله قرار میدهد؛ یعنی با وجود همه اینکارها از اینکه مردم گزینه دیگری را انتخاب کنند، هراس دارند».تاجرنیا ادامه داد: «این تبعیض اگرچه برای مردم مشهود است، اثرگذار نیز هست. به این خاطر که هنوز بخش زیادی از آنان قصد مشارکت ندارند و این تبعیضها بر رویکرد آن بخشی که مایل به مشارکت است، اثرگذار خواهد بود و در نتیجه تاثیر دارد.» این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان خاطرنشان کرد: «هرچند صداوسیما اکنون جایگاه خود را از رسانه ملی تنزل داده، در فقدان تبلیعات بصری و محیطی نقش قابل توجهی را ایفا میکند.»
انتقاد یک روزنامه از اظهارات یک عضو مجلس خبرگان
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: در میان اعضای مجلس خبرگان رهبری افرادی وجود دارند که برای مردم نقشی قائل نیستند و آشکارا مطالبی شبیه تفکر داعشی را به زبان میآورند و ترویج میکنند. یکی از این افراد اخیراً درباره انتخابات گفته است «معنای انتخابات این است که مردم اعلام کنند فرمانبر این نظام تشکیلات الهی هستیم و میخواهیم برای کمک به فرمانروای فعلیمان که ولیفقیه است، یک بازوی اجرایی خوبی انتخاب کنیم»؛ این یعنی انکار یکی از دو عنصر اصلی مقوّم نظام اسلامی و به عبارت روشنتر، اعتقاد به حاکمیت دین منهای مردم که همان سخن و عمل داعش است. قابل تأملتر این است که همین شخص درباره چگونگی تعیین حاکم اسلامی نیز گفته است: «خدا تعیین میکند که چه کسی اصلح است و چه کسی حق حاکمیت دارد. این مشروعیت از سوی خدا و طبق معیارهای الهی تعیین میشود، حضرت حق تعالی معین میکند که چه کسی حق حاکمیت را دارد. اگر کسی از سوی خدا مأذون برای خدا نباشد، حاکمیت او مشروعیت پیدا نمیکند، چون فرمانروایی منحصراً در اختیار خداست.»
چمران: روحانی در مناظرات بسیار استادتر و بانفوذتر از این کاندیداها بود!
مهدی چمران: در مناظره سال ۹۶، آقای روحانی بسیار استادتر از این کاندیداها و مسلط تر بودند و همین اظهارات را با بیان بهتر و بانفوذتری می توانست بیان کند و به همین دلیل هم موفق شد. دو نفر کاندیدایی که اخیر آمدهاند، طبیعتا این استادی و تسلط در بحث و مناظره و گفت و گو را ندارند.
توئیت محسن رضایی درباره رئیسی
محسن رضایی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در توئیتی نوشت که حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، تحولات بسیار مهم و ارزندهای را در قوه قضاییه شروع کرده و در اول این راه است. رضایی در این توئیت نوشت: حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای رئیسی تحولات بسیار مهم و ارزندهای را در قوه قضاییه شروع کردهاند و هنوز در ابتدای این مسیر هستند و حتما تغییرات بزرگتری به وجود خواهند آورد. وی تصریح کرد: دولت بنده حتما برای استمرار این تغییرات ضروری و ارزشمند در قوه قضاییه تمام تلاش خود را به کار خواهد بست.
پاسخ محسن رضایی به انتقاد دختر شهید باکری: برای عاقبت به خیریام دعا کن
محسن رضایی در توئیتی به انتقاد دختر شهید باکری پاسخ داد.متن توئیت دختر شهید باکری و پاسخ محسن رضایی را در ادامه ببینید و بخوانید.
دستور رئیسی برای جمع آوری عکسهایش از سطح شهرها
سخنگوی ستادهای مردمی حامی سید ابراهیم رئیسی گفت: آیت الله رئیسی به ستادهای مردمی دستور داده به سرعت بنر عکس های ایشان از سطح شهرها جمع شود و جلوی هرگونه چاپ و نصب بنرهای جدید تصاویر ایشان هم گرفته شود.مهدی دوستی در این باره گفت: آیت الله رئیسی به ستادهای مردمی دستور داده است به سرعت بنر عکس های ایشان از سطح شهرها جمع شود و جلوی هرگونه چاپ و نصب بنرهای جدید تصاویر ایشان هم گرفته شود و او معتقد است مردم خادم خودشان را می شناسند و پول خرج کردن برای چاپ پوستر هیچ توجیهی ندارد.
روایت گرامی مقدم از موضوعی که در مناظره پنهان ماند
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت : مناظره نامزدهای ریاست جمهوری توقع مردم را برآورد نکرد و راهکار مقابله با تحریم در این مناظرات پنهان ماند.اسماعیل گرامی مقدم روز چهار شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : تحریم های ظالمانه دلیل اصلی مشکلات اقتصادی کشور است و برخی از نامزدهای ریاست جمهوری چنان از کنار تحریم ها می گذرند که انگار موضوعی پیش پا افتاده است و تاثیری بر اقتصاد کشور نگذاشت و این در حالی که تحریم همانند زلزله به جان اقتصاد کشور افتاد و مشکلات معیشتی زیادی ناشی از این تحریم ها برای مردم ایجاد شد.نماینده مردم شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس هفتم تصریح کرد: در دولت یازدهم و در پسا برجام علاوه بر افزایش نرخ مشارکت، کاهش تورم و ثبات نرخ ارز و تک رقمی شدن بیکاری ایجاد شد و این تحریم بود که مشکلات اقتصادی به خصوص در دولت دوازدهم ایجاد کرد.گرامی مقدم خاطرنشان کرد : تحریم هایی که به ایران تحمیل شد، اقتصاد هر کشوری را فلج می کرد، چون تمام مبادلات ارزی، کشتیرانی، صادرات نفت و صنعت بیمه ما تحت تحریم قرار گرفت و اداره کشور با مشکل شدیدی مواجه شد.
رسولی: نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان با درخواست همتی و مهرعلیزاده مخالفت کرد
عضو نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان اظهار کرد: من و بهزاد نبوی معتقد بودیم که این دو کاندیدا (همتی، مهرعلیزاده) می توانند برای اعلام برنامه به نهاد اجماع ساز بیایند و برنامه آنها بررسی شود.حسن رسولی، عضو نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان، در گفت و گو با برنا در رابطه آخرین تصمیمات نهاد اجماع ساز در مورد اعلام برنامه محسن مهر علیزاده و عبدالناصر همتی به نهاد اجماع ساز اظهار کرد: من و بهزاد نبوی معتقد بودیم که این دو کاندیدا می توانند برای اعلام برنامه به نهاد اجماع ساز بیایند و برنامه آنها بررسی شود.او افزود: اما مجمع عمومی نهاد اجماع ساز با رویکرد بنده و بهزاد نبوی مخالف بود و در نتیجه اجازه حضور به مهرعلیزاده و همتی داده نشد.
مولوی عبدالحمید از نامزدها حمایت کرده است؟
معاون اداری امام جمعه اهل سنت زاهدان و استاد دارالعلوم این شهر گفت: امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکنون از هیچ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری حمایت نکرده است.حافظ اسماعیل ملازهی در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این که با توجه به دیدار نمایندگان ستاد سیدابراهیم رئیسی با امام جمعه اهل سنت زاهدان، آیا مولوی عبدالحمید در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری از کاندیدای خاصی حمایت خواهند کرد یا خیر، گفت: جناب مولوی تاکنون تصمیمی در این حوزه اتخاذ نکردهاند و در حال رصد نظرات هستند.وی همچنین در خصوص درخواست نامزدها برای حمایت یا دیدار با نمایندگان آنها نیز گفت: تا الان که بنده با شما صحبت میکنم، هیچ کاندیدایی با ایشان رایزنی نداشتهاند.معاون امام جمعه اهل سنت زاهدان در پایان گفت: جناب مولوی تا اینجا تنها بر حضور گسترده و پرشور در انتخابات تاکید داشتهاند.
زیدآبادی: نیروهای انقلابی در دولت بعدی از عادیسازی روابط با غرب دفاع میکنند
احمد زیدآبادی، روزنامه نگار در یادداشتی نوشت: کلیپی از حسن عباسی دیدم که در آن، ضمن اهانت به شادروان آیتالله منتظری، مسئولان دولت روحانی را نیز از ذیل تا صدر تهدید کرده بود.این نوع سخنان احتمالاً افراد دودل و مردد را تحریک میکند که از میان کاندیداهای ریاست جمهوری به کاندیدای نزدیکتر به روحانی رأی دهند تا مثلاً روی این نوع افراد کم شود.اگر قرار بود روی این قبیل افراد با حضور فردی همسوی روحانی در کاخ ریاست جمهوری کم شود، به طریق اولی باید با حضورِ شخصِ روحانی در پاستور رویشان کم میشد که نشد! وضعیت این افراد اما در دولت آینده دیدنی است! دولت آینده اگر به رهبری اصولگرایان تشکیل شود، پس از چند صباحی کوبیدن بر طبل شعارهای معمول این جناح، ابتدا در سیاست خارجی و سپس در سیاست داخلی مسیری را خواهد رفت که دولت روحانی میخواست برود اما نتوانست! در آن شرایط، سخنرانیهای امثال حسن عباسی بسیار شنیدنی است! روزی آنها را خواهیم دید که با همین حدت و شدت از سیاست آشتی با جهان و عادیسازی روابط با غرب دفاع خواهند کرد و مخالفان چنین سیاستی را به باد توهین و تهدید خواهند گرفت!اما اگر به فرض، عباسی و دوستانش بر همین حرفهای امروزشان در آن شرایط هم اصرار ورزند، قاعدتاً به عنوان "عوامل پیچیدۀ دشمن" محدود و منزوی خواهند شد و چنانچه بخواهند در مسیر خود، خیرهسری هم پیشه کنند چه بسا گذارشان به دباغخانه هم خواهد افتاد!سیاست به معنای میل به قدرت، شعبدههایی در آستین و کلاه خود میپرورد که در وقت مناسبش تماشاگران را انگشت به دهان و هاج و واج میکند!
اقدام عجیب پسر پادشاه بحرین قبل از مسابقه با ایران!
ناصر بن حمد آل خلیفه پسر پادشاه پیش از مسابقه ایران و بحرین به بازیکنان نشان ارتشی سربازان برگشته از جنگ یمن را هدیه کرد.در ویدیوی منتشر شده از این رویداد، ناصر بن حمد خطاب به بازیکنان بحرین میگوید: من این پرچم را از شانه سربازانمان برداشتهام که تازه از میدانهای نبرد (یمن) بازگشتهاند.آنها را از شانه سربازانی برداشتهام که به پیکار رفته و جان بر کف گذاشتهاند و کسی هم آنها را نمیشناسد.با باخت سنگین ۳-۰ بحرین از ایران فعالان بحرینی نوشتند: آه کودکان یمن تیم بحرین را گرفت.
تکذیب حمایت رئیس دولت اصلاحات از یک کاندیدا
حمایت رئیس دولت اصلاحات از یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کذب است.در پی پخش اطلاعیهای جعلی در شبکه های اجتماعی مبنی بر حمایت خاتمی از یک کاندیدای ریاست جمهوری، یکی از نزدیکان وی تأکید کرد: آقای خاتمی «هیچ اظهار نظری راجع به کاندیداهای انتخابات نکرده است» و «اطلاعیه منتسب به او جعلی و کذب است.»
پیشنهاد چالشی حزب کارگزاران به جلیلی
حزب کارگزاران به سعید جلیلی پیشنهاد مناظره خارج از صداوسیما ارائه کرد.متن توییت حزب کارگزاران خطاب به سعید جلیلی به شرح زیر است:ما معتقدیم با شما حتی نمی شود وضع موجود را حفظ کرد! اگر ادعایی جز این دارید، خارج از صداوسیما و با یک برنامه ریزی متفاوت از شبه مناظره های این روزها، با نماینده کارگزاران سازندگی ایران مناظره کنید!
زاکانی: مردم درباره عملکرد روحانی برای من عکس بفرستند
علیرضا زاکانی با انتشار توئیتی به اظهارات امروز روحانی در جلسه هیات دولت واکنش متفاوتی نشان داد.زاکانی نوشته است: «آقای روحانی ناراحت شدند که چرا نامزدها از خدمات دولت در مناظرات صحبت نکردند! منکر برخی خدمات دولت نیستم، اما از مردم که خود با دل و جان احساس کرده اند، می خواهم برداشت خود از ادعای ایشان را با تصاویر و مستندات برای اینجانب ارسال کنند تا در مناظره سوم از طرف آنها مطرح کنم.»
واعظی اظهارات همتی را تکذیب کرد
رئیس دفتر رئیسجمهور اظهارات همتی مبنی بر اینکه او به دلیل اختلاف نظر با روحانی عزل شده را تکذیب کرده و گفته اتفاقا آقای همتی میخواست برای حضور در انتخابات مرخصی بگیرد تا اگر رای نیاورد، مجددا بر سر کار برگردد.محمود واعظی درخصوص اظهارات اخیر عبدالناصر همتی که گفته بود به دلیل اختلاف نظر با آقای روحانی از مسئولیت بانک مرکزی عزل شده است، گفت: خیر این حرف درستی نیست، آقای دکتر همتی هیچ اختلافی با آقای روحانی نداشت.
عبدالناصر همتی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، در جریان مناظره تلویزیونی خود با دیگر کاندیداها، با بیان اینکه با رئیس جمهور در حوزه اقتصادی اختلاف داشته و روحانی را اقتصاددان نمیداند، گفته بود که به دلیل همین اختلاف نظر با رئیسجمهور از مسئولیتش عزل شده است. وی در این باره که آقای همتی خود را منتقد وضع موجود میداند و بعضا نیز انتقاداتی را نسبت به سیاستهای اقتصادی دولت از جمله ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی مطرح میکند، افزود: من نمیخواهم راجع به این موضوع صحبت کنم، اما این را بدانید کسی که میخواهد رای بیاورد متوسل به هر چیزی میشود. رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه اختلافی بین آقای همتی و آقای رئیسجمهور نبود، تصریح کرد: اگر کسی اختلاف داشت که این قدر در مسئولیت خود نمیماند. این جور درنمیآید، یعنی کسی اختلاف داشته باشد، ولی با این حال آنقدر در مسئولیت خود بماند تا برود و کاندیدای ریاستجمهوری شود؟ واعظی گفت: حتی وقتی هم که آقای همتی کاندیدا شدند، میخواستند مرخصی بگیرند؛ خُب کسی که اختلاف دارد، مرخصی نمیگیرد. ایشان میخواستند مرخصی بگیرند که اگر رای نیاوردند، سر کارشان برگردند، اما آقای رئیسجمهور گفتند جایی مثل بانک مرکزی حساس است و حرف رئیس کل بانک مرکزی بر معشیت مردم، زندگی مردم و سرمایه مردم تاثیر گذار است. نمیشود که کسی همزمان رئیس کل بانک مرکزی باشد و سراغ مسائل اقتصادی و مناظره هم برود. وی خاطرنشان کرد: نمیدانم ایشان با چه نیتی این سخن را گفته، اما صحبت درستی نیست، معمولا در دنیا اینگونه است که رؤسای بانک مرکزی کم حرف میزنند، کم مصاحبه میکنند، اما سنجیده سخن میگویند.
گفت و گوی سخنگوی دانشگاه «تیلبرگ» هلند با فارس درباره مدرک دکترای مهرعلیزاده
سخنگوی دانشگاه «تیلبرگ» هلند در پاسخ به خبرنگار فارس تأکید کرد که «محسن مهرعلیزاده» پایان نامه خود را در این دانشگاه به اتمام نرسانده و بنابراین هیچ عنوانی از این دانشگاه هلندی دریافت نکرده است.در پی ادعاهای «محسن مهرعلیزاده» معاون رئیس دولت اصلاحات و نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص اخذ مدرک دکترای «مهندسی اقتصاد» از دانشگاه «تیلبرگ» واقع در جنوب هلند، خبرنگار بخش بینالملل خبرگزاری فارس، طی مکاتبهای با «تینکه بناما» سخنگوی دانشگاه «تیلبرگ» صحت این موضوع را جویا شد.محسن مهرعلیزاده در نشستهای خود بر این جمله تأکید کرده که «بنده دکترای مهندسی اقتصادی خواندهام و به این نتیجه رسیدم که روشی به عنوان الگوی حکمرانی اقتصادی اجتماعی وجود دارد که اکنون در کشورهای اروپایی حاکم است».بناما در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که آیا مهرعلیزاده در دانشگاه تیلبرگ تحصیل و مدرک دکترا دریافت کرده، تصریح نمود: «از آنجایی که این موضوع (تحصیل مهرعلیزاده در دانشگاه تیلبرگ) مربوط به سالهای بسیار قبل است و در آن زمان سیستم اداری به صورت دیجیتالی درنیامده بود، ما در این زمینه تحقیقات بیشتری کردیم و متوجه شدیم که آقای مهرعلیزاده چند سالی به عنوان دانشجو در رشته اقتصاد در دانشگاه ثبت نام کرده بود اما پایاننامه خود را به اتمام نرساند و هیچگونه عنوانی از دانشگاه ما دریافت نکرده است».
وعده ی انتخاباتی قاضی زاده هاشمی برای حل و فصل کرونا تا ٢٢بهمن
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: از زمان تاسیس دولت تا ٢٢بهمن قضیه کرونا را از نظر رعایت پروتکلها و واکسیناسیون حل و فصل میکنیم.سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این سوال که در صورت موفقیت در انتخابات برنامه دولت شما برای سلامت عمومی و کاهش هزینههای درمان چیست، اظهار داشت: در حوزه سلامت برنامههای مفصلی داریم. از آنجا که رئیس دانشگاه علوم پزشکی و هم عضو کمیسیون بهداشت مجلس و هم پزشک و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا بودم، مفصل ترین برنامهام در این حوزه است.وی با بیان اینکه طرح «مهر سلامت» را دارم، گفت: از زمان تاسیس دولت تا ٢٢بهمن قضیه کرونا در کشور را حل و فصل می کنیم. هم از نظر اجرا و رعایت پروتکلها و هم از منظر واکسیناسیون.
برنامه محسن رضایی برای بزرگ کردن قطار انقلاب
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت ما قطار انقلاب را بزرگ خواهد کرد و صندلی برای سوار شدن ایرانیان خارج از کشور هم در نظر خواهد گرفت.محسن رضایی نامزد انتخابات ریاست جمهوری روز چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ در گردهمایی اقوام ایرانی گفت: سال ۱۴۰۰ سال گشایش امور خواهد بود و غم و غصهها کنار خواهد رفت و آغاز دوران جدیدی را برای شکوفایی ملت ایران در میدان اقتصاد و صعنت و کشاورزی، فرهنگ و برادری و دوستی شروع خواهیم کرد. این آغاز برای وحدت و برادری و دوستی همه اقوام سربلند ایرانی است. من از عزیزانی که در اینجا جمع شدهاند تشکر میکنم.وی افزود: من دولتم را با کمک همه اقوام ایرانی شکل خواهم داد. هیچ قوم و استانی در دولت من، بدون نماینده نخواهد بود. از برادران اهل سنت، اعراب، ترکها، بلوچها، کردها و همه استانها وزیر و معاون وزیر خواهیم داشت. ما انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را با هم و در کنار هم برپا کردیم و در دفاع مقدس کنار هم بودیم. نمیشود که ۲۵ استان در اداره کشور نقش نداشته باشند. دو جناح سیاسی که با هم دعوا دارند و بقیه آحاد ملت را از قطار انقلاب پیاده کردهاند.
رضایی گفت: دولت ما قطار انقلاب را بزرگ خواهد کرد و صندلی برای سوار شدن ایرانیان خارج از کشور هم در نظر خواهد گرفت. پنجاه درصد جامعه ما را بانوان تشکیل میدهند و باید فعال شوند. جوانان ما الان بیکار و کارخانجات ایرانی تعطیل هستند. اقوام ایرانی و اقلیتها را به عنوان فرصت و کلید طلایی پیشرفت باید دید و نه تهدید. اقوام ایرانی، کشور را تا کنون حفظ کردهاند. اکثر مرزهای ما را در طول تاریخ برادران اهل سنت حفظ و دشمن را متوقف کردهاند.