به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از پایگاه اینترنتی گاردین، این آزمایش خون می تواند بیش از ۵۰ نوع مختلف سرطان را قبل از بروز علائم یا علائم بالینی تشخیص دهد؛ به گفته محققان این آزمایش خون از دقت کافی بالایی برخوردار است تا به عنوان آزمایش غربالگری چند سرطانی مورد استفاده قرار گیرد.
این آزمایش می تواند مکملی برای سایر روش های فعلی غربالگری سرطان های سینه، دهانه رحم، پروستات، ریه و روده باشد. این آزمایش قادر به شناسایی انواع مختلف بیماری هایی است که تشخیص آن در مراحل اولیه دشوار است مانند سرطان های سر و گردن، تخمدان، لوزالمعده، مری و برخی سرطان های خون.
این آزمایش خون شامل گرفتن نمونه خون از هر بیمار و تجزیه و تحلیل آن از نظر DNA است که به DNA آزاد سلول (cfDNA) معروف است و توسط تومورها (و سلول های دیگر) در خون ریخته می شود.
این آزمایش از یک روش به نام «توالییابی نسل بعدی» (NGS) برای تشخیص سرطان استفاده می کند که در آن ترتیب و آرایش واحدهای شیمیایی به نام گروههای متیل که در DNA سلولهای سرطانی وجود دارند، تحلیل میشود. گروههای متیل به فعال یا غیرفعال شدن ژن ها کمک میکنند.
در سلولهای سرطانی، قرارگیری گروههای متیل با سلول های عادی متفاوت است و این الگوی غیرطبیعی یکی از مشخصههای سلول های سرطانی محسوب می شود. زمانی که سلولهای تومور از بین می روند، DNA به همراه گروههای متیل وارد جریان خون میشوند و از این راه با تحلیل آزمایش خون توسط هوش مصنوعی قابل تشخیص هستند.
محققان می گویند یافته های مطالعه آنها در مورد این آزمایش خون در مجله Annals of Oncology منتشر شده است نشان می دهد که این آزمایش خون می تواند سرطان را اغلب قبل از بروز علائم آن به دقت تشخیص دهد و میزان پاسخ مثبت کاذب بسیار اندک است.
یافته های مطالعه ای در زمینه این آزمایش خون که روی ۲ هزار و ۸۲۳ فرد مبتلا به سرطان و هزار و ۲۵۴ فرد سالم انجام شد، نشان داد که این آزمایش خون می تواند علائم بیش از ۵۰ نوع مختلف سرطان را در هر چهار مرحله سرطان (I ، II ، III ، IV) را به درستی تشخیص دهد.
بر اساس نتایج این مطالعه دقت این آزمایش خون ۹۹.۵ درصد بود که نشان می دهد این آزمایش خون تنها در ۰.۵ درصد موارد سرطان را به درستی تشخیص نداد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.