بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب اخباری شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذاری قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح های سیاسی و تحولات مهم داخلی می شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری: برخی انتظار داشتند ۲۸ خرداد حوادثی در کشور پیش بیاید
رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به انتخابات ۱۴۰۰ گفت: خرداد ماه با برکتی بود و ۲۸ خرداد قطعا از ایام الله است. این انتخابات پرشور که قاطبه ملت ایران با همه سختیهایی که داشتند به ندای ملکوتی مقام رهبری پاسخ مثبت دادند و همه شاهد بودیم در روز انتخابات صفهای طولانی به وجود آمد؛ آن هم در شرایطی که موج تبلیغات مسموم چه غربیها و چه غیر غربیها و دشمنان نظام در فضای مجازی و افراد بدبخت فراری بی سر و سامان برای اینکه مردم پای صندوق نروند، تبلیغات کردند؛ البته در داخل هم تبلیغاتی شد، اما بی اثر بود. حجت الاسلام محمدی گلپایگانی اضافه کرد: در این انتخابات حتی دشمنان حیرت کردند که مردم چنین به نظام و رهبر پایبند هستند. به مردم، حضرت آقا و دست اندرکاران این انتخابات تبریک میگویم. برخی انتظار داشتند پس از انتخابات حوادثی پیش بیاید، اما آب از آب تکان نخورد. از میان کاندیداها آقای رییسی بالاترین رای را آورد، شخصیت آقای رییسی برای همه ما روشن است. آقای رییسی برای شما همین افتخار بس که در نامه حضرت آقا به آقای اژهای حضرت آقا بابت اقدامات شما از کلمه افتخار آمیز استفاده کردند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس می گوید قطعی برق حداقل تا یک ماه دیگر ادامه دارد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از جلسه فوق العاده کمیسیون به منظور بررسی علل خاموشی های گسترده اخیر و راهکارهای مدیریت بهینه خاموشی ها در روز چهارشنبه خبر داد. مصطفی نخعی با اشاره به اقدامات کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق رخ داده در چند روز اخیر، بیان کرد: قطعی های مکرر و خارج از برنامه برق در چند روز اخیر و به دنبال آن قطع آب و بعضا تلفن های همراه مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورده است.وی در ادامه درباره اینکه چرا به نحوی برنامه ریزی نمی شود که این نارضایتی ها به وجود نیاید، افزود: اگر مدیریت بهینه تری در توزیع برق داشته باشیم طبیعتا می توان نارضایتی ها را کاهش داد. در این شرایط دو کار اولویت دارد؛ یکی مدیریت توزیع برق است و یکی هم بحث کاهش مصرف. ما مسئولیت داریم به مردم بگوییم این مختص یک یا دو روز نیست، ما حداقل تا یک ماه دیگر این شرایط را خواهیم داشت و لازم است به شکل مناسبی مدیریت و اطلاع رسانی صورت گیرد.
وزیر بهداشت: پیک چهارم را با عزت و عظمت مدیریت کردیم
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پرشکی با اشاره به اینکه وقتی میگوییم واکسن میسازیم و به عنوان ششمین و هفتمین واکسنساز بزرگ دنیا مطرح میشویم، نمیگویند دانشمندان این عرصه شبانه روز تلاش کردند و یک عظمت آفریدند، ابراز داشت: وقتی یک ورزشکار روی سکو میروند، عدهای با پرچم شیر و خورشید هم به این قهرمانی اشک شوق میریزند ولی برای دانشمندان ما این موضوع فراهم نیست و گمنامانه در این عرصه جانفشانی میکنند. وی با بیان اینکه برخی زحمت یک ساله مدافعان سلامت و سازندگان دارو و واکسن و... را نفی میکنند تا یک فرد یا جریانی را بزنند، افزود: ننگ بر این سیاستزدگی چراکه این امر دور از اخلاق و انصاف است و تلاشهای دانشمندان این سرزمین را زیر سؤال میبرند. نمکی در ادامه با تاکید بر اینکه پیک چهارم را با عزت و عظمت مدیریت کردیم خاطرنشان کرد: میزان مرگ در پیک چهارم «یکدوم» پیک سوم بود و این به دلیل استفاده از زیرساخت شبکه، کلینیکهای سرپایی که بار بیمارستانها را کم کرد و شیوه موفق مراقبت در منزل بود.
یک نماینده: اولویت امروز جامعه واکسیناسیون نیست؛ رعایت پروتکلهاست
یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: تجربه کشورهای جهان نشان میدهد که واکسیناسیون چندان مؤثر نبوده و اولویت امروز جامعه نباید واکسیناسیون باشد، بلکه اولویت اصلی رعایت پروتکلهای بهداشتی است. ابوالفضل ابوترابی درباره موج جدید کرونا در کشور و روند واکسیناسیون، اظهار کرد: تجربه نشان داده است که واکسیناسیون در دنیا چندان تأثیری نداشته است و در روسیه و انگلستان که بیشتر جمعیت آنها واکسن کرونا دریافت کردهاند هماکنون از نظر کرونا و تعداد مبتلایان و فوتیها وضعیت بدی دارند و حتی شرایط آنان از ایران هم بدتر و حادتر است؛ بنابراین اولویت امروز جامعه ما واکسیناسیون نیست، بلکه رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی در اولویت است. مردم باید در دید و بازدیدها و دورهمی های خانوادگی و فامیلی تجدید نظر کنند و در محیطهای بسته اجتماع نکنند. نماینده مردم نجفآباد و تیران و کرون در مجلس، گفت: همچنین سفر نرفتن باید در اولویت امور مردم باشد و دستگاههای مربوط نیز نظارت بیشتری بر این امر داشته باشند تا از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری شود. مردم کارهای غیرضروری خود را به زمان دیگری موکول و فعلاً روی رعایت شیوهنامههای بهداشتی تمرکز کنند.
آیا سوالهای کنکور لو رفته بود؟
ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش کشور درباره موضوع تقلب و نگرانیهایی در این خصوص اظهار کرد: امسال کنکور سراسری طی 4 روز در صحت و سلامت و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد. وی افزود: در کنکور سراسری سال جاری تمهیدات امنیتی و حفاظتی نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرد و قاعدتاً داوطلبان قبل برگزاری، مصداقهای این برخوردها را از طریق نهادهای امنیتی و اطلاعاتی از قبیل وزارت اطلاعات، پلیس فتا و پلیس امنیت ملاحظه کردند و بخش عمدهای از کانالها شناسایی و برخورد شد و یک بخش در جریان برگزاری و در زمان اعلام نتیجه داوطلبان ملاحظه خواهند کرد. خدایی اضافه کرد: اصولاً با قاطعیت میتوان گفت که قبل از برگزاری آزمون هیچ گونه سؤالی لو نرفت اما در گروه ریاضی یک داوطلبی بعد از شروع امتحان موفق شد از سوالات عکسبرداری و به یکی از کانالها ارسال کند که در همان روز این کانال و افراد مرتبط با آن توسط وزارت اطلاعات شناسایی و دستگیر شدند.
نماینده اصولگرا: تمدید مهلت آژانس مسخره بازی است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تاکید بر اینکه تمدید مهلت آژانس مسخره بازی بوده و با تمدید آن خاصیتش از دست میرود، تصریح کرد که دولت برای انتخابات مذاکره را شروع کرد اما به انتخابات نرسید و به طور کلی مذاکرات به نتیجه نمیرسد. محمود احمدیبیغش، نماینده شازند در مجلس شورای اسلامی، درباره تمدید نشدن مهلت آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اینکه آیا ممکن است این مهلت تمدید شود، اظهار داشت: اگر این مهلت یک بار دیگر تمدید شود، خاصیتش از دست میرود، ضمن اینکه همین حالا نیز خاصیتش از دست رفته است. تمدید شدن آن نشان میدهد که یک بازی مسخره در پیش است. وی در مورد اینکه آیا توافق به سرانجام میرسد یا نه، با بیان اینکه این توافق هیچ وقت انجام نمیشود، تصریح کرد: ما نه تنها با کشورهای اروپایی که پادو هستند بلکه با آمریکا که در راس مذاکرات قرار دارد، مشکل داریم و این چیزی نیست که با آمدن دولتها تغییر کند؛ چه آقای ترامپ و چه آقای بایدن بیاید، آقای روحانی و یا رئیسی، این سیاستها فرقی نمیکند.
شانس ایران برای میزبانی از فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰
کنفدراسیون فوتبال آسیا بزودی مهلتی را به فدراسیون های غرب آسیا خواهد داد تا پرونده کاندیداتوری خود را برای میزبانی در فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ در تاریخ ۲ آذر ارائه کنند. فدراسیون فوتبال کشورمان با داشتن ۳ نماینده یعنی استقلال، پرسپولیس و تراکتور در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ یکی از شانس های میزبانی از فینال آسیا به حساب می آید.
هاشمی، خاتمی و روحانی محصول حوزه علیمه بودند
سید مصطفی هاشمیطبا، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره اینکه مطرح میشود بسیار خوب است که قوا با یکدیگر یکدست شوند و این گونه کارهای کشور رو به روال خواهد شد، اظهار داشت: چه کسی میگوید حاکمیت یکدست شود، بهتر است؟ هنگامی که میخواهند مسئلهای را ثابت کنند، باید یک فرضیه و دلیلی وجود داشته باشد، ممکن است اوضاع بدتر شود، یعنی ممکن است با این یکدستی همه به راههای اشتباهی بروند و بعد همگی در داخل چاه بیفتیم.در تلویزیون مشاهده کردم که یک روحانی عنوان کرد روسای جمهوری که تا امروز آمدهاند بهدرد نخور بودند؛ اولاً یکی از این روسایجمهور خود مقام معظم رهبری بودند. ثانیاً اتفاقا چندین رئیسجمهور محصول حوزه بودند؛ آیتالله هاشمی، آقای خاتمی و آقای روحانی محصولات حوزه علمیه بودند. اگر اینها به درد نمیخوردند، ولی فقیه و شورای نگهبان تاییدشان کردند و مردم به آنها رای دادند.
انتقاد میرسلیم از رئیسی به دلیل مشورت با مردم!
میرسلیم از تصمیم رئیس جمهور منتخب برای مشورت با مردم در انتخاب وزرا انتقاد کرد. مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در مجلس در توئیتی نوشت: «حسن نیت جناب آقای رئیسی و کمک و مشورت گرفتن از مردم ستودنی است ولی انتخاب وزرا از وظایف اصلی رئیس جمهور است که باید با مشورت خبرگان و اهل تدبیر و رأی اعتماد مجلس انجام گیرد و نه با نظرخواهی عمومی!» گفتنی است که رئیسی در روزهای اخیر، سامانه ای را برای مطلع شدن از نظرات مردم در تشکیل کابینه و انتخابات وزرا راه اندازی کرده است./ایسنا
مجلس از دولت رئیسی سهم خواهی می کند؟
شرق نوشت:مجلس یازدهم از همان ابتدا بنا را بر سرنگونی دولت روحانی گذاشته بود و نمایندگان اصولگرا از هیچ تلاشی برای استیضاح روحانی و وزرای او مضایقه نکردند اما بینتیجه ماند و دولت تدبیر و امید تا پایان مهلت قانونی خود بر سر کار مانده است. هرچند اکنون مجلس از یکدستسازی سیاسی حمایت میکند، صدای سهمخواهی از کابینه رئیسی چند روزی است از مجلس به گوش میرسد و عدم توفیق نمایندگان مجلس در این مسیر ممکن است بار دیگر این همدستسازی را بر هم زند که نتیجه آن ادامه چالش مجلس با دولت بعدی خواهد بود.
عضو مجلس خبرگان: وای از آن روز که امید مردم به پایان برسد
هاشم زاده هریسی: مشکلات طوری است که به مردم واقعا فشار وارد می شود؛ مخصوصا دسته ای از مردم که هیچ توان ندارند، ستون فقراتشان شکسته و نمی توانند حرکت کنند و خانواده خود را بچرخانند. این چنین افراد کم هم نیستند، اگر مردم زیاد زجر بکشند «عدالت» از بین می رود و اگر عدالت مخدوش شود آن وقت مشروعیت نظام زیر سؤال می رود و «اعتماد» مردم کمتر می شود. باید اعتماد مردم بیشتر شود تا هیچ وقت مردم نگویند ما پشیمان شده ایم.وای از آن روز که امید مردم به پایان برسد. مسأله این است که تندروی نباشد. تندروی نمی گذارد دو جناح به هم برسند و یا قرابت داشته باشند. چون اگر بگذارند خودشان ضرر می کنند. تندروها از این اختلافات و جناح بندی ها بهره می برند. واقعا خیلی ها این طور فکر می کنند که مردم و نظام از بین برود به جهنم.
رجایی: خلأ هاشمی برای اصلاحطلبان جبران نمیشود
غلامعلی رجایی گفت: در حال حاضر رهبری اصلاحات با آقای خاتمی است؛ مگر آنکه در آینده این شأنیت به جمع یا شورایی واگذار شود.سرنوشت لیدری در جریان اصلاحات مشخص نیست و معلوم نیست که بعد از هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی یکتنه میتواند این نقش را ایفا کند یا نه؟ از سوی دیگر با توجه به کاهش سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان دیگر نمیتوان چنین نقشی را مانند گذشته برای خاتمی قائل بود.،فعال و تحلیلگر سیاسی درباره نقش هاشمی رفسنجانی در لیدری جریان اصلاحات به «مثلثآنلاین» گفت: «حتما خلأ مرحوم هاشمی رفسنجانی به هیچوجه جبران نمیشود. افرادی چون آقای هاشمی، شهید بهشتی و شهید مطهری هرگز تکرار نمیشوند. شاید وجه اعتدالی آقای هاشمی پی گرفته شود اما او ظرفیتهای منحصر به فرد خود را داشت که فرد دیگری ندارد؛ مانند قدرت چانهزنی با رهبری که این ویژگی به دلیل چنددهه دوستی میان او و رهبر انقلاب صورت میگرفت یا آنکه او هم سابقه زندانِ دوران پهلوی را داشت، هم سابقه ریاست مجلس، هم ریاستجمهوری و حضور در مسئولیتهای متعدد از جمله فرماندهی جنگ و بعدها ریاست مجمع تشخیص مصلحت که همه این تجربیات از او گوهر نابی ساخته بود که تکرارنشدنیاش کرده بود. اما اینکه بگوییم لزوما او لیدر جریان اصلاحات بود و در غیابش اصلاحات لیدر ندارد، چندان دقیق نیست زیرا اصلاحات یک جریان مستقل است.»
احمدیبیغش: باید مانند گاندی زندگی کنیم
احمدیبیغش با تاکید بر اینکه ما برای این قصه راهی نداریم جز اینکه روی پای خودمان بایستیم، یادآور شد: مرحوم گاندی چگونه زندگی کرد؟ ما هم باید همینطور باشیم، اگر به سمت زندگی برویم که به خودمان متکی باشیم (با هزاران سختی که دارد) و تحریمها را تحمل کنیم، میتوانیم.وی با اشاره به تولید واکسن ایرانی گفت: نمونه آن تولید واکسن است آن هم در شرایطی که ما از چهار طرف در دنیا و حتی از سوی سازمان ملل و اروپا تحریم هستیم. وقتی میتوانیم چنین دستاوردی به دست بیاوریم، در سایر موارد هم باید همین کار را انجام دهیم تا زمانی که وابستگی داشته باشیم و چیزی به اسم مذاکرات سمبولیک وجود دارد و ما نیز باید شل کن و سفت کن دولتیها را ببینیم، شرایط اینچنین است. ما برای رفع این مشکل باید متکی به خودمان باشیم.
نظر جوادی حصار درباره دعوت رئیسی از احزاب اصلاحطلب برای همکاری با دولت
فعال سیاسی اصلاح طلب درباره وضع فعلی جریان خود توضیحاتی داد.محمدصادق جوادی حصار عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دعوت سید ابراهیم رئیسی از احزاب اصلاح طلب برای همکاری با دولت گفت: اصل رفتار بسیار خوب و پسندیده است؛ به خصوص اینکه در ادامه از همه ظرفیتهای ملی و میهنی فارغ از وابستگیهای جناحی استفاده و دولتی کاملا ملی تشکیل شود که در قید و بند تعهدات جریانی نماند.او ادامه داد: معتقدم که تشکیل چنین دولتی در این وضع کشور بسیار لازم است و اگر واقعا بتوانند این راهبرد را پیاده کنند یک نقطه عطفی در مدیریت کشور خواهد بود. در دوران گذشته شاهد بودیم که هر فردی بر سر کار میآمد، افراد نزدیک به جریان خود را بر سر کار میآورد و از سایر جریانات کمتر استفاده میشد؛ از همین رو نیز معتقدم که در صورت تشکیل یک دولت فراجناحی اقدامی نو و موثر رقم خواهد خورد.جوادی حصار درباره حضور اصولگرایان در قوای مختلف بیان کرد: ظاهر امر این است که همه قوا در دست اصولگرایان است، در حال حاضر رئیس مجلس و بیشتر نمایندگان در مجلس اصولگرا هستند و این موضوعی است که خودشان هم تایید میکنند؛ اما منافع ملی را نباید فدای رفتارهای حزبی و جریانی کرد. در قوه مجریه هم که اهم قواست اگر بتوان رویکرد جریانی را از بین برد و از همه جریان ها استفاده کرد، میتوان امیدوار بود که این جریانات حاشیهای کمرنگ شوند.عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی درباره وضع فعلی جریان متبوع خود بیان کرد: اکنون اصلاح طلبان به سمت تشکیل یک اتاق فکر رفتهاند و درصدند تا به آسیب شناسی رفتارها و تحقق مطالبات اصلاح طلبان بپردازند تا بتوانند به اهداف اصلاح طلبانه خود رسیده و یا اهداف خود را باز تعریف کنند. معتقدم که اصلاح طلبان نباید به سرعت تصمیم بگیرند، بلکه باید مطالعه کنند و دست کم تا شش ماه آینده تصمیم خاصی نگیرند و به ترسیم چشم انداز آینده بپردازند.
کنایه ابطحی به روحانی: اتوبوسهای ارمنستان را دیده اید؟
محمدعلی ابطحی به سفر جمعی از ایرانیان به ارمنستان برای دریافت واکسن کرونا واکنش نشان داد .محمدعلی ابطحی در توئیتی نوشت: «آقای روحانی در همین چند روزه هم اگر وزیر با نمکتون را عوض کنید و واکسن را از دست بازی های سیاسی در بیاورید، آقای رییسی هم دعاتون میکنه. اتوبوس های ارمنستان را دیده اید؟»
قاضی زاده هاشمی از سلیمی نمین شکایت کرد
مشاور حقوقی امیرحسین قاضی زاده با تاکید بر اینکه ادعاهای مطرح درباره نقش یک پیشگو در کاندیداتوری قاضی زاده کذب محض است، تصریح کرد: سلیمی نمین باید بابت ادعایی که کرده است عذرخواهی کند.محسن حبیبی تنها حقوقدان و مشاور دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در واکنش به صحبتهای اخیر سلیمی نمین پیرامون پیشبینیهای صورت گرفته در مورد پیروزی سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: ادعاهای مطرح در مورد پیشبینیهای یک پیشگو جهت پیروزی سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در انتخابات ریاستجمهوری، کذب محض است و اطلاع نداریم که فرد مدعی به چه دلیلی، با چه عنوانی و براساس چه اطلاعاتی این موارد را مطرح کرده است. لذا صحبتهای او کذب محض است و قاضیزاده هاشمی نه درگذشته و نه اکنون در این فضاها قرار نگرفته و نخواهد گرفت.مشاور حقوقی قاضیزاده هاشمی افزود: در حقیقت دکتر قاضیزاده هاشمی با این قبیل موارد کاری ندارد. وکلای حاضر در تیم حقوقی دکتر قاضیزاده هاشمی به وکالت از او، شکایتی از آقای سلیمی نمین را تقدیم مراجع قضائی کردهاند و تا انتهای رسیدگی به شکایت مطروحه، این قضیه را پیگیری میکنیم. سلیمی نمین باید دلایل، مدارک و مستندات خود در مورد ادعایی که کرده، به دادگاه ارائه بدهد، البته مطمئن هستیم که ایشان هیچ سند و مدرکی برای اثبات ادعایی که کرده اند، ندارد.
دستور رهبر انقلاب برای برگزاری وسیعتر ازدواجهای دانشجویی
رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها با اشاره به موفقیتآمیز بودن ازدواجهای دانشجویی، گفت: از سوی رهبر انقلاب به نهاد این مأموریت داده شد ازدواجهای دانشجویی را وسیعتر در دستور کار قرار دهد.حجت الاسلام مصطفی رستمی در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: دانشگاه در شکل نوین خود یکی از محصولات تمدن غرب است و تحولات فکری، علمی و معرفتی غرب را به جایی رسانده است که ما امروز دانشگاه را مظهر عالی نظام لیبرال دموکراسی با تمام مبانی و خاستگاههایش میدانیم که هم تربیت نیرو برای این نظام و هم توسعه فکری و مبنایی این نظام را رقم زده است. آنچه به کشور ما وارد شد هم دقیقا بر اساس همان مبانی و الگویی بود که در غرب شکل گرفته بود.
کنایه تند عباس عبدی به وزیر بهداشت
عباسعبدی خطاب به نمکی در توئیتی نوشت: حداقل یک بار هم از مردم عذرخواهی میکردید.عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب در توئیتی نوشت: «به نظرم چیزی از شما کم نمیشد به دلیل سیاستهای نادرست خود در تامین واکسن، نَه ده بار که حداقل یک بار هم از مردم عذرخواهی میکردید. به گمانم رهبری هم از این کار استقبال خواهند کرد، نگران نباشید.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.