به گزارش «تابناک»، علیرضا خندانرو روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بالاترین دمای خراسان جنوبی در فروردین ماه ۳۷ درجه به ثبت رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درجه و نسبت به بلندمدت ۲ درجه افزایش دما داشتهایم.
وی بیان کرد: در اردیبهشت ماه هم بالاترین دمایی که در استان به ثبت رسیده ۴۰.۷ درجه بود که نسبت سال گذشته ۲ درجه و نسبت به بلندمدت یک درجه افزایش دما داشتهایم.
خندانرو عنوان کرد: در خردادماه بیشترین دمایی که در خراسان جنوبی ثبت شد، ۴۸ درجه بود که نسبت به سال گذشته ۲ درجه و نسبت به بلندمدت پنج درجه افزایش دما داشتهایم.
وی اظهار داشت: میانگین دمای خراسان جنوبی در فروردین ماه ۲۰ درجه به ثبت رسید که نسبت به سال گذشته پنج درجه و نسبت به بلندمدت سه درجه افزایش دارد، در اردیبهشت ماه هم میانگین دمای هوای استان ۲۴ درجه ثبت شد که نسبت به سال گذشته و بلندمدت یک درجه افزیش دارد.
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی ادامه داد: در خردادماه هم میانگین دمای استان ۳۱ درجه به ثبت رسید که نسبت سال گذشته ۲ درجه و نسبت به بلندمدت سه درجه افزایش دارد.
خندانرو با اشاره به پیشبینیهای فصلی افزایش هوا در خراسان جنوبی هم گفت: در تیرماه میانگین ۲ تا سه درجهای و در مردادماه و شهریورماه هم میانگین بین یک تا سه درجهای افزایش دما را خواهیم داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی هم به خبرنگار ایرنا گفت: موضوعی که از خشکسالی و کمبود بارندگی در استان ما نگرانکنندهتر است، افزایش شدید درجه هوا در سال جاری است به طوری که براساس بررسی سازمان فضایی کشور دمای سطح زمین در سه ماه اول فصل بهار بین ۲ تا چهار درجه نسبت به سال قبل افزایش دارد که این موضوع بسیار نگران کننده است.
حسن اکبری عنوان کرد: اثرات افزیش دما به تناسب از اثرات کمبود بارندگی بیشتر است چرا که به شدت تبخیر آب در خاک را افزایش میدهد، در سال جاری علیرغم کاهش بارندگیها باید وضعیت رویش گیاهی در مراتع ما بهتر از این بود که یکی از عوامل موثر در نبود رویش گیاهان همین درجه دمای بالای هوا است.
وی ادامه داد: افزایش دما تبخیر بالای آب را در پی دارد و مشکلاتی را در زمینههای مختلف ایجاد کرده و در مجموع مصرف آب و برق را نیز در استان افزایش داده است.