روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجوگر جست و جو میشود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آنها هستند. در بسته خبری پیش روی، به مهمترین مفاهیم جست و جو و بیان دیگر ترندهای گوگل در ۴۸ ساعت گذشته اشاره شده است.
به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی، چون « فردا بانکها تعطیل است؟»، « دیلیپ کومار»، « علی باقری»، « تب کریمه کنگو»، « رحیم استرلینگ»، و... از مهمترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آنها بودند.
در ادامه در رابطه با این موضوعات به اختصار توضیحاتی داده ایم؛
به واسطه بحران برق و قطعی های مکرر برق در سراسر کشور به ویژه کلانشهرها و نیز شیوع چندباره ویروس کرونا در کشور، مسئولان اجرایی کشور به این نتیجه رسیدند که ادارات دولتی را در روزهای پنجشنبه و تا پایان مردادماه تعطیل اعلام کنند.
در این راستا یکی از سئوالات مهم کاربران در شبکه های اجتماعی و گوگل که روز 4 شنبه به صورت مکرر جست و جو می شد، این سئوال بود که آیا بانک ها فردا (پنجشبنه) تعطیل است؟
در رابطه با این سئوال توضیح اینکه طبق اعلام شورای هماهنگی بانکها، پنجشنبه تمامی بانکها تعطیل بودند. بر این اساس، بانکها تا پایان مرداد ماه سالجاری پنج شنبهها تعطیل هستند.
شورای هماهنگی بانکها در اطلاعیهای بیان کرد که طبق مصوبه ۱۴۰۰/۴/۱۶ هیئت وزیران مبنی بر تعطیلی کلیه دستگاههای اجرایی در روزهای پنج شنبه تا پایان مرداد ماه اعلام میشود:
کلیه واحدهای صنف و ستاد بانکها نیز به استناد مصوبه مذکور در روز پنج شنبه ۱۴۰۰/۴/۱۷ تعطیل است بنابراین، از مسئولین محترم شعب بانکها تقاضا میشود که نسبت به پول گذاری و پشتیبانی کلیه دستگاههای خودپرداز اقدام کنند تا در انجام امور بانکی هموطنان عزیز خللی وارد نشود.
در ادامه اطلاعیه شورای هماهنگی بانکها از هموطنان و مشتریان درخواست شده است تا از خدمات غیرحضوری بانکها استفاده کنند.
همچنین، دبیران شورای هماهنگی استانها باید در این خصوص هماهنگی لازم را با استانداران داشته باشند.
دیلیپ کومار متولد ۱۱ دسامبر ۱۹۲۲ بود که در تاریخ ۷ ژوئیه ۲۰۲۱ درگذشت. او بازیگر و تهیهکننده فیلم هندی بود که بیشتر به خاطر کار در بالیوود شناخته میشد.
از او بهعنوان «سلطان تراژدی» و «نخستین خان» یاد میشد. کومار نخستین بار به عنوان بازیگر در فیلم جوار باتا (۱۹۴۴)، تولید شده توسط بمبئی تاکیز حضور داشت. کومار در طول حرفهٔ خود با پنج دهه فعالیت، در بیش از ۶۵ فیلم کار کرد. او به خاطر بازی در رمانتیک سبک (۱۹۴۹)، غرور (۱۹۵۲)، درام اجتماعی لکهدار (۱۹۵۲)، درام دیوداس (۱۹۵۵)، کمیک آزاد (۱۹۵۵)، حماسیای تاریخی مغول اعظم (۱۹۶۰)، درام جنایی گنگا و جمنا (۱۹۶۱) و کمدی رام و شام (۱۹۶۷) شناخته میشود ، همچنین از معروفترین فیلم های وی در ایران می توان به رام و شام (۱۹۶۷) ، قانون و عزت دار که بارها از تلویزیون ایران پخش شده نام برد.
دیلیپ کومار، هنرپیشهای که با نقشآفرینی به عنوان قهرمان «تراژدی» در فیلمهای بالیوودی هند به شهرت جهانی رسید، روز چهارشنبه در ۹۸ سالگی درگذشت.
یکی از پزشکان معالج وی گفت که آقای کومار برای مدتی بیمار بود و از مشکلات تنفسی رنج میبرد و افزود که «ما خیلی تلاش کردیم و امیدوار بودیم که سن او به ۱۰۰ برسد».
جنازه آقای کومار روز چهارشنبه ۱۵ تیرماه توسط نیروهای پلیس در امتداد مسیری که طرفدارانش در آن حاضر بودند به محل سوزاندن مردگان در حومه مومبای (بمبئی) منقل شد و نارندرا مودی، نخستوزیر هند و عمران خان، همتای پاکستانی او، مرگ وی را تسلیت گفته و با خانوادهاش ابراز همدردی کردند.
کومار یکی از بازیگران معروف هندی در ایران بود و به همین دلیل مرگ او خیلی زود سبب شد تا نامش در توسط کاربران ایرانی نیز ترند شود.
علی باقری کنی متولد سال ۱۳۴۶ و دیپلمات ایرانی است. در کارنامه او معاونت امور بینالملل قوه قضائیه ایران و دبیر ستاد حقوق بشر دیده می شود.
باقری کنی در دوران دبیری سعید جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، معاون سیاست خارجی و امنیت بینالملل دبیر این شورا و نیز مذاکره کنندهٔ ارشد پروندهٔ هستهای ایران بود.
در اولین دیدار خارجی ابراهیم رئیسی، علی باقری کنی، معاون امور بینالملل در قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در کنار محمدجواد ظریف، وزیر خارجه فعلی ایران حضور داشت.
همین موضوع سبب شد تا برخی گمانه ها باقری را به عنوان یکی از گزینههای جدی تصدی وزارت خارجه دولت ابراهیم رئیسی معرفی کنند.
بر همین اساس شاهد این هستیم که نام او اکنون در گوگل ترند شده و بسیاری از کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد او هستند.
علی باقری کنی متولد ۱۳۴۶ خورشیدی، فرزند محمدباقر باقری کنی عضو سابق مجلس خبرگان رهبری و دانشآموخته رشته معارف اسلامی و اقتصاد از دانشگاه امام صادق(ع) است که پیشینه تدریس اقتصاد در دانشگاه را نیز دارد. محمدرضا مهدوی کنی، عموی علی باقریکنی است که نخستوزیر سابق ایران و رئیس سابق مجلس خبرگان رهبری بود. همچنین حجت الاسلام محمدباقر باقریکنی پدر علی از ۱۳۹۴ خورشیدی با حکم آیت الله خامنهای(ره) مقام معظم رهبری به عضویت هیات امنای موسسه جامعه الصادق درآمد.
باقری درباره ۵ سال حضورش به عنوان عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای و رویکردهای جناح های مخالف به مذاکرات آن زمان گفته است: در عرصه مناسبات خارجی کشورها با هم تقریباً مثل مناسبات افراد با هم، برآورد یک کشور نسبت به کشور دیگر، آن کشور اول نسبت به کشور دوم رفتار اش را تنظیم می کند. بنده رفتارم را بر اساس برآوردم نسبت به رفتار شما تنظیم می کنم. به طور مثال اگر فرض من این باشد که شما در بحث هسته ای خیلی تخصص دارید، بنده هیچگاه در یک جلسه با شما صحبت نخواهم کرد. چون می دانم شما خیلی بالاتر از من هستید بنده قادر نخواهم بود با شما ... کنم. وقتی من می آیم و با شما در مورد هسته ای ... می کنم، برآوردم این است که از شما اشرافم بر موضوع بیشتر است، حال ممکن است این برآورد غلط باشد. در کشور هم به همین صورت است، بر اساس برآورد هایشان سیاست هایشان را تنظیم می کنند و اقدام می کنند.
علی باقری کنی در ۱۳۹۲ خورشیدی رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی نامزد انتحابات ریاست جمهوری بود. او پس از پیروزی حسن روحانی در آن انتخابات در کنار سعید جلیلی به یکی از منتقدان جدی مذاکرات هستهای در دولت روحانی بدل شد. او پس از توافق ژنو در ۱۳۹۳خورشیدی که پیش درآمد توافق برجام بود در مجلس حضور یافت و محتوای مذاکرات و توافقات را نقد کرد. باقری در مقاطع دیگری از جمله حضور در برنامه های شبکه افق سیما در نقد عملکرد تیم سیاست خارجی دولت سخنانی را ابراز داشت.
تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که بوسیله کنه منتقل میشود و در آسیا، اروپا و افریقا وجود دارد. مرگ و میر بالا دارد و همه گیریهای داخل بیمارستان آن نیز شایع هستند. با وجود اینکه که بیماری مخصوص حیوانات است، ولی موارد تک گیر و همه گیریهای ناگهانی این بیماری در انسانها نیز اتفاق میافتد.
بیماری توسط جرجانی پزشک و دانشمند معروف ایرانی در کتاب گنجینه خوارزمشاه حدود سال ۱۱۱۰ میلادی بعنوان اولین سند مکتوب که به زبان فارسی نوشته شده به تفصیل توصیف شده است. در این کتاب شرح یک بیماری خونریزی دهنده در تاجیکستان فعلی آمده است، علائم بیماری شامل خون درادرار، خونریزی از مقعد، استفراغ خونی، خلط خونی، خونریزی در حفره شکم و خونریزی از لثهها بوده و ذکر شده است که بندپای کوچکی احتمالاً شپش یا کنه ناقل بیماری میباشد که بطور طبیعی انگل پرندگان است.
تب کریمه کنگو هر از چندگاهی در ایران شایع می شود و قربانی می گیرد. اخیراً نیز در خبرها آمده است که یک نفر در استان کرمانشاه به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده است.
از همین رو این بیماری اکنون ترند شده و مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
رحیم استرلینگ متولد ۸ دسامبر ۱۹۹۴، یک بازیکن فوتبال دورگه اهل بریتانیا و جامائیکا است. او عضو منچستر سیتی میباشد و در پست وینگر و هافبک هجومی بازی میکند.
استرلینگ در فوریهٔ ۲۰۱۰ از کی پی ار به باشگاه لیورپول پیوست. او تأثیر خود را در مینی دربی زیر ۱۸ سال مقابل اورتون گذاشت و موفق به گلزنی شد.
استرلینگ تا ۲۰۱۵ در ۱۲۹ بازی برای لیورپول ۲۳ گل به ثمر رساند و در تابستان ۲۰۱۵ با قراردادی ۴۹ میلیون پوندی به منچستر سیتی پیوست. او در همین تیم در سال ۲۰۱۹ به عنوان برترین بازیکن جوان سال انگلستان انتخاب شد.
در بازی های یورو 2020 او یکی از ستاره های تیمش بوده است و در بازی با دانمارک در نیمه نهایی نیز خوش درخشید و در راه یابی انگلستان به فینال نقش موثری داشت.
پنالتی که برای او در بازی با دانمارک گرفته شد، به شدت جنجال به پا کرد و نام او را در ایران و جهان به ترند گوگل و دیگر شبکه های اجتماعی بدل کرد.
در حالی که دیدار تیم های انگلیس و دانمارک با درخشش خیره کننده کاسپر اشمایکل به ویژه در نیمه دوم با تساوی یک بر یک به پایان رسید تا برای تعیین برنده کار به وقت های اضافه کشیده شود، شاگردان ساوت گیت سرانجام موفق به شکستن مقاومت دانمارک شده و گل دوم را وارد دروازه این تیم کردند.
انگلیس که مانند نیمه دوم، با چهره ای سرتاسر تهاجمی نیمه اول وقت های اضافه را شروع کرده بود، در دقایق پایانی این نیمه موفق به زدن گل دوم شد؛ این گل را هری کین در دقیقه 103 وارد دروازه دانمارک کرد؛ بر هم خوردن تعادل رحیم استرلینگ در داخل محوطه جریمه دانمارک باعث شد تا دنی ماکلی بی درنگ به نشان پنالتی در سوت خود بدمد. بازبینی صحنه اما لحظاتی سرشار از استرس را در ورزشگاه ومبلی به وجود آورده بود که البته با تایید تصمیم داور به سود انگلیس، ختم به خیر شد.
در صحنه ای که داور هلندی آن را خطا اعلام کرد، رحیم استرلینگ برخورد خاصی با مدافع حریف نداشت اما دایو هنرمندانه او داور بازی و حتی تصمیم گیرندگان VAR را مجاب به اعلام ضربه پنالتی کرد تا یکی از بحث برانگیزترین اتفاقات یورو 2020 در نیمه نهایی انگلیس – دانمارک رقم بخورد. بلافاصله پس از اعلام این پنالتی، شاهد واکنش های جالب کاربران شبکه های اجتماعی به دایو رحیم استرلینگ بودیم.
بیشتر بخوانید