بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: انهدام ۲۲ موشک اسرائیلی توسط پدافند ارتش سوریه، ابراز نگرانی پنتاگون از ضربوشتم آمریکاییها در کابل توسط طالبان، تصرف سه شهرستان بغلان به دست نیروهای مردمی افغانستان، ورود ملا عبدالغنی برادر به افغانستان و گفتوگوی تلفنی بایدن و امیر قطر درباره تحولات افغانستان از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
انهدام ۲۲ موشک اسرائیلی توسط پدافند ارتش سوریه
ارتش روسیه روز جمعه اعلام کرد در جریان نقض حریم هوایی سوریه توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی، پدافند سوریه ۲۲ موشک شلیک شده از این جنگندهها را هدف قرار داده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، وادیم کولیت فرمانده مرکز آشتی ملی ارتش روسیه در سوریه گفت: در ساعات پایانی روز پنجشنبه، شش فروند جنگنده رژیم صهیونیستی از طریق حریم هوایی لبنان به چند هدف در استانهای دمشق و حمص حمله کردند.
وی افزود: پدافند هوایی سوریه با استفاده از سیستمهای دفاعی روسیه مانند پانتسیر-اس و بوک-ام ۲، ۲۲ موشک از ۲۴ موشک شلیک شده از جنگندههای رژیم صهیونیستی را منهدم کردند.
خبرگزاری "سانا" سوریه نیز در گزارشی اعلام کرد پدافند هوایی این کشور به حملات هوایی رژیم صهیونیستی در حومه دمشق و استان مرکزی حمص پاسخ دادهاند.
این در حالی است که لبنان به دنبال استفاده رژیم صهیونیستی از حریم هوایی این کشور برای حمله هوایی به سوریه، از تل آویو در سازمان ملل شکایت کرده است.
رژیم صهیونیستی از ابتدای بحران سوریه تاکنون با هدف حمایت از تروریستهای مزدور خود و جلوگیری از پیشرویهای ارتش سوریه، مناطق مختلف این کشور را هدف حملات هوایی قرار داده و پدافند هوایی ارتش سوریه نیز با این حملات مقابله کرده است.
سوریه بارها در نامههای جداگانه به دبیرکل سازمان ملل متحد و رییس شورای امنیت اعلام کرده که حملات مکرر رژیم صهیونیستی علیه خاک، حاکمیت و استقلال این کشور، تهدیدی برای ثبات منطقه و صلح و امنیت بین المللی است.
ابراز نگرانی پنتاگون از ضربوشتم آمریکاییها در کابل توسط طالبان
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اظهار داشت که گزارشها درباره ضرب و شتم آمریکاییها در کابل توسط طالبان به شدت نگران کننده و غیرقابل قبول است.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به خبرنگاران گفت: ما به این گزارش ها توجه داریم و به شدت نگران کننده است و به آنها اطلاع داده ایم که این مساله پذیرفتنی نیست.
برخی رسانه های آمریکایی گزارش داده اند که لوید آستین، وزیر دفاع در تماسی با اعضای مجلس نمایندگان گفته است پنتاگون مطلع شده که آمریکایی ها توسط طالبان در کابل مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.
کربی درباره حضور القاعده و داعش در افغانستان نیز افزود، میدانیم القاعده و گروه داعش در افغانستان حضور دارند اما این حضور گسترده نیست.
وی مدعی شد حضور القاعده در افغانستان به اندازه ای نیست که همانند بیست سال پیش، تهدیدی برای سرزمین آمریکا باشد.
سخنگوی پنتاگون ادعا کرد، هدف ما در افغانستان از بین بردن القاعده و جلوگیری از حمله آن به ما بود و ما در این کار موفق شدیم.
کربی همچنین گفت که ماموریت نیروهای آمریکایی در دفاع از فرودگاه کابل ادامه دارد و این فرودگاه امن است و پروازها به صورت فزاینده ای در حال انجام است.
تصرف سه شهرستان بغلان به دست نیروهای مردمی افغانستان
خبرگزاری پژواک افغانستان اعلام کرد که نیروهای مردمی، سه شهرستان استان بغلان را از گروه طالبان پس گرفتند و جنگ بین این نیروها و افراد طالبان ادامه دارد.
این منبع روز جمعه اعلام کرد، شهرستانهای «ده صلاح»، «اندراب» و «پل حصار» در استان بغلان از وجود افراد طالبان پاکسازی شده است و این افراد در حال پیشروی به مناطق دیگر هستند.
بشیراحمد قاسانی خبرنگار تلویزیون یک افغانستان که متولد این استان است نیز در حساب کاربری فیسبوک خود نوشت: شهرستانهای ده صلاح، اندراب و پل حصار از وجود طالبان پاکسازی شده است.
ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی افغانستان نیز نشان میدهد که این نیروها پرچم دولت سابق را در این شهرستان برافراشته و میگویند که به زودی این استان را کامل از وجود طالبان پاکسازی خواهند کرد.
ورود ملا عبدالغنی برادر به افغانستان
احمدالله وثیق از سخنگویان طالبان در کابل به بخش پشتوی بی بی سی گفته است که ملا عبدالغنی برادر، معاون گروه طالبان و رئیس دفتر سیاسی این گروه در قطر، به کابل، پایتخت افغانستان، آمده است.
ملا عبدالغنی برادر سه شنبه گذشته سه روز پس از وارد شدن نیروهای طالبان به کابل وارد قندهار در جنوب این کشور شده بود. برخی از گزارشها حاکی بود که برادر با یک هواپیمای نظامی از دوحه به قندهار رفته است.
در حالی که طالبان بر بخش اعظم افغانستان مسلط شده است، هنوز مشخص نیست که از میان اعضای رهبری گروه طالبان مسئولیت به دوش چه کسی خواهد بود. همچنین اعلام نشده که هبتالله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان، چه زمانی به کابل بر خواهد گشت.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، در اولین نشست خبری خود در کابل گفته بود: موضوعی که باید بگویم این است که بجد برای تشکیل دولت مشغول کار هستیم و پس از اینکه دولت تکمیل شد، آن را اعلام خواهیم کرد.
ملا عبدالغنی برادر یکی از چهار بنیانگذار گروه طالبان است. او در سال ۲۰۱۰، از سوی دولت پاکستان بازداشت شد و پس از حدود سه سال به منظور تسهیل روند گفتوگوهای صلح آزاد شد. برادر رهبری دفتر گروه طالبان در قطر را به عهده داشت.
ملا عبدالغنی برادر، پنجاه سال دارد و یکی از چهار نفری است که در سال ۱۹۹۴ میلادی گروه طالبان به رهبری ملا عمر را تاسیس کردند.
پیروان گروه طالبان از ملا برادر به عنوان یکی از مغزهای متفکر این گروه یاد میکنند. او در مدارس دینی پاکستان مسائل دینی خوانده و مدتی در گروه طالبان جنگیده است.
ملا برادر پس از سقوط حکومت "امارت اسلامی طالبان" در افغانستان، شورای کویته، مهمترین تشکل طالبان پس از سقوط این گروه را رهبری میکرد.
او به ملا برادر مشهور است و گفته میشود که با قبیله پوپلزایی از قبایل قندهار، نسبت دارد.
سال ۲۰۰۱ که آمریکا و متحدانش به افغانستان تحت سطله حکومت طالبان حمله کردند، او معاون وزارت دفاع طالبان بود. ملا برادر پس از سقوط گروه طالبان، معاون ملا محمد عمر شد.
گفتوگوی تلفنی بایدن و امیر قطر درباره تحولات افغانستان
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «تمیم بن حمد آل ثانی» تلفنی درباره آخرین تحولات افغانستان گفتوگو کردند.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، دفتر امیر قطر در بیانیهای عنوان کرد، امیر این کشور تماس تلفنی از رئیس جمهور آمریکا دریافت و در این گفتوگوی تلفنی دو طرف درباره ضرورت حمایت از غیرنظامیان و انتقال مسالمتآمیز قدرت در افغانستان گفتوگو کردند.
تاکید بر کاهش تنشها و تلاش برای دستیابی به راهحل سیاسی فراگیر از دیگر محورهای گفتوگوی رئیس جمهور آمریکا و امیر قطر بوده است.
رئیس جمهور آمریکا در این تماس تلفنی از دولت قطر به دلیل مشارکت در روند انتقال غیرنظامیان از افغانستان و همچنین روند صلح در این کشور قدردانی کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.