با سهام افراد فوت شده چه کنیم؟

باید برای آن وراث که کد بورسی ندارد کد ایجاد کنند، حال اگر وراث پول نقد به جای سهم بخواهند، می‌توانند به یک نفر وکالت بدهند و آن یک نفر سهام‌ها را می‌فروشد و بعد پول را به وراث می‌دهد. گارگزاری مانند سایر معاملات برای این امر هم تا دو روز کاری فرصت دارد.
کد خبر: ۱۰۷۵۲۷۷
|
۱۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۴ 10 September 2021
|
18916 بازدید
|
۴

با سهام افراد فوت شده چه کنیم؟

یک کارشناس حقوقی بازار سرمایه گفت: بعداز فوت فرد، وراث قبل از مراجعه به کارگزاری یا سپرده گذاری مرکزی باید به دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام کنند.

به گزارش «تابناک»؛ مرتضی شهیدی، حقوقدان بورسی در پاسخ به این پرسش: با نظر به اینکه تعداد فوت‌ها در اثر ابتلا به کرونا زیاد شده است بعد از فوت، برای سهام فرد متوفی چه اتفاقی می‌افتد، بیان کرد: به علت اینکه سهام نیز مانند خودرو و مسکن یک نوع دارایی محسوب می‌شود، همان اتفاقی که بعد از مرگ برای سایر دارایی‌ها می‌افتد برای بورس نیز رخ می‌دهد.

این کارشناس حقوقی در رابطه با انحصار وراثت گفت: بعد از فوت فرد وراث برای دریافت دارایی‌های فرد فوتی باید انحصار وراثت کنند در رابطه با سهام نیز این امر برقرار است. یعنی تک تک وراث به دادگاه می‌روند و درخواست انحصار وراثت می‌کنند، به عبارت دیگر افراد از انحصار وراثت دنبال تعیین میزان دارایی فرد متوفی هستند و از این تعیین دارایی می‌خواهند بدانندبه هر وراث چه مقدر ارث می‌رسد.

شهیدی عنوان کرد: برای دریافت سهام‌های فرد فوتی قبل از مراجعه به کارگزاری و سپس سپرده گذاری مرکزی، وراث باید به گرفتن گواهی انحصار وراثت اقدام کنند. بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت، وراث به کارگزاری و سپس سپرده گذاری مرکزی مراجعه می‌کنند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: وراث بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت به سپرده گذاری مرکزی رجوع می‌کنند تا میزان سهمی که فرد متوفی دارد بین آن‌ها تقسیم شود؛ البته این امکان نیز وجود دارد که یکی از وراث به وکالت از بقیه سهامداران اقدام به خریدو فروش سهم کند.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر یکی از وراث کد بورسی نداشته باشد برای دریافت سهم باید چه کاری بکند، بیان کرد: باید برای آن وراث که کد بورسی ندارد کد ایجاد کنند. حال اگر وراث پول نقد به جای سهم بخواهند، می‌توانند به یک نفر وکالت بدهند و آن یک نفر سهام‌ها را می‌فروشد بعد پول را به وراث می‌دهد. گارگزاری مانند سایر معاملات برای این امر هم تا دو روز کاری فرصت دارد.

این کارشناس حقوقی همچنین در پاسخ به این پرسش که اگر فرد متوفی قبل از فوت خود، مرتکب جرم بورسی شده باشد و این جرم خسارت مالی باشد، بعد از مرگش از مبلغ سهاماش کم می‌شود، گفت: اگر فردی جرمی مرتکب شده باشد، ممکن است به دو سال حبس یا جریمه نقدی محکوم شود، چون مجازات منوط به وجود شخص است؛ بنابراین، بعد از فوت فرد نیز جریمه نقدی و حبس منتفی می‌شود، بنابراین جریمه بدهی نیست که بگوییم به وراث منتقل می‌شود بلکه با فوت فرد از بین می‌رود.

وی در پایان گفت: سهامدار در وهله اول گواهی انحصار وراثت را از دادگاه می‌گیرد و بعد به کارگزاری مراجعه می‌کنند و در مرحله بعد کارگزاری درخواست را به سپرده گذاری ارجاع می‌دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۴
محمد ت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۹
فعلا سهام زنده ها را ازاد کنید مرده ها در پل صراط از شما می گیرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۹
تابناک جدیدا چون نظرات رو منتشر نمیکنی داری منفور میشی.ترجیح میدم دیگه به این سایت نیام.میدونم که این نظر رو هم منتشر نمیکنی.مهم نیست نوشتم که فقط خودت ببینی
Fh
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۹
شما سهام افراد زنده رو بدید اموات پیش کش
محمد رستمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۹
خواهشا کم چرت بگید .من که فوت نکردم چرا نمیدین؟بورس هیچ وقت دیگه نمیتونه پول بده مردم.تمام
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟