بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
روایت کانال تلگرامی نزدیک به شورای عالی امنیت ملی از دیدار پیمان جبلی با رهبر معظم انقلاب
نورنیوز نوشت: عصر چهارشنبه ۳۱ شهریورماه، رهبر معظم انقلاب، «دکتر پیمان جبلی» گزینه ریاست رسانه ملی را به حضور پذیرفتند و با او گفتگو کردند.حضرت آیتالله خامنهای در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از سوابق حرفهای و علمی و همچنین برنامههای اعلام شده جبلی برای اداره این سازمان بر آغاز سریع برنامههای تحولی در رسانه ملی تاکید کردند.با توجه به ملاقات چهارشنبه گذشته دکتر جبلی با رهبر معظم انقلاب، گفته میشود که صدور حکم ریاست جبلی و برگزاری مراسم معارفه رئیس جدید صداوسیما که به دلیل تاکید رهبری قرار بود در همین هفته انجام شود با توجه به سفر «عبدالعلی علی عسگری» رئیس پیشین صداوسیما به کربلا، هفته آینده انجام خواهد شد.پیمان جبلی ۵۵ ساله با مدرک دکترای فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق(ع) از جمله مدیران با سابقه رسانه ملی، سالها تجربه حضور موفق در بخش های مختلف داخلی و خارجی صداوسیما را در کارنامه خود دارد.
عباس عبدی: شب دراز است
عضو کمیسیون امنیت مجلس: «تفاوت این دولت و دولت قبل در ارتباط با پرونده برجام این است که برجام از اولویت اول نظام خارج شده است.» عباس عبدی: یکی از نزدیکان ۴۰ تا مرغ و جوجه دارد که به دلیل فقدان دان، در حال مردن هستند.اثر دوم شدن اولویت برجام را در پاییز و زمستان خواهیم دید. شب دراز است.
مقام ارشد ایرانی: بازگشت به مذاکرات وین طی چند روز آینده صورت میگیرد
شبکه خبری المیادین به نقل از مقام ارشد ایرانی در نیویورک:بازگشت به مذاکرات وین به زودی و طی چند روز یا چند هفته آتی صورت خواهد گرفت.درباره تمایل دولت بایدن برای بازگشت به توافق هستهای به دلیل نبود نشانههای واقعی که سخنان دولت بایدن را تایید کند، تردید داریم.ایران هرگز آینده خود را به توافق هستهای مرتبط نخواهد کرد و هرگز تا ابد منتظر باقی نخواهیم ماند.گفتوگوها با کشورهای منطقه و در راس آنها عربستان سعودی، به صورت طبیعی در حال انجام است.تروریستهای داعش در حال حاضر به سوی افغانستان روانه شدهاند و ایران تحرکات آنها را زیر نظر دارد./فارس
دلایل رحیمپور ازغدی برای محاکمه روحانی
حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و سخنران مذهبی در رشته توئیتی از دلایل محاکمه حسن روحانی، رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم نوشت.
درخواست محاکمه روحانی توسط اصولگرایان بعد از پایان دوره ریاست جمهوری با واکنشهای مختلفی در سطح مردم و اصلاح طلبانِ طرفدار وی همراه شده است.
وی نوشت:
۱ـ سوال: آیا صحت دارد که حسن روحانی بعلت بعضی پرونده های فساد یا تخلف از وظایف قانونی و شکایت بیش از نیم میلیون از مردم(تاکنون) از وی، میخواهد بدون محاکمه، از کشور گریخته و مقیم انگلستان شود؟
۲ ـ آیا روحانی درمورد اتهام تابعیت بریتانیایی یا تقلب در پایاننامه و تخلفات دیگر اساسا در شورای انقلاب فرهنگی مورد سوال قرار میگرفت؟
۳ ـ پاسخ: خیر. نشنیدهام. اما اصولا در مورد محاکمه حاکمانی که حال و هوای دیکتاتوری و عادیسازی تخلفات دارند، بنده بازخواست و مهار قانونی همه مسئولان متخلف در هر سطحی و هر قوهای را، همزمان با دوره حاکمیت آنان صحیحتر میدانم.
۴ـ زیرا تشکیل دادگاه پس از پایان کارشان، گرچه تنش کمتری دارد، مانع بسیاری صدمات ملی نمیشود. بازخواست حاکمان، دستکم پس از پایان کار باید در کشور، نهادینه و کاملا عادی شود و قانون هیچکس را مستثنی نکند.
۵ ـ مواردی نیز صریحا خلاف قانون شمرده نمیشود، چون راحت طلبی، اشرافیگری، دروغ های مکرر، روحیه استکباری و تکبر با مردم و ذلت با غرب، رانتخواری ظاهرا قانونی و... اما در حکومت اسلامی، همگی جرم و انحراف است.
وکیلی: روحانی تنهاترین سیاستمدار تاریخ کشورمان خواهد بود
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: روحانی دارای شخصیتی گلخانهای و متصل به قدرت است که فاقد هرگونه کارکرد مدنی خواهد بود.محمدعلی وکیلی نماینده اصلاح طلب مجلس دهم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این که اکنون حسن روحانی در کجا مشغول است، بیان کرد: من پیش از اینکه دوران ریاست جمهوری او تمام شود، نوشته بودم به این دلیل که روحانی دارای شخصیتی گلخانهای و متصل به قدرت است، در پایان دوران ریاست جمهوری خود فاقد هرگونه کارکرد مدنی خواهد بود.او در ادامه دلایل این امر این گونه تشریح کرد: او نه جنب و جوش احمدی نژاد را دارد، نه محبوبیت خاتمی را و نه کاریزمای هاشمی را؛ بنابراین نه عقبه اجتماعی دارد و نه یاران دلبستهای و نه شخصیت صحنهای و میدانی دارد؛ از همین روی، تنهاترین سیاستمدار تاریخ کشورمان خواهد بود.وکیلی درباره اینکه آیا ممکن است که حسن روحانی جای مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی در جریان اعتدال را بگیرد، بیان کرد: هرگز چنین نیست ، زیرا اصلا اعتدال یک جریان نیست، آقای روحانی هم به هیچ وجه ظرفیت نمایندگی گفتمان اعتدال را ندارد، بزرگترین ظلم را به این گفتمان خود روحانی انجام داد و هیچ شباهتی هم به مرحوم هاشمی رفسنجانی ندارد.نماینده اصلاح طلب مجلس دهم تصریح کرد: اگر مرحوم هاشمی رفسنجانی زمانی نمایندگی این گفتمان را بر عهده داشت، زیرا از یک محبوبیت اجتماعی و مشروعیت حاکمیتی برخوردار بود. اما آقای روحانی فاقد هر دو این ویژگیهاست.این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به صحبت حسن روحانی مبنی بر اینکه گفته بود مشغول کارهای علمی خواهم شد، گفت: امیدوارم که پس از انتشار این مقالات جامعه بتواند از آنها استفاده کند.
ذوالنور: مجلسیها در انتخاب استانداران دخالت نکنند
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت حق انتخاب و نصب مدیران اجرایی را دارد، ورود نمایندگان در تعیین مصادیق و تحمیل آنها به دولت با فلسفه تفکیک قوا سازگاری ندارد و غصب حق دولت است.حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر، در واکنش به برخی فشارهای سیاسی به وزارت کشور برای انتخاب استانداران، گفت: معتقدم قوه مجریه و قوه مقننه دو حیطه کاری جدا از هم هستند. کار مجلس وضع قانون و نظارت است.وی ادامه داد: دولت حق انتخاب و نصب مدیران اجرایی را دارد، ورود نمایندگان در تعیین مصادیق و تحمیل آنها به دولت با فلسفه تفکیک قوا سازگاری ندارد و غصب حق دولت است.عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: در ابتدای دولت سیزدهم وزارت کشور فرمی را در اختیار مجامع استانی گذاشت که گزینه های مورد نظرشان را برای استانداری به عنوان پیشنهاد به وزارت کشور معرفی کنند.ذوالنوری گفت: نمایندگان استان قم هیچ گزینه ای را به وزارت کشور برای استانداری معرفی نکردند، معتقدم این کار «تالی فاسد» دارد. اگر گزینه مطلوب ما را نصب نکنند، هر زمانی که انتقادی مطرح کنیم این شائبه پیش می آید که قصد کارشکنی داریم اگر گزینه مطلوب ما را نصب کنند به محض اینکه انتقادی را مطرح کنیم می گویند پیشنهاد خودتان بوده است.
انتقاد یک نماینده از اقدام ضدایرانی جمهوری آذربایجان
عضو کمیسیون امنیت ملّی مجلس گفت: جمهوری اسلامی ایران همانطور که مانور سه کشور آذربایجان، پاکستان و ترکیه را رصد کرد، همه تحرکاتی که در آنسوی مرزها صورت می گیرد را رصد می کند و نسبت به برخی تحرکات شک برانگیز هشدار می دهد.فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملّی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات ضدایرانی اخیر دولت آذربایجان نظیر ایجاد مانع در مسیر حمل و نقل کالا به ارمنستان، گفت: مانوری که دولت های آذربایجان، پاکستان و ترکیه انجام داده اند نگران کننده است و ایران از کشور دوست و برادر، آذربایجان توقع بیشتری داشت.وی ادامه داد: مانور سه کشور آذربایجان، پاکستان و ترکیه تحت هر عنوانی انجام شده باشد، محافل امنیتی و نظامی جهان تصویری دیگری از آن خواهند داشت، اظهار داشت: باکو باید نسبت به برخی حرکت ها مراقب باشد چرا که معاندینی مثل رژیم صهیونیستی به دنبال این هستند که معادلات منطقه را به هم بزنند.نماینده زاهدان ادامه داد: از کشورهایی مثل پاکستان و ترکیه هم انتظار داریم که اگر حرکتی می خواهند انجام دهند باید با نظر جمهوری اسلامی ایران باشد.
ادعای خضریان: مشایی و بقایی یک سال است که خارج از زندان هستند
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: همچنان شاهد ادامه مرخصیهای خارج از روال قانونی هستیم.علی خضریان نماینده مردم تهران و سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در مطلبی در صفحه توییتر خود مدعی شد: «متاسفانه علیرغم تذکرات متعدد پیرامون اجرای عدالت برای عموم زندانیان، همچنان شاهد ادامه مرخصیهای خارج از روال قانونی در مجموعه قوه قضاییه برای افرادی همچون اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی هستیم که قریب به یک سال است خارج از زندان به سر میبرند و کسی پاسخگوی این تبعیض نیست.»
یوسفیان ملا: اصلاحطلبان در این دولت در حد یک استاندار هم قدرت چانهزنی ندارند
نماینده ادوار مجلس گفت: اصلاحطلبان مرزشان مشخص است و جایگاهی در این دولت ندارند و انتخابات را باختهاند یا کاندیدا نداشتند و یا واقعا در میدان نبودهاند. آنها جایگاهی ندارند که قدرت چانهزنی داشته باشند.عزتالله یوسفیان ملا، نماینده ادوار مجلس، در رابطه با حزبی که طی گمانهزنیها با محوریت علی لاریجانی در حال شکلگیری بود، اظهار کرد: اصلا ایشان چنین بنایی ندارند، چه کسی گفته است؟ در این باره اصلا صحبتی نشده بود. چه کسی اینها را میگوید؟ اصلا بنایی بر این نبود که کنسل شود. یک تعدادی زحمت کشیدند با هم برائت نامهای بنویسند اصلا و ابدا چنین صحبتی با احدی نشده بود.او در مورد دردسرهایی که سهمخواهی برخی برای دولت ایجاد کرده، اظهار کرد: بهطور کلی سهمخواهی در انتخابات در هر مرحلهای از انتخابات باشد، وجود دارد این یک امر جا افتاده و طبیعی است.یوسفیان ملا تاکید کرد: انتخابات که تمام شود یک عدهای میگویند که ما برای شما ستاد زدهایم و تبلیغات کردهایم و ما برای شما هزینه کردهایم و مثلا اداره این شهر کوچک را به ما بدهید و بخشداری را به ما بدهید، این را همین گونه تسرعی بدهید تا نماینده مجلس تا ریاست جمهوری این یک امر عادی است.او تاکید کرد: اگر برای پیروزی شخصی در انتخابات حزب و یا جریانی، کمک کرده باشند مسلما سهمخواهی برای آن قویتر و بزرگتر و با حرص بیشتری شکل میگیرد، اما اگر افراد بومی، محلی، آشنا، رئیس ستاد و تبلیغات کمک کرده باشند، افرادی که سهم میطلبند کمتر خواهند بود اما امکان ندارد کسی بتواند بیاید و مسئله سهم خواهی را در انتخابات انکار کند.
انتقاد رجایی از بزرگان اصولگرا و اصلاحطلب: برخی به تجربه سیاسی شان می نازند
یک چهره سیاسی اصلاحطلب گفت: همه کسانی که در هیاتهای جناح اصولگرایی هستند بالای ۶۵ تا ۷۰ سال هستند به عنوان مثال آقای عسگراولادی و مرحوم حبیبی با فوت از مسئولیت کنار رفتند و این موضوع متاسفانه حتی در احزاب جدیدی که به نام جوانان ساخته شد و در اصلاحطلبان هم مطرح است. «غلامعلی رجایی»، چهره سیاسی اصلاحطلب، در گفتگو با برنا، در رابطه با عدم وجود سیاست جوانگرایی در جریان اصلاحات و لجاجت بزرگان این جریان بر سر صندلیها گفت: آسیب لجاجت با جوانان گرایی در هر دو جناح مشترک است اگر بخواهیم به این موضوع، پلاکارد دو جریان سیاسی کشور را بچسبانیم و شماره بدهیم از جمله مواردی است که در هر دو مشترک است. او افزود: همه کسانی که در هیاتهای جناح اصولگرایی هستند بالای ۶۵ تا ۷۰ سال هستند؛ به عنوان مثال آقای عسگراولادی و مرحوم حبیبی زمانی از مسئولیت کنار رفتند که فوت کردند و این موضوع متاسفانه حتی در احزاب جدیدی که به نام جوانان ساخته شد و در اصلاحطلبان هم مطرح است. به عنوان مثال زمانی که حزب ندا تاسیس شد، تصور میشد جوانها آن را اداره میکنند، اما باز هم اداره آنها به افرادی واگذار شد که جوان نبودند. رجایی تاکید کرد: قاعدتا جوانها باید از تجربه بزرگترها استفاده کنند، اما نه اینکه اینها فقط نظارهگر باشند و آنها نقش پدرخواندگی را ایفا کنند. به نظر من این موضوع از مشکلاتی است که در انقلاب برطرف نشد.
طالبان: با ایران مشکلی نداریم؛ خواستار توسعه روابط هستیم
وزیر فرهنگ و اطلاعرسانی طالبان با بیان اینکه ضمن تلاش برای برقراری روابط با همه کشورها به دنبال به دست آوردن کرسی دائم در سازمان ملل هستیم، در خصوص رابطه طالبان با ایران نیز گفت: «در حال حاضر اختلافی با تهران نداریم و تلاش میکنیم روابط خود را با ایران توسعه دهیم.» ذبیح الله مجاهد، سخنگوی سابق و وزیر فرهنگ و اطلاعرسانی دولت موقت طالبان امروز (جمعه) در مصاحبه با رسانههای روسزبان، به بیان مواضع این گروه در خصوص موضوعات مختلف کرد.او به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که طالبان به دنبال برگرداندن «اشرف غنی» به افغانستان نیست و فقط میخواهد که او اموالی که با خود از افغانستان برده است تا به یکی از شعب بانکهای افغانستان بازگرداند؛ چرا که این اموال برای مردم این کشور است.مجاهد در بخش دیگری از سخنان خود به تعیین «سهیل شاهین» سخنگوی طالبان به عنوان نماینده افغانستان در سازمان ملل پرداخت و گفت که مقامات سازمان ملل تا این لحظه پاسخی در این باره به درخواست طالبان ندادهاند.
وزیر کشور: در صورت موافقت طرف عراقی مرز زمینی بازگشایی میشود
وزیر کشور درخصوص بازگشایی مرز زمینی با عراق در آستانه اربعین حسینی، گفت: با فرمانده مرزبانی و فرمانداری در حال رایزنی با طرف عراقی هستیم و در صورت موافقت طرف عراقی مرز زمینی بازگشایی میشود.احمد وحیدی وزیر کشور روز جمعه درخصوص بازگشایی مرز زمینی ایران و عراق در آستانه اربعین حسینی، گفت: بازگشایی مرز زمینی در صورت موافقت طرف عراقی انجام می گیرد تا زوار بتوانند در مراسم معنوی اربعین شرکت کنند.وی افزود: در حال حاضر مشکل ما این است که عراق ورود زائران اربعین را از مرز زمینی نمیپذیرد.
اظهارات سفیر ایران در عراق درباره مذاکرات تهران و ریاض
سفیر ایران در عراق با بیان اینکه دور چهارم گفتوگوهای تهران و ریاض در بغداد برگزار میشود، تأکید کرد که تهران دیدار دوجانبه با مقامات آمریکایی در چارچوب دور جدید گفتوگوها را نخواهد پذیرفت.
قدردانی چین از سخنرانی رئیسی در سازمان ملل
سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن قدردانی از صحبتهای ریاستجمهوری ایران مبنی بر اینکه سلاح اتمی جایی در دکترین هستهای ایران ندارد، گفتوگوها برای رفع تمام تحریمهای ایران را مفید دانست.«ژائو لیجیان» امروز (جمعه) از بیانیه قرائتشده توسط «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل استقبال کرد.ژائو در صفحه توئیتر خود نوشت: «ما از بیانیه [دکتر] رئیسی رئیسجمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر اینکه سلاح اتمی جایی در دکترین هستهای ایران ندارد، قدردانی میکنیم.» وی همچنین افزود: «تمام طرفهای توافق هستهای ایران باید به برجام پایبند بمانند و گفتوگوهایی که برای رفع تمام تحریمهای ایران انجام میشود، مفید است.»