بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
مرکز آمار: شغل ۱۱ میلیون ایرانی به شبکه های اجتماعی وابسته است
گزارش مرکز آمار ایران میگوید شغل ۱۱ میلیون ایرانی به شبکههای اجتماعی وابسته است و ۸۳ درصد درآمد کسبوکارهای تجارت الکترونیک از اینستاگرام است. با این همه، در چند روز گذشته، گزارشهای متعددی از کندی اینترنت و مسدودشدن موقت برخی شبکههای مجازی منتشر شده است./ تجارتنیوز
سرلشکر رشید: شهید سلیمانی گفت شش ارتش را بیرون از ایران سازماندهی کردم
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا:ایشان (شهید سلیمانی) سه ماه قبل از شهادت در جلسه قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا با فرماندهان نیروهای مسلح گفت، من به پشتوانه ستاد سپاه، ستاد ارتش، ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع اکنون شش ارتش را بیرون از سرزمین ایران برای شما سازماندهی کردم.کانالی به طول هزار و ۵۰۰ کیلومتر و عرض هزار کیلومتر تا سواحل مدیترانه ایجاد کردهام که در درون این کانال، شش لشکر اعتقادی و مردمی به سر میبرند و هر دشمنی که بخواهد با انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بجنگد، باید از این شش ارتش عبور کند.یک ارتش در لبنان به نام «حزبالله»، دو ارتش در فلسطین اشغالی به نامهای «حماس» و «جهاد اسلامی»، یک ارتش در عراق به نام «حشدالشعبی»، یک ارتش در یمن به نام «انصارالله» و یک ارتش در سوریه که همینها موجب بازدارندگی برای کشور عزیز ایران شده است./ فارس
فعال اصلاحطلب: لازم نیست برای ناطقنوری و لاریجانی کارت اصلاحطلبی صادر کنیم
یک فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این که آیا اشخاصی مثل ناظقنوری و لاریجانی میتوانند در طیف اصلاحطلبان باشند و به این جریان کمک کنند، گفت: لازم نیست برای ناطقنوری و لاریجانی کارت اصلاحطلبی صادر کنیم.«احمد شیرزاد»، فعال سیاسی اصلاحطلب، در گفتوگو با برنا در خصوص وضعیت اصلاحطلبان اظهار کرد: اصلاحات اردوگاهی است که از این انتخابات خیری ندیده، جفا زیادی دیده و متاسفانه هم عایدی نداشته است؛ بنابراین، در شرایط فعلی وضعیتِ خیلی خوبی نیست. معمولا همه جای دنیا وقتی که حزب و جناحی در یک انتخابات شکست میخورد، تا یک مدتی در حالت برزخ به سر میبرد تا خود را بازیابی کند. البته شکست در انتخابات اخیر در یک مسابقه کاملا یک سویه بود و نمیشود یک شکست جوانمردانه تلقی کرد. ولی هر آنچه بود ما در این انتخابات چیزی به دست نیاوردیم و قبل از آن هم در انتخابات مجلس یازدهم وضعیت بسیار نامطلوبی داشتیم.او افزود: در حال حاضر اصلاحطلبان به هیچ یک از ارکان قدرت به خصوص آن بخش انتخابی حاکمیت دسترسی ندارند اما تعداد قابل ملاحظهای از مدیران اجرایی یا به اصلاحطلبان متمایل هستند و یا وابسته به جناح رقیب نیستند یعنی افراد کارشناس بیطرف هستند؛ بنابراین اینگونه نیست که حرف اصلاحطلبان شنیده نشود و یا نتوانند آنچه میخواهند بگویند، به زبان بیاورند ولی از اینکه بتوانند حرف خود را پیش ببرند، ممکن است که مستقیم در شرایط مناسبی، نباشند.
گفتوگوی محسن رضایی با رئیس بنیاد شهید برای تایید شهادت علی لندی
معاون اقتصادی رئیس جمهور از گفتوگوی خود با رئیس بنیاد شهید برای تایید شهادت علی لندی خبر داد.محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور درباره علی لندی نوجوان فداکار ایذهای نوشت: فداکاری علی لندی عزیز، شهادت گونه بود و در تاریخ ایثارگریهای این ملت بزرگ ثبت خواهد شد.وی ادامه داد: با آقای قاضی زاده هاشمی ریاست محترم بنیاد شهید صحبت کردم تا ترتیبی برای تایید شهادت این نوجوان فداکار فراهم سازد.
واکنش آمریکا به سخنان امیرعبداللهیان: خیلی زود یعنی کی؟
سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در واکنش به اظهارات وزیر اموخارجه کشورمان درباره زمان از سرگیری مذاکرات وین خواستار توضیح ایران درباره زمان شروع مجدد این رایزنی ها شد.به گزارش ایسنا، ند پرایس سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره اظهارات حسین امیرعبدللهیان مبنی بر اینکه مذاکرات وین به زودی از سرگرفته کی شود، گفت: البته ما هم اظهارات امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران که گفته است این کشور به میز مذاکرات باز میگردد را شنیدهایم. لازم است از آنها پرسیده شود که منظور از عبارت «زود» یا «خیلی زود» چیست.بنابر گزارش وب سایت وزارت امورخارجه آمریکا، پرایس افزود: این چیزی است که در هفته گذسته بارها شنیده ایم اما هنوز به طور دقیق متوجه نشده ایم که معنی آن چیست.وی در ادامه مدعی شد: ما به نوبه خود آماده بازگشت به وین و به نتیجه رساندن مذاکرات مان هستیم؛ مذاکراتی که باید به سرعت پیش از بسته شدن پنجره فرصت بازگشت به برجام به نتیجه برسد.
ماجرای کمک ایران به فرار نمایندگان زن مجلس افغانستان از دست طالبان
گروه ۵۷ نفره زنان عضو پارلمان افغانستان و خانواده هایشان از طریق مرز زمینی وارد ایران شده و از مشهد به گرجستان و سپس به یونان رفته اند. روزنامه "واشنگتن پست" در گزارشی اختصاصی ماجرای فرار " حمیرا ایوبی" نماینده پارلمان افغانستان به همراه چند نماینده زن دیگر و خانواده هایشان از دست حکومت طالبان را روایت کرده است. این نمایندهها و خانواده هایشان که در مجموع ۵۷ نفر بوده اند با دریافت ویزا از سوی ایران موفق شدند از طریق مرز زمینی وارد ایران شده و از شهر مشهد با پروازی به گرجستان و از آنجا به سمت یونان بروند. به دلیل ارتباط شخصی خانم ایوبی با نهادها و افراد خارجی در نهایت پس از چند روز به گفته خودشان "پر دلهره" با همکاری ایران توانستند خاک افغانستان را ترک کرده و از دست طالبان بگریزند. نام این نمایندگان زن افغانستان در لیست اولویتهای دولت آمریکا برای کمک به خروجشان از افغانستان نبوده و آمریکا بیشتر به دنبال خارج کردن مترجمان و همکاران ارتش آمریکا در افغانستان بوده است. به دلیل ارتباط نزدیک و شخصی خانم ایوبی با همسر نخست وزیر یونان، دولت یونان در نهایت موافقت کرده به این ۵۷ شهروند افغانستان مجوز سفر و اقامت بدهد.
به نوشته واشنگتن پست، این نمایندگان زن افغانستان از طریق "تریتا پارسی" شهروند آمریکایی ایرانی تبار که پیشتر رییس شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) بوده و از سال ۲۰۱۸ بنیانگذار و نایب رئیس اجرایی اندیشکده "کوئنسی برای کشورداری مسئولانه" است، توانستند با یک دیپلمات ایرانی که نامی از او برده نشده تماس گرفته و پس از چند روز موفق به دریافت ویزای ایران و عبور از مرز هرات و سفر به مشهد بشوند.
واکنش خباز به ادعای حاکمیت پدرسالاری در جریان اصلاحات
یک چهره سیاسی اصلاحطلب گفت: هر چه زودتر همان نهاد اجماع ساز با یک ترکیب دیگری که مورد قبول اکثریت اصلاحطلبان کشور باشد آسیب شناسی را شروع کند و منتظر دو، سه سال آینده نباشد و هر چه زودتر از نیروهای برجسته نخبه استفاده کنند.«محمدرضا خباز»، چهره سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با برنا درباره وضعیت اصلاحطلبان، اظهار کرد: در این که اصلاحطلبان باید آسیبشناسی و خودشان را بروز کنند و با شرایط موجود کشور و بویژه نسل جدید خودشان را تطبیق بدهند، هیچ شکی نیست و من هم بر این عقیده هستم که ما باید در این شرایط ببینیم خواسته جوانان و جامعه بویژه تحصیل کردگان، نخبگان و فعالان سیاسی اقتصادی و اجتماعی چیست و شرایط تصمیمگیریها را با شرایط موجود زمان و مکان تطبیق بدهیم.او افزود: اما اینکه برخی متهم کنند که پدرسالاری بر اصلاحطلبی حاکم بوده را قبول ندارم. چون پدرسالاری به معنای آن است که یک نفر حرف میزند و بقیه تبعیت میکنند و در آن حق اظهارنظر ندارند و اگر اظهارنظر کنند با آنها برخورد تندی میشود و یا به گونهای برخورد میکنند که دیگر افراد اجازه اعتراض و انتقاد نداشته باشند. هیچ یک از این مسائل در مجموعه اصلاحطلبان وجود نداشته و ندارد و انشاءالله در آینده هم نخواهد داشت.
ادعایی درباره بستری شدن رستم قاسمی در بیمارستان
برخی خبرهای رسیده حاکی از این است که رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی به علت مشکلات رودهای چند روزی است که در بیمارستان بستری شده است. طبق شنیدهها بیماری وی مشکوک به سرطان روده است. هنوز اخباری در رابطه با حال عمومی وی گزارش نشده است. رستم قاسمی (زاده ۱۵ اردیبهشت ۱۳۴۳) نظامی و سیاستمدار اصولگرای ایرانی که هماکنون وزیر راه و شهرسازی در دولت سیزدهم است. وی در دولت دهم نیز از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ بهعنوان وزیر نفت فعالیت میکرد. /دیده بان ایران
میرتاج الدینی: دولت دوازدهم یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی را قطع نکرد
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که یارانه سه دهک بالایی کشور توسط دولت دوازدهم قطع نشده گفت: حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی به سه دهک بالای درآمدی در سال ۹۹ پرداخت شده است. حجت الاسلام محمد رضا میرتاج الدینی با اشاره به جزئیات گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براساس این گزارش از ۲۲ آیین نامهای که باید دولت براساس قانون بودجه ۹۹ تدوین میکرد، ۱۴ مورد در موعد مقرر و ۶ مورد با تاخیر تدوین شده است. وی افزود: دو مورد از آیین نامهها مربوط به وصول مالیات از خانههای خالی و خودروهای گران قیمت تدوین نشده است. نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو تاکید کرد: براساس گزارش دیوان محاسبات قطع یارانه سه دهک بالایی کشور که تکلیف قانونی بوده و توسط وزارت تعاون شناسایی شده بودند در دولت تدبیر انجام نشده است.
درخواست دستیار قالیباف برای پس گرفتن شکایت از وزیر کشور
به دنبال انتشار توییت محمدصالح مفتاح درباره شکایت از وزیرکشور درباره صدور حکم شهرداری علیرضا زاکانی، محمدسعید احدیان دستیار سیاسی قالیباف در مجلس خطاب به فعال رسانه ای اصوولگرا نوشت: همان زمان که تلفنی در این باره صحبت کردید، به شما صریح عرض کردم به عنوان دستیار سیاسی آقای قالیباف با این کار مخالف هستم. اکنون هم بر این باورم که هر مسأله ای که باعث شود، پیگیری مسائل مردم به حاشیه برود خطاست؛ لذا معتقدم شما شکایت خود را پس بگیرید.مفتاح در پاسخ به این درخواست دستیار قالیباف نوشت: ملاحظات حضرتعالی و دکتر قالیباف را کاملا درک میکنم و محترم میدانم و از همین روی، پیش از شکایت کسی را مطلع نکردم تا مسئولیت این کار بر عهده شخص اینجانب به عنوان یک شهروند ساده بماند.
بلاتکلیفی نتیجه کمیته حقیقتیاب شهدای منا
رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه پیگیر حقوق شهدای حادثه منا هستیم، گفت: عربستان هنوز نتیجه کمیته حقیقتیاب را به ایران اعلام نکرده است.علیرضا رشیدیان با بیان اینکه یاد و خاطره شهدا در هر شرایطی ارزشمند است، اظهار داشت: شهدای عزیز ما بعد از شهادت بار امانت سنگینی را بر دوش همه ملت ایران قرار دادند.وی با اشاره به احقاق حقوق شهدای منا بیان کرد: یکی از خصیصه های شهدای منا و حج خونین سال ۱۳۶۶ مظلومیت آنهاست زیرا هیچ یک از آنها برای جنگ نرفته بودند بلکه فقط برای انجام یک فریضه دیدنی یعنی حج در آن سرزمین قدم گذاشتند.رئیس سازمان حج و زیارت افزود: در سرزمینی که خداوند آن را امن قرار داده، حجاج مظلوم ما در سالهای ۱۳۶۶ در حج خونین و سال ۱۳۹۴ در واقعه منا جانشان را از دست دادند.رشیدیان تصریح کرد: کمیسیون حقیقت یابی برای احقاق حقوق حجاج ایرانی تشکیل شد؛ اما عربستان هنوز نتیجه کمیته حقیقتیاب را به ایران اعلام نکرده است.وی افزود: امسال علی رغم اینکه قرار بود با رعایت شرایط مختلف و به صورت محدود برای بسیاری از کشورها حج برگزار شود اما دیدیم که دولت عربستان در دقایق آخر اعلام کرد که حج برگزار نمیشود.رئیس سازمان حج و زیارت خاطر نشان کرد: با توجه به وقایع گذشته و عدم برگزاری فریضه حج در سال جاری و با احترام به حفظ حاکمیت دولت عربستان، اما باید برای مدیریت این فریضه واجب و برگزاری مناسک حج و ارائه خدمات هرچه بهتر در مکه مکرمه یک تشکل بین و المللی بین کشورهای اسلامی با عربستان تشکیل شود تا بتوانند این مهم را مدیریت کنند که دیگر شاهد اتفاقاتی مانند حادثه منا نباشیم.
رویترز: ایران و ونزوئلا قرارداد نفتی امضا کردند
خبرگزاری رویترز در یک گزارش اختصاصی به نقل از منابع آگاه از امضای یک قرارداد بزرگ سواپ نفتی بین ایران و ونزوئلا با وجود تحریمهای سنگین آمریکا علیه بخش نفتی دو کشور خبر داد. بر اساس این قرارداد، ونزوئلا نفت سنگین خود را با میعانات گاز ایران تبادل پایاپای میکند و به این ترتیب میتواند از آن برای بهبود کیفیت نفت خام قیر مانند خود استفاده کند. اولین محمولههای مربوط به این قرارداد طی هفته جاری میلادی ارسال خواهند شد.به گفته منابع آگاه، در حالی که این کشور آمریکای جنوبی به دنبال افزایش صادرات نفت خود در مقابل تحریمهای آمریکاست، توافق اخیر بین شرکت نفت ونزوئلا PDVSA و شرکت ملی نفت ایران NIOC میتواند به آن کمک کند.یکی از این منابع اعلام کرد که این قرارداد مبادله در مرحله اول به مدت شش ماه برنامه ریزی شده است؛ اما میتواند تمدید شود.در واشنگتن، یک منبع مطلع از این موضوع گفت که توافق بین ونزوئلا و ایران به عنوان نقض احتمالی تحریمها زیر نظر مقامات دولت آمریکا قرار گرفته است و آنها میخواهند ببینند که از نظر عملی تا کجا پیش خواهد رفت.شرکت نفت ونزوئلا برای به حداقل رساندن پرداختهای نقدی خود سواپ نفت را افزایش داده است، چون وزارت خزانه داری آمریکا در سال 2019 مانع استفاده این شرکت از دلار آمریکا شد.
رئیسی منت نمی کشد بلکه سر آمریکا منت هم میگذارد!
میرلوحی عنوان کرد: درحال حاضر هم همین نکته وجود دارد، ولی تا زمانی که کسی نیاید و صادقانه پرچم را به عهده نگیرد، این پرچم بر زمین نمیافتد و کسی میتواند بگوید که این پرچم بر زمین افتاد؟ گاهی میبینید که جریان رقیب میگوید من این کار را بهتر از جریان اصلاح طلب انجام میدهم، شعار دادند و برای انتخابات هم همین شعارها را دادند و مثلا آقای رئیسی گفتند من ۲ میلیون فالوور دارم که یعنی من خودم در فضای مجازی هستم، طبیعتا این گونه شد و جامعه گفتند زمانی که رئیس قوه قضاییه میگوید من ۲ میلیون فالوور دارم، پس فرد بهروزی است پس دغدغه نداریم، بعد ایشان گفتند ما یک میلیون مسکن در سال میسازیم و بقیه گفتند «بَه بَه». او اضافه کرد: اگر چنین کاری صورت گیرد بحثی در آن نیست، بعد گفتند ما تحریمها را برمی داریم و نه تنها منت نمیکشیم، بلکه منت هم سر آمریکا میگذاریم و بقیه گفتند چه بهتر! آقای روحانی میخواست تحریمها را بردارد و ظاهرا میخواست در جاهایی منت هم بکشد، ولی ایشان منت نمیکشد بلکه منت هم سر آمریکا میگذارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.