واکسن استنشاقی کرونا چین در آستانه کسب مجوز

کارشناسان کاربرد واکسن استنشاقی کرونا را به عنوان یک کاندیدای امیدوار کننده جهت استفاده به عنوان تزریق بوستر و تقویت کننده واکسن‌های غیر فعال کننده کرونا توصیه می‌کنند.
کد خبر: ۱۰۷۸۵۱۳
|
۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶ 26 September 2021
|
5149 بازدید
|
۱

به گزارش تابناک، ایرنا به نقل از شینهوا نوشت: اولین واکسن استنشاقی کرونا حامل آدنوویروس تایپ ۵ جهان موسوم به «Ad ۵-nCoV» ساخت چین در آستانه کسب مجوز استفاده اضطراری است و انتظار می‌رود بزودی به عنوان دُز بوستر و تقویت کننده، مورد استفاده گسترده قرار گیرد.

این واکسن استنشاقی قابلیت تولید یک واکنش ایمنی سلولی قوی را دارد و همان سطح از ایمنی بدست آمده حاصل از تزریق‌های عضلانی سنتی در ۱۴ روز را حفظ می‌کند. علاوه براین، افزایش آنتی بادی‌های «IgG» پس از استنشاق واکسن Ad ۵-nCoV به عنوان یک تقویت کننده، هفت تا هشت برابر سطح آنتی بادی‌های «IgG» حاصل از تزریق یک واکسن غیرفعال کننده به عنوان دُز بوستر است.

این واکسن به صورت مشترک توسط «کانسینو بایولاجیکس» و محققان موسسه پزشکی نظامی تحت نظارت آکادمی علوم نظامی به سرپرستی «چن وی» (Chen Wei) تولید شده و آزمایش‌های بالینی بیشتر روی آن در جریان است.

کارشناسان کاربرد واکسن استنشاقی کرونا را به عنوان یک کاندیدای امیدوار کننده جهت استفاده به عنوان تزریق بوستر و تقویت کننده واکسن‌های غیر فعال کننده کرونا توصیه می‌کنند.

فاز اول آزمایش‌های بالینی انجام شده روی این واکسن استنشاقی ثابت کرده است واکسیناسیون با استفاده از بوستر استنشاقی، ۲۸ روز بعد از اولین تزریق عضلانی واکسن کرونا، باعث ایجاد IgG قوی و پاسخ‌های آنتی بادی خنثی کننده می‌شود. این آزمایش‌ها در عین حال نشان داد که بدن دریافت دو دُز از فرم استنشاقی (آئروسل) واکسن Ad ۵-nCoV را به خوبی و بدون عوارض جانبی جدی تحمل می‌کند.

ثابت شده است که ترکیب واکسن‌های غیر فعال کننده کرونا با واکسن استنشاقی Ad ۵-nCoV، باعث ایجاد آنتی بادی‌های خنثی کننده بسیار قوی علیه الگوی اولیه ویروس کرونا و همچنین واریانت‌های آلفا، بتا، گاما و سویه‌های دلتای عامل ابتلا به بیماری کووید - ۱۹ می‌شود.

مطالعات حیوانی نیز تاثیر تقویت کننده واکسن استنشاقی فوق به عنوان یک بوستر پس از دریافت دو دُز واکسن غیر فعال کننده را ثابت کرده، این در حالی است که اثر واکسن کرونای تولید شده مبتنی بر فناوری پیام رسان «آر ان ای» به عنوان دُز تقویت کننده در جایگاه دوم بعد از استنشاق واکسن Ad ۵-nCoV قرار دارد.

اثربخشی واکسن‌های غیر فعال کننده و یا زیر واحد به عنوان بوستر، به طرز قابل توجهی در مقایسه با واکسن Ad ۵-nCoV و یا واکسن‌های مبتنی بر فناوری پیام رسان «RNA» کمتر است و تفاوت آن‌ها در ایجاد سطوح آنتی بادی حدود ۱۰ برابر برآورد شده است.

واکسن Ad ۵-nCoV در صورتی که مجوز استفاده اضطراری بگیرد، اولین واکسن جهان است که ایمنی سه گانه هومورال، سلولی و مخاطی را ایجاد می‌کند. این واکسن استنشاقی این قابلیت را دارد که به تحریک پاسخ ایمنی در غشای مخاطی دستگاه تنفسی فرد بپردازد و به این ترتیب دسترسی به آن آسان‌تر و درد آن در افراد آسیب پذیر کمتر است.

علاوه براین، از آنجایی که واکسن‌های استنشاقی ضد کرونا تنها به یک پنجم حجم دُز تزریقی نیاز دارند، به این ترتیب، دُزهای بیشتری باقی می‌مانند و فشار تولید کاهش پیدا می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۴
واکسن استنشاقی ایران چی شد هنوز روی کاغذ هست؟خخخخخخخخخ نکنه واکسن استنشاقی چین را بنام خودشان گفتند که ازچین دردبه 20لیتری بریزند بیاورند ایران درون شیشه بریزند لیبل کووتقی بچسبونند واکسن ایارنی درکار نبود همش چینی بود
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟