بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
یک نماینده: وضعیت زندانها در کمیسیون امنیت ملی مجلس در حال بررسی است
نماینده صومعه سرا در مجلس گفت: ماده ۲۹ قانون راهنمایی و رانندگی تصریح کرده که نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی انجام میشود. ضمن احترام به دادستان کل کشور اما تفسیر ماده ۲۹ را قانونگذار باید اعلام کند. کاظم دلخوش اباتری در خصوص عدم پاسخگویی قوه قضاییه درباره وضعیت زندانهای کشور و ضرورت انتقال مسئولیت این بخش به دولت، اظهار کرد: مجلس وظیفه دارد از قوه قضائیه سوال کند و پرسش و بررسی از قوه قضاییه محدودیتی ندارد. وی افزود: طبق اصل ۷۶ قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد. نماینده صومعهسرا در مجلس بیان کرد: موضوع وضعیت زندانها نیز در کمیسیون امنیت ملی مجلس در حال بررسی است و جلساتی برای پیگیری برگزار شده است. وی در خصوص ورود مجلس به موضوع برگ سبز خودرو نیز گفت: ضمن احترام به دادستان کل کشور اما تفسیر ماده ۲۹ را قانونگذار باید اعلام کند. ماده ۲۹ قانون راهنمایی و رانندگی تصریح کرده که نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی انجام میشود، دارندگان وسایل نقلیه مکلفند قبل از هرگونه نقل و انتقال وسایل مذکور در دفاتر اسناد رسمی، ابتدا به ادارات راهنمایی و رانندگی یا مراکز تعیینشده از سوی راهنمایی و رانندگی برای بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک، پرداخت جریمهها و دیون معوق و تعویض پلاک به نام مالک جدید مراجعه کنند.
توضیحاتی درباره دو عبارت پرحاشیه قاضیزاده هاشمی
اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران برخی جملات نسبت داده شده به امیرحسین قاضیزاده معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در فضای مجازی را تکذیب کرد. در توضیحات اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران آمده است: در چند روز گذشته در فضای مجازی و برخی رسانههای معاند اقدام به انتشار جملات جعلی مانند «توقعات بی پایان ایثارگران» و «آرزوی شهادت برای ملت ایران» و نسبت دادن آنها به دکتر امیرحسین قاضی زاده معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شده است که صحت ندارد.
معاون رئیسجمهور: «دولت – ملت» نه بلکه «امام – امت»
میثم لطیفی معاون رئیسجمهوری با بیان اینکه در حکمرانی باید مجموعهای از نظریهها را به کار گرفت، گفت: گاهی ما از نظریههای خوبی استفاده میکنیم اما در اجرا، آن اتفاقی که باید بیفتد، نیفتاده است. بر خلاف الگوی غربی که حکمرانی را مبتنی بر Nation State تعریف میکند، علیالمبنا ما با این مشکل داریم و مساله ما امام و امت است.
واکنش امام جمعه اردبیل به انتصاب برادرزادهاش به عنوان استاندار
آیت الله سیدحسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: بنده در مسئولیت نمایندگی مقام معظم رهبری در استان دخالتی در عزل و نصب ها ندارم و به هیچ وجه سفارش فردی را نمی کنم و اگر نامه ای را به مدیران و یا مجموعه قضائی استان ارجاع می دهم قطعا با پی نوشت بررسی قانونی و دقت نظر در پرونده هاست تا حقی از کسی ضایع نشود اما قضات و مدیران در تصمیم گیری نهایی مبسوط الید هستند. وی اظهار کرد: برخلاف برخی اظهارنظرها و طرح مسائل حاشیه ای، بنده اعلام می کنم که در انتخاب استاندار جدید اردبیل دخالتی نکرده و سفارشی را به دولت و یا وزیر کشور نداشته ام، بلکه رزومه افراد به وزارت کشور ارسال شده تا تصمیم نهایی را وزیر کشور و دولتمردان بگیرند. امام جمعه اردبیل خاطرنشان کرد: آنهایی که تهمت زده و اظهارات دروغی در رسانه ها و فضای مجازی منتشر می کنند، باید بدانند که در روز قیامت باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند چرا که خدا را شاهد می گیرم که برای استانداری سیدحامد عاملی حتی یک قدم نیز برنداشته ام. عاملی گفت: وزیر کشور و نمایندگان استان در مجلس گواه خوبی هستند که صحبت های بنده را تائید کنند چرا که از هیچ مسیری سعی نکردم تا فرد خاصی را توصیه کرده و یا نسبت به انتصاب او مصر باشم.
آمار فوتی کرونا در واکسننزدهها بسیار بیشتر بوده
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با اشاره به اینکه تجربه نشان داده است مبتلا و حتی فوتی میان کسانی که واکسن نزده اند بسیار بیشتر بوده است افزود: در خروجی مترو در کنار حرم امام راحل و در سوله بحران بهشت زهرا(س) که به مرکز واکسیناسیون تبدیل شده است تزریق واکسن انجام می شود. وی افزود: درباره افرادی که در این روزها فوت شده اند و به بهشت زهرا(س) می آیند، سرانگشتی درباره واکسن میپرسیم کسانی هستند که واکسن نزده اند و بیمارانی هم که مبتلا می شوند افرادی هستند که واکسن نزده اند. در حقیقت تجربه نشان داده است مبتلا و حتی فوتی میان کسانی که واکسن نزده اند بسیار بیشتر بوده است لذا عاجزانه از همه تهرانیها می خواهم واکسن بزنند و خانواده ها با تمام اعضای خانواده برای دریافت واکسن به مراکز مراجعه کنند.
ماجرای اعتیاد نماینده مجلس هشتم
طرح موضوع اعتیاد برخی نمایندگان مجلس در ادوار قبل که روز گذشته توسط علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه و نماینده مجلس یازدهم گفته شده بازتاب زیادی داشته است. محسن کوهکن، عضو هیات رییسه مجلس هشتم درباره این موضوع گفت: گفته های آقای سلیمی قابل تکذیب نیست، این نماینده تا جایی که به خاطر دارم در دوره هشتم بود و از داروهای روان گردان استفاده می کرد.وی ادامه داد: از ابتدای دوره هشتم، هیات رییسه مجلس از طریق حراست در جریان مساله قرار گرفت و بر اساس یک تکلیف قانونی به موضوع ورود پیدا کرد و با توجه به تکالیف شرعی و اخلاقی برای اصلاح موضوع به فرد فرصت داده شد.کوهکن در این باره گفت: خانواده این همکار محترم و سابق ما در آن دوره مجلس، بسیار خانواده محترمی بودند و همسر ایشان تلاش زیادی برای معالجه ایشان کردند و در این مسیر تماس های مکرر و پیوسته ای با هیات رییسه و مسئولان در مجلس داشتند تا این کار را به سامان برسانند.وی افزود: خود ایشان نیز بسیار انسانی بااخلاق و مودب بود و در طول زمان نیز قابل رویت بود که تلاش هیئت رییسه و تلاش بسیار زیاد خانواده ایشان و نوع برخورد اخلاقی که از جانب مجلس با این موضوع شد ، در بهبود نسبی وضعیت ایشان موثر بود.نماینده ادوار مجلس همچنین تصریح کرد: اصل مطلبی که آقای سلیمی به عنوان هیات رئیسه مجلس یازدهم بیان کرده ، قابل تکذیب نیست ، اما بیان این مسائل از اساس در این شرایط چه نفعی برای کشور دارد که بگوییم نماینده ای در دوره ای درگیر داروی روانگردان شده و مشکلاتی داشته است.
کوشکی: سخنرانیهای «روحانی» زلزله در بازار ایجاد میکرد
کوشکی با تاکید بر اینکه یکی از نکات درستی که رئیسی باید آن را ادامه دهد، کم سخن گفتن است، گفت: هر اندازه او کمتر سخن بگویند و بیشتر شنونده باشند، خیلی موفق خواهند بود. ما رئیس جمهوری داشتیم که با هر سخنرانی خود یک زلزله در بازار به پا می کرد و یک آسیب جدی به اقتصاد کشور می رسید.وی ادامه داد: همین کم گفتن، یکی از مزیت های آقای رئیسی است که باید ادامه پیدا کند. سخن گفتن با مردم دیگر زیاد راهگشا نیست و مردم گوش شنوایی برای سخنرانی ها ندارند. اینکه سخنرانی در سفرهای استانی حذف شده و بازدید در حضور تعداد معدودی از افراد انجام می شود و رئیس جمهور در خصوص هر مسأله ای اظهار نظر نمی کند از مسائلی است که امتیازات خوبی محسوب می شود و اینها باید حفظ شود.
انتقاد تند پزشک ویژه رهبر انقلاب از اظهارات وزیر بهداشت
واکنش انتقادآمیز دکتر علیرضا مرندی به اظهارات اخیر وزیر بهداشت در مورد جشن شکست کرونا و برداشتن محدودیت ها را میخوانید.در نامه دکتر سید علیرضا مرندی خطاب به دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است:
برادر ارجمند جناب آقای دکتر بهرام عین اللهی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سلام علیکم
با احترام، نظر به اهمیت مدیریت، کنترل و نظارت بر رونده همه گیری کرونا و اطلاع رسانی عمومی در این خصوص، موارد زیر را به اطلاع می رساند
- کلیه مستندات علمی بین المللی که به ایمنی جمعی (herd immunity) توصیه نموده اند همزمان به حفاظت های فردی نیز تأکید جدی ورزیده اند
- در کشورهای متعدد بعنوان نمونه کانادا که دو نوبت واکسیناسیون در بیش از ۸۰ از جمعیت صورت پذیرفته است، کماکان سخت گیری های چندی از جمله بستن مرز خود با آمریکا و نیز قرنطینه دو هفته ای افرادی که وارد کشور می شوند را اعمال می کنند
- برخی کشورها که بیش از ۸۰ درصد از جمعیت خود را در دو نوبت واکسینه نموده اند ولی حفاظت های فردی را جدی نگرفته و رها کرده اند، مجددا به پیک های بعدی کرونا دچار شده اند
- تجربه نشان داده است که بیماری های با خطر کمتر و شیوع کمتر مانند سرخک و فلج اطفال حتی با بیش از واکسیناسیون ۹۰ درصد، ایمنی جمعی ایجاد نمی کند.
با توجه به موارد فوق به نظر می رسد توصیه ها و قول هائی از جمله آزادی مسافرت و موارد دیگر که پس از انجام ۷۰ واکسیناسیون از طرف وزارت بهداشت به مردم داده می شود این نگرانی را ایجاد می کند که با ساده انگاری در این خصوص و کاهش حفاظت های فردی مجدد شاهد پیک های بعدی بوده و زحمات و تلاش های اخیری که در حوزه سلامت تاکنون صورت گرفته کم اثر شود. لذا پیشنهاد می گردد در توصیه هایی که به مردم عزیزمان بعد از ایمنی جمعی می شود ضمن مشورت با مجامع علمی داخلی و بین المللی و با احتیاطات لازم در اطلاع رسانی ها صورت گیرد بنحوی که در آینده باعث بدبینی مردم نشود
دکتر سید علیرضا مرندی
محمد هاشمی: کاری کنیم که مردم از صدقه گرفتن فاصله بگیرند
عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: اصولگرایان در حال حاضر همه ارکان دولت و نظام را گرفتهاند؛ مجلس، قوه قضاییه، قوه مجریه و نهادهای عمومی همه در اختیارشان است اگر بخواهند واقعاً به مردم خدمت کنند و کشور را از مشکلات و بحرانها نجات دهند، راهکارهای آقای هاشمی میتواند رافع مشکلات باشد، از بحرانها بکاهد و ما را به طرف توسعه پایدار سوق دهد که فرصتهای شغلی در کشور به وجود بیاوریم تا مردم از صدقه گرفتن که حال به عنوان یارانه مطرح میشود، فاصله بگیرند، چراکه اینطور موارد در دنیا مقبولیت ندارد و ملت ایران هم به دنبال این نیست، بیاید دائم بسته حمایتی بگیرد.وی تاکید کرد: ایران جوانان تحصیلکرده و متفکر زیادی دارد که میخواهند در صحنه بینالملل خودشان را نشان داده و کارهای مختلفی انجام دهند، تولید و درآمد داشته باشند و اشتغال ایجاد کنند. ایران امکانات بسیار خوبی دارد و میتواند یکی از پیشرفتهترین کشورها در سایه این موارد باشد، از همین روی چه اعتدالگرا، چه اصلاحطلب و اصولگرا اگر بخواهند امروز کاری برای ایران کنند جدای از این مسائل نمیتوانند موفق باشند و این چیزی است مکتب آقای هاشمی بود.
مردم چقدر به عملکرد دولت رئیسی امید دارند؟
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، به منظور سنجش نگرش شهروندان در خصوص دولت سیزدهم، نظرسنجی را در مقیاس ملی در شهریورماه ۱۴۰۰ انجام داد.نظرسنجی به منظور سنجش نگرش شهروندان در خصوص دولت سیزدهم، در روزهای ۲۱ تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ در مقیاس ملی و با شیوه مصاحبه تلفنی انجام شد. جامعه آماری این نظرسنجی کلیه شهروندان ۱۸ سال به بالای ساکن در مناطق شهری و روستایی کل کشور و تعداد نمونه آن ۱۵۸۱ نفر بودند. ۵۰.۲ درصد پاسخگویان مرد و ۴۹.۸ درصد نیز زن بودند؛ همچنین ۳۸.۳ درصد پاسخگویان در مراکز استان، ۳۵.۶ درصد در شهرهای کوچک تر و ۲۶.۱ درصد در روستاها سکونت داشتند.از شهروندان سوال شد: «فکر میکنید این دولت در مقایسه با دولت قبلی چگونه عمل خواهد کرد؟» ۵۳.۲ درصد معتقدند دولت آقای رئیسی در مقایسه با دولت قبلی بهتر باشد و ۹.۶ درصدگفتهاند بدتر عمل خواهد کرد و ۲۱ درصد معتقدند فرقی نخواهد کرد. همچنین ۱۵ درصد در این خصوص اظهار بیاطلاعی کردهاند و ۱.۱ درصد نیز پاسخ ندادهاند. ۱۲.۹ درصد مردها معتقدند دولت آقای رئیسی در مقایسه با دولت قبل بدتر عمل خواهد کرد، درحالی که این میزان بین زنان ۶.۵ درصد است.در بین گروههای تحصیلی، ۵۵.۷ درصد افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی و ۵۱.۱ درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی معتقدند دولت سیزدهم در مقایسه با دولت قبل بهتر عمل خواهد کرد. ساکنین مناطق روستایی (۵۷.۴ درصد) نیز در مقایسه با ساکنین شهرهای غیر مرکز استان (۵۵.۶ درصد) و مراکز استانها (۴۹.۴ درصد) به عملکرد دولت سیزدهم امیدوارترند.
واکنش معاون احمدینژاد به صحبتهای الهام علیاف درباره ایران
نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: ایجاد موانع و تغییرات برای کامیونهای ایرانی برخلاف حسن همجواری است، تقریبا 40 سال میگذرد از زمانی که قره باغ توسط ارمنستان اشغال شد و طی این مدت ایران حسن همجواری و برادری را برای آذربایجان به اثبات رساند و در این چند دهه کامیونهای آذربایجان برای رفتن به نخجوان از خاک ایران عبور کردند.«محمدرضا میرتاجالدینی»، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با برنا در رابطه با اظهارات دولت آذربایجان درباره ایران گفت: صحبتهای الهام علیاف، رئیس جمهور آذربایجان، برخلاف حسن همجواری و تحت تاثیر کسانی است که نمیخواهند همگرایی بین کشورهای اسلامی صورت بگیرد، باید مقابله کرد با هر گونه القای تفرقه از سوی کسانی که میخواهند اختلاف بین کشورهای اسلامی رخ بدهد. انتظار میرفت رئیس جمهور آذربایجان جلوی بعضی از افرادی که این زنگ تفرقه را به صدا درآوردند و حرفهای ناشایست زدند، بایستد و پاسخ یاوهگوییها را بدهد اما نه تنها این انتظار برآورده نشد بلکه حرف های جدیدی هم از سوی ایشان مطرح شد.او در ادامه با بیان این جمله که ایران حسن همجواری و برادری را برای آذربایجان به اثبات رسانده است، مطرح کرد: ایجاد موانع و تغییرات برای کامیونهای ایرانی برخلاف حسن همجواری است. تقریبا 40 سال از زمانی که قره باغ توسط ارمنستان اشغال شد، میگذرد و طی این مدت ایران حسن همجواری و برادری را برای آذربایجان به اثبات رساند و در این چند دهه کامیونهای آذربایجان برای رفتن به نخجوان از خاک ایران عبور کردند؛ بر همین اساس انتظار نبود آذربایجان پاسخ خدمت چندین ساله را اینگونه بدهد و برای کامیونهای ایران موانع ایجاد و عوارض سنگین از آنها اخذ کند که همین امر موجب تجمع کامیونداران در مرز شد.
نماینده مجلس: مطالبهگری از رئیسی زود است
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: منصفانه نیست که از الان مطالبهگری از دولت رئیسی دنبال شود چرا که مطالبهگریهای زیاد از دولتی که هنوز کامل شکل نگرفته،به دور از انصاف است.حجت الاسلام مجید نصیرایی در گفتگو با مهر، در واکنش به مطالبهگریهای برخی از اصلاح طلبان از دولت سیزدهم، گفت: این افراد در سالهای اخیر سکوت کرده بودند و ما ندیدیم که در دولت روحانی درباره مسائل مهم مردم و کشور در حوزههای مختلف از مسئولان دولت سابق مطالبهگری کنند.وی بیان کرد: عجیب است این افراد که سالیان سال سکوت کرده بودند، با آغاز به کار دولت رئیسی، دغدغهمند شدهاند و مدام مطالباتی را از این دولت مطرح میکنند.سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت سیزدهم هنوز به معنای واقعی کلمه شکل نگرفته است و حتی برخی از معاونان وزرا و استانداران انتخاب نشدهاند و در این شرایط بسیار زود است که مطالبهگری و انتقاد از دولت رئیسی آغاز شود.
فعال اصولگرا: طیف اصولگرایان معتدل با برجام موافق است
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: طیف اصولگرایان معتدل با برجام موافق بوده و اعتقاد آنها این است که اگر تحریمها مرتفع نشود اقتصاد کشور از بحران خارج نمیشود. «جواد آرینمنش»، فعال سیاسی اصولگرا، در گفتوگو با برنا در خصوص دلیل موافقت اصولگرایان با برجام و مذاکرات و اینکه پیش از این مخالف بودند، گفت: اصولگرایان طیف گستردهای هستند که از افرادی نسبتا متعادلتر تشکیل شده و بخشی از اصولگرایان هم رادیکالتر و تندروتر هستند. آن بخش تندرو اصولگرایی کسانی بودند که در مجلس برجام را به آتش کشیدند و مخالفت صریح خود را نشان دادند.او اضافه کرد: گروهی از اصولگرایان کاملا با برجام موافق هستند، طیف اصولگرایان معتدل با برجام موافق بوده و اعتقاد آنها این است که اگر تحریمها مرتفع نشود اقتصاد کشور از بحران خارج نمیشود.آرینمنش ادامه داد: در شرایط فعلی بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی ما به برجام و تحریمها گره خورده است؛ صادرات نفت و درآمدهای نفتی متوقف شده و اصولگرایان معتدل، معتقدند که باید مذاکرات ادامه پیدا کند. در سایه تداوم مذاکرات و در نظر داشتن منافع ملی است که رونق اقتصادی در کشور اتفاق میافتد.
توصیه امام جمعه تبریز به همسایگان: در دام توطئههای رژیم صهیونیستی نیفتید
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: رژیم صهیونیستی هر چقدر به زمان اضمحلال خود نزدیک می شود، فتنه گری های خود را بیشتر می کند. کشورهای برادر و مسلمان منطقه باید مراقب باشند تا در دام فتنه گری های رژیم غاصب قدس نیفتند.به گزارش روابط عمومی ارتش، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم صبح امروز با حضور در منطقه عمومی رزمایش "فاتحان خیبر" در منطقه شمالغرب کشور، گفت: برگزاری برنامه ریزی شده رزمایش در نیروهای مسلح یک رویداد جاری است و همیشه برای ارتقای آمادگی نیروهای مسلح انجام می شود و امروز هم شاهد هستیم که یگان های ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه شمالغرب رزمایشی را برای ارزیابی و ارتقای توانمندی های خودشان برگزار می کنند.وی افزود: پیام برگزاری رزمایش ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه شمالغرب، پیام صلح، دوستی و برادری است. مرزهای شمالغرب کشور همواره مرزهای امن و دوستی بوده است.حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم تاکید کرد: کشورهای منطقه باید مراقب فتنه گری های رژیم غاصب قدس شریف باشند. رژیم صهیونیستی هر چقدر به زمان اضمحلال خود نزدیک می شود، فتنه گری های خود را بیشتر می کند. کشورهای برادر و مسلمان منطقه باید مراقب باشند تا در دام فتنه گری های رژیم غاصب قدس نیفتند.
بیانیه وزیر خارجه انگلیس درباره یکی از محکومان پرونده محیط زیست در ایران
وزیر امور خارجه انگلیس با انتشار بیانیهای اظهاراتی مدخلهجویانهای درباره وضعیت یکی از محکومان پرونده محیط زیست و آزادی او مطرح کرد.الیزابت تراس با انتشار بیانیهای که روی پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه این کشور قرار گرفته است، درباره محکومیت مراد طاهباز، یکی از محکومان پرونده محیط زیست، گفت: مراد طاهباز امروز که ۶۶ ساله میشود، بار دیگر روز تولدش را در بازداشت ناعادلانه در ایران میگذراند.تراس در این بیانیه از ایران خواست آنچه "رفتار بیرحمانه" خواند را با طاهباز پایان بدهد.وزیر خارجه انگلیس همچنین با اشاره به دیدار و رایزنیاش با حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، گفت: موضوع مراد را هفته گذشته با وزیر امور خارجه ایران مطرح کردم و هنوز نسبت به بازگرداندن او به خانه و پیوستن دوباره به خانوادهاش متعهد هستم.
علمالهدی: کسانی که پاسخ توهین به نظام را نمیدهند مصداق نظاره گران واقعه کربلا هستند
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: کسانی که در فضای مجازی، توهین، تهمت و شبههافکنی افراد معاند نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی را مشاهده میکنند اما در پی پاسخگویی برنمیآیند، مصداق همان کسانی هستند که پس از واقعه کربلا، در بازار شام بیتفاوت و نظارهگر ورود کاروان اسرا بودند.وی گفت: تبیین منطقی در برابر هجمه فرهنگی دشمنان یک تکلیف قطعی است اما این پاسخگویی هم نباید آمیخته با افترا و توهین و تهمت به طرف مقابل باشد. پاسخگویی در برابر شبهات و جنگ رسانهای و تبلیغی عناصر معاند باید منطبق بر استدلال و منطق باشد و اساساً تبیین هم به معنای استفاده از منطق و استدلال در برابر دشمن خارجی است.علمالهدی متذکر شد: برخی اوقات مشاهده میکنیم که برادران و خواهران انقلابی برای پاسخ دادن به ادعای یک برادر یا خواهر ارزشی دیگر، دست به افشاگری میزنند و به گونهای وارد میدان مناظره میشوند که نتیجه آن با رسوا شدن طرف مقابل همراه است. این دوستان باید بدانند که اقدام آنها دقیقاً به منزله خودزنی است و پاسخگوییها چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی، باید اولاً منطبق بر رعایت اخلاق و منطق باشد و ثانیاً جهتگیری به سمت دشمنان خارجی داشته باشد.امامجمعه مشهد، خستگیناپذیری در روشنگری را دومین شرط پاسخگویی تبیینی در برابر هجمه فرهنگی دشمن دانست و عنوان کرد: علاوه بر ارائه پاسخهای منطقی و برخواسته از عقلانیت و اخلاق، باید در این عرصه خستگیناپذیر بود و ممارست داشت.
اعتراض شدید ایران در پی تعرض شبانه به حریم سفارت تهران در باکو
سفیر جمهوری اسلامی در جمهوری آذربایجان بر اعتراض شدید سفارت ایران در باکو به تعرض به حریم این سفارتخانه و پیگیری این موضوع تا حصول نتیجه تاکید کرد.«سید عباس موسوی» روز جمعه اظهار داشت: در پی تعرض و بی احترامی عدهای به سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو در نیمه شب گذشته و اعتراض شدید و پیگیری های رسمی، پلیس دیپلماتیک و وزارت کشور جمهوری آذربایجان چهار متعرض به سفارت جمهوری اسلامی ایران را شناسایی، بازداشت و بازجویی کرد.سفیر ایران در باکو تاکید کرد که سفارت جمهوری اسلامی ایران در حال پیگیری موضوع تا حصول نتیجه و تنبیه خاطیان است.
هشدار معنادار مطهری به جمهوری آذربایجان
نایب رییس پیشین مجلس در توییتی نوشت: جمهوری آذربایجان به جای خیانت به مادر خود ایران، بهتر است به دامان مادرش بازگردد، وگرنه همان درسی را که صدام گرفت دریافت خواهد کرد.علی مطهری در توییتر نوشت:ایران باید در مقابل طرح خائنانه جمهوری آذربایجان و ترکیه و اسرائیل مبنی بر ایجاد دالان زنگزور که مرز ارمنستان با ایران را ازبین میبرد و یکی از راههای ایران به اروپا را مسدود می کند، به هر قیمتی بایستد.جمهوری آذربایجان به جای خیانت به مادر خود ایران، بهتر است به دامان مادرش بازگردد، وگرنه همان درسی را که صدام گرفت دریافت خواهد کرد.