بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
سلفی جالب یک خلبان جنگنده در جریان رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش
سلفی جالب یک خلبان جنگنده در آسمان در جریان رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش را می بینید.
روزنامه «کلید» لغو امتیاز شد
دبیر هیات نظارت بر مطبوعات از لغو امتیاز روزنامه کلید با رای اعضای هیات نظارت بر مطبوعات خبر داد. علاءالدین ظهوریان روز دوشنبه (۱۷ آبان) در گفت و گو با ایرنا، ضمن تایید این خبر ادامه داد: اعضای هیات نظارت بر اساس قانون مطبوعات کشور رای به لغو امتیاز روزنامه کلید دادند. این روزنامه در شماره روز شنبه (پانزدهم آبان) ماه تصویری موهوم را منتشر کرده بود که واکنشهای مختلفی را در پی داشت. روزنامه کلید از اول اردیبهشت ۱۳۹۴ به مدیر مسئولی عطاءالله حکیمی پور و با سردبیری منصور بیطرف به خانواده مطبوعات کشور پیوسته بود.
شکایت وزارت نفت از یک خبرنگار پس گرفته شد
شکایت معاونت حقوقی وزارت نفت از یک خبرنگار با دستور وزیر نفت و همچنین پیگیری دفتر رئیس جمهور پس گرفته شد.با دستور وزیر نفت، شکایت معاونت حقوقی این وزارتخانه از یک خبرنگار پس گرفته شد. گفتنی است، طبق عهدنامه مدیران دولت سیزدهم حمایت از رسانهها، خبرنگاران و فعالان فضای مجازی یک اصل اساسی است. همچنین پیگیریهای خبرنگار فارس نیز حاکی است که رئیس دفتر رئیس جمهور هم دستور بازپسگیری شکایت این وزارتخانه را داده بود.
علی لاریجانی به دانشگاه بازگشت
در ادامهی سکوت سیاسی لاریجانی، او با شروع کلاسها مشغول تدریس در رشتهی فلسفهی دانشگاه تهران شد.
زنی که نماینده دادستان شد
طبیعی است، کسی که اتهامات سلطان قیر و سکه و خودرو و… را خوانده و در دادگاه روبهروی چهرههایی مانند اکبر طبری ایستاده تا اتهاماتش را به او تفهیم کند، برای مردم آشنا باشد، برای همین خیلیها با چهره مرد جوانی که در اغلب دادگاههای مربوط به پروندههای کلان مالی یا همان مفاسد اقتصادی به نمایندگی از دادستان حاضر میشد، آشنا هستند؛ اما شنبه در جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ثبت سفارش خودرو، چهره نماینده دادستان کاملا جدید بود، ضمن اینکه نشستن یک زن بسیار جوان روی صندلی نمایندگی دادستان و قرائت کیفرخواست از طرف او توجهات زیادی را به خودش جلب کرد. در خبر مربوط به خبرگزاری میزان (ارگان قوه قضائیه) فقط نام فامیلی او را میبینیم: یزدانیفر.
در تماس با روابط عمومی قوه قضائیه برای گرفتن اطلاعات بیشتر از این خانم نماینده دادستان یا همان «قاضی تحقیق» میفهمیم که تعداد زنانی که در قوه قضائیه به کار مشغول هستند اصلا کم نیست. گویا برای کسانی که به دادگاهها رفت و آمد دارند، دیدن زنان بهعنوان نماینده دادستان مخصوصا در دادسراها یا دادگاههای خانواده کاملا عادی است. تا جاییکه تلاشهایمان نتیجه میدهد متوجه میشویم که خانم یزدانیفر دکترا دارند و حداقل ۲۸ساله هستند. گویا برای اینکه کسی بهعنوان نماینده دادستان برای پروندهای منصوب شود، باید حداقل لیسانس حقوق یا فقه و مبانی حقوق داشته یا سطح یک حوزه را پشت سر گذاشته باشد.
بعد از آنهم متقاضیانی که چنین شرایطی دارند، در آزمون قضاوت قوه قضائیه کارشان را شروع میکنند و بخشی از روند تبدیل شدن آنها به یک قاضی همین است که در پروندههای کیفری که نیاز به حضور مدعیالعموم است، بهعنوان قاضی تحقیق یا نماینده دادستان حاضر باشند تا از کیفرخواستی که علیه متهم تدوین شده دفاع کنند و در واقع به دفاع از حقوق عمومی بهعنوان نماینده مدعیالعموم بپردازند.گویا قبلا هم حضور یک زن در یکی از دادگاههای مطرح اقتصادی سابقه داشته است. این را روابط عمومی قوه قضائیه یادمان میآورد و میگوید که در دادگاه حمید باقری درمنی، یکی از دو نفری که همزمان از کیفرخواست دفاع میکردند، خانم بود؛ بنابراین، حضور زنان در این سمت برای خود اهالی دستگاه قضا عجیب نیست.
شاید حالا که بحث نماینده دادستان در دادگاه دیروز مطرح شده، کمی هم به محتوای این دادگاه بپردازیم و بخشی از کیفرخواست متهمها را مرور کنیم. خانم یزدانیفر در تشریح اتهامات کسانی که پایشان در پرونده گیر است، گفت: به رغم ممنوعیت واردات خودرو، عدهای به اعمال تقلب و نفوذ در سامانه ثبت سفارش، واردات چندین هزار دستگاه خودرو را در سامانه ثبت کردند و از این طریق ارز به آنها تخصیص یافت.
تقدیر توئیتریِ احمدی بیغش از اژهای
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با قدردانی از اقدامات رییس قوه قضاییه تاکید کرد، باید فاصله جرم با جریمه صفر شود. محمود احمدی بیغش، نماینده شازند در مجلس یازدهم در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «آقای اژهای شما را تحسین می کنم به خاطر اقدامات هدفمند و با برنامه تان در قوه قضاییه، دقیقا متوجه ریشهها شدهاید و اگر کمی با دقت پیش بروید، حتما در سیستم قضایی به رویش های خوب و امیدوارکننده می رسید. مردم تشنه عدالت عینی، برخورد خودکفایی و سرعت در تصمیمات قضایی اند. باید فاصله جرم با جریمه صفر شود.»
سردار قاآنی در سفر به عراق با الکاظمی دیدار کرد
شبکه المیادین لبنان گزارش داد، سردار قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سفری از پیش اعلام نشده به عراق، با نخست وزیر این کشور دیدار و گفتوگو کرده است. این شبکه به نقل از منابع خود امروز دوشنبه با اعلام این خبر، گزارش داد که سردار قاآنی دیروز یکشنبه وارد عراق شده است و در بغداد علاوه بر الکاظمی، با مسئولان سیاسی و شخصیتهای عراقی دیگر دیدار کرده است. شبکه العالم نیز گزارش داد که سردار قاآنی با برهم صالح، رئیس جمهور عراق نیز دیداری داشته است.
بر اساس این گزارش، «ژنرال قاآنی طی دیدارهایش تأکید کرده که عراق نیاز به ثبات و حفظ وحدت داخلی دارد.»منابع المیادین همچنین گفتهاند که فرمانده نیروی قدس سپاه انقلاب اسلامی، بر اهمیت اجتناب از هر اقدامی که امنیت عراق را تهدید میکند، تأکید داشته است. به گفته این منابع، سردار قاآنی همچنین بر اهمیت محقق شدن خواستههای مردم و معترضان عراقی به انتخابات اخیر در چارچوب قانونی تأکید کرده است.
ایزدی: رئیسی علاقه دارد با آمریکا به توافق برسد
فؤاد ایزدی در گفتوگو با نامهنیوز درباره معنا و مفهوم اوج گیری تنشها میان ایران و آمریکا گفت: آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری قولهای اقتصادی زیاد داد و علاقهمند است با طرف مقابل به توافق برسد و بعضی از تحریمها لغو شود، اما مشکل این است که طرف آمریکایی میگوید «سال ۲۰۲۱؛ سال ۲۰۱۵ نیست». وی افزود: خانم وندی شرمن، قائم مقام وزارت خارجه آمریکا آن حرف را زد که خودش روزی مذاکره کننده اصلی آمریکایی در گفتوگوهای برجامی بود. معنای حرف او این است که آمریکا آن زمان یکسری دغدغهها داشت که الان آن دغدغهها وجود ندارند. آن زمان ایران سایت اراک را داشت، اما داخل رآکتور آن بتن ریختند و الان دیگر راجع به آن آمریکاییها دغدغه ندارند. آن زمان ایران ۱۰ تن اورانیوم غنی شده داشت که از کشور خارج شد. ضمن آنکه تعداد سانتیریفیوژهای ایران در راستای اجرایی شدن برجام به یک سوم کاهش یافت. این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: آمریکاییها امروز امتیاز بیشتری میخواهند و قصد دارند در متن برجام موضوع منطقه را هم بیاورند. در واقع این که آنها صحبت از توافق قویتر میکنند، معنایش این میشود که ایران امتیاز بیشتری باید بدهد، ضمن آنکه تعهدات تهران به برجام نیز باید طولانیتر شود. وی افزود: یکسری از محدودیتهای ایران در برجام بازه زمانی دارد، آمریکاییها میگویند مثلا آن محدودیتهایی که بازه ۸ ساله دارند باید ۱۵ سال بشوند و آن محدودیتهایی که بازه ۱۰ ساله دارند باید به ۲۰ سال افزایش پیدا کنند. این هم حرف جدیدی نیست و ربطی به بایدن و ترامپ ندارد. اوباما بعد از امضای برجام مصاحبه کرد و گفت این تاریخهایی که در برجام است وقتی به آنها نزدیک شدیم دوباره بازبینی خواهند شد.
ادعایی درباره انتصابات فامیلی و عجیب در وزارت جهاد
روزنامه جمهوری اسلامی در ستون خبرهای ویژه خود به اعتراضات علیه انتصابات اخیر در وزارت کشاورزی اشاره کرده است.این روزنامه نوشت: وزارت جهاد کشاورزی هنوز در برابر اعتراض عدهای از کارکنان این وزارتخانه به انتصابات وزیر جدید، واکنش نشان نداده است. کارکنان معترض میگویند از سیزده انتصاب که وزیر جدید[سید جواد ساداتی نژاد] انجام داده، دوازده مورد آن از افراد خارج این وزارتخانه بوده که سه مورد از آنها فامیلی است. انتظار این است که آقای وزیر در مورد صحت و سُقم این ادعا روشنگری نماید.
تذکر بورسی رئیسی به خاندوزی تکذیب شد
مدیرکل روابط عمومی وزارت اقتصاد اخبار منتشر شده در مورد تذکر تند رئیس جمهور به وزیر اقتصاد در مورد وضعیت شاخص بورس را تکذیب کرد. فرشاد فتوت، مدیرکل روابط عمومی وزارت اقتصاد در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: خبر منتشره در برخی رسانه ها درباره تذکر رئیس جمهور و گلایه ایشان از عملکرد برخی وزرای اقتصادی دولت کذب محض و شامل اطلاعات نادرست و جهت دار برای تشویق اذهان عمومی است.
سجادی: بعد از فوت هاشمی، روحانی هم تمام شد
داریوش سجادی، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگوی برنامه جهان آرا گفت: تمام اعتبار روحانی، مدیریتی بود که هاشمی بر او داشت. بعد از فوت هاشمی با یک روحانی فشل مواجه بودیم که هیچ حرفی برای گفتن نداشت.
وزیر کشور: علت حضور سرداران در مسند استانداری ها تقاضای مردم بود
وی در پاسخ به حواشی اخیر مبنی بر انتصاب نظامیان در استانداری های کشور، تصریح کرد: حضور سرداران و رزمندگان در مسند استانداری های کشور تقاضای مردم و نمایندگان مجلس بود.
وحیدی با اشاره به اتفاقات اخیر کشور در خصوص اختلال در توزیع سوخت، بیان کرد: در مورد بنزین توطئه ی دشمنان به سرعت خنثی شد که این نشانگر وجود یک دولت مردمی است و برای این دولت بن بستی وجود ندارد.
وزیر کشور افزود: امنیت امروز در کشور به برکت وجود رهبر معظم انقلاب و شهداست و با اذن از کریمه ی اهل بیت که فخر این کشور است، باید به رشد و تعالی رسید.
واکنش وزارت خارجه به صحت و سقم سفر احمد مسعود به ایران
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست خبری امروز درباره صحت یا سقم سفر احمد مسعود به ایران، گفت: سفرهای انجام شده با موضوع افغانستان عادی و با آگاهی کابل و دوستان در بخشها و گروههای مختلف افغانستانی انجام شده و می شود و هفته گذشته درباره صادرات برق سفری به افغانستان انجام شد. سعید خطیب زاده افزود: آقای کاظمی قمی هم مستقر شدند و رفت و آمدهای دو کشور همسایه در جریان است.
نامه محسن هاشمی به رئیس رسانه ملی درباره تداوم تخریب پدرش در صداوسیما
محسن هاشمی رفسنجانی، طی نامه ای به رییس جدید سازمان صداوسیما، ضمن گلایه از تداوم تخریب آیت الله هاشمی رفسنجانی در رسانه ملی، ضمن استقبال خانواده هاشمی از نقد منصفانه و مستدل، جهت پاسخگویی به ابهامات وانتقادات در مورد عملکرد ایشان اعلام آمادگی کرد.
واکنش معاون رئیسی به شائبه فامیل سالاری در انتصابات دولت
وی با اشاره به برخی اخبار نادرست درباره انتصابات وزرا، اضافه کرد: متاسفانه در برخی رسانهها و فضای مجازی به بحث فامیل سالاری دامن زده میشود که مطابق واقع نیست و در این باره باید روابط عمومی دستگاه ها ابهام زدایی کنند.معاون پارلمانی رئیس جمهور تاکید کرد: متاسفانه برخی بر اساس یکسری اخبار غیرموثق به این مسائل میپردازند. اگر بر فرض موردی هم باشد حجت الاسلام رئیسی تاکید کردند که هیچ خط قرمزی نداریم و کسی نباید در انتصابات خلاف ضابطه عمل کند. وی اظهار کرد: بنای دولت بر شایستهسالاری است و اگر تا حدودی انتصابها به کندی انجام می شود برای همین است که روی این مسائل دقت و تامل و از مراجع مختلف استعلام می شود.
حسینی ادامه داد: در دولتهای مختلف مواردی داشتیم که وزارت اطلاعات فردی را رد می کرد، ولی رئیس دولت اصرار داشت که آن فرد حتی در مراکز حساس و موقعیت های مهم بکار گرفته شود، اما اکنون به هیچ وجه چنین چیزی وجود ندارد و در انتخاب مدیران ارشد و سطوح مختلف بررسی لازم به عمل می آید. معاون رئیس جمهور ادامه داد: فعالان سیاسی، نمایندگان محترم و رسانهها اگر مواردی از فامیل گرایی را سراغ دارند، یا اینکه مسئولی در دولت اقوام خود را خارج از شایستگی و ضابطه انتصاب کرده است، اطلاع دهند حتما پیگیری میشود، چون تردید نکنید بنای دولت بر شایسته سالاری و قانون مداری است.