بین الملل تابناک: امروز سه شنبه درگیری در منطقه قیزیل تپه بین نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان رخ داد که در پی آن طرفین، مواضع یکدیگر را آماج قرار داده اند.
وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد در بیانیه ای اعلام کرد که مقر نظامیان و مهمات نیروهای مسلح ارمنستان منهدم شده است.
باکو آغاز این درگیری را در پاسخ به اقدام تحریک آمیز طرف ارمنی عنوان کرد و مدعی انهدام تجهیزات ضد تانک و خمپاره های طرف مقابل شد.
بنا بر اعلام رسانه های آذری، وضعیت در مرز همچنان متشنج بوده و عملیات رزمی در جریان است.
وزارت دفاع ارمنستان نیز اعلام کرد که در نتیجه درگیریها، شش نیروی نظامی این کشور به اسارت نیروهای جمهوری آذربایجان درآمده اند.
به ادعای رسانه های آذری، ارتش ارمنستان در جبهه سیسان و لاچین به صورت ناگهانی اقدام به حمله به مواضع ارتش آذربایجان کرده که در این حمله ۲ نظامی آذربایجانی زخمی شده اند.
برخی رسانه های آذری به نقل از منابع ارمنی گزارش دادند که نیروهای آذربایجانی ۷ کیلومتر داخل مرز سیسان پیشروی کرده اند و با ادامه درگیری در این ناحیه، ۵ نظامی ارمنی جان خود را از دست داده اند.
خبرگزاری تاس روسیه نیز در این خصوص اعلام کرد که شورای امنیت ارمنستان از روسیه خواسته است در چهارچوب تعهدات متقابل برای دفاع از ارمنستان وارد عمل شود.
خبرگزاری ارمنستان نیز از کشته شدن ده نظامی این کشور خبر داد. همچنین ۴ تن دیگر از نیروهای ارمنستان زخمی شده اند.
براساس این گزارش ۱۵ تن از نیروهای جمهوری آذربایجان نیز طی این نبردها کشته شده اند. این در حالی است که طرف آذربایجانی، تاکنون آماری از تعداد تلفات خود گزارش نکرده، ولی اعلام نموده است که نظامیان ارمنستان با استفاده از توپخانه، نیروهای زرهی و دیگر سلاح ها، مواضع ارتش آذربایجان را زیر آتش سنگین قرار داده اند.
به گزارش خبرگزاری «تاس» روسیه، تنش ها در منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی و مناطق مرزی منطقه سیونیک ارمنستان در اوایل ماه میلادی جاری شروع شد. طرفین مدام درگیری های مسلحانه را گزارش می کنند که باعث تلفات می شود.
طبق این گزارش، سه روز پیش، ایروان و باکو یکدیگر را به حملات مرزی متهم کردند. همچنین تنشها در امتداد بزرگراه بین المللی ـ که ارمنستان را به ایران وصل میکند ـ به وجود آمده که بر اساس توافق آتش بس سه جانبه نوامبر ۲۰۲۰ سران روسیه، ارمنستان و آذربایجان به باکو تحویل داده شد و در آن یک پاسگاه مرزی روسیه برای تضمین تردد آزادانه افراد و وسایل نقلیه ایجاد شده است.
توافق مذکور به جنگ ۴۴ روزه سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی پایان داد. نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) توافق آتش بس به امضای نیکول پاشینیان، رئیس جمهور ارمنستان، الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه رسید و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.
اما مسئولان جمهوری آذربایجان مدتی پس از امضای توافق آتش بس قره باغ، اظهارات جعلی را برای زمینه سازی ایجاد کریدور «زنگه زور» بر اساس توافق مذکور مطرح کردند. این در حالی است که در هیچ کجای این توافق از چنین کریدوری سخنی به میان نیامده است.
تقاضای کمک ارمنستان از روسیه برای مقابله با جمهوری آذربایجان
رسانهها روز سه شنبه خبر دادند که ارمنستان از روسیه درخواست کرده تا پس از درگیری شدید مرزی با باکو، برای دفاع از حاکمیت این کشور برابر جمهوری آذربایجان کمک کند.
روزنامه «جروزالم پست» به نقل از رسانههای روسی نوشت که ارمنستان از روسیه جهت دفاع از خود برابر تجاوزات ارتش جمهوری ارمنستان تقاضای کمک کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.