کمبود بیش از ۷ هزار عضو هیات علمی در عرصه پزشکی

دبیر شورای عالی گسترش علوم پزشکی وزارت بهداشت و درمان به کمبود پزشک در کشور اشاره کرد و گفت که اکنون بیش از ۷ هزارعضو هیات علمی در علوم پزشکی کمبود داریم.
کد خبر: ۱۰۸۹۲۹۸
|
۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۶ 23 November 2021
|
5711 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، «جلیل کوهپایه زاده » دوشنبه شب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: در سال ۹۳ به بعد به علت اجرای طرح تحول سلامت تخت های بیمارستانها افزایش یافت و همزمان بیمارستان های زیادی در کشور احداث شد اما در این گستره این خدمات درمانی و سلامت در کشور به تربیت نیروی انسانی و پزشک توجهی نشد.

دبیر شورای عالی گسترش علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد که از سال ۹۴ ظرفیت پذیرش پزشکی از ۵ هزار به ۸ هزار نفر افزایش یافت، اما به علت نبود نظام پرداخت مناسب و ارجاع و عدم توزیع خدمات سلامت امروز شاهد افزایش مشکلات زیادی در این بخش هستم.

کوهپایه زاده یادآورشد: در حال حاضر بیش از ۷ هزار پزشک به کار غیر پزشکی مشغول هستند و این سبب شده که منابع کشور در تربیت پزشک هدر رود و اگر نظر این است که تعداد پزشکان کشور بیشتر شود، باید زیرساختها افزایش و جایگاه شغلی جدیدی برای پزشکان تعریف شود.

دبیر شورای عالی گسترش علوم پزشکی وزارت بهداشت و درمان یادآورشد که اکنون برای تربیت پزشک در کشور ۴۰ درصد کسر منابع داریم و ۷ هزار عضو هیات علمی در علوم پزشکی کم داریم و این نشان می دهد که باید برای افزایش ورودی پزشکی نظامات، منابع و زیرساختهای مورد نیاز فراهم شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز گفت: کمبود پزشک سبب شده حتی در تهران بیماران باید ساعتها در مطب ها معطل شوند تا نوبت ویزیت آنها برسد و پزشک آنها را معاینه کند.

«عبدالحسین روح الامینی» افزود: هزینه تربیت کادر پزشکی بسیار بالا است و باید در دسترسی به پزشکان و عدالت توزیع به بومی بودن پزشکان نیز توجه بیشتری داشته باشیم.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس توضیح داد که برای تقویت کادر پزشکی در کشور باید اقدامات لازم انجام شود و نظام بهداشت و درمان کشور باید مبتنی بر سلامت محور باشد نه بیمار محور، در غیر این صورت مشکلات این بخش حل شدنی نیست.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآورشد که متولی حوزه سلامت وزارت بهداشت و درمان است و این وزارتخانه باید با برنامه ریزی و اقدامات مناسب تربیت پزشک را در کشور افزایش دهد.

این نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس ادامه داد که اکنون در استان های سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و حتی در اطراف تهران نیز به علت نبود پزشک خدمات مناسبی به مردم ارائه نمی شود.

رییس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف همچنین یادآورشد که طرح تفکیک آموزش عالی با علوم پزشکی به علت افزایش تربیت پزشک بود و حتی در برخی از سالها ورود دانشجویان پزشکی ه بیش از ۴ هزار نفر رسید اما در سال ۶۸ ظرفیت پذیرش کاهش یافت و حتی به ۲ هزار نفر رسید.

«علی ملکی» افزود: هرگونه افزایش پزشک باید با توجه به آمار و ارقام در کشور انجام شود و کشوری که با رشد جمعیت پیر مواجه است نباید ظرفیت پذیرش پزشک آن کمتر شود، زیرا جمعیت پیر به پزشک نیازمند است.

رییس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف توضیح داد که اکنون ۶ درصد جمعیت کشور بالای ۶۵ سال سن دارند و تا چند سال دیگر این رقم به ۲۰ درصد می رسد و برای تامین سلامتی این جمعیت پیر باید پزشک داشته باشیم.

ملکی ادامه داد که اگر در تربیت پزشک در کشور دیر اقدام کنیم باید در آینده از برخی از کشورهای جهان پزشک وارد کنیم همانطوری که در سالهای گذشته برخی پزشکان از کشورهای خارجی وارد کشور شده بودند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
دیگرلازم نیست پزشکان راازنخبگان جامعه بگیرند چون بااین کمبودی که ایشان فرمودندوهیچ دلیل واضح وملموسی برای آن ذکرنکردندوالابختکی آماردادندبهتراست چون دیگرنخبه ای نمانده ویانخبگان درحال مهاجرت هستند برای تکمیل کادراستادی دانشکده های پزشکی ازافرادباضریب هوشی بسیار پائین انتخاب کنند چون اینها نه امکان مهاجرت دارندو ماهم نیازبه پزشکان دانشمند نداریم ومشکل کمبودکادردرمان بفرمایش ایشان براحتی حل میشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
بگو کجا در کشور کمبود نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
باز چه خوابی برای افزایش بیشتر حقوق پزشکان دیده اید؟؟؟!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
در حال حاضر بعنوان یک موضوع اضطراری دستور دهند در بخش عمومی تحصیل کردگان هر رشته به شغل اصلی خود برگردند. اگر طبیب و پرستار و ... کم دارند چرا آنها را در مناصب غیر تخصصی خود بکار گمارده اند؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
دلیل کمبود این هست که درآمد پزشکان بصورت آزاد مبالغ هنگفتی است و توجیه مالی برای حضور در دانشگاه برای ایشان وجود ندارد جراکه حقوق یک استادیار علوم پزشکی حدود بیست و چهار میلیون تومان است و مبالغ کارانه که با تاخیر شش ماهه پرداخت می شود حدود ماهانه چهل میلیون تومان است اما در صورت فعالیت خصوص در بیمارستانها و مطب حداقل همین مبالغ بصورت نقد و روزانه درآمد کسب می شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
همه برااینه ویزیت وحقوق پزشکا رو از این هم بیشترکنند!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟