به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، حالا بیشتر از ۱۳ روز است که کشاورزان در اعتراض به خشکسالی ۲۳ ساله اصفهان که ناشی از حکمرانی نادرست آبی است، میگذرد؛ از طرفی تئاتر اصفهان هم سالها است که دچار بحران شده و کرونا نیز آن را به خشکسالی رساند.
اما در این میان، واکسن نه تنها به کمک بشر، بلکه به یاری هنر نیز شتافت و به تن بیجان نمایش، نیمهجانی دمید. نیمه جانی که حاصل آن اجرای چند نمایش در ماههای اخیر بوده و بالاخره نوبت نمایش نیز به «خط قرمز» رسید. نمایشی که بعد از دو ماه تمرین و پروسه اخذ مجوزها، از شب گذشته (یک آذرماه) بر روی صحنه مجموعه فرشچیان رفت.
این نمایش به کارگردانی محمدجواد صرامی، در حالی شب گذشته کار خود را آغاز کرد که درست سه کیلومتر و ۶۰۰ متر آن سو تر از مجموعه فرشچیان و در بستر خشک زایندهرود، مردمانی با دستان پینه بسته فریاد آب سر میدهند. مطالبهگری که در نمایش «خط قرمز» هم به شکل دیگر بر آن تاکید میشود.
اگر صحنه برای بازیگر، مایه حیات و اوج و آمال و آرزوهایش است، آب هم برای کشاورز زندگی به ارمغان میآورد. این دو متجانسِ ناهمگون، در افتتاحیه «خط قرمز» در کنار قرار گرفتند و تشویقهای ایستاده خبر از رود روان حمایت مردم نصفجهان میداد.
شب گذشته افتتاحیه نمایش «خط قرمز» اگرچه با حضور چهرههای مطرح هنری شهر از جمله علی قیومی برگزار شد، اما حضور کشاورزان حقآبه دار اصفهانی که این روزها دادِ آنها توجهات کشور را جلب کرده از اتفاقات ویژه بود. حضوری که با حمایت همهجانبه هنرمندان و مخاطبان اصفهانی همراه بود.
حمایت متفاوت از کشاورزان
محمدجواد صرامی، کارگردان نمایش «خط قرمز» درباره افتتاحیه آن به خبرنگار مهر گفت: استقبال از افتتاحیه نمایش «خط قرمز» کمنظیر بود و حتی برخی مخاطبان پشت دربهای سالن ماندند و از آنها خواستیم در شبهای آینده به دیدن نمایش بیایند.
وی درباره دعوت از کشاورزان برای تماشای این نمایش، توضیح داد: در شرایط این روزهای اصفهان، همه باید دست در دست هم دهند و از کشاورزان حمایت کنند؛ این قشر زحمتکش خواستههای به حقی دارند. سعی کردیم نگاه حمایتی متفاوتی را متوجه کشاورزان اصفهان کنیم و از آنها دعوت کردیم تا در نمایش حضور داشته باشند.
صرامی ادامه داد: با این کار سعی داشتیم نشان دهیم که گروه تئاتری آوان از تمام حرکات در راستای آرمانها و نشاط شهر اصفهان حمایت میکند. در افتتاحیه تئاتر «خط قرمز» چند تن از این قشر زحمتکش حضور داشتند و در پایان نمایش، تماشاگران ایستاده آن را تشویق کردند تا نشان دهند حامی آنان هستند.
این کارگردان درباره حمایت از اجرای نمایش در روزهای سخت تئاتر اصفهان، تاکید کرد: تالار هنر اصفهان و مجموعه فرشچیان همکاری و حمایت خوبی با ما داشتند. با این حال به دنبال حمایت گرفتن از ارگان خاصی نیستیم و بر استقلال خود تاکید داریم.
درد و دل کشاورزان در قلب تئاتر
در حاشیه افتتاحیه نمایش «خط قرمز»، کشاورزان دعوت شده نیز مجالی یافتند تا بار دیگر مطالبات خود را بیان کنند. آنها تاکید کردند که برای تحقق حقآبه خود به تحصن ادامه خواهند داد و هیچ قصدی برای برهم زدن امنیت ندارند. یکی دیگر از خواستههای آنها که مطرح کردند، واگذاری مدیریت سد زایندهرود به کشاورزان بود.
همچنین یکی از کشاورزان حاضر اظهار داشت: برخی از قناتها هزاران سال است که دست کشاورزان بوده و در مدیریت آبی آنها هیچ مشکلی پیش نیامده. مشکلات امروز زایندهرود ناشی از عدم مدیریت مسئولان است، اینکه میگویند آب نیست، دروغ است. آب را در لوله کردند.
گفتنی است که نمایش «خط قرمز» تا ۱۰ آذرماه رأس ساعت ۱۸ در مجموعه فرهنگی فرشچیان روی صحنه میرود.