با واردات دو محموله جدید واکسن کرونا به کشورمان در ساعات گذشته، مجموع واکسن وارداتی کشورمان از ۱۵۰ میلیون دوز فراتر رفت.
به گزارش «تابناک»؛ پس از مدتها از توقف واردات کووید ۱۹ به کشورمان، در ساعات اخیر، دو مجموله جدید واکسن وارد شد تا مجموع واکسن وارداتی کشورمان به ۱۵۰ میلیون و ۲ هزار و ۷۰۸ دوز برسد؛ واکسنهایی که بسیاری شان تزریق شدهاند تا جایی که بر اساس آمار، تا دیروز بالغ بر ۱۰۹ میلیون دوز واکسن تزریق شده که عمده آنها از محل واردات تامین شده است.
اما دلیل واردات این دو محموله اخیر چیست؟
آن گونه که یونیسف ایران اعلام کرده، یکی از این دو محموله، که شامل یک میلیون و ۸۷ هزار و ۱۰۰ دوز واکسن آسترازنکا-آکسفورد است، اهدایی کشور ایتالیا به ایران است که از طریق سازوکار کوواکس به کشورمان وارد شده و بعد از طی تشریفات قانونی، در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است.
بر اساس گزارش این مرجع بین اللملی ـ که در زیرمجموعه سازمان ملل متحد فعالیت میکند ـ ایران به عنوان یکی از کشورهای مشارکتکننده در سازوکار کوواکس، تاکنون حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن کووید۱۹ را با استفاده از منابع مالی و سهم اختصاصی خود از این سبد دریافت و همچنین سازمان ملل ایران از طریق کوواکس، انتقال محمولههای دیگر واکسن به ایران را نیز تسهیل کرده است.
دفتر یونیسف ایران تاکید کرده، منظور از دیگر محمولههای منتقل شده به ایران توسط کوواکس، یک میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن سینوفارم به عنوان بخشی از «پوشش بشردوستانه» برای پناهندگان، ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دوز واکسن اهدایی ژاپن، یک میلیون و ۱۳۹ هزار و ۶۰۰ دوز واکسن اهدایی ایتالیا و ۳۰۲ هزار و ۴۰۰ دوز واکسن اهدایی آلمان است.
البته افزون بر محموله فوق، که ظاهرا از مبدا فرودگاه آمستردام در هلند به مقصد فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در تهران بارگیری شده، محموله دیگری از واکسن هم در ساعات گذشته به ایران ارسال شده که شامل ۱۳۱ هزار دوز واکسن آسترازنکا-آکسفورد است و از مبدا آلمان به ایران ارسال شده است.
این خبری است که ارونقی، معاون فنی گمرک کشورمان میدهد و تاکید میکند، با واردات این محموله اخیر که هشتاد پنج و هشتاد و ششمین محمولههای وارداتی واکسن به کشورمان هستند، مجموع واکسن وارداتی کشورمان از مرز ۱۵۰ میلیون دوز فراتر رفته است.
واکسنهایی که با دقت در نمودار فوق میشود، دریافت که وارداتشان در دولت سیزدهم شتاب گرفته و البته عمده شان از نوع سینوفارم است؛ واکسنی که جز در چین در خط تولیدی دیگری که در کشور امارات متحده عربی دایر شده نیز تولید میشود و سهم بسیار پررنگی در واردات واکسن به ایران و شتاب گرفتن واکسیناسیون به کمک آن در کشورمان دارد.