به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ علاوه بر ده ها فایده که از نوشیدن آب سراغ دارید، بایستی به عوارض آن البته به واسطه اشتباه در نحوه و زمان مصرف این مایه حیات هم پی ببرید. یکی از این عوارض اذیت کننده، نفخ شکم است.
رساندن آب کافی به بدن، باعث میشود بدن عملکرد طبیعی داشته باشد، سوخت و ساز سرعت میگیرد (کالری بیشتری سوزانده میشود)، پوست شادابی و طراوت پیدا میکند و ما احساس پر انرژی بودن میکنیم.
از سوی دیگر در شرایط تامین ناکافی آب مورد نیاز، بدن همه تلاشش را برای حفظ آب موجود انجام میدهد تا از کم آبی بدن جلوگیری کند. این شرایط به حالتی به نام احتباس آب منجر میشود که خشک شدن مفاصل، افزایش وزن، احساس تورم، افزایش فشار خون و افزایش ضربان قلب را در پی دارد.
در عین حال نحوه نوشیدن آب و برخی از انواع آبها، باعث ایجاد نفخ شکمی میشود که خود، یکی از مشکلات شایع گوارشی است، اما نوشیدن آب چگونه باعث بروز نفخ میشود؟
نفخ موقت بعد از نوشیدن آب میتواند دلایل متعددی داشته باشد. میزان آبی که نوشیده میشود و سرعت نوشیدن آن و مواد غذایی موجود در معده و رودهها، ازجمله عواملی است که بر بروز نفخ تاثیر میگذارد.
نوشیدن حجمی به اندازه نیم لیتر آب (به اندازه تقریبی دو لیوان) با معده خالی، احتمالا نفخ قابل توجهی ایجاد نمیکند، اما نوشیدن سریع مقادیر بیشتری آب در شرایطی که مواد غذایی دیگری در معده یا رودهها وجود دارد تا حدودی اتساع شکمی و نفخ ناراحت کنندهای در پی خواهد داشت. هرچه مقدار غذای موجود در معده بیشتر باشد، احتمال بروز نفخ بیشتر خواهد بود.
شرایط سلامت و دیگر عواملی که تخلیه معده را کند میکنند، احتمال بروز نفخ بعد از نوشیدن آب را افزایش میدهند. مصرف مسکنهای نارکوتیک، بیماری رفلاکس اسیدی، آنفلوآنزای معده، زیاده روی در خوردن، بی اشتهایی عصبی، کم کاری غده تیروئید، پارکینسون و تخریب عصبی مرتبط با دیابت، ازجمله بیماریهایی هستند که تاخیر در تخلیه معده را به دنبال دارند.
در صورتی که یکی از این مشکلات سلامت را دارید، نوشیدن آهسته آب به جلوگیری از بروز نفخ کمک خواهد کرد. همچنین، مصرف مواد غذایی حاوی آب فراوان مانند خیار به جای آب، با جذب آهسته آب موجود در بافت آنها، از بروز نفخ ناشی حاصل از نوشیدن آب خواهد کاست.
نوشیدن آب به طور مستقیم از بطری یا شیشه باعث میشود احساس نفخ بیشتری داشته باشیم. بلعیدن هوا یکی از عوامل عمده ایجاد نفخ است و نوشیدن آب از بطری باعث میشود هوای اضافی بیشتری به همراه آب بلعیده شود. نوشیدن آب از لیوان، میزان هوای بلعیده شده به همراه آب را کاهش میدهد.
آبهای گازدار حاوی گازهای طبیعی هستند که به طور مصنوعی و از طریق پمپاژ گاز دیاکسیدکربن به آنها، کربناته شده اند. این نوشیدنیهای کربناته میتوانند باعث تجمع هوا و ورود آن به سیستم گوارشی و روده بزرگ شده و ایجاد نفخ کنند.
اگر دچار مشکلات معده هستید و پس از نوشیدن آبهای کربناته، احساس نفخ میکنید، بهتر است از نوشیدن این آبها صرفنظر کنید. آبهای معدنی که آبهای کربناته طبیعی هستند، تاثیرات کمتری از این نظر ایجاد میکنند.