کیوسک بین الملل تابناک: بمباران مناطق مرزی با ایران از سوی جنگندههای ترکیه، واکنش یونیسف به کشتار وحشتناک در میانمار، درخواست روسیه برای استقرار موشکهای مافوق صوت در سوریه، ادعای یک رسانه در رابطه با فروش دهها جنگنده سوخو ۳۵ به ایران و اختصاص میلیاردها دلار برای مقابله با چین در لایحه نظامی آمریکا از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
بمباران مناطق مرزی با ایران از سوی جنگنده های ترکیه
منابع رسمی در کردستان عراق اعلام کردند که جنگندههای ترکیه مناطق مرزی با ایران را بمباران کردند.
این حمله در حالی صورت میگیرد که روز گذشته، حمله راکتی به پایگاه نظامیان ترکیه در استان موصل واقع در شمال عراق روی داد.
یک منبع امنیتی خبر داده بود، در جریان حمله روز گذشته، اردوگاه «زلیکان» متعلق به ارتش ترکیه هدف قرار گرفته است.
وی خبر داد که یک راکت در محوطه این اردوگاه اصابت کرده است. این منبع گفت که این حملات، تلفات جانی در پی نداشته است و نیروهای امنیتی نینوی نیز به دنبال محل شلیک این راکت ها بودند.
این در حالی است که کانال تلگرامی صابرین نیوز خبر داده بود که این حملات با استفاده از چهار راکت ۱۲۲ میلیمتری گراد انجام شده است.
پیش از این در ۲۸ آبان ماه گذشته، این پایگاه هدف حملات راکتی قرار گرفت. این پایگاه با سه راکت هدف حمله قرار گرفته بود. این گزارش در حالی منتشر شده است که این پایگاه ترکیهای طی ماههای گذشته چند بار هدف حملات راکتی قرار گرفته است.
ترکیه مدتهاست با ادعای مقابله با پ.ک.ک در حال نقض تمامیت ارضی شمال عراق است. پ.ک.ک که در ۳۵ سال گذشته با دولت آنکارا در تقابل نظامی است از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته میشود.
واکنش یونیسف به کشتار وحشتناک در میانمار
صندوق کودکان سازمان ملل متحد کشتن و آتش زدن حداقل ۳۵ نفر از جمله چهار کودک در میانمار را قویا محکوم کرد.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز سهشنبه با صدور بیانیهای نوشت: یونیسف از گزارش کشته و آتش زده شدن حداقل ۳۵ تن از جمله چهار کودک و دو تن از کارکنان سازمان بشردوستانه "نجات کودکان" استان کایا در شرق میانمار در تاریخ ۲۴ دسامبر شوکه و محزون شده است.
در ادامه بیانیه آمده است: گزارشهای قابل استناد میگویند که چهار کودک از جمله دو پسر هفده ساله، یک دختر نوجوان و یک کودک ۵-۶ ساله با جنسیت نامشخص طی این حمله کشته شدهاند. دو کارمند سازمان نجات کودکان - که امروز مرگشان تایید شد - درحال بازگشت به دفتر نجات کودکان در لویکاو بودند.
یونیسف ادامه داد: یونیسف قویا این حمله علیه شهروندان، کودکان و کارکنان بشردوست را محکوم میکند. حفاظت از شهروندان و علیالخصوص کودکان و کارکنان سازمانهای بشردوستانه باید مطابق با قوانین بشردوستانه بینالمللی و پیماننامه حقوق کودک - که میانمار نیز یکی از امضاکنندگان آن است - در زمان درگیریها به عنوان اولویت در نظر گرفته شوند.
در پایان بیانیه آمده است: یونیسف خواستار اقدام فوری جهت راهاندازی تحقیقات درخصوص این حادثه اسفناک و مسئول دانستن مقصران است. ما به خانواده قربانیان و همکارانمان در نجات کودکان عمیقا تسلیت میگوییم.
میانمار از اول فوریه ۲۰۲۱ با سرنگونی دولت منتخب آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه این کشور به دست نظامیان در آشوب و ناآرامی به سر میبرد.
بر اساس آمار منتشره از سوی انجمن کمک رسان به زندانیان سیاسی، بیش از ۱۳۰۰ تن در جریان سرکوب اعتراضات و راهپیمایی مخالفان حکومت ارتشیها در این کشور کشته و بیش از ۱۱ هزار تن دیگر نیز حبس شدهاند؛ اما ارتش میانمار این آمار را به مناقشه کشیده است.
برخی از مخالفان ارتش سلاح به دست گرفته و با چریکهای اقلیت قومی که سالها با دولت بر سر خودمختاری در مناطق مختلفی از کشور میجنگیدند، ارتباط گرفتهاند.
"مارتین گریفیث"، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور هماهنگی امور بشردوستانه و امداد اضطراری گفت بابت کشتارهای گزارش شده اخیر دست کم ۳۵ غیرنظامی در میانمار، "وحشت زده" شده و از مقامهای این کشور خواست تا تحقیقاتی را درباره این رویداد انجام دهند که فعالان اپوزیسیون، سربازان دولتی را مقصر آن میدانند.
دولت نظامیان میانمار درباره این کشتار گزارش شده در روستای "مو سو" واقع در استان "کایا" که روز جمعه رخ داد، اظهارنظری نداشت.
رسانههای دولتی میانمار گزارش کردند که در جریان درگیری در این روستا، سربازان به سوی تعداد نامشخصی از "تروریستها با سلاح" آتش گشوده و آنها را از پای درآوردند. این رسانه خبری درباره تلفات غیرنظامیان منتشر نکرد.
گریفیث در ادامه گفت: من این رویداد دردناک و تمامی حملات علیه غیرنظامیان را در سراسر میانمار که بر اساس قوانین بشردوستانه بینالمللی ممنوع است، محکوم میکنم.
گریفیث همچنین خواستار تحقیقاتی جامع و شفاف شد که بر اساس آن، عاملان این کشتار به دست عدالت سپرده شوند و همچنین خواستار حفاظت از غیرنظامیان نیز شده است.
درخواست روسیه برای استقرار موشکهای مافوق صوت در سوریه
رئیس کمیته دفاع در مجلس دوما معتقد است استقرار کشتیهای روسی مجهز به موشکهای مافوق صوت "زیرکن" در بندر طرطوس سوریه برای پوشش کامل دریای مدیترانه امری مفید است.
به گزارش سایت النشره، آندری کارتاپولوف، رئیس کمیته دفاع در مجلس دومای روسیه در گفتوگویی در یوتیوپ گفت: پایگاه ما در دریای مدیترانه در حمیمیم است، در بندر طرطوس سیستمهای موشکی ساحلی داریم، میتوانیم آنجا کشتیهای مسلح به موشکهای زیرکن را که مافوق صوت هستند، مستقر کنیم تا کامل دریای مدیترانه را پوشش دهند.
رئیس کمیته دفاع در مجلس دوما (مجلس نمایندگان روسیه) اشاره کرد، تدابیر نظامی لازوم برای جنگ نیست بلکه برای ایجاد تهدیدات مستقیم برای دشمن است تا درباره اقدامات بعدیاش فکر کند؛ این یعنی آنها زمانی که بفهمند با تهدیدی مستقیم از بابت نابودی اصول هجومیشان در اروپای شرقی، سیستمهای نظارتی و گروههای هواپیمابرهایشان روبهرو هستند، پس فایدهای نخواهد داشت که کاری کنند چون شکست میخورند. آنها نیز بسیار به شکستها حساسند.
ادعای یک رسانه در رابطه با فروش ده ها جنگنده سوخو ۳۵ به ایران
چند وبگاه تخصصی امور نظامی روز سه شنبه مدعی احتمال فروش جنگندههای «سوخو-۳۵ اس ایی» از سوی روسیه به ایران شدند.
وبگاه آمریکایی «1945» به نقل از وبگاه «اویاسیونلاین» نوشت که روسیه درخواستهایی برای فروش جنگندههای سوخو-۳۵ SE از سوی ترکیه و الجزایر دریافت کرده اما با توجه به وضعیت هشداردهنده خاورمیانه، این کشور خواستار فروش این جنگندههای چند منظوره به ایران است.
در این گزارش ادعایی آمده است که روسیه دست کم ۲۴ فروند جنگنده سوخو-۳۵ را به ایران میفروشد. این جنگندهها در ابتدا قرار بود به مصر فروخته شوند، اما آمریکا، مصر را تهدید به تحریم کرد؛ بنابراین، ۱۵ فروند از این نوع جنگندهها که اینک آماده شده ممکن است تا اوایل سال آینده میلادی و بر اساس قرارداد دو جانبه عازم ایران شوند.
این وبگاه در ادامه نوشت: (رژیم) اسرائیل و عربستان سعودی احتمالاً به انتقال این هواپیماها به ایران توجه خواهند کرد زیرا از تواناییهای سوخو-۳۵ واقفند. روسیه چهار فروند سوخو-۳۵ را ماه اکتبر در سوریه مستقر کرد و امیدوار است که آنها به دولت اسد کمک کنند.
در پایان این گزارش آمده است، ایرانیها باید قبل از عملیاتی شدن سوخو-۳۵، آموزشهای فراوانی را روی آنها انجام دهند، اما این جنگنده در نهایت باید تا زمان فروش وارد خدمت در ایران شود. این جنگنده ارتقای قابل توجهی برای نیروی هوایی ایران خواهد بود که معمولاً از جنگندههای «اف-۱۴ تامکت»، «اف-۴ فانتوم» و «میگ-۲۹» در میان انبوهی از هواپیماهای جنگنده قدیمیتر استفاده میکند.
سوخو-۳۵ توانایی انجام گسترهای از دشوارترین مانورها را در بالاترین کیفیت داراست. شرکت آمریکایی «رندکورپوریشن» پس از یک بررسی در سال ۲۰۰۸، جنگنده سوخو-۳۵ را برتر از جنگنده «اف-۳۵» خواند. در پاسخ به این ادعاها، شرکت «لاکهید مارتین» و وزارت دفاع ایالات متحده این گفتهها را بیپایه خوانده و مدعی شدند، به استثنای جنگنده «اف-۲۲»، جنگنده اف-۳۵ در نبردهای هوایی به میزان چهار برابر، برتر از هر جنگنده دیگر است.
چندی قبل اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» به گمانه زنی در زمینه نوع خریدهای تسلیحاتی ایران از روسیه پرداخت و نوشت، آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا بر این باور است، ایران مایل به خرید جنگندههای «سوخو-۳۰»، جتهای آموزشی «یاک-۱۳۰»، تانکهای «تی-۹۰»، سامانههای دفاع موشکی زمین به هوای «اس- ۴۰۰» و سامانههای موشکی متحرک دفاع ساحلی «کا-۳۰۰ باستیون» است.
اختصاص میلیاردها دلار برای مقابله با چین در لایحه نظامی آمریکا
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا اخیرا یک لایحه دفاعی به ارزش ۷۷۰ میلیارد دلاری را امضا کرده که یکی از بندهای آن مقابله با گسترش نظامی چین و کمک امنیتی به اوکراین است.
به گزارش پایگاه خبری آمریکایی «دابلیو ای تودی»، این لایحه نظامی که ۲۴ میلیارد دلار بیشتر از درخواست وی است، نوعی شکستی برای لیبرالهای ضد جنگ در این کشور به شمار میآید که تلاشهایشان برای افزایش هزینههای اجتماعی از سوی میانه روهای دموکرات به نتیجه نرسیده است.
کنگره تقریباً بودجه تمامی قسمت های ارتش آمریکا، از جمله مبلغ مورد نیاز برای مقابله با گسترش نظامی چین، کمک امنیتی به اوکراین و میلیاردها دلار هزینه برای خرید هواپیماهای پیشرفته، کشتیها و سختافزارهای به روز را افزایش داده است.
لایحه نظامی آمریکا شامل افزایش ۲.۷ درصدی دستمزد برای سربازان نیز میشود.
در این لایحه، نحوه رسیدگی ارتش آمریکا به بسیاری از تحقیقات جنایی داخلی، به ویژه تحقیقات مربوط به آزار جنسی نیز گنجانده شده است.
«آدام اسمیت»؛ رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا و نماینده دموکرات واشنگتن می گوید این مقررات متحول کننده ترین کاری است که کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان در ۲۵ سال خدمت وی انجام داده است.
بودجه نظامی ۷۴۰ میلیارد دلاری آمریکا برای سال ۲۰۲۱ نیز پس از تصویب مجلس نمایندگان، با رای موافق بیش از دو سوم نمایندگان سنای این کشور قانونی شده بود.
دولت آمریکا در چند سال اخیر تلاش های فراوانی را برای مقابله با چین کرده است.
روابط میان واشنگتن و پکن طی سالهای گذشته بر سر مسائل مختلف از جمله جنگ تجاری، شیوع ویروس کرونا و فعالیت رسانهها در دو کشور با تنش مواجه شده است.