با مذاکرات هسته ای/ در حال به روز رسانی

آمادگی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا/ اعلام تدوین بخش مهمی از متن پایانی مذاکرات وین/ رایزنی های فشرده در وین درباره مسائل کلیدی

تنور مذاکرات وین با برگزاری جلسه مشترک میان نمایندگان ارشد تمام کشورهای مشارکت کننده در گفت‌وگوهایی که با محور رفع تحریم‌ها جریان دارد داغ‌تر شده و طرف‌ها سرگرم رایزنی درباره مسائل کلیدی هستند.
کد خبر: ۱۱۰۰۹۲۳
|
۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱ 24 January 2022
|
43452 بازدید
|

رایزنی های فشرده در وین درباره مسائل کلیدی

بین الملل تابناک: تنور مذاکرات وین با برگزاری جلسه مشترک میان نمایندگان ارشد تمام کشورهای مشارکت کننده در گفت‌وگوهایی که با محور رفع تحریم‌ها جریان دارد داغ‌تر شده و طرف‌ها سرگرم رایزنی درباره مسائل کلیدی هستند.

مذاکره‌کنندگان ارشد گروه ۱+۴ و ایران در ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک برای دومین روز متوالی در هتل کوبورگ دیدار و پیرامون موضوعات باقی‌مانده در مورد متون مربوط به تضمین‌ها و راستی‌آزمایی بحث و تبادل نظر کردند.

 این جلسه در ادامه نشستی است که دیروز (یکشنبه) برای نخستین بار در هشتمین دور از گفت‌وگوهایی که با محور رفع تحریم‌ها جریان دارد برگزار شد. این دو جلسه خارج از چارچوب کمیسیون مشترک برجام منعقد شد.

آمادگی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا
۱۴۰۰/۱۱/۰۴ - ۲۲:۵۸

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان اعلام کرد اگر برای رسیدن به توافق خوب با تضمین بالا نیاز باشد سطحی از گفت‌وگوها بین ایران و آمریکا انجام شود، ایران آن را نادیده نمی‌گیرد.

او که عصر روز دوشنبه، ۲ بهمن در یک همایش دیپلماتیک در تهران سخنرانی می‌کرد، گفت: «مذاکرات ما در وین به نقطه ای دارد نزدیک می شود که مذاکرات فنی ما در آینده نه چندان دور به حد اشباع می‌رسد و ما باید تصمیم سیاسی بگیریم».

وزیرخارجه ایران همچنین خطاب به حاضران در همایش گفته است « چون در موضوع هسته‌ای به نقطه‌ای داریم نزدیک می شویم که باید تصمیمی گرفته شود» صبح دوشنبه در جلسه‌ای دیگر شرکت کرده و به همین دلیل نتوانسته در جلسه صبح این همایش سخنرانی کند. او توضیحی درباره جلسه‌ دیگر نداده است.

پس از انتشار اظهارات امیرعبداللهیان، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات برجام، از آن استقبال کرد و نوشت گفت‌وگوی مستقیم می‌تواند در مراحل پیشرفته مذاکرات مفید باشد.

دیدار معاون سیاسی وزیر خارجه هلند با باقری در وین
۱۴۰۰/۱۱/۰۴ - ۲۲:۳۰

«تیس فاندرپلاس» معاون سیاسی وزیر خارجه هلند که به وین سفر کرده، عصر امروز (دوشنبه) چهارم بهمن ماه با علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در محل دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار که بنا به درخواست طرف هلندی صورت گرفت، دو طرف درباره موضوعات مختلف از جمله مسائل دوجانبه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

اعلام تدوین بخش مهمی از متن پایانی مذاکرات وین
۱۴۰۰/۱۱/۰۴ - ۱۷:۴۷

رئیس تیم مذاکره کننده روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌های ایران در وین بعد از ظهر دوشنبه به وقت تهران از تداوم مذاکرات جهت نوشتن پیش نویس سند نهایی گفت‌وگوهای رفع تحریم‌های ایران خبر داد.

«میخائیل اولیانوف» در توییتی در این زمینه نوشت: «ایران، تروئیکای اروپا، روسیه و چین امروز به تهیه بخش مهمی از پیش نویس سند پایانی مذاکرات وین ادامه دادند. این یک کار کم و بیش موفق بود، اگرچه برخی از مسائل باقیمانده قابل توجه هنوز در بخش مربوط به تهیه یک سند نهایی باقی مانده است.»

وی یکشنبه نیز در توییتی نوشت: «عصر امروز ایران، تروئیکای اروپا، روسیه و چین در سطح روسای هیات‌ها با یکدیگر دیدار کردند. باهم به یکی از مهم ترین و پیچیده ترین موضوعات در دستور کار گفت‌وگوهای وین پرداختیم. بدون شک ما پیشرفت‌هایی داشته‌ایم و فردا به بحث و تدوین پیش نویس ادامه خواهیم.»

این در حالی است که «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات وین و اختلاف‌ها و همچنین اظهارات «رابرت مالی» و تعیین پیش شرط برای احیای توافق وین گفت:‌ ‌آنچه امروز در وین شاهد آن هستیم پیشرفت‌ گفت‌وگوها در مسیر درست است. در هر چهار حوزه‌ای که اسناد برای گفت‌وگو داریم، پیشرفت‌های خوبی داشتیم البته در برخی اسناد پرانتزها و اختلاف‌ها کمتر شده است. موفقیت بزرگ این بوده که بسیاری از ایده‌های ایران تبدیل به کلمات شدند از جمله در حوزه تضامین.

وی بیان کرد: «مهم این است که همه اطراف مذاکرات در وین پذیرفتند که نباید آنچه در سال‌های گذشته با خروج غیرقانونی آمریکا از برجام رخ داد، تکرار شود. اصل این‌که تضامینی باید اندیشیده شود مورد توافق همه بوده است. ایده‌های کاملا اجرایی و عملیاتی را در وین با واقع نگری ارائه کردیم و معتقدیم این ایده‌های ما امکان گفت‌وگو درباره تضامین را فراهم کرده است.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: «جمهوری اسلامی ایران در وین است برای یک توافق که دو ویژگی عمده داشته باشد پایدار و قابل اتکا و برای همین هم مسیر اخذ تضامین مسیر مهمی است. جمهوری اسلامی ایران هیچ پیش شرطی را از روز اول نپذیرفته و طرح این موضوعات اگر برای مسائل داخلی و رسانه‌ای باشد از آن عبور می‌کند ولی معتقد است مذاکرات به اندازه کافی پیچیده است و نباید با اظهارات پیچیده آن را پیچیده کرد.»

مذاکرات امروز هم که سی روز از آغاز دور هشتم گفت‌وگوها می‌گذرد ادامه دارد و شنیده‌ها از منابع خارجی حاکیست که بحث‌ها در زمینه تضمین به پایبندی اجرای برجام و راستی آزمایی رفع تحریم‌ها متمرکز است. ایران پس از ۴ سال تجربه بدعهدی طرف‌های غربی خواستار رفع موثر و قابل راستی آزمایی تحریم‌هاست؛ همچنین بر ایجاد سازوکاری پافشاری می‌کند که عدم تکرار خروج آمریکا از توافق را تضمین کند؛ مطالباتی که هنوز در انتظار گام‌های عملی و ملموس طرف‌های غربی است تا تمایل معتبر خود را برای دستیابی به توافق نشان دهند.

علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران در آخرین گفت‌وگو با رسانه‌های ایرانی مستقر در وین تاکید کرد که هرچقدر طرف مقابل آمادگی جدی‌تری برای لغو تحریم‌ها داشته باشد و اراده جدی‌تری برای پذیرش سازوکارهای مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریم‌ها داشته باشد در مدت زمان کوتاه‌تری می‌توانیم به توافق دست پیدا کنیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد، در صورتی که توافق حاصل شود ابتدا ایالات متحده به عنوان طرف نقض‌کننده توافق باید تحریم‌ها را بردارد و جمهوری اسلامی ایران پس از انجام راستی آزمایی اقدامات هسته‌ای را در چارچوب توافق برجام انجام خواهد داد.

رابرت مالی سرپرست هیات آمریکایی حاضر در وین به تازگی در مصاحبه ای با رویترز، با تعیین یک پیش شرط غیرمرتبط با روند گفت و گوها، از یکی دیگر از رفتارهای غیرسازنده واشنگتن درمسیر گفت وگوها پرده برداشت.

او درتازه ترین موضع گیری واشنگتن درقبال مذاکرات وین، با گره زدن موضوع مذاکرات به مسائل غیرمرتبط، ادعا کرده است که شکل گیری توافق در این گفت و گوها بدون آزادی زندانیان آمریکایی در ایران بعید خواهد بود.

رابرت مالی البته در گفت وگو با رویترز اذعان کرده است که موضوع زندانیان "جدا" از مسئله مذاکرات هسته ای است. او درعین حال ادعا کرده که موضوع زندانیان، شرطی برای رسیدن به توافق است.

رویترز به نقل از این دیپلمات آمریکایی نوشته است: در شرایطی که ما بطور غیرمستقیم با ایران درباره موضوع هسته ای درحال گفت وگو هستیم، به همین ترتیب، مذاکرات غیرمستقیم با آنها(ایران) برای آزادی زندانیان آمریکایی در حال انجام است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۸۵
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
شما ازشون تضمینی می خواهید که در روابط بین الملل هیچ دولتی نمی تواند بدهد
می خواهم بدانم تضمین عهدنامه مودت چه بوده که با وجود سرنگونی حکومت قبل و عدم روابط بین ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
مردم را سر کار گذاشتید بیست سال است مذاکره می کنید
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
خبرهای پروفسور اولیانوف ارزونی خودش و پوتین
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
خیلی جالبه
هر روز بازار ارز صعودی خبر امضای نهایی برجامی که غیر قابل مذاکره بود می اید یا منابع ارزی کره جنوبی تا ۲ ساعت دیگه ازاد میشود و ادامه هفته
ناشناس
|
Romania
|
۱۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
رفیق به برادران میدانی گفت توافقنامه موقت را قبول کنید
نعمت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
بنده بعنوان یک کارشناس ارشد خبره مسایلاتهای بین الملل در این خصوص نظری نداشته و ندارم و نخواهید داشت؟
آخر چرا؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
حتی از نظر مخاطبان تابناک هم این خبر دیگه ارزش خبری نداره مردم مذاکراتی که نه جزییات اون مشخص هست نه اهداف و نه دست آوردهای احتمالی رو دنبال نمیکنند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
ساده اندیش نباشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
امیدواریم نتیجه ای مثبت برای ملت داشته باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
تابناک چان جوش نزن توافقی در کار نیست ودست از سر سخنگوی روسیه هم بردارید ارباب خوبی نیست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟