آماده‌باش اُمیکرون به آی‌سی‌یوها

سویه جدید کووید- ۱۹ و شیطنت‌هایش این احتمال را قوت می‌بخشد که در روزها و هفته‌های آتی شاهد افزایش موارد بستری باشیم. البته پیش‌بینی‌ها از احتمال افزایش بستری در بخش مراقبت‌های ویژه خبر می‌دهند.
کد خبر: ۱۱۰۲۵۲۸
|
۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸ 02 February 2022
|
6047 بازدید

به گزارش «تابناک»، روزنامه شهروند در ادامه نوشت: اُمیکرون در شهر جولان می‌دهد و قربانیانش را انتخاب می‌کند. واریانت جدید تصمیم بر رکوردزنی گرفته تا در میان سویه‌های دیگر صدرنشین باشد؛ رکوردزنی در تعداد مبتلایان. به گفته وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت گذشته ۳۵هزار و ۷۰بیمار جدید شناسایی شدند. رکوردی جدید برای اُمیکرونی که همه‌جا در کمین نشسته تا دوباره همه‌گیری و قرنطینه‌شدن‌ها را اجرایی کند.

چندهفته‌ای شهرها نفس راحت کشیدند و بعد از مدت‌ها از رنگ‌های زرد و نارنجی خلاص شدند. اما از هفته‌های گذشته رنگ‌های زرد و نارنجی به نقشه کرونایی برگشته‌اند تا از آغاز پیک ششم بگویند. آمار ابتلاها از ۱۰هزار نفر گذشته.

اُمیکرون خیلی آرام و سر حوصله از مرزها عبور کرد و دست به کشورگشایی زد. خیز آرام اُمیکرون از ۲ماه پیش شروع شد. خیز آرامی که حالا به اوج رسیده و قرنطینه را به بسیاری از کشورها برگردانده است. در این میان سهم ایران هم کم نیست. شهرهای زرد و نارنجی مدام بر تعدادشان افزوده می‌شود و قرمزها هم هستند.

اگرچه خبرهای مبنی بر برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن تایید و تکذیب می‌شوند. اصرار بر بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها هم هست. دورکاری‌ها هنوز برنگشته و همچنان تعدادی از شهروندان علاقه‌ای به واکسینه شدن ندارند و جمعیتی در زدن دوز یادآوری کوتاهی می‌کنند. البته وزیر کشور از برگشت محدودیت‌ها می‌گوید، اگرچه محدودیت‌ها تا اجرایی‌شدن گویی فاصله معناداری دارند.

سویه جدید کووید- ۱۹ و شیطنت‌هایش این احتمال را قوت می‌بخشد که در روزها و هفته‌های آتی شاهد افزایش موارد بستری باشیم. البته پیش‌بینی‌ها از احتمال افزایش بستری در بخش مراقبت‌های ویژه خبر می‌دهند.

بخش مراقبت‌های ویژه شلوغ می‌شود؟

موارد بستری کرونا بعد از مدت‌ها دوباره روند افزایشی یافته. پیک ششم بی‌رحمانه در شهر می‌تازد و بخش‌های آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها دوباره فعالیت‌شان را برای کووید-۱۹ از سر گرفته‌اند. اوایل دی‌ماه آی‌سی‌یوها هیچ کاندیدایی برای بستری به خود نمی‌دیدند. درواقع بخش آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها بعد از دوسال نفس راحتی کشیده و به مرخصی رفته. اگرچه این‌بار اُمیکرون تصمیم گرفته کار شبانه‌روزی آنها را استارت بزند.

شیطنت اُمیکرون در ۱۰-۱۵ روز گذشته مراجعات سرپایی را افزایش داده. میزان مراجعات سرپایی هم طی این یکی، دو هفته افزایشی بوده است. اگرچه در میان مراجعه‌کنندگان تعدادی سروکارشان به بخش آی‌سی‌یو افتاده و تعدادی در بخش تنفسی در حال گرفتن خدمات هستند.

سویه جدید کووید- ۱۹ و شیطنت‌هایش این احتمال را قوت می‌بخشد که در روزها و هفته‌های آتی شاهد افزایش موارد بستری باشیم. البته پیش‌بینی‌ها از احتمال افزایش بستری در بخش مراقبت‌های ویژه خبر می‌دهند.

همچنان سازمان بهداشت جهانی با اظهارنظر قاطعانه اعلام کرده سویه اُمیکرون نسبت به دلتا شدت بیماری‌زایی کمتری دارد. هرچند این سویه می‌تواند منجر به طیف کامل بیماری شود.

رفتار اُمیکرون قطعا به شدت رفتار سویه دلتا نیست. اما تجربه تا به امروز نشان داده این سویه حجم بالایی از ابتلا را دارد و این یعنی زنگ هشداری برای گروه‌های پرخطر. درواقع افراد گروه‌های پرخطر، مانند افراد مسن و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای در معرض خطرند. گروه‌هایی که حتی در شکل خفیف همه‌گیری هم حتما پای‌شان به بخش‌های بیمارستانی و بستری باز خواهد شد.

احتمال افزایش آمار روزانه ابتلا تا صد هزار نفر

دوسالی از خبر همه‌گیری کووید-۱۹ می‌گذرد. ایران پنج پیک را پشت‌‎سر گذاشته و دست به گریبان با پیک ششم است. اگرچه احتمال وقوع این پیک خیلی دور از انتظار نبود. تجربه پیک‌های قبلی ثابت کرده بود خبرساز شدن یک سویه جدید در اروپا به معنای همه‌گیری دوباره برای سایر کشورهاست. آن هم به فاصله دوماه شاید هم کمتر.

همین تجربه این فرضیه را قوت می‌بخشد که در روزهای پایانی سال منتظر غالب شدن سویه اُمیکرون در کشور خواهیم بود. رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر در وزارت بهداشت ایران وضعیت کنونی را مرحله اپیدمی تصاعدی نامیده است. طبق پیش‌بینی ابراهیم قادری امکان دارد آمار روزانه ابتلا به کرونا در ایران تا صد هزار نفر هم برسد.

محدودیت‌ها به مجلس و نهاد ریاست جمهوری هم رسیده. در پی ابتلای ۴۵نفر از نمایندگان، هیات رئیسه مجلس اعلام کرده جلسات مجلس در روزهای ۱۲ و ۱۳ بهمن در دو ساعت و در هفته آینده در سه بخش برگزار خواهد شد. نهاد ریاست جمهوری ایران نیز اعلام کرده سفرهای استانی ابراهیم رئیسی فعلا انجام نمی‌شود.

اعمال محدودیت‌ها چه زمان؟!

چند هفته‌ای است اُمیکرون وارد ایران شده و رنگ‌بندی کرونایی شهرها را تغییر داده اما هنوز خبری از محدودیت‌ها نیست. هوشمندسازی محدودیت‌های کرونایی در سفرهای جاده‌ای، هوایی، ریلی و دریایی همچنان اجرایی نشده. خبری هم از وضعیت دورکاری‌ها نیست.

مراکز تجاری و تفریحی به فعالیت‌شان ادامه می‌دهند. هرچند تاکید بر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها هم هست. اگرچه کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا توصیه بر اجرای محدودیت‌های اجتماعی به مدت دو هفته داشته. هرچند به گفته حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا تصمیم‌گیری درباره اعمال محدودیت‌ها بر عهده ستاد ملی مقابله با کروناست.

محدودیت‌ها به مجلس و نهاد ریاست جمهوری هم رسیده. در پی ابتلای ۴۵نفر از نمایندگان هیات رئیسه مجلس اعلام کرده جلسات مجلس در روزهای ۱۲ و ۱۳ بهمن در دو ساعت و در هفته آینده در سه بخش برگزار خواهد شد. نهاد ریاست جمهوری ایران نیز اعلام کرده سفرهای استانی ابراهیم رئیسی فعلا انجام نمی‌شود.

اُمیکرون هنوز شروع به گرفتن قربانی نکرده

در روزهای اخیر آمار رسمی مرگ و میر ناشی از کرونا بین ۲۰ تا ۳۰ نفر اعلام شد، هرچند امروز این آمار به ۵۰نفر رسید. با وجود این، یکی از اعضای کمیته علمی کشوری مقابله با کووید- ۱۹ معتقد است هنوز مرگ‌های ناشی از اُمیکرون شروع نشده است.

به گفته مسعود یونسیان بروز مجدد مرگ‌های سه رقمی و بیش از صد نفر در این پیک دور از انتظار نیست. یونسیان روند پوشش واکسیناسیون را مناسب نمی‌داند. هرچند به گفته وزیر بهداشت روند واکسیناسیون رضایت‌بخش بوده است. به باور یونسیان هنوز کشور درگیر قله بیماری کرونا با سویه اُمیکرون نشده است. اگرچه به گفته بهرام عین‌اللهی ۹۰ درصد جمعیت هدف کشور یک دوز، حدود ۸۱ درصد ۲ دوز و ۲۵ درصد نیز دوز سوم واکسن علیه کرونا را تزریق کرده‌اند.

به باور یونسیان هنوز کشور درگیر قله بیماری کرونا با سویه اُمیکرون نشده است. اگرچه به گفته بهرام عین‌اللهی ۹۰ درصد جمعیت هدف کشور یک دوز، حدود ۸۱ درصد ۲ دوز و ۲۵ درصد نیز دوز سوم واکسن علیه کرونا را تزریق کرده‌اند.

احتمال افزایش ابتلاها طی دو، سه هفته آینده

کرونا هنوز هر روز از سویه جدیدی رونمایی می‌کند تا جامعه بشری را با چالش‌ جدیدی روبه‌رو کند. به باور یکی از اعضای کمیته مقابله با کرونا، با افزایش ابتلاها باید منتظر فعالیت آی‌سی‌یوها باشیم. به گفته مسعود مردانی تا به امروز نیاز به آی‌سی‌یو محدود بوده اما باید آماده‌باش باشیم.

مردانی معتقد است شدت اُمیکرون نسبت به دلتا کمتر است اما به این معنا نیست که کسی بیمار نشود. «ما شاهد مرگ و میر این سویه هم هستیم.» به گفته مردانی ابتلا در میان اطفال افزایش یافته البته در مقایسه با سویه‌های دیگر کووید- ۱۹. «اما موارد بستری قابل‌توجه نیست.» این عضو کمیته مقابله با کرونا از احتمال افزایش ابتلاها طی دو، سه هفته آینده خبر می‌دهد. اگرچه او بر این باور است طی سه،چهار هفته آینده شاهد افزایش مرگ‌ومیرها از این سویه خواهیم بود. او راهکار را تنها در واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌ها می‌بیند.

سرپرستار بخش آی‌سی‌یو بیمارستان مدائن اما از پر شدن بخش آی‌سی‌یو خبر می‌دهد. «این سویه نسبت به سویه‌های دیگر ضعیف‌تر است. از هر چند نفر، یک نفر دچار شرایط حاد می‌شود.» به گفته رضا محمدی مرگ و میر و درگیری ریه در این سویه کمتر از سویه دلتاست. هرچند او معتقد است این آمارها طی چند هفته دیگر تغییراتی به خود خواهد دید. «تمام تخت‌ها پر است. آمار هر روز بالاتر می‌رود اما در مقابل ترخیص‌ها هم بیشتر است.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟