کیوسک بین الملل تابناک

واکنش تمسخرآمیز در فضای مجازی به رفتار پوتین با ماکرون/ انتقال ۱۰ زندانی ایرانی از اقلیم کردستان عراق به کشور/ حرکت شش ناو روسی به سمت دریای سیاه/ ورود نخستین گروه از نظامیان آمریکایی به رومانی

واکنش تمسخرآمیز در فضای مجازی به رفتار پوتین با ماکرون، انتقال ۱۰ زندانی ایرانی از اقلیم کردستان عراق به کشور، حرکت شش ناو روسی به سمت دریای سیاه، ورود نخستین گروه از نظامیان آمریکایی به رومانی و حمایت چین از آرژانتین در برابر انگلیس، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۰۳۶۸۲
|
۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۲ 08 February 2022
|
17863 بازدید

واکنش تمسخرآمیز در فضای مجازی به رفتار پوتین با ماکرون/ انتقال ۱۰ زندانی ایرانی از اقلیم کردستان عراق به کشور/ حرکت ۶ ناو روسی به سمت دریای سیاه/ ورود اولین گروه از نظامیان آمریکایی به رومانی

کیوسک بین الملل تابناک: واکنش تمسخرآمیز در فضای مجازی به رفتار پوتین با ماکرون، انتقال ۱۰ زندانی ایرانی از اقلیم کردستان عراق به کشور، حرکت شش ناو روسی به سمت دریای سیاه، ورود نخستین گروه از نظامیان آمریکایی به رومانی و حمایت چین از آرژانتین در برابر انگلیس، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

واکنش تمسخرآمیز در فضای مجازی به رفتار پوتین با ماکرون

ماکرون امروز، سه‌شنبه گفت: فضای تنش در جریان مذاکرات روز دوشنبه با ولادیمیر پوتین در مسکو، پیرامون وضعیت اوکراین کاملا ملموس بود.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در اظهاراتی که در شبکه بی اف ام فرانسه منتشر شد، گفت: پوتین نسبت به همیشه زیاد خوشحال نبود و فضای تنش ملموس بود.

او هدف سفرش به روسیه را تاکید بر لزوم کاهش تنش در اوکراین و گشودن چشم اندازهای جدید عنوان کرد که از نظر او محقق شده است.

ماکرون گفت: فرانسه با این سفر اعتبارش را تقویت کرد.

واکنش تمسخرآمیز در فضای مجازی به رفتار پوتین با ماکرون/ انتقال ۱۰ زندانی ایرانی از اقلیم کردستان عراق به کشور/ حرکت ۶ ناو روسی به سمت دریای سیاه/ ورود اولین گروه از نظامیان آمریکایی به رومانی

از همان ابتدای نشست ماکرون و پوتین لحظه‌های جالب توجه بسیاری توسط رسانه‌ها ثبت و ضبط شد؛ نکته اول مربوط به ابتدای دیدار بود که دو رئیس‌جمهوری بسیار از هم دور بودند، حتی با ورود ماکرون به داخل سالنی که پوتین منتظرش بود، دو رئیس‌جمهوری دور یک میز بیضی شکل با فاصله زیاد نشستند.

نحوه نشستن پوتین و ماکرون در دو طرف میز طویل واکنش‌های گسترده در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت. برخی اشاره کردند، این شیوه نشستن اشاره به حجم شکاف بین روسیه و غرب دارد؛ شکافی که فرانسه نقش میانجی‌ را بین دو طرف ایفا می‌کند.

یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی با تمسخر گفت، فاصله بین ماکرون و پوتین بیشتر از فاصله نیروهای اوکراین و نیروهای روسیه بود. همچنین یک کاربر دیگر با اشاره به مسافت زیاد بین دو رهبر در این نشست به مسخره نوشت: این فاصله زیاد، نشست نیاز نداشت که ماکرون را از پاریس به مسکو بکشاند؛ بهتر بود تماس می‌گرفت.

در ویدیوهای منتشر شده، نشان داده می‌شود که سالن حتی از حضور مترجمان خالی بود و دو رئیس‌جمهوری‌ از دستگاه ترجمه استفاده کردند و در یکی از ویدیوها نشان داده می‌شود، پوتین از ماکرون می‌خواهد دستگاه ترجمه را استفاده کند تا رئیس‌جمهوری فرانسه حرف هایش را متوجه شود.

تصویر جنجالی‌تر دیگر مربوط به کاری بود که پوتین بعد از کنفرانس خبری مشترک با ماکرون انجام داد.

مقابل دوربین‌ها، کنفرانس خبری تمام شد و پوتین به ماکرون گفت، از سالن کنفرانس خارج می‌شود، او با دستش به ماکرون به جایی که می‌خواستند بروند، اشاره کرد؛ اما پوتین منتظر ماکرون نماند که با هم بروند بلکه رفت و ماکرون را پشت سر خود گذاشت و این برخلاف عرف‌های دیپلماتیک است. نهایتا بعد از پایان کنفرانس خبری و انتقال به اتاق دیگر، ماکرون تنها خارج شد.

انتقال ۱۰ زندانی ایرانی از اقلیم کردستان عراق به کشور

با همکاری وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری، در چارچوب موافقتنامه انتقال محکومان بین جمهوری اسلامی ایران و کشور عراق، ۱۰ تن از ایرانیان زندانی در اقلیم کردستان عراق در تاریخ ۱۸ بهمن ماه به ایران منتقل شدند.

واکنش تمسخرآمیز در فضای مجازی به رفتار پوتین با ماکرون/ انتقال ۱۰ زندانی ایرانی از اقلیم کردستان عراق به کشور/ حرکت ۶ ناو روسی به سمت دریای سیاه/ ورود اولین گروه از نظامیان آمریکایی به رومانی

شایان ذکر است، پیگیری امور زندانیان ایرانی در کشورهای خارجی از اولویت های دیپلماسی کنسولی جمهوری اسلامی ایران است.

حرکت شش ناو روسی به سمت دریای سیاه

خبرگزاری اینترفکس به نقل از وزارت دفاع روسیه امروز (سه شنبه) اعلام کرد که شش ناو نیروی دریایی این کشور از مدیترانه برای مانور دریایی به سمت دریای سیاه حرکت کرده‌اند.

به گزارش رویترز، روسیه ماه گذشته میلادی اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور در ماه‌های ژانویه و فوریه، از اقیانوس آرام تا اقیانوس اطلس، مجموعه رزمایش‌های گسترده‌ای را با حضور تمامی ناوگان‌های خود در جدیدترین قدرتنمایی در افزایش فعالیت های نظامی در جریان بن بست با غرب بر سر اوکراین برگزار خواهد کرد.

منابع ترکیه ای نیز گزارش کردند، این شش ناو قرار است از تنگه‌های ترکیه در دریای سیاه امروز و روز چهارشنبه عبور کنند.

این ناوها شامل "کورولف"، "مینسک" و "کالینینگراد" هستند که امروز به سمت بوسفور می‌روند و ناوهای "پیوتر مورگونف"، "جورجی پوبدونوستس" و "اولنگورسکی گورنیاک" روز چهارشنبه از این تنگه عبور می‌کنند.

واکنش تمسخرآمیز در فضای مجازی به رفتار پوتین با ماکرون/ انتقال ۱۰ زندانی ایرانی از اقلیم کردستان عراق به کشور/ حرکت ۶ ناو روسی به سمت دریای سیاه/ ورود اولین گروه از نظامیان آمریکایی به رومانی

روسیه بیش از ۱۰۰ هزار سرباز در نزدیکی مرز اوکراین مستقر کرده است. این کشور هرگونه طرحی برای تهاجم را رد می‌کند، اما به دنبال تضمین‌های امنیتی گسترده است که شامل وعده عدم استقرار موشک در نزدیکی مرزهای خود، کاهش زیرساخت های نظامی ناتو و ممنوعیت پیوستن اوکراین به این ائتلاف می‌شود.

در عمل ترکیه به عنوان عضوی از ناتو می‌تواند تنگه های خود در آب‌های دریای سیاه را به روی روسیه ببندد؛ اگر این کشور علیه اوکراین اقدام نظامی کند. ترکیه که با اوکراین و روسیه در دریای سیاه مرز دریایی مشترک دارد، گفته است که هرگونه درگیری نظامی غیرقابل قبول است و به مسکو گفته که هرگونه تهاجم غیرعاقلانه است.

ورود اولین گروه از نظامیان آمریکایی به رومانی

«واسیل دانکو» وزیر دفاع رومانی روز سه شنبه اعلام کرد که اولین گروه از نظامیان آمریکایی برای تقویت متحدان ناتو در جناح شرقی در برابر تقویت نظامی روسی در مرز اوکراین، وارد رومانی شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آمریکا قصد دارد حدود ۳ هزار نظامی دیگر به لهستان و رومانی اعزام کند تا از اروپای شرقی در صورت سرریز احتمالی بحران اوکراین به این منطقه محافظت کند.

پنتاگون اعلام کرد که یک اسکادران متشکل از یک هزار نظامی آمریکایی را از آلمان به رومانی اعزام می کند. ورود نیروهای آمریکایی به لهستان از روز شنبه هفته جاری آغاز شد.

واکنش تمسخرآمیز در فضای مجازی به رفتار پوتین با ماکرون/ انتقال ۱۰ زندانی ایرانی از اقلیم کردستان عراق به کشور/ حرکت ۶ ناو روسی به سمت دریای سیاه/ ورود اولین گروه از نظامیان آمریکایی به رومانی

وزیر دفاع رومانی به خبرنگاران گفت که اولین گروه یکصد نفری از نظامیان آمریکایی در رومانی به سر می برند و عملیات لجستیکی را مدیریت می کنند. بیش از یکصد نظامی متخصص آمریکایی به همراه متخصصان لجستیکی ما آماده اند و این بدان معناست که دیری نمی گذرد که مابقی نیروها می رسند.

رومانی از سال ۲۰۰۴میلادی عضو ناتو است و آمریکا در حال حاضر حدود ۹۰۰ نظامی در این کشور مستقر دارد. این کشور همچنین میزبان یک سامانه دفاع موشک بالستیکی است.

فرانسه نیز اعلام کرده که قصد دارد نظامیان خود را به رومانی اعزام کند. فرانسه همچنین پیشنهاد کرده که می تواند کشور پیشرو در ماموریت آتی ناتو باشد که ممکن است حدود یک هزار نیرو از کشورهای مختلف در آن مشارکت داشته باشند.

احتمال دارد تصمیم در مورد این ماموریت در نشست آتی وزرای دفاع ناتو که اواسط فوریه (اواخر بهمن) برگزار می شود، گرفته شود.

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو، روز دوشنبه اعلام کرد که این ائتلاف درصدد موقعیت نظامی طولانی مدت تر در اروپایی شرقی برای تقویت سطوح دفاعی اش است. این ائتلاف در حال حاضر نیروهایی دارد که در اروپای شرقی و خارج از آن ماموریت های چرخشی دارند.

روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است، ولی مسکو این ادعای غرب را رد می‌کند.

بخش های غربی روسیه با توجه به همسایگی با اوکراین و نزدیکی به کشورهای عضو ناتو که کانون تنش بین روسیه و غرب است، برای روس ها اهمیت فراوان دارد و به آمادگی رزمی نیروهای نظامی مستقر در این مناطق توجه خاص می شود.

کارشناسان معتقدند که کاخ سفید با کمک متحدان اروپایی، به دنبال ضربه زدن به روسیه است و مساله اوکراین را بهانه و دستاویز قرار داده اند.

در ماه‌های اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صف‌آرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، روابط ناتو با روسیه دچار تنش شده است.

وزارت امور خارجه روسیه پیش نویس معاهده میان روسیه و ایالات متحده در مورد تضمین‌های امنیتی و توافق نامه‌ای را در مورد اقداماتی برای تضمین امنیت فدراسیون روسیه و کشورهای عضو ناتو در ۱۷ دسامبر سال گذشته میلادی (۲۶ آذر) منتشر کرد. در این سند، دو طرف متعهد می‌شوند که تمامی زیرساخت‌های موجود برای استقرار سلاح‌های هسته‌ای در خارج از قلمرو خود را از بین ببرند، در برنامه‌ریزی نظامی خویشتن داری کنند و کاری نکنند که امنیت یکدیگر را تحت تأثیر قرار دهد.

حمایت چین از آرژانتین در برابر انگلیس

به دنبال پیوستن بوینس آیرس به طرح کمربند و جاده، دولت چین، در مقابل، از آرژانتین در زمینه مالکیت بر جزایر فالکلند حمایت کرد؛ جزایر فالکلند یا مالویناس جزایری در اقیانوس اطلس است که حق حاکمیت آن مورد اختلاف انگلیس و آرژانتین قرار دارد.

بر اساس گزارش راشا تودی، در واکنش به حمایت پکن از بوینس آیرس در این مناقشه، «لیز تراس» در توئیتی انگلیس را مالک جزایر فالکلند خواند و نوشت: فالکلندی ها بخشی از خانواده بریتانیا هستند و از حق خود برای تعیین سرنوشت خویش دفاع خواهند کرد.

رسانه‌ها و خبرنگاران چینی در واکنش به خشم لیز تراس از پکن، حضور ناوهای جنگی انگلیسی در دریای چین جنوبی را به چالش کشیده و تاکید کردند، اینکه انگلیس حق حاکمیت چین بر دریای چین جنوبی را به چالش می‌کشد، مشکلی ندارد؟

«آلبرتو فرناندز» رئیس جمهوری آرژانتین در سفر به پکن و دیدار با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین، از پیوستن بوینس آیرس به طرح نوین ابتکار کمربند و جاده خبر داد.

رسانه های آرژانتینی همچنین قبل از سفر فرناندز به چین، از برنامه آرژانتین برای استفاده از فناوری های پزشکی پکن برای تولید سینوفارم در بوئنوس آیرس خبر داده بودند.

رئیس جمهور آرژانتین در دیدارش با «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین از کمک پکن به این کشور در زمینه واکسیناسیون کرونا قدردانی کرده است.

کمربند و جاده پروژه بین‌المللی چین است که به دنبال ارتقای همکاری بین پکن و بیش از ۶۰ شریک تجاری آن در آسیا، آفریقا و اروپا و آمریکاست؛ این طرح با مخالفت کشورهای غربی مواجه است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟