کیوسک بین الملل تابناک: سفر هیأت ایرانی به کره جنوبی برای فروش دوباره نفت و میعانات گازی، دستور بایدن برای ارسال مدارک علیه ترامپ به کنگره، ارسال ۲۰۰۰ تن سلاح و تجهیزات به اوکراین، بزرگترین مانور دریایی خاورمیانه با حضور اسرائیل و ۱۳ کشور عربی و اعلام آمادگی غرب برای تلافی حملات سایبری به اوکراین، از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
سفر هیأت ایرانی به کره جنوبی برای فروش دوباره نفت و میعانات گازی
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، امشب (چهارشنبه) ۲۷ بهمن ماه در پاسخ به سؤال خبرنگاران در مورد برخی اخبار رسانهای، مبنی بر سفر هیأتی از جمهوری اسلامی ایران به کره جنوبی اعلام کرد: هیأت کارشناسی جمهوری اسلامی ایران متشکل از متخصصان حوزههای نفتی و بانکی هفته جاری در سئول مذاکراتی را با شرکتها و مقامات کرهای با هدف بررسی امکان فروش دوباره نفت و میعانات گازی به کره جنوبی برگزار کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این سفر که در راستای توسعه روابط متوازن با کشورهای آسیایی محسوب میشود، پس از دیدار معاونان وزرای امور خارجه دو کشور در وین انجام شد.
خطیبزاده خاطرنشان کرد: طرف ایرانی با استفاده از این فرصت، در رایزنی با مقامات کرهای، بر رفع محدودیت غیرقانونی از منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره تأکید کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نتایج این نشست کارشناسی میتواند به عنوان محکی برای ارزیابی جدیت و اراده کره جنوبی جهت حل مشکلات موجود بین دو کشور و بازگشت مناسبات به روال عادی، از جمله با فروش نفت و میعانات گازی به کره و سرمایه گذاری شرکتهای کرهای در پروژههای اقتصادی ایران قلمداد شود. به همین دلیل، جمهوری اسلامی ایران با دقت نتایج این مذاکرات را پیگیری و در چگونگی تنظیم روابط دو کشور لحاظ خواهد کرد.
گفتنی است، بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی (شهریورماه ۱۳۹۷) به بهانه تحریمهای آمریکا پرداخت نشده است.
وزارت امور خارجه کره جنوبی امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که نمایندگان کره جنوبی و ایران برای بحث درباره شیوههای رفع اختلافات چندین ساله در خصوص داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی به دلیل تحریمهای یکجانبه ایالات متحده، رایزنیهای کاری برگزار کردند. خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی در این خصوص گزارش کرد، در حالی که مذاکرات چندجانبه برای احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵ ایران وارد مرحله نهایی میشود، بانکداران و مسئولان شرکت نفت ملی و وزارت نفت ایران برای دیدار با مقامهای دولت کره و مسئولان شرکتی این کشور به کره جنوبی سفر کردند تا درباره مسائل اقتصادی معلق گفتوگو کنند.
دستور بایدن برای ارسال مدارک علیه ترامپ به کنگره
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه دستور داد مدارکی علیه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق این کشور به کنگره ارسال شود.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، کمیته تحقیق درباره حوادث ششم ژانویه سال گذشته، پیشتر از دولت آمریکا درخواست کرده بود اسناد موجود در کاخ سفید درباره ارتباط احتمالی بین ترامپ و حمله هوادارانش به ساختمان کنگره را ارسال کند.
در همین ارتباط بایدن به «آرشیو ملی» کاخ سفید دستور داده مدارک مربوط به لیست دیدارهای ترامپ در کاخ سفید در روز ششم ژانویه برای کمیته تحقیق درباره حمله به کنگره ارسال شود.
این در حالی است که رسانههای آمریکایی این هفته اعلام کردند ترامپ مجبور شده اسناد و مدارک کاخ سفید را که پس از ریاست جمهوری با خود به اقامتگاهش در فلوریدا منتقل کرده بود، به دولت آمریکا پس دهد. ترامپ در مصاحبهای در اینباره گفت «مساله مهمی نبوده» و این اسناد را با روی خوش پس داده است.
دوم دی ماه بود که ترامپ از دیوان عالی آمریکا درخواست کرد از دسترسی کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا به اسناد حمله به کنگره جلوگیری کند. این دادخواست در حالی به دیوان عالی آمریکا تحویل داده شده که پیشتر دادگاههای منطقهای و دادگاه تجدید نظر واشنگتن دیسی، درخواست ترامپ را رد کرده و دسترسی کنگره به این اسناد را قانونی دانستهاند.
ترامپ در تلاشی دیگر، مدعی شده بود با استفاده از «اختیارات اجرایی»، مانع از دسترسی کنگره به اسناد و مدارک مربوط به حوادث حمله به کنگره خواهد شد و بر این فرضیه قانونی اتکا کرده که بر اساس آن روسای جمهور و دستیارانش میتوانند مانع از انجام تحقیقات کنگره حتی به مدت چند دهه شوند.
با این حال، «جیمی بی. راسکین» عضو دموکرات این کمیته کنگره و مدرس قانون اساسی به روزنامه واشنگتن پست گفت: «چیزی به نام اختیارات اجرایی برای رئیس جمهور سابق وجود ندارد و چنین چیزی کاملاً بیاساس و نامربوط است.»
طبق اختیارات اجرایی که در قانون اساسی آمریکا درج شده است، رئیس جمهور میتواند بنا به صلاحدید خود، از انتشار اسناد و مدارک دولت و دستیابی قانونگذاران و مقامات قضایی به آنها جلوگیری کند.
ارسال ۲۰۰۰ تن سلاح و تجهیزات به اوکراین
وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که این کشور بیش از ۲۰۰۰ تن تسلیحات و مهمات نظامی از سوی کشورهای غربی دریافت کرده است.
اولکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین روز چهارشنبه عنوان کرد: میخواهم بگویم که ما هر روز حمایت بیشتری از سوی شرکای خارجی احساس میکنیم و تاکنون نیز بیش از ۲۰۰۰ تن تسلیحات و مهمات دریافت کردهایم.
وی ادامه داد که این کشور سیستم ضدهوایی STINGER، سیستمهای ضدتانک Jevelin و NLAW و «دیگر تجهیزاتی که پیشتر حتی در رویا» نمیدیدند را دریافت کرده است.
رزنیکوف همچنین گفت، شرکتی برای تولید پهپادهای هجومی «بیرقدار» ترکیه در اوکراین ایجاد میشود.
وی بیان کرد: ما شاهد حمایتهای بیشتری خواهیم بود، چون گفتوگوهای مداومی با آنها داریم.
وزیر دفاع اوکراین تایید کرد که هماکنون رزمایشهای نظامی در سرتاسر این کشور در حال انجام گرفتن است.
اطلاعات ارتش اوکراین مدعی است که مسکو برای حمله در اوایل ۲۰۲۲ آماده میشود. مقامات آمریکا، ناتو و اوکراین گفتهاند که نیروهای روسیه در مقابل مرز اوکراین تجمع کردهاند. روسیه نیز ضمن رد این ادعا، آن را پروپاگاندای "ستیزهجویانه" آمریکا خوانده است.
مسکو بیش از ۱۰۰ هزار تن از نیروهایش را در نزدیکی مرز با اوکراین مستقر کرده و نگرانی غرب از حمله مجدد به اوکراین را برانگیخته است.
بزرگترین مانور دریایی خاورمیانه با حضور اسرائیل و ۱۳ کشور عربی
منابع خبری گفتند در بزرگترین مانور دریایی خاورمیانه به فرماندهی آمریکا، اسرائیل و ۱۳ کشور عربی مشارکت دارند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک،IMX-۲۲" " بزرگترین رزمایش دریایی در خاورمیانه به رهبری ایالات متحده است که همراه با رزمایش دریایی سالانه ""CE (Cultus Express) ، توسط نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا فرماندهی میشود.
در این رزمایش علاوه بر ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و ۱۳ کشور عربی دیگر حضور دارند.
همچنین در این رزمایش بیش از ۸۰ سلاح رباتیک در تمرینهای دریایی آزمایش و آماده استفاده در نبردهای واقعی میشوند.
اعلام آمادگی غرب برای تلافی حملات سایبری به اوکراین
پس از حملات سایبری روز گذشته علیه اوکراین، آمریکا و متحدان اروپایی از آمادگی خود برای اقدامات تلافی جویانه علیه دولت مسئول این حملات خبر دادند.
به گزارش رویترز، مقامات آمریکایی و اروپایی دیروز سه شنبه اعلام کردند که واشنگتن و متحدانش آماده تلافی حملات سایبری روسیه در بحبوحه تشدید تنش ها بر سر اوکراین هستند و دامنه این اقدامات تلافی جویانه یا تحریم ها به گستردگی و شدت هک ها بستگی دارد.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی پس از اینکه اوکراین گزارش داد، وزارت دفاع و دو بانک این کشور هک شده اند، به خبرنگاران گفت که واشنگتن از نزدیک با متحدان ناتو و سایر شرکای خود برای گسترش دفاع در برابر تهدیدات سایبری هماهنگی کرده است.
مقامات آمریکایی و اروپایی که خواستند نامشان فاش نشود، در این خصوص گفتند، این حملات که به اعتقاد کارشناسان امنیتی غربی توسط روسیه انجام شده، دور از انتظار نبوده است.
این خبرگزاری در ادامه نوشت: «سازمان اطلاعات امنیت ملی فدراسیون روسیه» تاکنون به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخی نداده است.
یکی از مقامات آمریکایی به رویترز توضیح داد: «بایدن گفته است ما به اقدامات روسیه پاسخی غیر از تهاجم نظامی نشان خواهیم داد؛ اما اینکه این واکنش چگونه خواهد بود به گستردگی حملات سایبری بستگی دارد. به گفته این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، محدوده های بسیاری برای اقدام تلافی جویانه علیه حملات سایبری وجود دارد که پرداختن به جزئیات آن سخت است.
یکی از دیپلمات های اروپایی هم مدعی شد که حملات سایبری مدت هاست یکی از راهبردهای دیرینه روسیه بوده و مسکو در رویارویی های نظامی گذشته با گرجستان و اوکراین از آن استفاده کرده است.
این مقام با تاکید بر افشا نشدن نامش و با اشاره به عزم غرب برای استفاده از اقدامات هماهنگ با هدف تلافی حملات سایبری مسکو گفت: «این بخشی از بازی روس هاست.»
به گفته این منابع، در حالی که مقامات آمریکا، اروپا و کانادا بسته تحریمی کاملی را در صورت حمله نظامی نیروهای روسیه به اوکراین تدوین کرده اند، هیچ طرح دقیق مشابهی برای واکنش به حملات سایبری در نظر ندارند.
به گفته مقامات، این امر ناشی از آن است که هنوز مشخص نیست چه کسی مسئول حملات سایبری اخیر به اوکراین بوده است.
یک کارشناس سایبری که با برنامهریزی مقامات غربی در خصوص واکنش به حملات سایبری آشناست، گفت که واکنش آمریکا و متحدانش میتواند شامل اقداماتی غیر از تحریمها، از جمله حملات سایبری یا فیزیکی به سرورهای درگیر باشد.
سازمانهای دولتی اوکراین دیروز سه شنبه اعلام کردند که تارنمای رسمی وزارت دفاع اوکراین و یکی از بزرگترین بانکهای این کشور هدف حمله سایبری قرار گرفته است. مرکز ارتباطات راهبردی اوکراین در بیانیهای این حملات را از نوع "محرومیت توزیع شده خدمات" (DDoS) اعلام کرد که با افزایش جعلی ترافیک اینترنتی، در دسترسی به تارنما اختلال ایجاد میکند. هنوز مشخص نیست چه کسی این حمله را انجام داده است.
ماه گذشته نیز تارنماهای دولتی اوکراین مورد حمله سایبری قرار گرفتند. مقامات اوکراینی روسیه را متهم به این حملات کردند، اما روسیه این اتهام ها را رد کرده است.