کیوسک بین الملل تابناک: هزینه ماهیانه دو میلیون دلاری آمریکا برای محافظت از پمپئو، رزمایش کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و آمریکا در عربستان، واکنش اتحادیه اروپا به اعدامها در عربستان، گمانهزنی غربیها درباره سلامتی پوتین و کشته شدن بیش از ۲۰۰ عضو «الشباب» در سومالی، از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
هزینه ماهیانه دو میلیون دلاری آمریکا برای محافظت از پمپئو
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، برای تامین امنیت ۲۴ ساعته وزیر خارجه پیشین و یک مشاور ارشد سابق ایالات متحده که هر دو با "تهدیدات جدی و معتبر" مواجه هستند، هر ماه بیش از دو میلیون دلار هزینه میکند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در گزارش وزارت خارجه آمریکا به کنگره آمده است که هزینه حفاظت از مایک پامپئو، وزیر خارجه پیشین و برایان هوک، نماینده سابق واشنگتن در امور ایران بین اوت ۲۰۲۱ و فوریه ۲۰۲۲ به میزان ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار شده است.
این گزارش به تاریخ ۱۴ فوریه که مهر "حساس اما غیرمحرمانه" خورده است، شنبه به دست آسوشیتدپرس رسید.
پامپئو و هوک رهبری کمپین "فشار حداکثری" دولت ترامپ علیه ایران را بر عهده داشتند و در این گزارش ادعا شد: «اطلاعات آمریکا ارزیابی کرده است که تهدیدات علیه آنها با وجود خارج شدن آنها از دولت همچنان هست و ممکن است افزایش یابد. این تهدیدات با وجود مشارکت دولت بایدن در مذاکرات غیرمستقیم هستهای برای بازگشت به برجام پای بر جاست.»
پامپئو پس از پایان کارش به عنوان وزیر خارجه آمریکا، به صورت خودکار حفاظت ۱۸۰ روزه از دفتر امنیت دیپلماتیک وزارت خارجه این کشور گرفت؛ اما این وضعیت امنیتی مکررا به دست آنتونی بلینکن، وزیر خارجه کنونی آمریکا هر ۶۰ روز تمدید شد.
برایان هوک هم به دلایل مشابه و با دستور بلینکن حفاظت امنیتی دریافت کرده و هر ۶۰ روز تمدید شده است. طبق این گزارش، آخرین تمدید حفاظت امنیتی به زودی به پایان میرسد و وزارت خارجه به همراه مدیر اطلاعات ملی باید تا ۱۶ مارس تصمیم بگیرند که آیا این وضعیت تمدید شود یا خیر؟
این گزارش از این بابت منتشر شده که بودجه حفاظت ویژه در ژوئن به پایان میرسد و چنانچه تمدیدی در کار باشد، به تزریق جدید پول نیاز است.
رزمایش کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و آمریکا در عربستان
منابع خبری از برگزاری رزمایش مشترک کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و آمریکا در یکی از پایگاههای واشنگتن در عربستان خبر دادند.
خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد که رزمایش مشترک کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و آمریکا تحت عنوان "عزم النسر ۲۲" از ششم ماه جاری میلادی در پایگاه "فورت کارسون" آمریکا برگزار میشود.
واس در این باره گزارش داد که این رزمایش تا ۱۷ ماه جاری میلادی ادامه دارد.
طبق این گزارش، هدف از برگزاری این رزمایش مشترک، تقویت و توسعه سطح هماهنگی و همکاری مشترک میان نیروهای مسلح کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و نیروهای آمریکا برای "تضمین امنیت و ثبات منطقه" است.
واس همچنین اعلام کرد که تیمی از نیروهای مسلح عربستان، کویت، بحرین و عمان در این رزمایش مشترک با نیروهای آمریکا مشارکت دارند.
واکنش اتحادیه اروپا به اعدام ها در عربستان
اعدام شماری از شهروندان عربستانی از سوی دستگاههای امنیتی عربستان، اتحادیه اروپا را به واکنش وا داشت و مسئول سیاست خارجی این اتحادیه گفت، نگران مجازات اعدام در عربستان است.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه، یکشنبه بعدازظهر به وقت تهران در بیانیهای گفت: «اتحادیه اروپا به عنوان یک اصل، به شدت با مجازات اعدام تحت هر شرایطی مخالف است. این یک مجازات ظالمانه و غیرانسانی است که به عنوان بازدارنده برابر جنایت عمل نمیکند و نشان دهنده نفی غیرقابل قبول کرامت و تمامیت انسانی است. اتحادیه اروپا به تلاش برای لغو مجازات اعدام در چند کشور باقیمانده که هنوز آن را اعمال میکنند، ادامه خواهد داد.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «اتحادیه اروپا همچنان در مورد ادامه استفاده از مجازات اعدام در عربستان سعودی نگران است و از توقف کامل عملاً به عنوان اولین گام در جهت لغو رسمی و کامل مجازات اعدام حمایت خواهد کرد.»
«زهرا سلطانه» از اعضای حزب کارگر مجلس عوام انگلیس از حوزه انتخاباتی کاونتری نیز در توییتی در این زمینه نوشت: «رژیم سعودی ۸۱ نفر را اعدام کرد که این بزرگترین اعدام دسته جمعی در تاریخ این کشور است. با این حال، بوریس جانسون در آستانه سفر به عربستان سعودی برای درخواست نفت بیشتر است. اگر دولت واقعاً به حقوق بشر اهمیت میداد، به رابطه صمیمی خود با سعودیها پایان میبخشید.»
روز شنبه وزارت کشور عربستان سعودی اعلام کرد، دهها نفر را که به تعبیر آن دارای افکار، خط مشی و عقاید انحرافی بودهاند، اعدام کرده است.
در بیانیه وزارت کشور عربستان سعودی آمده است: «این افراد به ریختن خون بی گناهان، تجاوز به مقدسات شناخته شده دین، هدف قرار دادن عبادتگاهها و تعدادی از مقرهای دولتی و اماکن حیاتی که اقتصاد کشور بر آن استوار است، زیر نظر گرفتن تعدادی از مقامات و اتباع خارجی و هدف گرفتن آنها، زیر نظر گرفتن نیروهای امنیتی و قتل و مثله کردن اجساد برخی از آنها، کاشتن مین، ارتکاب جرایمی نظیر ربودن، شکنجه، تجاوز به عنف، سرقت مسلحانه، قاچاق سلاح و مهمات به داخل عربستان محکوم بودند.»
گمانهزنی غربیها درباره سلامتی پوتین
برخی منابع اطلاعاتی غربی مدعی شدهاند که ولادیمیر پوتین از نوعی "اختلال مغزی" به دلیل "زوال عقل، بیماری پارکینسون و یا خشم ناگهانی" که ناشی از درمان استروئیدی برای "سرطان" است، رنج میبرد.
به نوشته روزنامه دیلی میل، شخصیتهای ارشد ائتلاف اطلاعاتی "فایو آیز" (پنج چشم) که شامل استرالیا، کانادا، نیوزیلند، انگلیس و آمریکاست، با استناد به منابع نزدیک کرملین معتقدند که یک توضیح و توجیه فیزیولوژیکی برای تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه درخصوص حمله به اوکراین وجود دارد.
شخصیتهای ارشد این ائتلاف گزارشهای زیادی را درخصوص پوتین ۶۹ ساله و "رفتار آشفته فزاینده" به همراه "ظاهر ورم کرده" او در ویدئوهای اخیر و "فاصله عجیبی" که او با دیدارکنندگان در کرملین حفظ میکند و به آن پایبند است، منتشر کردهاند.
یک منبع امنیتی عنوان داشت: یک تغییر قابل شناسایی درخصوص تصمیمگیریهای پوتین در پنج سال اخیر دیده میشود. اطرافیانش یک تغییر "قابلتوجهی" را در "قدرت عقیده و درک او از دنیای اطرافش" مشاهده و لمس میکنند.
آنها تئوریهایی را مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین یا از یک "اختلال مغزی مثل پارکینسون" رنج میبرد یا "سرطان" دارد و تحت تاثیر درمان، اختلالاتی در مغز او ایجاد شده است، منتشر کردهاند.
آخرین تئوری که توسط اطلاعات انگلیس تایید شده، این است که اختلال ذهنی او نتیجه "خشم ناگهانی" است که ناشی از استفاده بلند مدت "استروئید" میباشد.
یک مقام فرانسوی مدعی شده که پس از دیدار امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه با همتای روسی خود، ولادیمیر پوتین همان شخصی نیست که او دو سال پیش آن را ملاقات کرده بود.
یک منبع اطلاعاتی انگلیسی اصرار میکند که آنها نسبت به اطلاعاتی پیرامون سلامت پوتین "مطمئن" هستند. نظارت ما درخصوص روسیه و مسائل مربوطه "خارقالعاده" است.
کشته شدن بیش از ۲۰۰ عضو «الشباب» در سومالی
ارتش سومالی از اجرای عملیات نظامی در مرکز این کشور و کشته شدن بیش از ۲۰۰ عضو گروه تروریستی «الشباب» خبر داد.
ارتش سومالی گزارش داد که در یک عملیات نظامی در استان «گالگادوود» واقع در مرکز این کشور بیش از ۲۰۰ عضو گروه تروریستی الشباب مرتبط با القاعده کشته شدند.
خبرگزاری سومالی امروز یکشنبه به نقل از افسرانی که در این عملیات نظامی مشارکت داشتند، گزارش داد که این عملیات نظامی از طریق بمباران منطقه «هراری گوبدلی» در استان گلگادوود انجام شد.
به نوشته روزنامه «الأهرام»، در این حمله، تروریستها هدف قرار داده شدند و ارتش سومالی نیز چندین انفجار تروریستی را خنثی کرد.
گروه تروریستی الشباب که در اوایل ۲۰۰۴ اعلام موجودیت کرد، یک گروه مسلح دارای گرایش های فکری القاعده است که تاکنون عملیات تروریستی زیادی انجام داده و صدها تن قربانی این عملیاتها شدهاند.