اینجا همه چیز زنده است، بوم‌ نقاشی نیست

جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، سرشار از شگفتی‌ها است، پدیده‌هایی لطیف، زیبا و عجیب، پیش روی ما هستند که به سادگی از کنارشان می‌گذریم، در حالی که اگر اندکی به آن‌ها توجه کنیم، می‌بینیم که هر کدام از این پدیده‌ها تماشاگهی برای دیدن زیبایی‌های آفرینش و ایستگاه‌هایی برای اندیشیدن هستند.
کد خبر: ۱۱۱۱۲۷۹
|
۰۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۴ 28 March 2022
|
14387 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، اگر می‌خواهی ساعتی را به دور از هیاهو سپری کنی و علاقه خاصی به صدای آب و پرندگان داری، ساعتی را در کنار تالاب‌ها بگذران و از طبیعت آن لذت ببر.

تالاب‌های پرآب و پرندگانی که شگفتی‌های خلقت‌اند، پرندگانی که مکانی امن را برای زندگی خود انتخاب می‌کنند و اگر ساعت‌ها نظاره‌گر آن‌ها باشی، باز هم کم است.

همراه با ما تالاب‌های زیبا و جذاب استان را بشناسید، از بکرترین مناظر طبیعی لذت ببرید، این سفر چنان لذت‌بخش است که کسی از آن پشیمان نمی‌شود.

تالاب چغاخور

تالاب بین‌المللی چغاخور در منطقه چغاخور شهرستان بروجن و در کنار جاده خوزستان قرار دارد این تالاب حدود ۲۳۰۰ هکتار و یکی از زیباترین و بزرگترین تالاب‌های استان و کشور است.

این ناحیه آب و هوایی مرطوب با تابستان‌های معتدل و زمستان‌های سرد دارد و از نقاط ییلاقی چهارمحال و بختیاری محسوب می‌شود، از پاییز تا بهار هر سال هزاران پرنده مهاجر و بومی در این تالاب به سر می‌برند.

از انواع پرندگان دائمی یا مهاجری که در تالاب چغاخور شناسایی شده‌اند می‌توان به انواع مرغابی، غاز و اردک، آنقوت، چنگر، انواع حواصیل لک لک سفید، خروس کولی و فلامینگو اشاره کرد.

راه دسترسی آسفالته، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، فضای سبز، سکوی نشیمن، دسترسی به واحدهای اقامتی و پذیرایی و پارکینگ از جمله انواع امکانات و تسهیلات موجود در این تالاب است.

تالاب گندمان

در حاشیه شهر گندمان و در کنار جاده خوزستان با فاصله ای نه چندان دور از تالاب چغاخور قرار گرفته است، پوشش دائمی آب این تالاب در حدود ۷۰۰ هکتار است اطراف آن نیز همچون تالاب چغاخور پوشیده از مرغزاری زیباست.

رشته کوه چرو با ارتفاع ۳۵۰۰ متر از غرب تا جنوب این تالاب کشیده شده است حضور این رشته کوه در کنار این تالاب و انعکاس ارتفاعات آن در آب آرام تالاب جذابیت فوق العاده ای به وجود می‌آورد، چشمه‌های اطرف تالاب علاوه بر آن که مکانی مناسب برای گذران اوقات فراغت به شمار می‌آیند آب تالاب را نیز تامین می‌کنند.

تالاب سولقان

یکی دیگر از تالاب‌های مهم که باید از آن نام برد تالاب سولقان (سولگان) است با بیش از هشت کیلومتر مربع مساحت در نزدیکی گندمان واقع شده است.

تالاب سولقان با مساحتی حدود ۱۱۵ هکتار به دلیل قرار گرفتن در ضلع جنوبی جاده چهارمحال و بختیاری به خوزستان به لحاظ گردشگری و زیست محیطی از اهمیت ویژه‌ای برخورداراست.

این تالاب دارای اکوسیستم‌های زیبایی است و حضور عشایر و مهاجرت و زیست پرندگان مهاجر و رویش گل‌های رنگارنگ در برخی فصول سال زیبایی این مکان را چند برابر کرده است و گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند، تالاب از دو بخش شرقی و غربی تشکیل شده که تالاب غربی به ولگان نیز شناخته می‌شود.

عمق آب تالاب در گذشته متجاوز از یک متر بود و به همین دلیل محل مناسبی برای زندگی مرغان آبی بود و انواع مختلف پرندگان مهاجر را به خود جلب می‌کرده است.

تالاب سولقان در زمان پر آبی یکی از مناطق ارزشمد زادآوری پرندگان آبزی به خصوص اردک‌ها بوده است، از انواع پرندگانی که در این تالاب مورد شناسایی قرار گرفته‌اند می‌توان به چنگر، یوزگنبی، قورقور و قزل غاز اشاره کرد.

تالاب‌های چال تر، چال خشک و علی آباد به صورت زنجیروار از ضلع جنوبی شهرستان بروجن در امتداد کوه کلار به طرف غرب استقرار یافته است.

تالاب علی‌آباد

این تالاب از جمله تالاب‌های شهرستان بروجن بوده که در ۵۵ کیلومتری شهرکرد قرار دارد و محل زمستان‌گذرانی پرندگانی همچون مرغابی، حواصیل و اگرت است.

تالاب زیبای چال تر با وسعتی قریب به ۱۵۷ هکتار در بین قلل سر به فلک کشیده کوه کلار قرار گرفته و گویی نگین فیروزه‌ای در میان آسمان می‌درخشد، اگر به شهر گندمان سفر کنید و از آن‌جا به سمت روستای سناجان حرکت کرده، از مردم با صفای این روستا که چندین خانوار بیش نیستند سوال کنید، راه عشایری را به شما نشان می‌دهند زیرا که این راه به روستای آورگان و تالاب چغاخور می‌رسد اما کافی است ۱۰ کیلومتر بیشتر مسیر را طی کنید و در سمت چپ جاده چشم‌اندازی زیبا از این تالاب را خواهید دید که در فصل بهار چشم هر بیننده‌ای را نوازش می‌دهد.

مراکز اقامتی برای حضور گردشگران فراهم است

شهرام احمدی-مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود تالاب‌های کوهستانی در استان، گفت: تالاب بین‌المللی چغاخور، گندمان، سولقان، چاله‌تر، چاله خشک، علی‌آباد و قزل گل از جمله تالاب‌های موجود در استان هستند.

وی بیان کرد: خوشبختانه تالاب‌های استان، دارای اکوسیستم‌های زنده و شادابی هستند که به عنوان شاهکار خلقت آفرینش الهی به شمار می‌روند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: با آغاز فصل بهار، پرندگانی مهاجر در تالاب‌های استان سکنی‌گزینی می‌کنند و طبیعت زیبای آن‌ها، با وجود این پرندگان دو چندان می‌شود، بنابراین لازم است گردشگران تنها یادگاری از مناطق بکر استان، عکسی باشد که از آن مناطق به یادگار می‌ماند.

وی ادامه داد: لازم است گردشگرانی که در این مناطق بکر قرار می‌گیرند، از روشن کردن آتش مخصوصا در نزدیکی گونه‌های گیاهی خودداری کنند، زیرا عمده آتش‌سوزی‌ها ناشی از عوامل انسانی است.

احمدی تاکید کرد: در فاصله زیاد از تالاب‌ها زیرساخت‌هایی برای حضور گردشگران فراهم است که می‌توان از آن‌ها برای استراحت چند ساعته استفاده کرد، همچنین می‌توان در کنار مراکز اقامتی از سوغات استان بهره‌مند شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟