عباس عبدی: پلیس را وارد مقابله با بدحجابی نکنید

در ایران چند عامل موجب اختلال در این کارکردهای پلیس شده است. اولین آنها همان بحث قانون است. پلیس را نباید درگیر اجرای قانونی کرد که مورد قبول اکثریت جامعه نیست و آن را درست نمی‌دانند. در واقع نباید چنین قانونی را تصویب و ابلاغ کرد یا اگر پیش از این بوده، باید آن را اصلاح کرده و تغییر داد.
کد خبر: ۱۱۱۷۹۵۶
|
۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۲ 10 May 2022
|
8224 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، عباس عبدی در اعتماد نوشت:کوشش پلیس برای بازداشت یک خانم که فیلم آن منتشر شد، بسیاری را ناراحت‌ کرد و به نحوه برخورد نامناسب پلیس اشاره کردند.

پلیس مدعی است که حرکات دو خانم سرنشین یک خودرو، مخاطره‌آمیز بوده و به ایست پلیس توجه نکرده‌اند. هر چند پلیس اقرار می‌کند که شیوه دستگیری نامبردگان خلاف آموزه‌های پلیس بوده و مورد تایید نیست و طبق ضوابط نیز به این مساله رسیدگی خواهد شد.

این فیلم و نمونه‌های دیگری هم که پیش‌تر منتشر شده، نشانگر چند مساله است:

اول رواج استنکاف از دستور پلیس

دوم برخورد غیر حرفه‌ای پلیس با فردی است که به دستورات تن نداده و مقاومت می‌کند.

نکته سوم که نتیجه ماجرا است، داوری منفی نسبت به رفتار و برخورد پلیس و تضعیف آن است.

بدون تردید مقاومت در برابر پلیس نقطه ضعف محسوب می‌شود و این را باید در نظر گرفت اگر به جایی برسیم که هر کسی به خود اجازه دهد که به دستور پلیس بی‌اعتنایی کند، آن پلیس دیگر فاقد اعتبار و کارآیی خواهد بود. ریشه این رفتار کجاست؟ آیا می‌توان شرایط را به گونه‌ای متحول کرد که مقاومت در برابر پلیس بیشتر از نحوه برخورد پلیس، مذموم و محکوم تلقی شود، حتی اگر منجر به برخورد خشن شود؟

به نظر می‌رسد که چند عامل موجب این مساله شده است که باید مورد توجه قرار گیرد. پلیس در کلیت خود باید حافظ قانون باشد. پلیس در جامعه باید به صورت شفاف و با لباس فرم و تجهیزات مناسب حضور داشته باشد. پلیس مخفی و با لباس شخصی موضوعی استثنایی است و رفتارش در چارچوب کارکرد عمومی پلیس قرار نمی‌گیرد. پلیس حافظ امنیت، جان، مال و ناموس مردم است. پلیس باید آموزش دیده و از هر نظر دارای اقتدار باشد؛ چه در پوشش و ظاهر و رفتار و چه در تجهیزات.

ولی در ایران چند عامل موجب اختلال در این کارکردهای پلیس شده است. اولین آنها همان بحث قانون است. پلیس را نباید درگیر اجرای قانونی کرد که مورد قبول اکثریت جامعه نیست و آن را درست نمی‌دانند. در واقع نباید چنین قانونی را تصویب و ابلاغ کرد یا اگر پیش از این بوده، باید آن را اصلاح کرده و تغییر داد.

آیا به یاد دارید که چه هزینه‌ای را پلیس در برخورد با دیش‌های ماهواره متحمل شد؟ در نهایت هم آن قانون به‌ ظاهر همچنان هست و گویی اعتبار دارد ولی پلیس از اجرای آن به‌کلی کنار کشید. آن اقدامات پلیس هم اثر پایداری در عدم استفاده از ماهواره نداشت و فقط پلیس را مستهلک کرد.

ورود پلیس در برخورد با پوشش بانوان نیز از همین جنس است که موجب مقاومت در برابر دستورات آن می‌شود و مردم هم چون این ضوابط را نافی حقوق خود می‌دانند، در برابرش مقاومت می‌کنند، به ویژه آنکه بردن زنان به بازداشتگاه و امثال این برخوردها برای چنین مساله‌ای بسیار ناراحت‌کننده است.

در میان افراد پلیس هستند کسانی که می‌دانند منسوبین به آنان نیز کمابیش همین گونه پوششی دارند و آنان چنین پوششی را خلاف نمی‌دانند. ولی از روی اجبار چنین برخوردهایی را با مردم دارند و این به معنای مستهلک شدن پلیس در اجرای وظایف اصلی‌اش است و باید چنین قوانینی را نسخ و اصلاح کرد یا از حوزه وظایف پلیس خارج کرد. فراموش نکنیم هر برخوردی که از سوی پلیس با زنان دیده می‌شود فوری و برحسب سابقه به این مساله ربط داده و تبلیغی علیه پلیس محسوب می‌شود.

نکته مهم دیگر وجود پلیس‌های لباس شخصی است. وجود آنان بسیار زیان‌بار است. آنان فقط در موارد خاص و مواجهه با جرایم خاص باید در میدان باشند. رواج حضور پلیس‌های فاقد لباس فرم، زمینه را فراهم کرده که مجرمین تحت نام و پوشش پلیس اقدام به اعمال مجرمانه کنند. باید مردم را در برابر ماموران لباس شخصی واکسینه و شجاع کرد تا اجازه ندهند هیچ لباس شخصی به نام پلیس آنان را بازداشت کند یا برخورد نماید. این کار باید منع قانونی پیدا کند و حتی پلیس‌های امنیتی هم پس از حضور پلیس کلانتری اجازه اقدام داشته باشند مگر در شرایط خطرناک که بحث دیگری است.

فقدان تجهیزات و آموزش و ضعف جسمانی بسیاری از پلیس‌ها و حتی ظاهر و پوشش آنان به گونه‌ای است که اقتدار کافی را در چشم شهروندان بازتاب نمی‌دهد. ضعف آموزش، هم در شناخت حقوق و تکالیف قانونی، هم در گفتار و رفتار و هم در عملیات رزمی و بازداشت‌ها، بسیار مشهود است. البته نیروهای ویژه متفاوت هستند، ولی پلیس باید در همه زمینه‌ها قوی باشد.

اگر دستگاه قضایی و پلیسی قدرتمند، مستقل و کارآمد و پاسخگو داشته باشیم، نباید نگران ناکارآمدی سایر حوزه‌ها بود. پس در اولین گام باید بارهای اضافی را از دوش پلیس برداشت. مواجهه با پوشش‌های زنان که در جامعه چندان نامتعارف نیست، وظیفه پلیس نیست. اگر همین را حل کنند آنگاه مقاومت در برابر پلیس ضد ارزش خواهد شد چه زن باشد چه مرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
آفرین قانون باید از نظر عموم پذیرفته شده باشه نه اینکه فقط توسط ی جمع کوچک قانون شده باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
اصل لباس فرم دولتی برای نمایش قانونی بودن رفتار یک مامور و اطمینان بخشی به مردم بلحاظ رعایت قانون توسط مامورین است.

فرض کنین یک ماشین با پلاک عادی و سرنشین لباس عادی و با چراغ چشمک زن داشبوردی بپیچه جلوی شما و بگه که فرد همراه شما مجرمه و باید توسط آنها به جایی دیگر منتقل شه.فرد همراه منکر این مسئله است و از شما و دیگر مردم کمک می خواد که نبرندش.

تحلیل شما در این مسئله چگونه است؟ به مسافر کمک می کنید یا به افراد لباس شخصی مدعی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
پلیس باید حافظ جان و مال و ناموس مردم باشد نه در مقابل مردم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
حفظ حجاب از واجبات است و نوشت این گونه مطالب در توجیح بدحجابی و تبدیل آن به امری عرفی است صد در صد غلط است اتفاقا پلیس با شدت قاطعیت و قدرت باید با بدحجابی و مصادیق بدحجابی بمانند مجرمین خطرناک برخورد کند که فعل آنها حتی از جرایم جدی هم جدی تر است چون عفت و قداست جامعه اسلامی هدف گرفته اند و جوانان جامعه را به سمت فساد سوق میدهند و تا از ترس برخورد پلیس و دستگاه قضایی بلکه این جماعت اندک به خودشان بیاییند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
حجاب در کجای قران اجباری شده ؟ مجازات بی حجابی در قران چیست ؟
چرا پیامبر و ائمه در خصوص حجاب زنان سختگیری نداشتند ؟
چرا دیگر کشورهای مسلمان حتی عربستان حجاب اختیاری دارند ؟
نگید آیه 31سوره نور و سوره احزاب که در اون ایات حجاب یه زنان پیامبر و زنان مومن فقط توصیه شده نه اجبار
در ضمن در زمان پیامبر فقط زنان آزاد پوشش سر داشتند و زنان برده حق پوشاندن سر نداشتند بنابراین حجاب سر یک موضوع عرفی و ایینی بوده نه اجبار
دینی
نگویید کشورهای دیگه به قوانین اسلام عمل نمی کنند که دزد و اختلاسگر و رباخوار و ریاکاز و ویژه خوار و فقر و بدیختی و فساد و تن فروشی و کلیه فروشی و دختر پسر تحصیل کرده بیکار و مجرد از در و دیوار مملکت بالا می ره و هیچ چیز شما ها
شبیه خدا و پیامبر نیست
حجاب مترادف با عفت نیست
کل کشورهای دنیا و مسلمان حتی عربستان مهد اسلام که حجاب اختیاری دارند بی عفت هستند و فقط شماها خوبید ؟؟؟
فساد کل دنیا را گرفته فقط ما مصون ماندیم ؟
کی چشم هاتون باز می شه ؟
سرتون چند متر زیر برفه ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
حخجاب اصول دینه یا فروع دین ؟
در کجای قران اجباری شده ؟؟
چرا بی سند حرف می زنی
دهه شصت نیست که مردم بی سواد باشن و شما سوار بشین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
بخواب لحاف یخ کرد
CR7
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
جوانهای ما رو همون کسایی به سمت فساد و بدبختی فرستاندند که تو دهه 60 و 70 به زور به خاطر تی شرت رنگی، شلوار جین و حتی یه نوار کاست معین شلاق می زدند!
جوان انقلابی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
این همه سال پلیس با مشروبات الکلی برخورد قاطع و شدید کرد، نتیجه چی شد؟ ایران بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده مشروبات الکلی در خاورمیانه هست.
عقل دارید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
حرف حسابی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
همه جای دنیا مردم از هرجا مورد مزاحمت قرار بگیرند گزینه اولشون برای پناه بردن پلیس هست
در کشور ما برعکسه ملت هرجا ببینن پلیس هست راهشونو کج می کنن تا نکنه توسط پلیس براشون مزاحمت ایجاد نشه
پاسخ ها
سرباز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
فقط مجرمین، تبهکاران، خلافکاران، هنجار شکنان، مواد فروشها، کیف قاپ ها و دل و دزدها و امثالهم با دیدن پلیس و از ترس سوابق و اعمال خلاف خود از پلیس گریزانند و الا مردم عادی هر روز در سطح شهر د رکنار پلیس به انجام امور معمول زندگی خود مشغولند.
ناشناس
|
Romania
|
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
مردم به این نتیجه می رسند که باید از پلیس در برابر خودشان دفاع کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
یادتان هست که در خمینی شهر آدم های خلافکار با لباس شخصی خودشون را پلیس و نیروی نظامی معرفی کرده بودند و چه بلایی سر زن و بچه ی مردم آوردند ؟
پس حرف آقای عبدی در این زمینه درسته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
بسیار عالی
صدرالله
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
سخن بسیار منطقی و درستی است.استفاده از نظر جامعه شناسان در کشورهایی که مشکل ندارند باعث توسعه و پیشرفت آنان شده است.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟