مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان از اتمام عملیات جستوجو و نجات در مناطق زلزلهزده این استان خبر داد و گفت: کار اسکان اضطراری زلزله زدگان در ۱۲ روستای متاثر از زلزله بامداد امروز در حال انجام است.
خالدی، سخنگوی اورژانس کشور از افزایش مصدومان زلزله به 84 تن خبر داد و گفت: از این جمع، 64 مصدوم سرپایی بودند و 20 تن نیازمند بستری که به مراکز درمانی اعزام شدند.
وی افزود: کماکان شمار فوتی های این رویداد 5 تن است که سه تن در محل فوت کردند و 2 تن دیگر در بیمارستان و بر اثر شدت جراحات وارده. این فوتی ها شامل یک کودک، یک خانم، یک آقای جوان و دو آقای میانسال است.
در پی وقوع زمینلرزه در برخی نقاط استان هرمزگان، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا طی تماسی با رئیس کل دادگستری استان هرمزگان بر همکاری و مساعدت با سایر دستگاهها در راستای بسیج امکانات و تأمین امنیت و کمک به رفع گرفتاری و کاهش مشکلات حادثهدیدگان تاکید کرد.
پیرو تماس و پیگیری رئیس قوه قضاییه، مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان به همراه هیئتی از مسئولان قضایی این استان از مناطق زلزلهزده غرب هرمزگان بازدید به عمل آورد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در همین ارتباط گفت: بلافاصله پس از وقوع زلزله بامداد امروز، با پیگیری حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا، یک تیم ویژه از مسئولان قضایی استان هرمزگان شامل رئیس کل دادگستری استان، دادستان مرکز استان و سایر مقامات قضایی، در روستاهای سایهخوش و کنخ از توابع شهرستان بندرلنگه که محل کانونی زلزله هستند، حاضر شدند.
قهرمانی افزود: رئیس قوه قضاییه همچنین دستورات لازم را جهت پیگیری مطالبات قانونی زلزلهزدگان و همچنین نظارت بر توزیع عادلانه امکانات و خدمات میان حادثهدیدگان صادر کرد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با اشاره به ابلاغ دستورات ویژه قضایی برای برقراری نظم و امنیت در محل وقوع زلزله اظهار کرد: نیروهای پزشکی قانونی استان هرمزگان نیز با حضور در محل کانونی وقوع زلزله، اقدام به شناسایی اجساد جانباختگان و صدور دستورات لازم برای تحویل پیکرهای متوفیان به خانوادههایشان کردند.
قهرمانی همچنین از دیدارهای مقامات قضایی استان هرمزگان با خانوادههای متوفیان زلزله بامداد امروز در غرب این استان و ابراز همدردی با خانوادههای جانباختگان خبر داد و گفت: در جریان این زلزله ۵ نفر جان خود را از دست دادند و تعدادی نیز مصدوم شدند.
احمد وحیدی، وزیر کشور جهت بررسی وضعیت مناطق آسیب دیده زلزله دقایقی پیش وارد هرمزگان شد.
طبق اعلام سازمان اورژانس کشور، در حال حاضر تعداد مصدومان ۴۹ نفر است که نیمی از آنها مرخص شده اند.
رئیس جمعیت هلالاحمر دستور داد که با توجه به شرایط جوی هرمزگان، چادر امدادی ویژه این جمعیت مجهز به سیستم های تهویه و خنک کننده به مناطق زلزلهزده ارسال شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر؛ دکتر پیرحسین کولیوند گفت: با توجه به شرایط جوی منطقه یک دستگاه چادر امدادی ویژه "راب هال" به ظرفیت حداقل ۳۰۰ نفر و مجهز به سیستم تهویه و خنک کننده به منطقه ارسال شد.
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور در تشریح خدمت رسانی در زلزله بامداد امروز گفت: به محض دریافت خبر این زمین لرزه، سازمان اورژانس کشور 7 دستگاه آمبولانس به روستای سایه خوش اعزام کرد. همچنین، یک فروند بالگرد از بندرعباس، سه دستگاه آمبولانس از بوشهر، سه دستگاه آمبولانس از شیراز و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز از جهرم اعزام شدند.
وی افزود: در همان لحظات اولیه وقوع زلزله دانشگاه علوم پزشکی در استان هرمزگان در آماده باش قرار گرفت و به همه بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی نیز اعلام آماده باش شد. تیم درمانی نیز از بوشهر، شیراز و دانشگاه شهید بهشتی آماده اعزام هستند.
خالدی تاکید کرد: درمانگاه سایه خوش و بیمارستان های بندر خمیر و بندر لنگه نیز در حال خدمت رسانی به زلزله زدگان هستند و مشکلی از لحاظ خون و فرآورده های خونی نیز وجود ندارد.
معاون امدادونجات جمعیت هلال احمر استان کرمان در پی وقوع زمین لرزه ۶.۱ ریشتری در هرمزگان از آمادگی تیم های امدادی این جمعیت و ارسال ۴ هزار تخته پتو به مناطق زلزله زده خبر داد.
خالدی، سخنگوی اورژانس کشور با تاکید بر فوت ۵ تن از هموطنان متان در روستای سایه خوش، از افزایش شمار مصدومان به ۴۴ تن خبر داد.
برابر گزارشی که موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران منتشر کرده تا کنون ۱۹ پس لزره هرمزگان را لرزانده است که بزرگترین آنها ۶.۱ و ۵.۹ ریشتر بزرگی داشتند اما عمق وقوع آنها به ترتیب در ۲۶ و ۲۸ کیلومتری از عمق زمین بوده است.
مهدی ولیپور، رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر گفت: شمار فوت شدگان ناشی از این زلزله به پنج نفر افزایش یافت.
مهدی ولیپور، رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر نیز گفت: تاکنون ۲۳ منطقه شهری و روستایی کانون زلزله مورد ارزیابی قرار گرفته که شدت آسیب در روستاهای سایه خوش، دژگان، کوشک، حشم حود تایید شده و بررسی ها نیز همچنان ادامه دارد. همچنین برای رفاه حال شهروندان بندرعباسی کمپ اسکان اضطراری در ورزشگاه ۲۰ هزار نفری خلیج فارس در حال برپایی است.
جمعیت هلال احمر نیز در گزارشی که از ارزیابی اولیه مناطق زلزله زده منتشر کرد، اعلام کرد که ۲۰ تن درپی این زمینلرزه تاکنون مصدوم شدهاند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تماس تلفنی با رییس اورژانس کشور و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، خواستار رسیدگی فوری و آمادگی مراکز درمانی بیمارستان های این استان و بسیج همه امکانات برای پذیرش مصدومان حادثه زلزله شب گذشته هرمزگان شد.
دکتر بهرام عین اللهی همچنین از دکتر جعفر میعاد فر، رییس سازمان اورژانس کشور خواست جهت پیگیری وضعیت مصدومین زلزله به این استان سفر کند.
در این تماس تلفنی همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به حضور فعال اورژانس پیش بیمارستانی و کادر تخصصی درمان برای ارائه خدمات به مصدومان ، گزارشی از اقدامات انجام شده توسط اورژانس، اقدامات تشخیصی و رسیدگیهای درمانی به آسیب دیدگان زلزله، به وزیر بهداشت ارائه کرد و از آمادگی کامل بیمارستانهای هرمزگان برای اقدامات درمانی آنان خبر داد.
خالدی، سخنگوی اورژانس کشور از اعزام چندین دستگاه آمبولانس از استان های فارس و بوشهر خبر داد و گفت: تا کنون 14 پس لرزه در منطقه ثبت شده که یکی دو مورد از آنها بزرگ و شدید بوده است.
وی افزود: بر اثر این زلزله تا کنون 3 تن جان باخته اند و 20 تن مصدوم شدهاند که دو تن از ایشان بدحال هستند. بر اساس گزارش های رسیده، شدت خسارت ها زیاد بوده و احتمال افزایش مصدومان میرود.
مدیرعامل هلال احمر هرمزگان گفت: در روستای سایه خوش تاکنون اجساد سه نفر از زیر آوار بیرون کشیده شده و ۸ نفر مصدوم شدند. منازل زیادی نیز در این روستای از توابع شهرستان بندرلنگه تخریب شده است.
گفتنی است جمعیت این روستا حدود ۱۶۰۰ نفر است.
در پی وقوع این زمین لرزه که شنبه ۱۱ تیرماه، در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در حوالی بندر خمیر به وقوع پیوست، ۴ تیم ارزیاب هلالاحمر به محل حادثه اعزام شدند.
بر اساس این گزارش، استان های بوشهر، کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان در آمادهباش بسر میبرند.
مهدی ولیپور، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به ایسنا گفت: پس از وقوع این زمین لرزه و چند پس لرزه دیگر برخی از هموطنان دچار ترس شده و برای در امان ماندن از خطرات و آسیبهای ناشی از زلزله، به بیرون از خانه های خود آمدند.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین عامل در چنین شرایطی حفظ خونسردی است، ادامه داد: به هموطنان توصیه میکنیم که خونسردی و آرامش خود را حفظ کنند و آسیبهای احتمالی پیش آمده را از طریق تماس با شماره تلفنهای امدادی اطلاعرسانی کنند. همچنین با توجه به تعداد پسلرزهها و نگرانی برخی از ساکنان مناطق زلزله زده، به ساکنان مناطق متاثر از زلزله که در نزدیکی کانون وقوع حضور دارند، توصیه میکنیم که در صورت امکان امشب را بیرون از خانه سپری کنند.
ولیپور افزود: البته افرادی که بیرون از منازل خود حضور دارند، باید توجه کنند که از حضور در مکان های پرخطر، مثل کنار ساختمانهای بلند و دارای نمای شیشهای، زیر بالکنها، کنار تیر های برق و.. خودداری کنند. همچنین آندسته از هموطنانی که حضور در خانه را ترجیح دادهاند حتما توجه کنند که از قرارگرفتن در زیر لوستر، اجسام آویزان، کتابخانه و تابلو و ... پرهیز کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تیمهای واکنش سریع و تکنسینهای فوریتهای پزشکی به منطقه سایهخوش و سایر روستاهای اطراف بندرلنگه اعزام شدهاند.
وی افزود: تمامی نیروهای اورژانس و کادر درمان در حالت آمادهباش بوده و جلسه اضطراری مدیریت درمان تشکیل شده است. تمام بیمارستانهای استان هم در آمادهباش کامل هستند.
مجید سلحشور، مدیرکل هلال احمر هرمزگان گفت: 4 تیم ارزیاب در منطقه حضور دارند و شدت زلزله بیشتر در منطقه سایه خوش، کنخ، دژگان، چاه احمد و ... بوده است.
وی افزود: تمام نیروهای جمعیت هلال احمر به حالت آماده باش درآمدهاند.
به گزارش فارس، از مناطق زلزله زده خبر میرسد که ریزش کوه در مناطق مختلفی از محور بندرخمیر به بندرلنگه رخ داده است.
همچنین گزارش شده که زلزله بدلیل شدت بالا باعث خساراتی به منازل مردم روستایی شده اما ارزیابی دقیق میزان خسارات نیازمند زمان بیشتری است.