تابناک اقتصادی بررسی کرد

بی‌هویت‌ها زیر تیغ مالیات؛ ۳۵۰ هزار کارتخوان تا فردا غیرفعال می‌شود/ «بزن به کارت» بیشتر می‌شود؟

روز گذشته، رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرد یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارتخوان بلاتکلیف هستند که بانک مرکزی تا یک ماه آینده آن‌ها را غیرفعال می‌کند. حال امروز مدیرعامل شاپرک از غیرفعال شدن ۳۵۰ هزار کارتخوان در بیست و چهار ساعت آینده خبر داده است.
کد خبر: ۱۱۲۸۹۳۶
|
۱۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۹ 09 July 2022
|
51641 بازدید
|

در سال‌های اخیر، همزمان با توسعه زیرساخت‌های پرداخت الکترونیکی در نظام بانکی، شاهد افزایش استفاده از کارتخوان در شبکه بازار و معاملات روزمره مردم هستیم. در این میان، قانونگذاران تلاش داشته اند در راستای ساماندهی این کارتخوان‌ها و درگاه‌های پرداخت، اقداماتی را صورت دهند، به گونه‌ای که در نتیجه این اقدامات، شاهد شفافیت نظام نقل و انتقال پول در اقتصاد کشور باشیم.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ آبان‌ماه سال ۱۳۹۸ قانونی به نام «پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان» تصویب شد که مطابق آن بانک مرکزی موظف شد، ظرف یک سال و با همکاری سازمان مالیاتی، نسبت به ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان بانکی و درگاه‌های پرداخت الکترونیکی مبادرت کند؛ بنابراین، بانک مرکزی تا پایان آبان‌ماه سال ۱۳۹۹ موظف بود تا دستگاه‌های کارتخوان (POS) و درگاه‌های پرداختی که فاقد اطلاعات هویتی و پرونده مالیاتی هستند، شناسایی و مسدود کند؛ اما در این باره، محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در آذرماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی پس از ماه‌ها برنامه ریزی با سازمان امور مالیاتی وارد فاز اجرایی شد.
 
این صحبت مقام مسئول در بانک مرکزی در حالی بود که پس از چندین ماه انتظار، سرانجام مدیر کل دفتر طراحی و تحلیل فرآیند و هوشمندسازی نظام مالیاتی در بهمن ماه سال گذشته درباره وضعیت کارتخوان‌های ثبت نشده در سامانه مالیاتی توضیح داد: پایان بهمن آخرین مهلت ساماندهی کارتخوان هاست و باید همه کارتخوان‌ها در سامانه ثبت شوند، در غیر این صورت قطع می‌شوند.
 
وی افزود: صاحبان ۹ میلیون کارتخوان هنوز برای ثبت اطلاعات در سامانه مودیان مالیاتی اقدامی نکرده اند. برزگری خاطرنشان کرد: این ۹ میلیون دستگاه کارتخوان باید تا پایان ماه جاری توسط صاحبان آن‌ها در سامانه مودیان مالیاتی ثبت شوند. این در حالی بود که مهلت ثبت کارتخوان‌ها در سامانه مالیاتی تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۰ تمدید شده بود و طبق اعلام سازمان امور مالیاتی در صورت ثبت نشدن دستگاه‌های کارتخوان قطع می‌شدند.
 
اما مدیرعامل شرکت شاپرک چند روز بعد در اسفندماه ۱۴۰۰ در گفت‌وگویی اظهار داشت: دغدغه بانک مرکزی در این حوزه، عدم اختلال در کسب و کار مردم و پذیرندگان بوده و هست. طبیعتا در این راستا با کندی مسیر مواجه شدیم که پاسخگویی را باید به قانون‌گذار داشته باشیم. در این جهت، در چند فاز نسبت به پالایش داده‌ها اقدام شد و در نهایت لیستی بالغ بر ۱۳ میلیون ابزار پذیرش که به سازمان امور مالیاتی قبلا ارائه شده بود، توسط همکاران سازمان امور مالیاتی پالایش و همان را با قید اقداماتی، در تاریخ ۴ اسفندماه سال ۱۴۰۰ به ما برگرداندند که بر آن اساس اقدامات لازم برای بررسی کسانی که به هر ترتیب به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه نکردند انجام شد و در اولین حرکت، حدود ۲۰۰ هزار ترمینال غیرفعال شد.
 
وی در خصوص نگرانی‌های مطرح درباره غیرفعال سازی کارتخوان‌ها گفت: چند ماه است، الزامات ماده ۱۱ پایانه فروشگاهی و سامانه مالیاتی مودیان ابلاغ شده و طی اطلاعیه‌های زیادی به همه جامعه اطلاع رسانی شده و انتظار می‌رود با مراجعه بموقع پذیرندگان و صاحبان کسب و کار تشکیل پرونده انجام شود تا کسب و کارشان با قطع شدن ابزار پذیرش دچار اختلال نشود؛ بنابراین شرایط به گونه‌ای فراهم شده است تا در کمترین زمان امکان ثبت پرونده را داشته باشند و آن‌هایی که ابزار کارتخوانشان غیرفعال شده در اسرع وقت بتوانند مجدد فعال سازی را انجام دهند.
 

۳ میلیون کارتخوان غیرفعال شدند

 
بر اساس این گزارش؛ روز گذشته داود منظور در صحبت‌های پیش از خطبه نماز جمعه گزارشی از رویکرد، اقدامات و نتایج فعالیت‌های سازمان امور مالیاتی در دولت سیزدهم ارائه کرد.
 
وی درباره رویکرد نظام مالیاتی در دولت سیزدهم گفت: رویکرد مالیات‌ستانی در این دولت مبتنی بر دو چرخش تحول آفرین است که اولین تحول این است که فشار مالیاتی از بخش رسمی و مالیات دهندگان خوش‌حساب به سمت فراریان و اجتناب کنندگان از مالیات حرکت کند. رویکرد دوم این است که تمرکز مالیات بر بخش غیررسمی و غیرشفاف باشد تا کسانی که درآمد‌های بالایی دارند و مالیات نمی‌دهند، مالیات بپردازند.
 
رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: سال گذشته نظام نقل و انتقال پول شفاف شد و درگاه‌های پرداخت و کارتخوان‌ها به پرونده مالیاتی متصل شدند که بالغ بر ۷.۲ میلیون کارتخوان به پرونده مالیاتی متصل شد. حدود ۳ میلیون کارتخوان نیز غیرفعال شدند، اما یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارتخوان بلاتکلیف هستند که بانک مرکزی تا یک ماه آینده آن‌ها را غیرفعال می‌کند.
 
منظور ادامه داد: با ساماندهی کارتخوان‌ها و درگاه‌های پرداخت، یک میلیون و ۲۰۰ هزار مؤدی جدید مالیاتی و از بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات فعالان اقتصادی، یک میلیون مؤدی دیگر نیز شناسایی شدند که در مجموع، ۲.۲ میلیون مؤدی جدید شناسایی شد که مهم‌ترین اقدام مالیاتی در جهت جلوگیری از فرار مالیاتی است.
 

۳۵۰ هزار کارتخوان دیگر تا فردا غیرفعال می‌شود

 
در این باره امروز سید کاظم دهقان، مدیرعامل شاپرک در خصوص آخرین وضعیت اتصال ابزار‌های پذیرش به پرونده مالیاتی گفت: طبق الزامات ماده ۱۱ قانون پایانه فروشگاهی سامانه مودیان، بانک مرکزی موظف به ساماندهی، ایجاد کد یکتا و ظرفیت ثبت نام مالیاتی برای کل پذیرندگان و دارندگان درگاه‌های پرداخت از جمله کارت خوان و درگاه‌های پرداخت اینترنتی است. وی افزود: از حدود یک سال و نیم پیش زیرساخت‌های لازم با هماهنگی سازمان امور مالیاتی فراهم و طی یک فرآیند مطول و پیچیده شروع به برنامه‌ریزی شد. به گفته دهقان، عمده دغدغه بانک مرکزی در این حوزه، عدم اختلال در کسب و کار مردم و پذیرندگان بوده و هست.
 
دهقان در ادامه در خصوص آخرین آمار از فعال و یا غیرفعال بودن کارتخوان‌ها اظهار داشت: در حال حاضر حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار کارتخوان بلاتکلیف مانده است و صاحبان این درگاه‌ها جهت تکمیل مدارک مالیاتی و یا الصاق پایانه به پرونده مالیاتی مقاومت می‌کنند؛ لذا بر اساس قانون این کارتخوان‌ها را باید غیرفعال کنیم و در نهایت طی امروز و فردا، حدود ۳۵۰ هزار دستگاه کارتخوان غیرفعال می‌شوند و در سه گام دیگر، نهایتا تا یک ماه آینده کل ترمینال‌های الصاق نشده به پرونده‌های مالیاتی، غیرفعال خواهند شد.
 
مدیرعامل شاپرک تاکید کرد: امیدوار هستیم قبل از غیر فعال سازی در موعد مشخص، صاحبان این دستگاه‌ها بلافاصله جهت ارائه و تکمیل مدارک پرونده مالیاتی خود اقدام کنند. همچنین تمهیدات لازم برای فعال سازی دوباره پایانه‌های مسدود شده که پذیرنده اقدام نماید، فراهم شده است.
 
به گفته دهقان؛ از دی ماه سال ۱۳۹۹ تعریف پایانه جدید فقط با داشتن پرونده مالیاتی انجام می‌پذیرد. این در حالی است که در این مدت، ترمینال‌هایی که قطع می‌شوند، بر اساس یک پروسه‌ی سریع و با اقدام پذیرنده جهت تکمیل پرونده و مراجعه وی به شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت، امکان فعال شدن دوباره آن‌ها فراهم است.
 
وی افزود: نزدیک به ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار ترمینال (کارتخوان، پایانه اینترنتی و موبایلی) الصاق شده داریم که از این تعداد حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار عدد ترمینال فعال هستند و کار می‌کنند و حدود ۸۰۰ هزار ترمینال الصاق شده‌ی غیرفعال داریم که در پروسه فعال شدن مجدد قرار دارند.

بزن به کارت بیشتر می‌شود؟

 
در شرایطی که قانون گذار و سازمان امور مالیاتی تلاش دارد تا جلوی فرار مالیاتی را در اقتصاد بگیرد و اجرای ساماندهی پایانه‌های فروشگاهی از جمله کارتخوان‌ها مدنظر است، گزارش‌های میدانی از سطح بازار و برخی اصناف، حکایت از راهکار جایگزین توسط گروهی فعالان اقتصادی دارد؛ راهکاری با نام کارت به کارت که به نظر می‌رسد در این شرایط با گلایه و انتقاد بسیاری از مردم و مشتریان نیز مواجه شده و خواهد شد، زیرا با اقدامات قانونی در جهت غیرفعال شدن کارتخوان‌های بی هویت مالیاتی، انتظار پیشنهاد کارت به کارت در معاملات بازار، دور از انتظار نیست و باید قانون گذار برای این معضل چاره اندیشد؛ هرچند در شرایطی که برخی اصناف مشتری‌ها را وادار به واریز از طریق کارت می‌کنند، باید یادآور شد بر اساس پیشنهاد سازمان امور مالیاتی، اگر کارتی بیش از ۴۵ مورد واریز داشته باشد، باید به‌عنوان مورد مشکوک فرار مالیاتی تلقی شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۷۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
پزشکان میگن پول نقد بیارید و بیمار رو وادار میکنن که بره عابر بانک و پول نقد بگیره
یکی جلوی این کار رو بگیره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
آخه آدم دلش می سوزه یک کاگر و کارمند با کمترین حقوق و مزایا مالیاتشان را پرداخت می کنند ولی جامعه پزشکی که قشر تحصیل کرده جامعه است این طوری در روز روشن و کاملا آشکار تخلف می کند و پول نقد از بیمار می گیرد .... از این قشر انتظار دیگری داشتیم و مسولان که اینطور بی تفاوت و نظاره گر هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
پزشکان کار خوبی میکنند شما هم ۲۵ سال درس میخواندی اینکارو یاد میگرفتی ،چرا پولی که ثمره یک عمر زحمته بدیم مسولان کشور یا اختلاس کنند یا هزینه ندونم کاری هاشون کنند یا بر علیه خودمون استفاده کنند اونجا که مردم درست مالیات می دهند می تونن مسولان را برای هر سکه ای که می دهند بازخواست کنند نه اینجا که تا سوال کنیم انگ دشمن خدا بهمون میزنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
دقیقا هفته پیش که مادرم را پیش دکتر بردم، منشی گفت پول نقد بده، گفتم نقد همراهم نیس گفت برو از عابر بانک بگیر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۹
آخی گناه دارن فقیرن یاهم فکر میکنن همیشه تواین دنیا می‌مونن
تاریخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
من هم خرید داشتم به کارت واریز کرم. هیچ شکایتی ندارم. زیرا درآمدهای مالیاتی بطور شفاف هزینه نمی شود. همینطور است درآمدهای نفتی و غیره. امیدوارم که درآمدهای نفتی نیز به صفر برسد. ان شالله.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
:))
ان‌شاءالله توی کمرت بخوره! :))
انتظار داری دولت بیاد ریز هزینه‌هاش رو تقدیمت کنه؟ کجای دنیا همچین کاری میکنن آخه؟؟؟
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۹
ما هم که پشت گوشامون مخملیه
شما خودت صاحب کارتخوانی و میخوای مالیات ندی
دلیلی نداره من کارمند قبل از دریافت خقوقوم ازش مالیات کم بشه و شما مالیات ندی
یک بار مبلغ 1 میلیون و دویست هزار تومن باید کارت میکشیدم که یکی مثل شما کاسب بود و گفت کارت به کارت کن و منم اینکارو نکردم
وقتی من مالیات میدم تو هم باید بدی
شیر فهم شد ؟
mm
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۹
چشم نخوری بااین نظردادنت.مواظب باش موسادیاسیا ندزدنت بااین استعداد
حسین از شمال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
برایم جای سواله ؟؟؟؟؟؟؟ چرا دولت دست کرده تو دخل مغازه دارها . مگه دولت چه حمایتی از مغازه دارها داره می کنه . نه بیمه داریم . نه بازنشستگی . نه پاداش پایان کار (زمان بازنشستگی ) .... حتی عیدی پایان سال هم به ما نمی دهند . بحتی دولت برای ایجاد شغلمان هیچ حمایتی ازما نکرده و خودمون معطل دولت و مجلس نموندیم و برای خودمون شغل درست کردیدم . حالا دولت بابت کدوم حمایت می خواد ازماها مالیات بگیره .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
مشکل این هست که مشخص نمی شود این مالیات ها کجا صرف می شود که صدای همه بلند می شود هزینه کرد ها را شفاف کیند تمام
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
داداش مالیات قانونه .... تا الان هم که نمی دادید تخلف میکردید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
احسنت
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
آفرین دقیقا این کارشون دزدیه فقط
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
مالیات در ازای خدمات خاص به فرد یا گروه خاصی نیست. مالیات برای بودجه کشور است. برق، گاز، دارو، و ... البته متاسفانه دولت در این هزینه ها شفافیت ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
امنیت مغازه ات و آشغال های درب مغازه ات را کی می‌بره همین دولته دیگه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
خیلی کامنت باحالی بود
:))
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
دولت برای چرخاندن مملکت و توسعه کشور باید از همه مالیات بگیرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
با دقت بیشتر در فیش حقوقی متوجه خواهید شد که مالیات جدا و بیه برای بازنشستگی جدا است. برادر این دو را با هم قاطی نکنید. مالیات گرفته شده چه دخلی برای کارمنذن دارد.کارمندان هم مثل اصناف هستند از نظر مالیات.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
عزیزم پول زوره سوال نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
چرا بی انصافی می کنی
بیمه که مفته برای شما باید برید تامین اجتماعی خودتون را بیمه کنید
پاداش پایان کا چیه دیگه شما مثلا کارفرما هستید می توانید بیمه را طوری پرداخت کنید که پاداش پایان کار به شما تعلق بگیره
همین حمایت که می توانید راحت کار کنید و درامد داشته باشید بس نیست
بد عادت شدید
چندین ساله دارید از مالیات در می رید
همانطور که ککارمند و معلم مالیات می دن شما هم باید بدید این قانونه
مگه بقیه دنیا دویتها چه خدماتی ارائه دادن که ایارن نداده
تازه خیلی از مغازه دارها اگه کنترل نشن خدا می دونه چقدر بالا می کشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
عزیز دل اگه یه خارجی بیاد ایران سرمایه گزاری باید مالیات بده چه برسه به شمای کاسب پس این توجیهات آبکی رو بزارین کنار.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
بابت امنیت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۹
ناله نکن بیمه مشاغل آزاد بگیر که هر زمان دیر کنی ضرر کردی
محمد ت
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۹
راست می گوید چرا دست کرده تو جیب مغازه دارها؟ از فردا دولت اعلام کنه که امنیت مغازه ها به خود مغازه دارها مربوط میشه انوقت ببینم کدام مغازه داری می تونه جلوی این اراذل و اوباش را بگیره . وقتی مالیات نمیدهید چرا امنیت شما را تامین کنند
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۹
نه بابا
من کارمند با شندرقاز حقوق باید ازم مالیات کم بشه ولی توی کاسب که اکثرتون بی وجدانیت نه ؟
امیدوارم مالیات بیشتری ازتون بگیرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
از وقتی این بحث مالیات امده وسط بعضی تقاضای پول نقد می کنن و اگر ندی ممکنه کارت رو انجام ندن، بنظرم خوبه یه سیستم نظارتی هم برای این افراد راه اندازی بشه که اگر تقاضای پول نقد کردند رسیدگی بشه.
reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
فکر کنم نوبت شماست تابنک مالیات بدهید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
الان ی کاسب بخواد خودش رو بیمه کنه بعنی اختیاری خویش فرمایی ماهی تقریبا 2 میلیون تومان و همین طور حسابدار و فروشندش میشه 6 میلیون شما فک کن ما 30 سال باید بریزیم در حالیکه هیچ حمایتی نیس و دولت ب کارمندان خودش کلی وام های کم بهره و بلاعوض میده دولت چه کمکی ب اصناف میکنه ک توقع روشن شدن داره در ثانی چرا بقیه چیزها شفافیت نیس مثل حقوق خود رییس جمهور شفافیت فروش نفت وگاز هزینه کرد های درامدی چرا شفافیت فقط تو بین مردم و کف جامعه اس ؟؟؟ این درامدهای مالیاتی باید تو ی حساب مشخص و سایت مشخص ب گزارش عموم مردم برسه
شهروند
|
United States of America
|
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
اگر محل مصرف مالیات و کلا درآمدهای دولتی شفاف و در جهت رفاه ملت بود کسی از دادن مالیات فراری نبود ولی در حال حاضر از صافکار نقاش تا سلمانی محل ما فقط پول نقد میگیرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
یه سامانه میشه مشخص کنن که هر کسی بزن به کارت انجام داد از مشتری ها بتونه گزارش کنه و سازمان مالیاتی اون حساب ها رو بررسی کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
اول پول نفت و گاز و دیگر منابع ملی را دقیق و شفاف به مردم اعلام و واریز کنید بعد دنبال مالیات از زندگی مردم باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
یک بار به اسم بورس جیب مردم رو زدن، این بار به اسم مالیات، ۵۵ سال هم به اسم تورم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟