آیا طرح مجلس، زمینه‌ساز ریزش اخیر بورس بود؟

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه طرح اخیر مجلس در ریزش اخیر بازار سهام اثر گذار بوده است، گفت: بورس از آینده‌ای مثبت برخوردار است و سهامداران نسبت به این بازار دید بلندمدت داشته باشند و با خودداری از رفتارهای هیجانی خود مانع از ایجاد ریزش بیشتر شاخص بورس در بازار شوند.
کد خبر: ۱۱۳۰۵۴۵
|
۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۶ 19 July 2022
|
2327 بازدید

به گزارش بورس تابناک، «علی تیموری» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با ارزیابی روند این روزهای بازار سهام، اظهار کرد: طرح اخیر مجلس با عنوان «طرح تنظیم بازار کالاهای مشمول الزام به عرضه در بورس‌های کالایی»، به‌عنوان یک عقبگرد کامل تلقی می‌شود و نمی‌توان آن را به‌عنوان اقدام و تصمیم مثبت قلمداد کرد.

وی افزود: مسوولان بارها اعلام کردند که به دنبال ایجاد شفافیت در معاملات و قیمت‌گذاری‌ها هستند؛ این در حالی است که به‌طور حتم این طرح مجلس زمینه ساز از بین رفتن شفافیت‌ها خواهد شد و بعد از مدتی شاهد مشکلات وسیع در کشور خواهیم بود.

تیموری خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که طرح در نظر گرفته‌شده به هیچ عنوان طرح خوبی نیست و اجرایی شدن این طرح نقش مخربی در تولید، استمرار تولید و حفظ حقوق سهامداران خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: ممکن است این طرح در کوتاه‌مدت برای برخی موارد دارای کاربرد مثبتی داشته باشد، اما در بلندمدت اثری جز از بین رفتن تولید، تاثیر منفی بر روند سودآوری شرکت‌ها و افزایش رکود در بازار سهام نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه این اتفاق به‌طور حتم منجر به ایجاد زمینه برای ریزش بازار خواهد شد، گفت: طرح اخیر مجلس در وضعیت این روزهای بازار سرمایه و نیز ریزش اخیر شاخص بورس بی تاثیر نبوده است.

به گفته تیموری، با چنین اتفاقی سرمایه‌گذاران دیگر هیچ برآورد درست و منطقی از چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها نخواهند داشت.

سهامداران رفتار هیجانی نداشته باشند

این کارشناس تاکید کرد: با توجه به اینکه اکنون بازار سرمایه در وضعیت نوسانی شدید قرار گرفته، بهتر است سهامداران نسبت به این بازار دید بلندمدت داشته باشند و با خودداری از رفتارهای هیجانی خود مانع از ایجاد ریزش بیشتر شاخص بورس در بازار شوند.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته همیشه در کوتاه‌مدت طرح‌هایی مانند طرح اخیر مجلس و نیز چنین تهدیدهایی در بازار وجود داشته و تاثیر گذار بر روند معاملات بورس بوده است، اما در بلندت سیاست‌گذار مجبور شده تا تصمیمات منطقی‌تری را اتخاذ و از هرگونه اقدامی که منجر به‌بهم ریختگی بازار می‌شود؛ خودداری کند.

طرح مجلس باعث رفتار هیجانی سهامداران شد

تیموری اضافه کرد: اتفاقی که به‌تازگی تحت تاثیر تصمیم مجلس رخ داده، منجر به رفتار هیجانی سهامداران شده که امیدواریم با رفتار منطقی خود در انتظار رفع مشکلات ایجاد در بازار بمانند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه معاملات بورس از آینده‌ای مثبت برخوردار است، گفت: افزایش قیمت ارز نیمایی و نزدیکی قیمت آن با نرخ ارز در بازار آزاد می‌تواند باعث بهبود چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها شود.

به گزارش ایرنا، اخیراً طرحی در کمیسیون صنایع و معادن مجلس با عنوان «طرح تنظیم بازار کالاهای مشمول الزام به عرضه در بورس‌های کالایی» به تصویب رسیده و کماکان در مجلس در حال پیگیری است. طرح تنظیم بازار کالاهای مشمول الزام به عرضه در بورس‌های کالایی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار دارد.

معاون اول رئیس جمهور با ارسال نامه‌ای به وزارت اقتصاد ضمن اعلام مخالفت دولت با این طرح، وزارت اقتصاد را مسوول پیگیری این موضوع کرده است.

«مجید عشقی»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نامه‌ای به «محمدباقر قالیباف»، رییس مجلس شورای اسلامی درخواست کرد تا طرح تنظیم بازار کالاهای مشمول الزام به عرضه در بورس‌های کالایی از دستور کار مجلس خارج و به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع و با اصلاحات اساسی و رفع ابهام به طرح اصلاح قانون بازار اوراق بهادار الحاق شود.

جمعی از فعالان بازار سرمایه نیز نامه‌ای به رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نسبت به اثرات سوء «طرح تنظیم بازار کالاهای مشمول الزام به عرضه در بورس‌های کالایی» هشدار دادند و خواستار ورود این کمیسیون در این رابطه و جلوگیری از اثرات سوء این طرح بر کلیت اقتصاد و بازار سرمایه شده‌اند. 

اکنون تبعات چنین تصمیمی از سوی مجلس تا جایی پیش رفته که منجر به ترس سهامداران برای سرمایه‌گذاری در بورس و نیز خودداری از ورود سرمایه‌هایشان به این بازار به‌منظور جلوگیری از ضرر و زیان احتمالی در بازار سهام شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟