به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، وزیر خارجه کره شمالی اظهارات اخیر دبیرکل سازمان ملل درباره حمایت از خلع سلاح هستهای پیونگ یانگ را مورد انتقاد قرار داد و آن را به دور از بی طرفی و عدالت خواند.
«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل در دیدار با «یون سوک یول» رئیس جمهور کره جنوبی اظهار کرده بود که به طور کامل از خلع سلاح هستهای کره شمالی حمایت می کند.
پس از این اظهارات کیم سان یونگ معاون وزیر سازمان های بینالمللی وزارت امور خارجه کره شمالی در بیانیهای اعلام کرد اظهارات گوترش به دور از بی طرفی و عدالت و برخلاف وظایف اوست.
وی افزود: دبیر کل سازمان ملل نباید هیچ دستوری را از دولت هیچ کشور خاصی پذیرفته و قبول کند اما باید از هر اقدامی که ممکن است باعث تخریب و تضعیف موقعیت او به عنوان یک مقام بینالمللی می شود، خودداری کند.
کیم تصریح کرد درخواست خلع سلاح هستهای کامل، تحقق پذیر و غیر قابل بازگشت کره شمالی، تجاوز به حاکمیت پیونگ یانگ است. دبیر کل سازمان ملل به خوبی می داند که کره شمالی این موضوع را بدون هیچ گونه شکیبایی رد می کند. گوترش باید در بحبوحه شرایط حساس کره شمالی و هنگام کاربرد کلمات خطرناک دقت بیشتری به خرج دهد.
این در حالی است که حدود 2 هفته پیش جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا از احتمال انجام یک آزمایش هستهای جدید توسط کره شمالی خبر داد.
وی گفت: «ما کاملاً واضح گفتیم که کره شمالی میتواند آماده انجام آزمایش هستهای باشد و آمریکا نیز همزمان آماده می شود تا به طور مشترک با متحدان خود به این موضوع احتمالی واکنش نشان دهد.»
او ادامه داد: «ما یک واکنش قوی در هماهنگی با متحدان و شرکای خود علیه اقدامات کره شمالی خواهیم داشت.»
«وندی شرمن» معاون وزیر امور خارجه آمریکا نیز ماه پیش در سخنانی پس از دیدار با همتای کره جنوبی خود اعلام کرده بود که اگر کره شمالی قصد انجام یک آزمایش هستهای داشته باشد، با پاسخ قاطع آمریکا، کره جنوبی و دیگر کشورهای جهان مواجه خواهد شد. شرمن پس از دیدار با همتای کره جنوبی خود در گفتگو با خبرنگاران در سئول گفت: من معتقدم نه تنها آمریکا و کره جنوبی و ژاپن، بلکه تمام دیگر کشورهای دنیا باید به آزمایشات هستهای کره شمالی پاسخ قاطعی بدهند.
ارتش کره جنوبی نیز پیشتر اعلام کرده بود که پیونگیانگ آماده انجام یک آزمایش هستهای می شود.
پیشتر نماینده موقت کره شمالی در سازمان ملل، در بیانیهای از آمریکا بهدلیل نکوهش برنامههای هستهای این کشور در جریان دهمین کنفرانس بازنگری NPT در این سازمان، انتقاد کرد.
در این بیانیه آمده است: مغز متفکری که به بنیان و اساس معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی آسیب میرساند، کسی جز آمریکا نیست. این اوج ادعاهای سرگرمکننده است که آمریکا مدعی تهدیدات هستهای از سوی کشور دیگری میشود، اما حقیقت این است که آمریکا خود سلطان گسترش سلاح هستهای است.
پیونگیانگ در ادامه این بیانیه نوشت: ما هرگز هرگونه تلاش از سوی آمریکا و نوکرانش را برای طرح اتهامات بیاساس علیه دولت ما و نقض حاکمیت و منافع ملی خود را تحمل نخواهیم کرد.
این بیانیه پس از آن صادر شد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در جریان دهمین کنفرانس بازنگری NPT در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، گفت که پیونگیانگ همچنان به گسترش برنامه هستهای غیرقانونی خود و انجام اقدامات تحریکآمیز در منطقه ادامه میدهد.
همچنین در بخشی از بیانیه مشترک سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه درباره NPT که در این کنفرانس قرائت شد، آمده است: ما علاوه بر این، تأکید میکنیم که پیشرفت برنامههای هستهای و موشکی کره شمالی، تهدیدی فزاینده برای امنیت جهانی است. ما همچنان خواستار خلعسلاح کامل، قابلتأیید و برگشتناپذیر کره شمالی هستیم و از این کشور میخواهیم تمام آزمایشهای هستهای، و پرتاب موشکهای بالستیک و دیگر فعالیتهای مربوطه خود را براساس مصوبات متعدد شورای امنیت سازمان ملل متوقف کند.
پیونگیانگ، همچنین «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را متهم به حمایت از خلعسلاح هستهای کره شمالی در جریان دیدار با مقامات کره جنوبی کرد.
براساس گزارش رویترز، پلوسی در سفر به کره جنوبی و دیدار با «کیم جین پیو» همتای خود، متعهد به خلعسلاح هسته ای کره شمالی شده بود.
خبرگزاری رسمی دولتی کره شمالی در بیانیهای اعلام کرد: اظهارات پلوسی بخشی از طرح دولت آمریکا برای افزایش تنش در شبهجزیره کره است. پلوسی تلاش میکند سیاست خصومتآمیز آمریکا علیه پیونگیانگ را موجه جلوه دهد و از ظرفیت تسلیحاتی آمریکا حمایت میکند.
براساس آخرین گزارش سازمان ملل، کره شمالی برای انجام یک آزمایش هستهای در 6ماهه دوم سال جاری میلادی در حال آماده شدن است.