سهل انگاری مدیران، ریشه کم آبی همدان است

وقتی برای یک مشکلی هر روز تجمع می کنند و مسئولان می گویند این مشکل را ظرف دو هفته یا یک ماه حل می کنند این دیگر هنر نیست، هنر این است که ما پیش بینی می کردیم که همدان چه وضعیتی دارد و ما تا چه مدت آب داریم و آن زمان برایش فکری می کردیم تا الان به این روز نیفتد.
کد خبر: ۱۱۳۷۳۱۰
|
۰۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۱ 27 August 2022
|
4304 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، همدان بی آب است، گزارش های میدانی حاکیست برخی مناطق همدان در ۲۴ ساعت تنها ۲ ساعت از نعمت آب بهره مند هستند و آن هم باید نیمه شب بیدار باشتد تا بتوانند مقدار ناچیز آبی بیندوزند. منطقه به منطقه تانکرهای آب را می بینی که مردم برای چند لیتر آب دور آن حلقه زده اند و یا به صف ایستاده اند. بنا بر گزارش های منابع محلی ، حتی آب بیمارستان شهید بهشتی نیز قطع شده است . مناطقی از پایین شهر نیز ۵ روز است که آب ندارند. شهروندان همدانی می گویند بنا شده بخشی از آب مصرفی موردنیاز شهر از زنجان تهیه شود که آن هم حدود ۳ ماه طول خواهد کشید. هر چه هست مردم در بی آبی به سر می برند و این گواهی بر بی کفایتی برخی مسئولان است . چرا که نه استان بلکه فقط شهر همدان گرفتار بی آبی است . سودجویان نیز قیمت آب معدنی و برخی نوشیدنی ها را تا جای ممکن بالا برده و در این بین از آب گل آلود ماهی می گیرند.یک بطر آب معدنی ۳۰ هزارتومان و یک بطری نوشابه تا ۵۵ هزارتومان در برخی مناطق به فروش می رود. خبرنگار خبرآنلاین پس از دو روز پیگیری در نهایت موفق شد ضمن تلاش برای تماس با ۹ نماینده استان همدان، توانست فقط با علیرضا شهبازی نماینده شهر نهاوند در این خصوص گفت و گویی انجام دهد که در پی می آید:

بحران آب در همدان چگونه شروع شد؟

زمانی که استاندار کردستان بودم در جریان انتقال آب از سد تالوار به همدان بودم ولی در سال‌های بعد متاسفانه هیچ کاری انجام ندادند. البته کارهایی کرده‌اند ولی باید این روز را پیش بینی می کردند که به این وضعیت در نیاید.

درست است که شما نماینده شهر همدان نیستید ولی از نمایندگان استان هستید و شاید این فراگیر باشد و خدایی نکرده در استان هم تسری پیدا کند؟

به همین دلیل هم این طرح را دنبال کردم تا آب سد تالوار را به همدان بیاورند و مشکل حل شود، منتهی من معتقدم که باید احساس مسئولیت بیشتری در این قضیه به خرج داده می شد و این روز را پیش بینی می کردن. حداقل ظرف یکی دو سال گذشته باید بیشتر به این مسئله ورود می کردند که به اینجا کشیده نشود. ما معمولا دقیقه ۹۰ به فکر حل مشکلات می افتیم. در حالی که اگر از قبل برنامه داشته باشیم و پیش بینی کنیم، این وضعیت و این شرایط پیش نمی آید، البته اینکه از کجا و چه عواملی در این قضیه نقش داشتند از جمله ضعف‌هایی است که معمولا در مدیریت ما در قسمت‌های مختلف کشور وجود دارد.

یعنی بسترسازی لازم و زیرساخت‌ها آماده نشده است؟

می خواهم بگویم که مدیران آنقدر سهل انگاری می کنند که نهایتا ، کار به اینجا کشیده می شود. من معتقد هستم برای اینگونه چالش های جدی باید از قبل برنامه ریزی کرد تا این مشکلات مهار شود و پیش نیاید. وقتی مردم از مدیریت مدیران کشور و استان و شهرستان ناراضی و ناراحت می شوند، آن وقت می گویند ما می آییم و این موضوع را حل می کنیم و البته این واکنش های انفعالی ، دیگر ، ارزش و فایده ای ندارد زیرا همانند نوشداروی بعد از مرگ سهراب است . مهم این است که مدیران ما به وظایفشان درست عمل کنند و به موقع کارها را پیش ببرند. وقتی برای یک مشکلی هر روز تجمع می کنند و مسئولان می گویند این مشکل را ظرف دو هفته یا یک ماه حل می کنند این را نباید به حساب کارآمدی و هنر مدیریتی گذاشت ، هنر این است که باید پیش بینی می کردیم همدان چه وضعیتی دارد و ما تا چه مدت آب داریم و آن زمان برایش فکری می کردیم تا الان به این روز نیفتد. اما اینکه چرا الان همدان به این وضعیت دچار شده است ، من نمی توانم روی ریز مشکلات و مسائل آن اظهار نظر کنم ولی کلا معتقد هستم اینها ضعف مدیریتی در کشور است و ما نباید وقتی اتفاقی می‌افتد دنبال مقصر باشیم، چون اینها ضعف مدیریتی است . اگر مدیران ما شهامت و شجاعت داشته باشند باید این ضعف‌ها و مشکلات را بپذیرند.

اقدامات نمایندگان برای حل کوتاه مدت یا بلند مدت این کم آبی چیست؟

این ها ، وظیفه مدیران است که باید انجام دهند، اما سه نفر از اعضای مجمع نمایندگان استان عضو کمیسیون برنامه و بودجه هستند و آقای حاج بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات است که کمک کردند وضعیت ما در همدان از نظر منابع اعتبارات و ارتباطاتی که با مسئولان کشوری دارند خوب باشد. نه اینکه خدایی نکرده ، حق استان‌های دیگر ضایع شود، ولی چون مشکلات و تنگناهای استان همدان از سال‌های دور بوده، تلاش این بوده تا جایی که ضرورت دارد مسئله تامین اعتبارات و منابع و پیگری‌ها را نمایندگان انجام دهند، ولی من معتقد هستم که مدیریت استان باید خیلی بیشتر از این تلاش کند و از فرصتی که نمایندگان استان در کشور و در مجلس دارند باید نهایت استفاده را ببرند که این اتفاق فعلا در همدان نیفتاده است.

خبری داشتیم مبنی بر اینکه آب معدنی بطری ۳۰ هزار تومان یا نوشابه ۵۵ هزار تومان شده ، در شرایط کنونی نحوه مدیریت منابع آب و نوشیدنی ها به چه شکلی است؟

وقتی مشکلی پیش می آید به معنای آن است که مدیریت ضعیف بوده که وضع به اینجا کشیده شده است. منتهی همین که بتوانند از این بحران رهایی پیدا کنند هم هنر می خواهد که مدیران ما به دلیل تصمیم های عجولانه و ناهماهنگ، دچار ضعف مضاعف می شوند. ما معتقد هستیم در این مرحله مدیران باید با تامل و پیگیری بیشتر موضوع را دنبال کنند تا حداقل بتوانند آثار سوء تصمیم های اشتباه را کاهش دهند. و با درایت و تفکر بیشتر در صدد اخذ امکانات و گرفتن نظرات صاحب نظران استان و کمک گرفتن از مدیران کشوری ، فشار و سختی های مردم را کاهش دهند؛ حتما شما شنیده‌اید که برخی از مراکز همدان ۲ ساعت در روز آب دارند یا یکی از بیمارستان‌ها آب ندارد یا مناطق جنوبی استان آب ندارند و ... یعنی مردم در رنج هستند و ما به خاطر همین مسئله باید با تلاش و با حوصله بیشتر بتوانیم این فشارها را روی مردم کمتر کنیم. الان فشارهای اقتصادی و معیشتی روی مردم زیاد است . این فشارهای ناشی از عدم تدابیر مدیریتی بر آنان فشار مضاعف وارد می کند. من به عنوان یک نماینده و کسی که مسئولیت دارد از این مردمی که صبور و خوب هستند واقعا عذرخواهی می کنم.

شما فرمودید که نشد آب سد کردستان را به همدان بفرستند، علت آن چه بوده است؟

مدیریت باید در سال‌های گذشته بیشتر عمل و کار سد را دنبال می کردند که نکردند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟