بین الملل تابناک: اعلام تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، گفتوگوی رئیس موساد با مقامهای اطلاعاتی آمریکا درباره ایران، حمله مشترک گسترده جنگندههای روسیه و سوریه علیه تروریست ها، واکنش سخنگوی سازمان ملل درباره اتهام زنی آلبانی علیه ایران و مذاکرات بغداد و سوریه درباره کنترل مرزها از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
شامگاه پنجشنبه، وزارت خزانه داری آمریکا، تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال کرد. بر اساس ادعای وزارت خزانه داری آمریکا این فرد و شرکتها در زمینه ساخت و انتقال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین نقش داشتهاند.
شرکت خدمات هوایی سفیران بر اساس ادعای وزارت خزانه داری آمریکا به هماهنگی پروازهای نظامی میان ایران و روسیه پرداخته است. آمریکا مدعی است که شرکت سفیران در زمینه انتقال پهپادها، پرسنل و تجهیزات مرتبط به پهپادی ایرانی به روسیه فعالیت داشته است.
شرکتهای «پرآور فارس»، شرکت طراحی و ساخت موتورهای هواپیما و شرکت «بهارستان کیش» سه شرکتی هستند که آمریکا مدعی است در زمینه ساخت و توسعه پهپادهای ایران فعالیت دارند.
همچنین آقای «رحمتالله حیدری» مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت بهارستان کیش نیز فردی است که در تحریمهای جدید وزارت خزانه داری آمریکا قرار گرفته است.
این تحریمها در حالی اعمال میشود که جان کربی، سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه گفت که دولت جان بایدن، رئیسجمهور آمریکا متعهد به مسیر دیپلماسی با ایران است.
جان کربی تصریح کرد که «مذاکرات فعال» برای احیای توافق هستهای با ایران کماکان ادامه دارند. وی گفت: «هیچ کس در اینجا دست روی دست نگذاشته... ما فعالانه درگیر گفتوگوها هستیم.»
گفتوگوی رئیس موساد با مقامهای اطلاعاتی آمریکا درباره ایران
دفتر یائیر لاپید، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده رئیس موساد در سفرش به واشنگتن با مقامهای اطلاعاتی و مشاور امنیت ملی آمریکا دیدار و درباره ایران گفتوگو کرد.
در بیانیه دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی آمده، دیدارهای «دیوید بارنیا»، رئیس موساد با مقامهای آمریکایی از جمله روسای «سیا»، «افبیآی»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، وزیر دفاع آمریکا و رئیس ستاد مشترک این کشور خاتمه یافته است.
در این بیانیه آمده است: «در جریان این دیدارها، رئیس موساد مطالب اطلاعاتی حساس جدیدی ارائه و تأکید کرد که اسرائیل در شرایطی که ایران دنیا را فریب میدهد، بیکار نخواهد ماند.»
این ادعاها در شرایطی مطرح شدهاند که رژیم صهیونیستی در ماههای گذشته لفاظیهای خود علیه ایران را افزایش دادهاند؛ با وجود این، حتی تحلیلگران صهیونیست نیز اذعان کردهاند که این رژیم در وضعیتی نیست که بتواند اقدامی برای تغییر دادن برتری راهبردی تهران انجام دهد.
در بیانیه دفتر لاپید آمده مقامهای آمریکایی گفتهاند که واشنگتن به امنیت اسرائیل متعهد است. در این بیانیه آمده است: «آمریکاییها تأکید کردند به ایران اجازه نخواهند داد به سلاح هستهای دست پیدا کند.»
حمله مشترک گسترده جنگنده های روسیه و سوریه علیه تروریست ها
منابع خبری از حمله مشترک جنگندههای روسی و سوری به مواضع جبهه النصره در اطراف ادلب در شمال غرب سوریه خبر داد.
به گزارش شبکه المیادین، این حملات به تاسیسات جبهه التصره در حفسرجه و اطراف ادلب صورت گرفته است.
دهم شهریورماه نیز جنگنده های روسیه مواضع تروریست ها در ادلب سوریه را هدف قرار دادند.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه (نام پیشین پایتخت قزاقستان که اکنون نورسلطان شده است)، چهار منطقه امن در سوریه ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که ادلب استانی در شمال غرب سوریه و بخش های کمی از استان های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می گیرد، هنوز در دست گروه های تروریستی و مخالفان مسلح دولت سوریه قرار دارد و گفته می شود کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.
واکنش سخنگوی سازمان ملل درباره اتهام زنی آلبانی علیه ایران
سخنگوی سازمان ملل متحد در واکنش به اتهام زنی بی پایه آمریکا و آلبانی علیه ایران اعلام کرد که سازمان ملل اطلاعات مستقلی درباره حمله سایبری به آلبانی ندارد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی افزود: سازمان ملل اطلاعات و تاییدیه مستقلی مبنی بر اینکه آلبانی مورد حمله سایبری قرار گرفته یا خیر در اختیار نداریم.
وی در عین حال درباره حملات سایبری گفت با توجه به افزایش حملات سایبری در سال های اخیر، کشورهای عضو سازمان ملل باید با توافق بر سر یک چهارچوب مشخص از اثرات مخرب حملات سایبری بکاهند.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد که اثرات مخرب جنگ سایبری در مقیاس بزرگی قابل مشاهده است.
دوجاریک اضافه کرد تعدادی از کشورهای عضو سازمان ملل در کارگروه هایی درباره حملات سایبری مشارکت داشته اند و این کارگروه ها ادامه خواهد یافت.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد، با ادی راما نخست وزیر آلبانی گفتوگو کرده است تا حمایت قاطع ایالات متحده از متحدمان در ناتو را در پی حمله سایبری ادعایی ایران در ۱۵ ژوئیه اعلام کند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید افزود: به همکاری با آلبانی در زمینه اقدامات امنیت سایبری ادامه می دهیم.
کاخ سفید نیز در بیانیه ای اعلام کرد، جک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا، امروز پنجشنبه با نخست وزیر آلبانی گفتوگو و حمایت قاطع واشنگتن از این کشور را به او اعلام کرده است.
کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید نیز روز چهارشنبه به وقت محلی مدعی شد، از تلاش های دولت آلبانی برای پاسخگو کردن ایران در رابطه با حمله سایبری حمایت می کنیم.
مذاکرات بغداد و سوریه درباره کنترل مرزها
قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق روز پنجشبنه میزبان سطام جدعان الدندح سفیر دمشق در بغداد بود.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد که الاعرجی در این دیدار گفته که عراق خواستار ایفای دوباره نقش سوریه در تقویت فعالیتهای مشترک کشورهای عربی است.
طرفین در این دیدار تأکید کرد که دو کشور باید فعالیتها و همکاری مشترکی در زمینه کنترل مرزها داشته باشند و در مسائل امنیتی نیز همکاری کنند.
سفیر سوریه هم گفت که «روابط برادرانه و دوجانبه باید به سطوح بالاتری ارتقا یابد و این مساله به سود دو ملت برادر است. الدندح همچنین تأکید کرد، در این دیدار همکاری بغداد با دولت سوریه درباره مسائل امنیتی و مسائل مربوط به شهروندان سوری حاضر در عراق و رسیدگی به وضعیت آنان، بررسی شده است.
درباره همکاری های دمشق-بغداد، طالب الحسینی مدیرکل راه آهن سراسری عراق اسفند گذشته با «نجیب الفارس» مدیر کل راه آهن سوریه در حلب دیدار کرد. طرفین سوری و عراقی در این دیدار، همکاری مشترک در زمینه ریلی را بررسی کردند. در این نشست مهمترین راه های همکاری مشترک بین دو کشور بررسی شد.
به گفته این مسئول عراقی، طرفین در این دیدار، تبادل تجارب، آموزش و توسعه، فعالسازی خط ریلی بین عراق و سوریه و تامین ابزارهای فنی و لجستیکی لازم را از طریق هماهنگی مشترک بررسی کردند.
افراد حاضر در این دیدار، پیشنهاد سوریه برای احداث خط ریلی از القائم عراق به منطقه البوکمال در داخل خاک سوریه و از آنجا به حمص را بررسی کردند. مسافت این مسیر ریلی به حمص میرسد و از آنجا به بندر طرطوس که مشرف به دریای مدیترانه است، وصل میشود.