«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزههای مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
امیر قطر: نمی توانیم گاز قطر را جایگزین گاز روسیه در اروپا کنیم
امیر قطر: ما میخواهیم به اروپا کمک کنیم و در سالهای آینده گاز آن را تامین خواهیم کرد، اما اینکه میتوانیم گاز روسیه را جایگزین کنیم درست نیست. گاز روسیه برای بازار جهانی ضروری است
توجیه یک فعال سیاسی اصولگرا از فعالیت پسر خزعلی در زمینه وی پی ان
قدیری ابیانه، سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک: گفته شده که سفر فرزند خانم خزعلی در مورد وی پی ان بوده و شرکت به ایشان تعلق دارد. این کار دو حالت دارد؛ یا میخواهند نتیجه تلاش هایشان را به خارجیها بدهند و یا در ایران فیلترشکنها را خنثی کنند. نکته این است که آیا میخواهند فیلترهایی را که در ایران اعمال میشود، تقویت کنند و یا شاید قصد این است که وی پی انهایی که برای سایتهای مستهجن کار میکنند، خنثی سازی کنند. خوب یا بد بودن کار بستگی به هدف و نتیجه کار ایشان دارد. اگر کسی برای دور زدن تحریمها رفته، این کار خوبی است. / گسترش نیوز
سهمیهبندی سِرم در داروخانهها
نایب رئیس انجمن داروسازان: در حال حاضر سرم در کشور کم است و در داروخانهها سهمیهبندی شده است. سرم فقط به داروخانههای منتخب و تعدادی از داروخانههای دولتی داده میشود. مراجعه با بیماریهای گوارشی به مراکز درمانی افزایش یافته و بر همین اساس مصرف سرم افزایش یافته است. در مقطع فعلی، واردات سرم به کشور از سوی وزارت بهداشت ضروری است. / ایسنا
معاون امور استانها: اختلال بخش خبری ١۴ در روز گذشته، ناشی از خطای سهوی مرکز خوزستان بود
حسن عابدینی، معاون امور استانهای صداوسیما در رابطه با اختلال پیش آمده در بخش خبری ١۴ روز گذشته گفت:دیروز در بخش خبری ١۴ شبکه یک، هنگام ارتباط زنده تصویری با مرز چذابه، چند ثانیه از فیلم فرار به سوی پیروزی پخش شد. این خطا ناشی از آن بود که همکاران نودال مرکز خوزستان، سهواً جای ارسال تصویر ارتباط زنده با گذرگاه مرزی، برنامه در حال پخش سیمای مرکز خوزستان را به تهران ارسال کردند. دقت و سرعت عمل کارگردان بخش خبری در برطرف کردن بی درنگ خطا یک اقدام حرفهای شایسته تقدیر است. روز گذشته و هنگام ارتباط زنده تصویری در بخش خبری ١۴ حدود سه ثانیه تصویر قطع و بخشی از یک فیلم سینمایی پخش شده بود.
آقای رئیسی، اطلاع دارید کسی هنوز «بلیت رفت» نخریده؟
آرمان ملی نوشت: اگر فرزند به خارج رفت، پدر هم برود. یک هفته از رسانهای شدن این فرمان رئیس جمهور گذشته بود، اما نه فرزندی برگشت و نه پدر و مادری نزد فرزندانشان رفتند. ظاهرا قرار نیست حواشی فرزندان خارج نشین برخی مسئولان پایان داشته باشد.
این چه هدایتی است؟
احمد زیدآبادی: پلیس به جای آنکه در کوچه و خیابان مراقب مردم در برابر هجوم زورگیران باشد، در پی بازداشت دختران آنها به دلیل نوع پوشش آنهاست! سکته قلبی ژینا امینی، دختر خانمِ جوان سنندجی، پس از بازداشت توسط گشت ارشاد در تهران، ادامۀ روندِ بینهایت آسیبزایی است که کارشناسان امور اجتماعی بارها نسبت به آن هشدار دادهاند، اما کمترین اثری بر سیاست لجبازانۀ نهادهای تصمیمگیر نداشته است. پلیس تهران گفته که خانم امینی به قصد "هدایت" دستگیر شده، اما ناگهانی دچار عارضۀ قلبی شده است. اگر این روایت را صد در صد هم معتبر بدانیم، آیا پلیس نمیداند که صِرف دستگیری یک دختر مسافر شهرستانی در حضور خانوادهاش چه شوک روانی به او وارد میکند؟ ابن بساط قرار است کی پایان یابد؟ دستگیری دختران جوان مردم و انتقال تحقیرآمیز آنها به مقر گشت ارشاد، چگونه به هدایت آنها کمک میکند که پلیس تهران مدعی آن شده است؟
عضو کمیسیون امنیت ملی: زاهدی وفا گفت فرزندانم در کانادا متولد شده اند
ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس توضیحات وزیر پیشنهادی تعاون، کار، رفاه اجتماعی در مورد شایعه دو تابعیتی بودن فرزندانش را تشریح کرد و گفت: در این موضوع، من از شخص آقای زاهدی وفا سوال کردم. وی توضیح داد که همزمان با دوران تحصیلش در کانادا به عنوان دانشجوی بورسیه وزارت علوم و اقامت در آن کشور فرزندان ایشان نیز در آن زمان متولد شده اند. /ایرنا
اولین واکنش پلیس به ماجرای مهسا امینی
در پی انتشار اخباری درباره به کما رفتن زنی جوان پس از انتقال به یک مقر انتظامی، مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت توضیحاتی در این باره داد. مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران «درخصوص بدحالی خانمی در مقر پلیس» اعلام کرد: «خانمی برای توجیه و آموزش به یکی از بخشهای پلیس تهران بزرگ هدایت شده بود که ناگهان در جمع سایر افراد هدایت شده، دچار عارضه قلبی شد.» در ادامه توضیحات پلیس تهران آمده است: «بلافاصله این خانم با همکاری پلیس و اورژانس به بیمارستان منتقل شده و تحت درمان و مداوا قرار دارد.» مرکز اطلاعرسانی پلیس تهران بزرگ ضمن رد برخی اخبار درباره این حادثه، اعلام کرد: مستندات مربوطه در این خصوص در اختیار پلیس بود و اخبار تکمیلی در این خصوص متعاقبا اعلام خواهد شد.
دایی مهسا امینی: امروز نوبت دختر ما بود، فردا نوبت دختری دیگر است
دایی مهسا امینی:قلبش نیمهفعال شده و کلیههایش دیگر کار نمیکنند. دکترها گفتند فقط دعا کنید. اینجا ما طلبکاریم. فرمانده پلیس آمد، قول دادند تصویر دوربینهای مداربسته را نشانمان دهند. امروز نوبت دختر ما بود، فردا نوبت دختری دیگر است.
متروپل با برنامهریزی قبلی تخریب شد و باز یک کارگر مفقود شد!
جاودان پور مدیرعامل شرکت اروندان گفت: عملیات تخریب متروپل آغاز شده و ریزش دیروز بخشی از این سازه با برنامه قبلی بود و در روزهای آینده احتمال برخاستن صدای مهیب و گرد و خاک نیز وجود دارد و جای نگرانی برای مردم نیست. او علت تاخیر در آغاز عملیات تخریب متروپل را رسیدن به یک راه حل مطمئن و پایدار عنوان کرد و گفت: پس از تصمیمگیریهای کارشناسی و استقرار تجهیزات در خیابان امیرکبیر آبادان، عملیات تخریب بقایای سازه متروپل آغاز شد. مدیرعامل شرکت اروندان در خصوص مقاوم سازی سازه ناپایدار متروپل آبادان برای انجام عملیات تخریب گفت: مهار ستونهای عمودی سازههای ناپایدار تصمیم نهایی برای تخریب این سازه بود که ابتدا آنها را به یکدیگر متصل کردیم تا هنگام تخریب به سمت ساختمانهای مجاور یا خیابانهای اطراف هدایت نشود. او تاکید کرد، مقرر شده تخریب ساختمان طبقهای باشد و از بالا انجام شود که روند تخریب آن تا دو ماه آینده ادامه خواهد داشت. جاودان پور گفت: یکی از کارگران مفقود شده و جستجو برای یافتن او ادامه دارد.
علم الهدی: مشهد، گردشگر و شهروند ندارد؛ زائر و مجاور دارد
امام جمعه مشهد گفت: تفاوت مشهد با سایر شهرها این است که گردشگر و شهروند ندارد. مشهد زائر و مجاور دارد. گردشگر مربوط به شهرهایی است که مراکز تفریحی و میراث فرهنگی دارد. مشهد جای چنین چیزهایی نیست؛ لذا گردشگر در مشهد نداریم.
رئیس جامعه مدرسین: دولت در انتخاب برخی افراد باید دقت نظر بیشتری داشته باشد
حسینی بوشهری، در دیدار محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور اهمیت عمل به وظیفه دینی و اسلامی را موردتوجه قرار داد و تصریح کرد: مردم در مساله مشکلات اقتصادی باید دشمنان را نشانه بگیرند، چون این چالشها به خاطر مبارزه ما با مستکبرین و دفاع از افراد مظلوم و ستمدیده به وجود آمده است. وی با بیان اینکه باید مانند دوران دفاع مقدس مردم را به صحنه بیاوریم، گفت: هنوز جامعه ما به عمق جنگ نرم دشمنان پی نبرده است؛ دشمن با تمام وجود و ظرفیت خود جنگ ترکیبی علیه انقلاب به راه انداخته و در این شرایط باید سازوکار مناسب این هجمه را در خود ایجاد کنیم. امام جمعه قم با تمجید از اقدامات میدانی و پیگیریهای مستمر دولت سیزدهم گفت: گویا دولت در انتخاب برخی تیمها و افراد باید دقت نظر بیشتری داشته باشد؛ دلسوزی صرف برای حل مشکلات مردم کافی نیست و برای رسیدن به نقطه مطلوب باید همه دولتمردان همدل باشند.
نماینده مجلس: حجم بستهها و سرعت اینترنت واقعی نیست
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه حجم بستهها و سرعت اینترنت واقعی نیست، گفت: سازمان تنظیم مقررات باید شیوه کنترل عملکرد اپراتورها در ارائه بستههای اینترنت را اعلام کند تا مردم به راحتی با نرمافزارهای کنترلی این موضوع را پیگیری کنند. لطف الله سیاه کلی درباره برخی گلایههای مردم مبنی بر کاهش سرعت اینترنت و اتمام زودهنگام بستههای اینترنت همراه گفت: وظیفه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعیین ضوابط مربوط به اینترنت و ارزیابی عملکرد اپراتورها بر اساس این ضوابط و تعرفههای تعیین شده و جلوگیری از کم فروشی و سوءاستفاده است. نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی افزود: برداشت این است که حجم بستهها و سرعت اینترنت واقعی نیست؛ بنابراین، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید درباره این موضوع شفافسازی کند.
ایرنا به نقل از یک نظرسنجی: ۱۲ درصد آمریکاییها درد شدیدی از ناحیه تورم احساس میکنند
ایرنا: در جدیدترین نظرسنجی انجام شده توسط مؤسسه گالوپ، ۵۶ درصد مردم آمریکا گفتهاند افزایش قیمتها برایشان دردآور بوده است. در ماه ژانویه ۴۹ درصد و در نوامبر سال قبل ۴۵ درصد چنین احساسی داشتند که این امر نشان میدهد با تشدید فشارهای تورمی، آمریکاییهای بیشتری در تأمین نیازهای ضروری و روزمره خود دچار مشکل شدهاند. همچنین در این نظرسنجی ۱۲ درصد پاسخدهندگان گفتهاند، درد شدیدی را از ناحیه رشد قیمتها احساس میکنند. ۴۴ درصد مردم نیز این درد را متوسط و میانه توصیف کردهاند. گالوپ در گزارش خود افزوده است: درحالیکه تورم بالا طی یک سال گذشته تداوم داشته است اکثریت آمریکاییها گفتهاند در شرایط سخت مالی به سر میبرند. آمریکاییهایی که درآمد کمتری دارند پیش از دیگران دچار چنین وضعیتی شدهاند؛ اما اکنون بیشتر آمریکاییهای با درآمد متوسط و بخشی از آنهایی که درآمد بالا دارند نیز درد ناشی از قیمتهای بالا را احساس میکنند. بر اساس این گزارش ۲۶ درصد آمریکاییهای با درآمد پایین یعنی آنهایی که درآمد سالانهشان ۴۸ هزار دلار در سال است گفتهاند رشد بیشتر قیمتها سطح زندگیشان را به خطر انداخته است. این رقم برای افراد دارای درآمد متوسط ۱۲ درصد و برای افراد دارای درآمد بالا ۴ درصد بوده است.
محسن رضایی: شاهد نرخ کاهشی تورم ماهانه هستیم
معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره برنامه دولت برای اصلاح نحوه پرداخت ارز ترجیحی گفت: بخش مهمی از یارانه اختصاص یافته به مردم قاچاق میشد و بخش دیگری نیز به دست جامعه هدف نمیرسید بنابراین اصلاح نظام یارانهای کشور حائز اهمیت اساسی بود و دولت در این راستا برنامه اصلاح نحوه پرداخت ارز ترجیحی از کالاهای اساسی را برای رفع فقر و کمک به جهش تولید در سال جاری آغاز کرد. دکتر رضایی همچنین به نقدینگی عظیم و فراوان در کشور اشاره و تاکید کرد: این نقدینگی به جای ایجاد آبادانی و افزایش تولید، تبدیل به عاملی تورم زا در کشور در دهههای گذشته شده است. معاون اقتصادی رئیس جمهور کسری بودجه دولت و استقراض از بانک مرکزی و همچنین خلق پول توسط بانکها به صورت نامتعارف را از دیگر عوامل مهم دامن زدن به تورم در کشور عنوان کرد و گفت: این عوامل باعث شده تا قیمت کالاها در کشور واقعی نباشد و قدرت خرید مردم کاهش یابد و دولت پس از یک آسیب شناسی جدی به این نتیجه رسید که باید هرچه سریعتر اصلاحات اقتصادی و بانکی آغاز شود. دکتر رضایی تصریح نمود: باید مردم در اداره و مدیریت اقتصادی کشور سهیم شوند که از جمله برنامههای دولت در زمینه تسهیل حضور اقتصادی مردم رونق کسب و کار خانگی و شرکتهای تولیدی است. وی همچنین با اشاره به اقدامات دولت در راستای کاهش تورم و با بیان اینکه مدیریت تورم تا پایان سال اولویت دولت است، گفت: در خرداد ماه سال جاری به دلیل طرح اصلاح ارز ترجیحی تورم افزایش داشت، اما در ماههای بعد کاهش یافت و در حال حاضر شاهد نرخ کاهشی تورم ماهانه هستیم.
دستور رئیسجمهور برای تسهیل عملیات بانکی بین ایران و ازبکستان
رئیسجمهور در دیدار با تجار ایرانی حاضر در ازبکستان گفت: در زمینه تسهیل مروادات مالی بین دو کشور، وزیر امور خارجه؛ بانک مرکزی و بانک صادرات هر چه سریعتر موانع را بررسی و آنها را برطرف کنند؛ مشکلات به نحوی حل شوند که تجار مشکل انتقال پول نداشته باشند.
خودروسازان انگیزهای برای ارتقای امنیت خودروها جهت جلوگیری از سرقت ندارند
علی جدی نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره ضرورت توجه به ایمنی و امنیت خودروهای داخلی، گفت: از آنجاکه بازار خودرو انحصاری است، خودروسازان انگیزهای برای هزینه جهت افزایش کیفیت به منظور تامین ایمنی سرنشینان و ارتقا ارمنیت به منظور جلوگیری از سرقت خودرو ندارند. نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خودروسازان ادعا میکنند که خودرو را کمتر از قیمت تمام شده میفروشند، افزود: مادامی که موضوع خودرو ریشهای حل نشود، مسائلی مانند ارتقای کیفیت و امنیت خودرو رفع نمیشود. وی در تشریح راهکارهای مربوط به حل مشکلات صنعت خودروسازی، گفت: واردات خودرو یکی از راهکارهای اصلی رفع مشکلات است. از سوی دیگر رقابتی کردن تولید، اصلاح ساختار اساسی در تولید خودرو، واگذاری خودروسازان و... از جمله الزامات اساسی برای تحقق این مهم است.
ارتقای امنیت خودرو برای جلوگیری از سرقت مشمول هزینههایی است که خودروسازان به دلیل نبود رقیب در بازار انگیزهای برای صرف هزینه ندارند؛ برای ایجاد این انگیزه باید از اهرمی به نام رقیب استفاده کرد. مصرفکنندگان خودرو باید حق انتخاب داشته باشند، زیرا در صورت وجود گزینههای مختلف، مردم به سراغ خرید محصول باکیفیتتر و با قیمت مناسبتر میروند این موضوع موجب میشود، تولیدکنندگانی که تولیدات باکیفیت ندارند، برای ارتقا و بهبود ایمنی و امنیت محصولات خود برنامهریزی کنند.
حاجی بابایی: فشار تورمی زندگی کارکنان دولت را مشکل کرده است
حمیدرضا حاجی بابایی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۱ برای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی منابعی پیش بینی شد، ۱۵ هزار ملیارد تومان برای بازنشستگان کشوری و لش|کری و برای بازنشستگان تامین اجتماعی در قالب پرداخت بدهی دولت به این سازمان تصویب شد. امیدواریم دولت در چارچوب قانون بودجه توجه ویژهای به این عزیزان داشته باشد. در قانون همسان سازی اصلاح احکام و پرداخت و افزایش حقوق باید انجام بپذیرد و اینک دولت برای تمامی کارمندان افزایش تکمیلی داشته باشد، به نظر ضروری می رسد، فشار تورمی زندگی کارکنان دولت را مشکل کرده است. انشاءالله دولت درحد وسع و توان یاری رسان کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری باشد.
وی در پاسخ به این که آیا کمک مطرح، افزایش حقوق است یا کالابرگ، گفت: اینکه این کمک، افزایش حقوق یاکالابرگ باشد، هیچ تصمیمی تاکنون گرفته نشده است. دولت برای اصل و فرعش باید تصمیم بگیرد و به قانون تبدیل کند. من در مصاحبهای گفتم کارشناسان معمولا شقوق مختلف رابررسی میکنند من نظری ندادم.