انتخابات تعیین نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات، در حالی با اعلام کاندیداها به برگزاری نزدیک شده که گروه بزرگی برای این تک کرسی نام نویسی کردهاند و در میان آنها، چهره اشخاصی قابل مشاهده است که تلاششان برای رسیدن به این موقعیت تخصصی اسباب شگفتی شده است.
به گزارش «تابناک»؛ هیات نظارت بر مطبوعات به عنوان رکن کلیدی صدور مجوز و نظارت بر مطبوعات متشکل از یکی از قضات به انتخاب رئیس قوه قضاییه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نماینده تامالاختیار وی، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس، یکی از استادان دانشگاه به انتخاب وزیر فرهنگ و آموزش عالی، یکی از مدیران مسئول مطبوعات به انتخاب آنان، یکی از اساتید حوزه علمیه به انتخاب شورای عالی حوزه علمیه قم و یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به انتخاب آن شوراست.
نماینده مدیران مسئول که در واقع تنها نماینده مستقیم مطبوعات در این شوراست، از طریق انتخابات برگزیده میشود و مطبوعات فعال میتوانند در آن به عنوان کاندیدا و رای دهنده شرکت داشته باشند. برای انتخابات پیش روی هیات نظارت بر مطبوعات، ۲۶۸ مدیرمسئول نام نویسی کردهاند که نزدیک به ده درصد کل واجدین شرایط است و در میان این کاندیداها نشریات و چهرههای متعددی مشاهده میشود که حتی در میان اهالی مطبوعات نیز شناخته شده نیستند؛ بنابراین شانسی برای انتخاب شدن ندارند.
با این حال آنچه در میان این کاندیداها مشهود است، حضور چهرههایی با مسئولیتهای متعدد است که اگر همان مسئولیتها را به درستی پی بگیرند، برای کشور آورده بیشتری دارد؛ اما ظاهراً اشتهای سیری ناپذیر باعث شده نتوانند از این موقعیت تخصصی نیز بگذرند. نمونه این اشخاص، علی خضریان است که از نمایندگی مجلس و عضویت در کمیسیون اصل نود تا هیات امنای دانشگاه فنی و حرفهای حضور دارد و حالا در اینجا هم می خواهد بر کرسی مدیران مسئول تکیه زند.
سوای اینکه انتظار میرود، شخصی به مراتب باسابقهتر بر کرسی مدیران مسئول تکیه بزند و مدیران مسئول نیز همواره سراغ چهرههای باسابقه معنادار رفتهاند که دستکم دو دهه فعالیت مداوم در مطبوعات را داشتهاند، تجربه نشان داده اشخاصی مورد توجه مدیران مسئول قرار میگیرند که چهرهای میان رو داشته باشند و بتوانند واقعاً بخش وسیعی از رسانهها را با تنوع فکری مختلف نمایندگی کنند و صدای آنها در هیات نظارت بر مطبوعات باشند.
بنابراین باید به امثال این نماینده مجلس توصیه مشفقانه کرد، به روزنامهنگاران جدی که شغل اولشان روزنامهنگاری است، احترام بگذارند و با فراگیری مداوم روزنامهنگاری، تجربه و مقبولیت لازم را برای نشستن بر این کرسی کلیدی، میان مدیران مسئول بیش از دو هزار و ششصد رسانه حائز شرایط شرکت در انتخابات به دست آورند.
علاوه بر این، این نکته از اهمیت ویژهای برخوردار است که نمایندگان مجلس، یک نماینده در هیات نظارت بر مطبوعات دارند و شایسته نیست، نماینده مجلس دیگری، ولو اینکه صاحب مجوز یک نشریه باشد، کرسی مدیران مسئول را از آن خود کند. با در نظر گرفتن این بدیهیات، انتظار میرود چهرههای اینچنینی قواعد بازی را رعایت کنند.