در جلسه غیرعلنی مجلس و دولت چه گذشت؟

بر اساس قانون، نخست باید برنامه هفتم بررسی و تصویب و سپس بر اساس آن لایحه بودجه تدوین شود؛ اما بنا بر وضعیت موجود در دولت، ممکن است مجوز‌هایی کسب شود که برنامه هفتم با تأخیر تدوین شود. لایحه بودجه ۱۴۰۲ در حال تدوین است و پس از پایان آن برنامه هفتم توسعه تدوین می‌شود.
کد خبر: ۱۱۵۳۲۴۷
|
۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۵ 04 December 2022
|
11011 بازدید
|

تابناک ــ سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی به تشریح نشست غیرعلنی مجلس که در قالب نشست مشترک بین مجلس و دولت برگزار شده بود، تأکید کرد: در این نشست نحوه تدوین و بررسی برنامه هفتم و لایحه بودجه ۱۴۰۲ بررسی شده و دغدغه مشترک مجلس و دولت نیز رفع مشکلات معیشتی مردم بود.

سیدنظام الدین موسوی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه، ۱۳ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست مشترک مجلس و دولت پیرامون نحوه تدوین و بررسی برنامه هفتم و لایحه بودجه ۱۴۰۲ افزود: این جلسه پیرو جلسات مشترک بین مسئولان قوای سه‌گانه کشور برگزار شد و مجلس میزبان رئیس جمهور، اعضای هیأت دولت و مسئولان عالی قوه مجریه بود؛ کما اینکه ما تقریبا از ابتدای شکل‌گیری مجلس یازدهم، نشست های متعددی با مسئولان قوه مجریه به ویژه در دولت جدید داشته‌ایم و اهتمام بر برگزاری این جلسات مشترک افزایش یافته است.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما علاوه بر جلسات متعددی که بین روسای قوای سه‌گانه، کمیسیون‌ها، وزرا و اعضای هیأت رئیسه مجلس و هیأت دولت در یک سال و اندی گذشته برگزار کرده‌ایم، اهتمام بر این است که با مسئولان دولت همچنان جلسات مشترکی داشته باشیم که در این راستا امروز به مناسبت هفته مجلس مسئولان دولت، رئیس جمهور و اعضای کابینه در صحن مجلس حضور پیدا کردند.

وی تصریح کرد: در این جلسه مباحث مختلفی در رابطه با موضوعات مهم کشور به ویژه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مطرح شد و موضوعات مهمی که در جلسات گذشته مورد تأکید همه حاضرین بود، از جمله وضعیت اقتصادی کشور و برخی کمبود‌ها که در حوزه بهداشت و درمان و دارو وجود داشت، پیگیری و دنبال شد و علاوه بر روسای قوای مجریه و مقننه، که مباحث مبسوطی را در این جلسه مطرح کردند از طرف دولت، وزرای اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت، بهداشت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اجرایی رئیس جمهور گزارش‌هایی را در رابطه با مسائل مختلف کشور و حیطه تخصصی خود ارائه کردند. همچنین گزارش‌های مطلوبی از نتیجه سفر‌های استانی، همچنین شاخص‌های اقتصادی، حوزه صنعت، بازرگانی و خدمات ارائه دادند.

موسوی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور نیز در مورد آخرین وضعیت تدوین برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه ۱۴۰۲ توضیحاتی داد و تأکید دوباره ای داشت بر اینکه مجلس و دولت خادمان مردم هستند و در کنار یکدیگر برای رفع مشکلات مردم به ویژه در حوزه‌های معیشتی تلاش می‌کنند؛ ضمن اینکه علاوه بر تأکید بر تعامل بین این دو قوا، نگاه خود پیرامون حوزه مشورت دهی به مجلس را نیز تشریح کرد.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در این نشست علاوه بر بازخوانی مسائلی که در لایحه بودجه سال گذشته وجود داشت و مباحثی که لازم است نمایندگان مجلس مورد توجه قرار دهند، بر ضرورت تمرکززدایی، عدالت‌محوری و توجه به سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه هفتم توسعه تأکید شد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه از طرف مجلس نیز علاوه بر رئیس مجلس، روسای کمیسیون‌های فرهنگی و برنامه و بودجه و شش تن از نمایندگان به نمایندگی از طرف سایر وکلای ملت به تشریح دیدگاه‌هایشان پرداختند، افزود: نمایندگان مجلس به واسطه حضور مستقیمی که با مردم دارند، موضوعات مختلفی را برای طرح در این جلسه داشتند که بخش عمده‌ای از آن‌ها به مسائل اقتصادی و معیشتی برمی‌گشت، همچنین پیگیری مصوبات استانی دولت، تأکید بر تنش‌های جاری از جمله تنش آبی که در کشور وجود دارد، ضرورت پرداخت بودجه‌های عمرانی و استانی، مبارزه با فساد در بخش‌هایی که ممکن است مفسده‌ای وجود داشته باشد و ضرورت به کارگیری مدیران کاردان متعهد از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی یادآور شد: رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانشان علاوه بر تأکید بر ضرورت تعامل و همکاری بیشتر بین مجلس و دولت برای حل مشکلات مردم تحلیلی از شرایط داخلی و خارجی ارائه و شرایط موجود را تبیین کردند. همچنین نقاط ضعف و قوت آن را برشمردند و تأکید داشتند که باید برای حل این مسائل تدبیری بیندیشیم و بخش عمده‌ای از این مسائل از طریق ارتقای کارآمدی و بالا بردن سطح همکاری بین مجلس و دولت قابل حل خواهد بود.

موسوی اظهار کرد: تأکید بر ضرورت توجه جدی به مساله‌محوری هم در برنامه هفتم توسعه و هم لایحه بودجه ۱۴۰۲ و اینکه باید بتوانیم با مساله‌محوری و اینکه باید حل مسائل و مشکلات کشور در برنامه هفتم توسعه پیگیری کنیم، از دیگر موارد مورد تأکید رئیس مجلس شورای اسلامی بود.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در مجموع یکی از نکات محوری در این جلسه اعم از تحلیل مسائل روز بود کما اینکه در مورد اعتراضات و اغتشاشاتی که در این مدت شاهد بودیم، نمایندگان هم دولت و هم مجلس بر ضرورت بکارگیری بهترین راه مقابله با این مساله و رسیدن به ثبات در کشور و توجه به مطالبات واقعی و اساسی مردم به ویژه در حوزه معیشت و اقتصاد تأکید داشتند.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این نشست تأکید بر این بود که مردم همراه با انقلاب هستند و توجه جدی به توطئه‌های دشمن ندارند، دشمن در جنگ نرم و ترکیبی و همه جانبه و گسترده‌ای که علیه جمهوری اسلامی ایران و مردم به راه انداخته است، تا حدود زیادی شکست خورده و با بی‌توجهی قاطبه مردم مواجه شده است؛ اما به این معنا نیست که در کشور اعتراض به عملکرد‌ها وجود ندارد و ضمن اینکه مردم همراه با انقلاب و معتقد به نظام و رهبری هستند به چارچوب‌های کلی و ساختار‌های جمهوری اسلامی نیز متعهد هستند، اما گلایه‌ها، شکایات و اعتراضات درستی هم وجود دارد که باید به آن‌ها پاسخ داده شود که بخش عمده‌ای از آن‌ها در حوزه اقتصادی و معیشتی است.

وی افزود: تأکید مجلس و دولت در این جلسه مشترک بر اساس گزارش‌هایی که ارائه شد، بیانگر این است، به رغم تحریم‌ها و مشکلات و سنگ‌اندازی‌های متعددی که دشمنان به ویژه در یک سال گذشته علیه مردم و ملت ایران داشتند، روند‌ها و شاخص‌ها رو به رشد بوده و برآورد این است که شاخص کلی اقتصاد رو به بهبود خواهد رفت و فائق آمدن و خنثی‌سازی تحریم‌ها با برنامه‌ها، روش‌ها و راهکار‌های خوبی در پیش گرفته شده و در سال آینده بهتر نیز خواهد بود. از سوی دیگر تصمیم و تأکید مجلس و دولت بر این است که لایحه بودجه ۱۴۰۲ به نحوی تنظیم و تصویب شود که به نوعی تمرکززدایی شده و استان‌ها راحت و بهتر بتوانند در زمینه تحقق عدالت کار کنند و در این راستا عدالت در پرداخت‌ها دغدغه مشترک مجلس و دولت به ویژه رئیس جمهور بود که تأکید داشت که حتما در لایحه بودجه باید این موضوع مد نظر قرار گیرد.

موسوی گفت: برای برنامه هفتم که محصول مشترک این دولت و مجلس خواهد بود، طبق آنچه رئیس سازمان برنامه و بودجه مطرح کرد بعد از تدوین و تنظیم لایحه بودجه بلافاصله برنامه هفتم تدوین شده و به مجلس تقدیم خواهد شد و این برنامه همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، مساله‌محور خواهد بود.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: مسائل عمده کشور روشن است، چون در مراکز پژوهشی و برنامه‌ریزی احصا شده و متناسب با این برنامه‌ها به نحوی عمل خواهیم کرد که این مسائل تا حدود زیادی حل شوند. از سوی دیگر، مشکل عمده ای در برنامه‌های توسعه قبلی وجود داشت که امروز در این جلسه بر آن تأکید شد، مبنی بر آن که در گذشته بعضا این برنامه‌ها شعاری و بدون توجه به ظرفیت‌های کشور و مساله‌محوری بوده که موجب شده است بر اساس گزارش دستگاه‌های نظارتی درصد زیادی از آن‌ها محقق نشوند کما اینکه بر اساس آنچه در این جلسه گزارش داده شد، برنامه‌های توسعه قبلی تنها بین ۲۰ تا ۴۰ درصد محقق شده‌اند که شایسته نیست و نشان‌دهنده این است که درست و دقیق نوشته نشده بودند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: ما بر اساس نگاه مساله‌محور مشترک بین دولت و مجلس برای تدوین برنامه هفتم توسعه به نحوی اقدام می‌کنیم که نگاه صد درصدی به اجرا و تحقق آن وجود داشته باشد؛ کما اینکه بر اساس گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه در بدبینانه‌ترین حالت ۷۰ تا ۸۰ درصد این برنامه تا پایان دوره پنج ساله تحقق پیدا کند.

وی در پاسخ به زمان تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۲ از سوی دولت و مجلس گفت: بر اساس قانون ۱۵ آذر ماه باید این لایحه به مجلس تقدیم شود که احتمالا در همین حدود نیز ارائه خواهد شد.

موسوی در پاسخ به اینکه آیا در مورد وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی نیز به مواردی در این نشست اشاره شده است، بیان کرد: در این نشست صحبتی مطرح نشد، اما روز گذشته سخنگوی هیأت دولت اعلام کرد که آقای بذرپاش به عنوان وزیر راه و شهرسازی به مجلس معرفی می‌شود؛ بنابراین، به محض دریافت نامه معرفی وی توسط دولت به مجلس آن را اعلام وصول خواهیم کرد.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که جلسه رأی اعتماد وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی چه زمان برگزار می‌شود، تصریح کرد: بر اساس آیین‌نامه ده روز بعد این جلسه برگزار می‌شود؛ بنابراین، احتمالا هفته آینده جلسه رأی اعتماد آقای بذرپاش را برگزار کنیم.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که بر اساس آنچه رئیس مجلس اعلام کرده بود ابتدا باید برنامه هفتم توسعه بررسی و تصویب می‌شد، سپس بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ در دستور کار قرار می‌گرفت، گفت: بر اساس قانون باید ابتدا برنامه هفتم بررسی و تصویب و سپس بر اساس آن لایحه بودجه تدوین شود؛ اما بر اساس شرایط موجود در دولت ممکن است، مجوز‌هایی کسب شود که برنامه هفتم با تأخیر تدوین شود.

وی در پاسخ به اینکه نظر رئیس سازمان برنامه و بودجه پیرامون زمان تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه چه بوده است، خاطرنشان کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته لایحه بودجه ۱۴۰۲ در حال تدوین است و بعد از اتمام آن برنامه هفتم توسعه تدوین می‌شود؛ بنابراین، طبق قانون ابتدا باید برنامه هفتم و سپس لایحه بودجه بررسی می‌شد، اما اگر دولت مجوز عالی کسب کند، مجلس نیز طبق آن عمل خواهد کرد.

حواشی جلسه غیرعلنی دولت و مجلس

عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس جمهور از نمایندگان در جلسه غیر علنی امروز تقاضا کرد پس از معرفی گزینه‌ها و مدیران، اصرار بر انتصاب نداشته باشند و تصمیم نهایی را بر عهده مسئول مربوطه بگذارند.

محمدتقی نقدعلی درباره جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور و هیات وزیران اظهار کرد: آیت‌الله رئیسی کاندیدای جریان ارزشی و اصولگرا بود و نمایندگان مجلس در جریان انتخابات از ایشان حمایت کردند. جلسه امروز نیز جلسه‌ای برای همراهی و همکاری نمایندگان و وزرا برای حل مشکلات مردم بود.

وی در تشریح بیانات رئیس جمهور در جلسه غیرعلنی گفت: بخشی از اظهارات رئیس جمهور درخصوص شخصیت آیت‌الله مدرس با تاکید بر ویژگی‌های بارز ایشان مبنی بر حق‌طلبی، آزادیخواهی و مردم‌محوری بود.

عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی افزود: اظهارات رئیس جمهور پیرامون توجه ویژه به فرهنگ، دین، آموزش در برنامه‌های هفتم توسعه، عدالت در پرداخت‌ها، رفع تبعیض، تحقق عدالت به عنوان سند بالادستی در برنامه هفتم بود.

گلایه رییس جمهور از مجلس

وی ادامه داد: رئیس جمهور بر لزوم تشکیل صندوق عدالت و پیشرفت تاکید داشت، تشکیل این صندوق در بودجه ۱۴۰۱ در مجلس به تصویب نرسید. رئیس جمهور معتقد بود که تشکیل این صندوق موجب ایجاد گشایش‌هایی در استان‌ها می‌شود.

وی افزود: رئیسی معتقد بود نیرو‌هایی که در دولت به‌کارگیری می‌شوند، باید افرادی پاک‌دست باشند اگر به هر دلیلی گزارش های مردم و نمایندگان مجلس به این نتیجه برسیم که نیرویی ناکارآمد یا فاسد است به هیچ‌وجه تحمل نمی‌کنیم و افراد خاطی برکنار می‌شوند.

رئیسی خواستار انصاف نمایندگان در قضاوت نسبت به عملکرد وزرا و مدیران شد

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رئیس جمهور خواستار انصاف نمایندگان در قضاوت‌ها نسبت به عملکرد وزرا و مدیران استان شد و در عین حال تذکر و مشورت نمایندگان را فرصتی مغتنم دانست.

هشدا رییس جمهور به تصمیمات غلط در مجلس و کمیسیون‌ها

وی با بیان اینکه رئیس جمهور بر لزوم پیگیری مصوبات سفر‌های استانی تاکید داشت، گفت: آیت‌الله رئیسی معتقد بود، برخی تصمیمات غلط در کمیسیون‌ها و یا صحن علنی مجلس در کوتاه مدت و یا بلندمدت امکان دارد برای نظام هزینه‌های غیرقابل تحمل داشته باشد.

رئیس جمهور معتقد بودند که مشورت با نمایندگان برای انتصابات و معرفی گزینه‌ها راه و کانالی برای شناسایی استعداد‌های خوب است، اما بعد از انتخاب مسئولان باید دست آن‌ها برای انتخاب و انتصاب مدیران پایین‌دستی باز باشد که روالی منطقی و قانونی است.

تقاضای رئیسی از نمایندگان: بعد از معرفی گزینه‌ها و مدیران، اصرار بر انتصاب نداشته باشید

وی ادامه داد: رئیس جمهور از نمایندگان تقاضا کرد، بعد از معرفی گزینه‌ها و مدیران، اصرار بر انتصاب نداشته باشند و تصمیم نهایی را بر عهده مسئول مربوطه بگذارند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: در جلسه امروز وزرای بهداشت، اطلاعات، صمت، گزارشی از عملکرد خود ارائه دادند. شش تن از نمایندگان نیز نظریات خود را درخصوص عملکرد دولت اعلام کردند.

وی اظهار کرد: محور اظهارات نمایندگان این بود که دولت سیزدهم دولتی خدمتگزار و غیرقابل مقایسه با دولت قبل است؛ البته برخی ضعف‌ها در زمینه فرهنگی، تبعیض در پرداخت‌ها، لزوم حذف بانیان وضع موجود مورد تاکید نمایندگان بود.

وی اظهار داشت: محور بحث رئیس مجلس شورای اسلامی نیز همراهی و تعامل با دولت برای حل مشکلات مردم و تدوین و تصویب قانون بودجه و قانون برنامه هفتم توسعه بود. قالیباف معتقد بود که دولت باید برنامه ویژه‌ای برای کنترل تورم داشته باشد.

تذکر جدی قالیباف به نمایندگان

عضو فراکسیون روحانیون مجلس در مورد حواشی این جلسه گفت: در چنین جلساتی وقتی نمایندگان، وزرا را می‌بینند مشکلات حوزه‌های انتخابیه را در قالب مکاتبات مطرح می‌کنند تا دستور وزیر را برای حل مشکلات اخذ کنند. برخی نمایندگان در حال گفت‌وگو و رایزنی با وزرا بودند که موجب شد، فضای مجلس شلوغ شود و آرامش لازم برای شنیدن اظهارات وزرا وجود نداشت؛ لذا رئیس مجلس دقایقی پشت تریبون حاضر شدند و از نمایندگان تقاضا کردند که آرامش جلسه را حفظ کنند تا جلسه جداگانه‌ای برای بررسی مشکلات حوزه‌های انتخابیه برگزار شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
وضعیت واقعی اقتصادی و معیشتی اکثریت مردم و کاهش ارزش پول ملی از زمان آغاز به کار این دولت و مجلس نشان دهنده میزان اهمیت آن برای آنهاست
علی
|
Germany
|
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
رئیس مجلس و رئیس جمهوری خواست اصلی مردم را به مطالبات اقتصادی است .
معاون امنیتی وزیر کشور: علت اصلی اعتراض‌ها اقتصادی نیست
حالا معلوم نیست اگر مشکلات اقتصادی است چرا جلسه غیر علنی
علی
|
United States of America
|
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
قانونی که هر چند سال یک بار قراره اجرا بشه ولی با تبصره و بند و مجوز دور زده شه ، بهتره برداشته شه !
معلم بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
باید... باید... باید... باید... و باز هم بایدهای تکراری و بیهوده...
با باید باید گفتن مشکل حل نمیشه...!!! حل مشکل تخصص می خواد. والسلام.
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
مراسم نوشابه بازکنی بود و تقسیم منابع
معلم بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
13 بار از کلمه باید استفاده شده بدون ارائه هیچگونه راهکاری...!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
چرا جلسه غیر علنی ؟؟ مگر مردم نامحرم هستند ؟؟
یاسر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
مجلس فعلی بی کفایت ترین مجلس در تاریخ ایران!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
و دولت هم همینطور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
با اینکه تابناک مدتی هست حسابی نظرات رو سانسور میکند ولی ما باید حرف بزنیم قرار نیست همه چیز با سکوت و سانسور و بایکوت نادیده گرفته بشود ما مردم عادی در حال نبرد با گرانی و نداری و بدبختی هستیم خط فقر ۱۸ میلیون حقوق ۶ میلیون تورم بالای ۵۰ درصد از ما انتظار صبر و تحمل نداشته باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
چند بحران بزرگ گریبان مملکت رو گرفته که به نظر میرسد دولت در برابر آن ضعیف یا ناتوان است
اولی تورم بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد است که مثل هیولایی دستمزدها را میبلعد
دوم بحران مسکن و چشم انداز تیره و تار که در برابر اجاره نشین ها قرار دارد
سوم ابر بحران خشکسالی که در حال نابودی اقلیم ایران است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
مهاحرت
بی عدالتی در آموزش
بازار خودرو
بازار ارز
بازار طلا
بنزین
...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
بحران روابط بین الملل
بحران محیط زیست
بحران از بین رفتن سرمایه اجتماعی
هم اضافه کنید.
جامعه و کشور واقعا بحران زده است. مسولان باید این واقعیت را بپذیرند و اعتراف کنند و سپس از مردم و دانشمندان برای حل آنها استمداد کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
بحران سیاسی از همه مهم تر است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
احسنت
تورم باید به زیر دو درصد برسد.
ابرها باید به مدت دو سال مداوم و پیوسته روی ایران ببارند به نحویکه سیل ایجاد نشود ولی خشکسالی برای همیشه از این مملکت برود
مستاجرها باید سریع، فوری و انقلابی صاحب خانه شوند تا کرامت انها از طریق ایجاد عَدالت حفظ شود. مسکن لوکوموتیر اقتصاد کشور است در بحث اقتصادی.
در پایان یک نکته هم ذکر می کنم که خرید سیسموتی از استانبول ممنوع است و با متخلفین به شدت برخورد می شود. از هرگونه پورپکانی هم جیدا خودداری کنید. واکسن برکت هم به انداره کافی برای تمام مردم دنیا هست.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟