بچه‌ای که درس نمی‌خواند چه کنیم؟

این مطلب راجع راهکارهای مناسب ایجاد علاقه به درس در دانش‌آموزان ابتدایی است که پیشنهاد می‌شود برای دانستن نکات مهم در این زمینه، مطالعه آن را از دست ندهید.
کد خبر: ۱۱۵۴۸۳۹
|
۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۶ 14 December 2022
|
4787 بازدید

با بچه‌ای که درس نمی‌خواند چه کنیم؟ چگونه کودک کلاس اولی را به درس علاقمند کنیم؟ چگونه دانش‌آموزان را به درس خواندن علاقمند کنیم؟ خیلی از مواقع انتظارات اشتباه و بیش از حد والدین، باعث دلزدگی و بی‌علاقگی دانش‌آموزان به درس شده و نتیجه‌ای برخلاف انتظارشان دارد.

بی‌توجهی به درس یکی از پاسخ‌ها و واکنش‌های منفی کودک در برابر همین انتظارات سخت‌گیرانه خانواده‌ها است. اما از چه راهکاری باید استفاده  کرد تا باعث ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان ابتدایی شده و پاسخ‌ها و واکنش‌های مثبتی از طرف آن‌ها در برابر خواسته‌ها و انتظارات خود دریافت کنند؟

بچه‌ای که درس نمی‌خواند چه کنیم؟

راهکارهایی برای علاقمند شدن به درس

والدین مهم‌ترین نقش را در ایجاد علاقه کودک به درس ایفا می‌کنند. در واقع پدر و مادر با تمرکز و توجه به یادگیری‌های جدید کودکان‌شان، حس علاقه را در درون او زنده می‌کنند. اما به طور دقیق‌تر موارد زیر از مهم‌ترین نکات در زمینه راهکارهایی برای علاقمند شدن به درس است که والدین باید به آن توجه کنند.

1.اهمیت ویژه به یادگیری کودک

یکی از راه‌های ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان ابتدایی، اهمیت و توجه ویژه به یادگیری کودک است. اهمیت نشان دادن به یادگیری‌های جدید کودکان پایه ابتدایی یکی از مواردی است که والدین باید به آن بیش از حد حساس باشند. نسبت به آموزش فرزند خود بی‌تفاوت نبوده و در جریان کامل یادگیری او قرار بگیرید. برای مثال زمانی که پای درس نشسته و مشغول یادگیری یا حل تکالیف خود است، کنار او قرار گرفته و خود را مشتاق آموزش‌هایش نشان دهید. با هر روشی میزان علاقه و اهمیت خود را به درس خواندن فرزندتان نشان دهید.

2. تشویق، روشی برتر برای ایجاد انگیزه

تشویق و هیجان، روشی برتر برای ایجاد انگیزه در درس خواندن کودکان است. خیلی از والدین می‌پرسند چگونه کلاس اولی را به درس علاقمند کنیم؟ ما به شما می‌گوییم بهترین راه ایجاد علاقه در کودکان دبستانی، تشویق او هنگام یادگیری مطالب جدید است. برای مثال از فرزند خود بعد از مدرسه بپرسید که چه مطالبی را امروز یاد گرفته است و با هر توضیحی که می‌دهد، خود را مشتاق و علاقمند به شنیدن نشان دهید. با شنیدن حرفای او و اتفاقاتی که در مدرسه برایش پیش آمده، اشتیاق زیادی از خود برای شنیدن نشان داده و در پرسیدن احوالات او در مدرسه، پیش قدم باشید.

با هر یادگیری جدید، با انجام مرتب تکالیف روزانه خود و حل هر سوال به درستی توسط کودک، او را تشویق کرده و بیش از حد هیجان نشان دهید تا همین حس شما به او نیز منتقل شده و با همین اشتیاق درس خوانده و تکالیفش را انجام دهد.

بچه‌ای که درس نمی‌خواند چه کنیم؟

۳. ایجاد انگیزه با حمایت از کودک

با دانش‌آموزان تنبل چه کنیم؟ به هیچ عنوان برای گرفتن نمره بیست، به فرزند خود فشار نیاورید. بهتر است قبل از هر اقدامی، خود را جای کودک قرار داده و مسائل را از دیدگاه او ببینید. حتماً در جریان آموزش او قرار گرفته و اگر متوجه مشکل در فرآیند درس خواندن او شده، به جای سرزنش و فشار روانی به کودک، به دنبال چاره برای برطرف کردن مشکلش باشید.

برای مثال اگر حس کردید که فرزندتان در یادگیری درسی مانند ریاضی به مشکل برخورده، به جای سرزنش و تحمیل فشار روانی بر او، با انتخاب  روش مناسب یادگیری یعنی معلم خصوصی ابتدایی در منزل و آنلاین، سعی کرده تا مشکلش را برطرف کنید. این کار شما، حس دلگرمی را به فرزندتان منتقل کرده و به او می‌فهماند که مشکلاتش را هرچند سخت درک کرده و به فکر کمک به او برای رفع آن هستید.

اگر فرزندتان را در زمان مشکلات رها کرده و او را به حال خود بگذارید، اولین نتیجه منفی آن ایجاد حس تنهایی، دلزده شدن از مدرسه و بی‌توجهی کودک به درس است.

۴.پرورش حس مسئولیت در کودکان

از همان سال اول دبستان، با راهکارهای مناسب حس مسئولیت را در کودک خود پرورش دهید. هر فعالیتی که طبق برنامه و نظم مشخصی اجرا شود، نتیجه مثبت دارد. این نکته در مورد درس خواندن به مراتب مهم‌تر می‌شود. برای اینکه بتوانید حس مسئولیت در درس خواندن و انجام تکالیف را در فرزند خود افزایش دهید، باید با کمک خود او، برنامه درسی روزانه ریخته و در یک زمان مشخص با او برای انجام تکالیف و مطالعه دروس همراه شده و این روش را به یک عادت در زندگی کودک خود تبدیل کنید.

۵. راه‌های آموزش جذاب را کشف کنید!

با بچه‌ای که درس نمی‌خواند چه کنیم؟ خیلی از دانش‌آموزان پایه ابتدایی به خصوص کلاس اولی‌ها، به سختی با معلم خود ارتباط برقرار می‌کنند. اگر معلم نیز کمی بدخلق و بی‌حوصله باشد که دیگر کودک هیچ ارتباطی نمی‌تواند تا پایان سال تحصیلی با او بگیرد. عدم ارتباط کودک با معلم به درس و یادگیری او نیز لطمه می‌زند. در این شرایط بهتر است به سراغ سایر روش‌های موثر یادگیری و آموزش بروید.

یکی از روش‌های یادگیری، استفاده از کلاس معلم خصوصی است. معلم خصوصی در مرحله اول با دانش‌آموز ارتباط برقرار می‌کند و این ارتباط مثبت باعث جذب شاگرد به معلم،‌ فضای کلاس و آموزش می‌شود. به طور کلی یکی از راه‌های علاقمند کردن کودکان به درس، نحوه ارتباط و رفتار معلم در کلاس است. معلم خصوصی ابتدایی می‌تواند مهم‌ترین نقش را برای جذب و علاقمند کردن کودکان به درس در کلاس ایفا ‌کند.

۶.درگیر کردن کودک در چرخه آموزش

درگیر شدن کودک در چرخه آموزش، یک راهکار مناسب برای دانش‌آموزان نیاز به تلاش است. کودک را به طور مستقیم وارد فرآیند یادگیری کنید. به محیط‌ها و فضاهای مختلف آموزشی برده و شکل‌های مختلف یادگیری را به او نشان دهید. تلفیق آموزش با بازی، بردن او به کارگاه‌های هنری و آموزشی، یا حتی خرید لوازم تحریر با کمک کودک و بردن او در مکان‌هایی که بیشترین تشابه را با فضای مدرسه و درس دارد (رفتن به شهر کتاب کودکان)، برای ایجاد حس علاقه در او مفید است.

بچه‌ای که درس نمی‌خواند چه کنیم؟

7.علاقه به یادگیری با کمک استادبانک

همانطور که گفتیم در ایجاد علاقه فرزند خود به درس، بیشترین سهم را شما والدین عزیز دارید. شما والدین با انتخاب بهترین روش‌های یادگیری و آموزش پایه ابتدایی، با اهمیت و توجه بالای خود به یادگیری‌های فرزندتان و همچنین همراهی او در همه فرآیندهای آموزشی، این قدرت را داشته که حس علاقه او را برای درس خواندن و انجام تکالیف زنده ‌کنید.

می‌توانید با مراجعه به استادبانک و انتخاب برترین اساتید تدریس خصوصی، اولین قدم را در ایجاد علاقه و انگیزه در کودکان خود بردارید. برای دسترسی به معلم خصوصی ابتدایی به همراه مشاهده تعرفه تدریس خصوصی، وارد سایت استادبانک شوید یا با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ جهت راهنمایی و مشاوره رایگان تماس بگیرید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟